Last news in Fakti

12 Май, 2020 20:07 18 237 258

Доц. Мангъров: В страната няма нито един починал директно от COVID-19

  • доц. атанас мангъров-
  • атанас мангъров

Инфекционистът препоръча да се спазват законовите мерки, за да не бъдат глобени хората

Доц. Мангъров: В страната няма нито един починал директно от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Този коментар, че" в страната няма нито един починал директно от коронавирус", направи пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница София.

Доц. Мангъров поясни, че починалите досега 93 души, за които се съобщава, че са от коронавирус, не е така, защото всички те са били със сериозни други заболявания.

"Може да са починали от тези заболявания и с коронавирус, но не и само от него. "Тези 93 починали, ако не бяха изследванията, нямаше и да ги усетим." А за тези 40-50 души, които са в интензивни сектори, той отбеляза, че "това го има през цялата година, а с грипоподобни симптоми са от няколкостотин до хиляди."

Затова според доц. Мангъров, "за времето на коронавируса, в страната нищо особено не се случи". Според него от обявяването на пандемията и досега, "не са положени усилия, за да се разбере точно какво се случи."

За разногласията си с НОЩ и ген.Мутафчийски, доц. Мантгъров обясни, че това се е случило, защото у нас са приложени модели от вън от хора, които не са запознати със ситуацията у нас, а съобщаването за опасност от хиляди заразени и починали, хладилници и др. нарече „неадекватно. Разбира се, беше за доброто на хората, но можеше да се изследва и след това да се взимат решения. „

Доц. Мангъров приветства разхлабването на мерките и падането на някои ограничения, но беше категоричен, че по-бързо трябва да се отворят училища, детски градини и университети, а предложението за киносалоните с маски и през столове за него е анекдотично.

Инфекционистът препоръча да се спазват законовите мерки, „колкото и да са безсмислени", като обясни, че това е, за да не бъдат глобени хората.

„Няма опасност от втора вълна на COVID-19, това се говореше от началото, мисля, че и сега няма да се случи, но гласовете, които се изказват, са много силни.

Колкото по-бързо се върнем към нормален ритъм и начин на живот, толкова по-добре ще е за всички нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 187 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    261 30 Отговор
    Няма и да има!
  • 2 CoV 20

    193 32 Отговор
    Никой не е починал от пп ГРОБ а от последствията таке е и с вайроса! :)

    Коментиран от #9

  • 3 Браво!

    546 70 Отговор
    Времето показва, че Мангъров за всичко се оказва прав.

    Коментиран от #21, #83, #111, #194

  • 4 Майтапчийски

    71 374 Отговор
    Мангър! Млъквай, че ти ще си първият.
  • 5 CoV 20

    94 15 Отговор
    Известно е, че в началото процесът на урбанизация и нарастване на населението в древния свят провокира както местни огнища на инфекциозни заболявания, така и мащабни епидемии. Понякога последствията са ужасни, но по-често тези събития изненадващо стимулират развитието на икономиката.

    Коментиран от #78, #249

  • 6 Браво Мангъров

    316 44 Отговор
    100% вярно! Кой с придружаващи заболявания, вкл. тежки, кой на възраст, но всичко е "корона". Що се отнася до хигиената и др. предпазни мерки– децата го учат още в детската градина.

    Коментиран от #234

  • 7 Ръмпези

    47 197 Отговор
    МАНГЪРОВ , ИСКАМ ДА ЧУЯ ОТ УСТАТА ТИ- : НИЕ НЯМАМЕ РИСКОВАТА ГРУПА: - И НАЙ-ВАЖНОТО ДА ОБЯСНИШ ЗАЩО...АКО НЕ ЗНАЕШ АЗ ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ...

    Коментиран от #68

  • 8 Вече се оплакват

    246 18 Отговор
    Нямало сестри. 25000 сестри напуснали страната и толкова са ни нужни сега. Да ама има лекари с по над 50 000 лв. заплата, джипита с по 10 -15 000 лв. Ямво това е политиката и "модела" Кво се оплакват.
  • 9 Дельо хайдутин

    259 34 Отговор

    До коментар #2 от "CoV 20":

    От вируса Гроб умряха два милиона. От 8 млн станахме 6 млн.

    Коментиран от #24, #193

  • 10 асд

    183 28 Отговор
    Прав е. Та тия хора може да са били с корона+грип, ама кой тества за грип в днешно време... всичко е медийното корона, леле колко готино звучи хахаха
  • 11 Д-р тулуп

    201 30 Отговор
    Да абсолютно.браво.кажи им го в парламента на тези продажници.впрочем и те не си вярват.просто хунтата използва овчелюдието за да наложат диктатурата си
  • 12 Кой68

    47 145 Отговор
    Общи приказки от скрина......Тук не става дума за глоби.Иска се да сме елементарно ОТГОВОРНИ и да имаме чувство за самосъхранение.......Лесно е и испълнимо.
  • 13 Тиберий

    191 33 Отговор
    При тези температири и пряка слънчева светлина да се говори още за този БАЛОН е несериозно

    Коментиран от #113

  • 14 зулус

    215 16 Отговор
    Тази работа започва все-повече да прилича на един стар виц...
    Върви един по улицата и ръси сол.Питат го що ръсиш сол? Срещу крокодили.Ама тука няма никакви крокодили бе. Е как ще има нали руся сол.
  • 15 НИ СЪ ПРАИ НА ФИЛОСОФ МАНГЪРКА

    59 154 Отговор
    ДОБРЕ ДЕ В ИСПАНИЯ КЪДЕТО НЯМА МЕСТА В БОЛНИЦИТЕ И СТРОЯТ ПОЛЕВИ ОТ КАКВО УМИРАТ ? В МОСКВА ИМА 10% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПОЧИНАЛИ СПРЯМО 2019 ?

    Коментиран от #34, #43, #236

  • 16 КовИд-19

    195 17 Отговор
    Това каза и немския патолог Плюшел, че никой в Германия не е умрял от ковид19, без да е имал тежки придружаващи заболявания. Направил е аутопсия на повече от 200 жертви.
  • 17 Патето яки

    35 169 Отговор
    още един психар
  • 18 Тоя съвсем изтреще

    54 211 Отговор
    Пак на черното бяло викаш Мангъров , нали следя случаите имаше много млади и здрави , не знам какъв ти е проблема някакви комплекси ли избиваш ...

    Коментиран от #26, #32, #35, #101, #166

  • 19 име

    22 115 Отговор
    до цент е , бъди пръв! покажи си човещината . ти я нямаш де . ама така се казва.

    Коментиран от #52

  • 20 Страничен

    174 6 Отговор
    Поради отказ за лечение,много хора си заминаха от други болести! За съжаление тази статистика на дали ще я видим и чуем. Лека им пръст на споминалите се.
  • 21 Гошо

    62 143 Отговор

    До коментар #3 от "Браво!":

    Да ме прощаваш но след това изказване на Мънгъров " в страната няма нито един починал директно от коронавирус" Се съмнявам силно в професионалните му познания
    Умира се от дихателна ,сърдечна недостатъчност ,до което водят редица заболявания От СПИН директно умрял също няма и не само унас а по целия свят

    Коментиран от #110, #137

  • 22 Патето яки

    57 116 Отговор
    Б вългария има един милион с някакви заболявания, високо кръвно, диабет, онкологични, инфаркти инсулти, бъбреци, жлъчки, затлъстяване, алкохолици, старост и т.н.т, Според този психар и да измрат с помощта на ковид-19 то не се броят за умрели
  • 23 предимно прост

    152 19 Отговор
    Добре де,има 40-50човека в интензивното.В същото време ни казват,че лекари по два месеца не са си ходили в къщи"борейки се със смъртоносната зараза".Доколкото си спомням така наивно съм лъган до първа група на детската градина.

    Коментиран от #59

  • 24 pepy

    120 19 Отговор

    До коментар #9 от "Дельо хайдутин":

    "От вируса Гроб умряха два милиона. От 8 млн станахме 6 млн."

    Че намаляхме с 2 млн. си е факт, но намаляването започна защото преди този вирус лепнахме /заразихме се с/ още два - "Мадридски дядо" и "Тройна коалиция"...
  • 25 Миризлив пор

    45 102 Отговор
    Ако наистина е глупост този вирус, във Ямбол и Видин има остър недостиг на медици. Да ходи да лекува вместо да се разкарва с ръкавици и маска между предаванията.
  • 26 Кво следиш бе!?

    50 12 Отговор

    До коментар #18 от "Тоя съвсем изтреще":

    Да не би да им правиш аутопсия!?

    Коментиран от #28

  • 27 Водеща в едно тв предаване

    45 44 Отговор
    Въпрос-това значили че всички трябва да се заразим?Отговор на доцента- еми ,еми !Дори нямаше смелоста да каже ДА .

    Коментиран от #37, #38

  • 28 доцент Мангъров

    10 11 Отговор

    До коментар #26 от "Кво следиш бе!?":

    Аз им мправих
  • 29 Госあ

    28 100 Отговор
    К'во ше изследваш точно ти бе бацка ? Ай първо земи научи как се смятат проценти и какво значи рандомизирана извадка и как се прави мрежа. Тестовете за антитела нямат абсолютно никаква медицинска стойност, както каза Мутафчийски, който е сто пъти по голям професионалист. Колкото разбира един хирург от епидемиология, толкова и един чревен детски инфекционист.

    Коментиран от #48

  • 30 Писна ми от тоя

    27 96 Отговор
    Плъх! Що не си разкараш мнението до кеннефа. А и ти се дръж за него. И пусни водата

    Коментиран от #227

  • 31 Ффф

    118 28 Отговор
    Това са факти. Който не ги харесва, да не вини Мангъров. Човекът просто казва какво се е случило.
  • 32 Потев

    15 54 Отговор

    До коментар #18 от "Тоя съвсем изтреще":

    Проблема се вижда горе на снимката : ) )
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Професор

    92 19 Отговор

    До коментар #15 от "НИ СЪ ПРАИ НА ФИЛОСОФ МАНГЪРКА":

    За да спрете с дървените философии, идете на euromomo dot eu и разгледайте обективните данни за ОБЩАТА СМЪРТНОСТ в над 20 европейски страни за последните 5 години. Няма значение ОТ КАКВО са починали хората, тяхната смърт е ОТЧЕТЕНА. Тази информация е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНА за да се направят следните изводи: 1) Нов вирус ИМА; 2) Разпространението му и динамиката му СЕ РАЗЛИЧАВАТ коренно от тези на сезонния грип, АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ ПРАВИЛНИ ЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ МЕРКИ; 3) При вземане и поддържане на правилни епидемиологични мерки, динамиката на смъртността свързана с този вирус е подобна на тази на сезонен грип; 4) Правилните епидемиологични мерки НЕ ВКЛЮЧВАТ тотални карантини и затваряне на цели градове с КПП-та, а безкомпромисна защита в болниците и старческите домове, широко тестване на населението и карантиниране на вирусоносителите и техните контакти във възникващите огнища; 5) Възрастните хора (над 65 г) със съпътстващи заболявания на сърцето, високо кръвно и диабет се нуждаят от специални защитни мерки; 6) за останалите хора социално дистанциране и маски са достатъчни; 7) Мерките трябва да са такива, че да може да се поддържат дълго време при функционираща икономика и снабдяване. ВСИЧКО ОСТАНАЛО е ала-бала и шменти-капели.

    Коментиран от #44, #46, #195, #208

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Рошко

    93 18 Отговор
    Имаме един нац герой дето да каже истината, а кой ще плати хората паниката страха инфаркт ите, безработицата? , в абсурдистан никой, просто племе сме и това е

    Коментиран от #47

  • 37 Lankor

    113 20 Отговор

    До коментар #27 от "Водеща в едно тв предаване":

    За разлика от онези, от Нощ и Ден, доц. Мангъров е праволинеен и това което казва от самото начало се случва. На ден по тази територия умират средно по 300 човека на ден, повтарям 300 на ден! Затвориха държавата за починали от нещо си... 90 за два месеца. Аман от Спасители!

    Коментиран от #56

  • 38 Професор

    34 27 Отговор

    До коментар #27 от "Водеща в едно тв предаване":

    Дай аз да ти отговоря на този въпрос. Това е нов и силно заразен вирус. НО, генерално, вируси, които бързо се разпространяват, бързо се и самоограничават. Засега данните в изявени огнища на вируса са, че ако се достигне заразяване на населението в даденото огнище от около 20-25% вирусът се самоограничава и затихва. Това е при положение, че огнището е ожладяно. Ако НЕ Е, и огнищата нарастнат безконтролно, можем само да се осланяме на теорията, която учи, че самоограничение може да се постигне при заразяване на над 70% от цялото население. Мангъров се позовава на тази теория и не обсъжда реалните данни за огнищата. Според мен това е негов пропуск.

    Коментиран от #51, #93

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Big bulgarian boss

    24 90 Отговор
    Мангъров зомбито ! повръща ми се като го вида този

    Коментиран от #217

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ddddd

    110 20 Отговор

    До коментар #15 от "НИ СЪ ПРАИ НА ФИЛОСОФ МАНГЪРКА":

    Аз живея в Испания в Памплона и знаеш ли кои умират тук,само старци над 70 години и наркомани защото нямат имунна защита.Един здрав човек не е умрял.

    Коментиран от #50

  • 44 Киро

    56 5 Отговор

    До коментар #34 от "Професор":

    Най-важното е в парламента да си мият ръцете преди създаването на закони , приемането им и отново да си измият ръцете за да не се заразят от законите
  • 45 Петров

    56 4 Отговор
    Има доста данни от световни организации,изключая СЗО,там са менте отвсякъде,всеки,който желае може да се информира каква е смъртността и прирастът на населението на всяка държава,по дни,месеци и години.Всеки има право да мисли,това все още не е забранено,но за сметка на това зомбирането е напълно разрешено.Само ще спомена,че според данни на ООН-то,в България,въпреки нищожната ни смъртност имаме отрицателен прираст на населението,при средна смъртност 300 човека на ден. От началото на годината са починали над 38000 души,а от вируса около 90.Ръстът на популацията е отрицателен ,минус на почти 18000.В Италия за сравнение са починали от началото на годината 210000 души,а популацията на населението е над 15500.Всеки мислещ може да прецени пропорцията на населението м/у двете държави,а именно около 7 млн срещу 60 млн.Изводите са за вас!Данните лесно проверими.Бъдете здрави и мислещи!
  • 46 предимно прост

    34 10 Отговор

    До коментар #34 от "Професор":

    Професоре,как може да си толкова наивен!!?Ние българите сме уникални толупи!Трябва да ни поставят в резерват и да ни показват на деца,ученици и студенти.
  • 47 Не е вярно

    34 69 Отговор

    До коментар #36 от "Рошко":

    Нищо, което казва Мангъра НЕ Е ВЯРНО. Ковид предизвиква микротромбоза в малките кръвоносни съдове и хората умират от това - то може да е в бели дробове, сърце, мозък, бъбреци. Така патогенетичната диагноза за смъртта е съответно - атипична пневмония, инсулт, инфаркт и др. Но без вируса това нямаше да се случи точно в този момент. Малко пресилени бяха мерките и тук номер 34 е АБСОЛЮТНО ПРАВ. Втора вълна може и да има, може и да няма - всичко зависи от носенето на маски и физическата дистанция. Децата трудно понасят маски, може и да боледуват по- леко, но заразяват близките си. Няма досега известна инфещзия, която да е заразила целия свят за 3 месеца.

    Коментиран от #60, #88, #95, #238

  • 48 селянин 1

    69 9 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Кво има да смяташ..за 60 дни/пандемия/средно на ден 35 заразени и 100000 безработни,та оно от грип В-52,за януари и февруари болните беха в пъти повече,за март-грипаджиите мина при К19,муфтич не можа за тва време да напрай 70000 теста на 7 милионна население,а се заразиха 120 медици-оти първата седмица,ги пратия без екипировка..а тиквич е на върха с лафо,че камионите вместо сладолед...ще возат чували със ципове.
  • 49 Поне фурмите да раздадат

    46 4 Отговор
    Наско е честен човек.
  • 50 Ломбов

    30 18 Отговор

    До коментар #43 от "Ddddd":

    АЗ ИМАМ ПОЗНАТ ТИРАДЖИЯ ОТ ВАЛЕНСИЯ - 55г / 190/110КГ -ВОЛ КОЙТО ИЗКАРА КОРОНАТА У ДОМА ЩОТО НЯМА МЕСТА В БОНИЦИТЕ - ПОВЕЧЕ ОТ 40 ДЕНА ЕДВАМ ДИША, СЪСЕДИТЕ МУ ОСТАВЯТ ХРАНА ПРЕД ВРАТАТА, НЯКОЛКО ПЪТИ Е ОТИШЪЛ ДО БОЛНИЦИ И СА МУ ОТКАЗАЛИ

    Коментиран от #80

  • 51 Тази негова логика

    24 18 Отговор

    До коментар #38 от "Професор":

    Трябва да важи и за цял свят и след това да видим колко хора ще си отидат от този свят.Нека да се зарази умишлено и да видим как ще реагира организма му .Всеки човек е зарличен и не всеки зе развие този имунитет.
  • 52 ееееехх

    51 10 Отговор

    До коментар #19 от "име":

    не знаеш колко си прав пич. Друго си е по човешки ей така с човещинка да ти кажат ,че идват хладилните камиони във вашето населено място. Или да си првиш сметката щото черните чували не стигат. Ей това си е човещинка, а доцента го остави като ти казв ,че всички починали са от друго но не и от вируса. Друго си е да имаш разкъсвне на аортата и да те пишат от корона вирус. Някак си по престижно е нали.
  • 53 Атина Палада

    72 11 Отговор
    Нашата имунна система е свикнала на докосване.Ние обменяме бактерии,вируси.Развиваме имунен респонс към тези неща ежедневно.Когато отнемеш тази възможност от мен,моята имунна система пада.Държиш ме изолирана месеци,пада още повече...а аз стоя в къщи миейки си вманиачено ръцете и всички мебели ,притеснена измивайки онова от което се нуждая за да оцелея.
    Ръкавиците и маските намаляват полезните бактерии в организма ви ,не ви позволяват да си взаимодействате с обществото.Бактериалната флора и вирусите,които са твои "приятели" и те предпазват от други болести биват отнети и така се разболяваш от др.болести.Инфекции,които се надяват,че нямате полезни бактерии в организма,които да ги преборят.
    И след като излезем от изолация с понижена имунна система и се сблъскаме с бактериалния свят и вирусите,какво мислите,че ще стане?!
    Строящите основи на имунната ни система са бактериите и вирусите. А маските буквално активират ваш собствен вирус ,разболявате се от вашия собствен реактивиран коронавирус.

    Коментиран от #55, #84

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 О хо хо

    14 44 Отговор

    До коментар #53 от "Атина Палада":

    Явно нямаш НИЩО общо с медицината, а и със здравия разум.

    Коментиран от #66, #73, #109

  • 56 Кьорав си ти

    21 14 Отговор

    До коментар #37 от "Lankor":

    Тези бройки които си писал може да е така.Но не може един лекар да каже да намеква че трява всички да се заразим за да развием този имунитет.
  • 57 Господи

    32 13 Отговор
    Господи, ела, та си прибери раята! Британец с унищожителен коментар: Има ли по-прост народ от българския?
    А иначе подкрепям напълно коментарите на "Професора". Ето един трезвомислещ българин!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Рошко

    32 5 Отговор

    До коментар #23 от "предимно прост":

    Ти видя ли ги, и вярваш ли на всичко казано по телевизията, не ти ли се струват нещо че репортажите са прекалено блудкави

    Коментиран от #79

  • 60 Рошко

    48 14 Отговор

    До коментар #47 от "Не е вярно":

    Глупости на търкалета, на мен ми се струва че всичкия този цирк има няколко цели, климат, чипиране, тотално следене, демек ограничаване на личната свобода, и не на последно място пари и власт

    Коментиран от #105

  • 61 Нищо чудно

    12 0 Отговор
    Когато мненията са 50 на 50, всеки е "фен" на своето мнение. Не е нужно да коментираш мнението на друг, както и от ФАКТИ да фризират публикуваните мнения с триене без обидни кoмeнтaри и cпaм, както и некoрeктни /?/ кoмeнтaри. Да бе, ще нарушат указания

    Коментиран от #117

  • 62 Gospodа

    39 8 Отговор
    Да, много сте прав доц.Мангъров.
    Можещият, знаещият, доказалият се - няма кой да го спре!
    Няма как да му се затвори устата от някакви си "политици".
    Макар, че историята познава много случаи, в които физическото унищожение затваря устата на можещите и знаещите.
  • 63 Хрфтщ

    26 6 Отговор
    Трябва да спрем да се дезинфекцираме. Така войниците на организма спят на сянка и ставаме по уязвими.
  • 64 генерал Му да си скъса пагоните

    49 18 Отговор
    Генерал Му да си скъса пагоните.Не ги заслужава. Дори децата са негативни към него. И да не с еправи,че лошите вести били причина.Причината е собстваната му съвест и некомпетентност. С тя то сам сътвори Ад и за себе си и за българите. такъв човек не може да бъде уважаван. Генералодоктура се провали. И той трябва да си даде ясна сметка за това. Безобразията му , и не само неговите, ще се помнят дълго и трайно. Понеже не е ходил войник , не знае елементарното правило. Унижението ,изнасилването и потъпкването на човешкото достойнство се помни цял живот. Той направи точно това. Изгаври се с достойнството на хората. Към тях се отнесе неуважително, с лъжа на уста и с диващина в сърцето. И тия приказки за умаляването към банкенския артист,който отсъждал по средата ,няма нужда от мутрински примитивни съждения. Само съд ги оправя.Просто хората трябва да почнат да ги съдят за вредите,обидите,паниката, и всичко причинено от беззаконието и ограниченията.

    Коментиран от #72

  • 65 Гост

    45 12 Отговор
    Важно е да боцнем американската ваксина и после, вече, глей кво става, тва е целата фатка
  • 66 зулус

    30 2 Отговор

    До коментар #55 от "О хо хо":

    Ати взми прочети Война на световете на Хърбърт Уелс.После прочети какво се случва в САЩ след радиопиесата пусната след прекъсване на новините.
  • 67 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 38 Отговор
    Мангъров, усещам как скоро ще ти набият чемберите....
  • 68 Некой

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ръмпези":

    Е я ни обясни и на нас ,че да не оставаме незнаещи!
  • 69 Когато в Китай

    13 18 Отговор
    се появи първия случай трябвало да питат този доцент че те там са незнаят какво означава този имунитет.
  • 70 Обективно

    23 33 Отговор
    Хахахахаххахаха ! Все едно да кажеш, че от СПИН няма нито един починал. Много евтино, ама много. Жалко, че много хора му вярват...
  • 71 Олеле

    8 20 Отговор
    До коментар #53 от "Атина Палада"

    Имаш ли основно образование?!

    Коментиран от #94

  • 72 предимно прост

    18 7 Отговор

    До коментар #64 от "генерал Му да си скъса пагоните":

    Отдавна си мечтая да избича такъв коментар!За съжаление този отгоре е икономисал материал!Затова мога да ти кажа само едно браво!+++++++;;;;;
  • 73 Атина Палада

    39 13 Отговор

    До коментар #55 от "О хо хо":

    А ти като имаш здрав разум,стой у вас под леглото с маската,ръкавиците и предпазния костюм!
    Аз съм без здрав разум;) и си ходя на плажа.

    Коментиран от #98

  • 74 КВМ

    38 7 Отговор
    Истината винаги побеждава пропагандата и манипулациите на политическата мафия .Науката побеждава лъжите на политиците ...
  • 75 Лекар

    19 28 Отговор
    Да го каже на близките на починалите лекарки, какво се е случило с тях!
  • 76 ББ ТУЛУП

    24 9 Отговор
    Лъжа мен като ме погнат за Барселона и Божков и заразените и умрелите се увеличават. Пък и отдавна си търсих заместник на Радев, като Роско Банов. Сега като направя ген Годжи президент най накрая ще си почина. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ
  • 77 Съд за престъпниците !

    46 11 Отговор
    Съсипаха цял един народ заради несекващия апетит да грабят ! Естествено ,че никой не е умрял от коронавируса след като е подобен на грипа ,че и по-слаб ! Сега мизерията чука на вратата на българина ! Стотици хиляди българи останаха без средства заради ограниченията на малоумната пасмина оглавяваща кризисния център заедно с главния виновник , зеленчука от Банкя !
  • 78 Хаджи хаджи Българин

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "CoV 20":

    Абсолютно си прав! Пренаселването на големите градове, за сметка на селата, придоби катастрофални размери! А именно, защото, производствените предприятия, са концентрирани в и периферията на градовете! 1. Затова, че новите чорбаджии са от местната власт! 2. Няма индустрия, освен в преработвателната и хранително вкусовата! 3. По- лесно се контролират и манипулират хората! По селата, изнемогващите хора си продадоха земята на едри земевладелци , за цената по 150- 200 лв/ дка! ! Жалко и трагично!
  • 79 предимно прост

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "Рошко":

    Кво блудкави бе братО!Направо"Многострадалната Геновева",ако това ти говори нещо.
  • 80 Просто гост

    14 4 Отговор

    До коментар #50 от "Ломбов":

    Аз пък имам един познат тираджия дето си пада по мъже и след бурни ласки,понякога също го боли по 40 дена.Също е в Испания,без майтап.Мерките са му подобни на оня твоя.
  • 81 разбрах

    11 11 Отговор
    Сега разбрах, какво е имал предвид като каза да пуснем младите да изградят имунитет, под млади е имал предвид цигани, който оцелее оцелее, ще се прочистим от тях.
  • 82 ангър ешек

    20 21 Отговор
    Този е за нобелова награда всички учени ряпа да ядат пред него
  • 83 кнаус 485

    47 16 Отговор

    До коментар #3 от "Браво!":

    Така е,събитията до сега доказаха,че Мангъров е абсолютно прав от самота начало когато излезе по медиите и стана публичен ....
  • 84 предимно прост

    34 2 Отговор

    До коментар #53 от "Атина Палада":

    Много точно!Космонавтите след дълъг престой в космоса ги държат в карантина с постепенно адаптиране към вируси и бактерии!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Син фен

    44 12 Отговор
    Стойте си вкъщи с скафандрите и чакайте Мутафчийски да ви разреши да дишате.Аз отивам на плажа и в планината.
  • 88 ИМПЕРИАЛИСТ

    35 5 Отговор

    До коментар #47 от "Не е вярно":

    Това непълноценно вирусче е толкова микрocкoпично, че навлиза в клетките през порите на клетъчната обвивка, а ние се пазим с маски. Все едно да се пазиш от комари с ограда от бодлива тел.

    Коментиран от #220

  • 89 майка

    15 42 Отговор
    Да ходи в Беларус. шЪ си пасне с диктатора Лукашенко - като две капки вода са. Двамата могат да изтребят няколко нации като беларусите.
    Иначе, ако имах болно от заразна болест дете и тоя изрод трябваше да го лекува - само през трупа ми!...
  • 90 ДДТ

    43 10 Отговор
    Харесва ли ви живота в матрицата?Навън дебнат опасонсти, не излизайте от матрицата.
  • 91 пшлнхпдрс

    24 5 Отговор
    да така е но тия, които го измислиха тоя проблем не успяха само да спрат земята да се върти...
  • 92 Питанка

    14 38 Отговор
    В тоя доктор има ли капка останала човещинка и зрънце здрав разум? Определено има нагласата на политик, вижданията на "венецианския търговец" на сърца и мноого тежка политическа подкрепа зад гърба си.

    Коментиран от #148

  • 93 ИМПЕРИАЛИСТ

    38 7 Отговор

    До коментар #38 от "Професор":

    Не се излагайте!
    1. Това дори не е вирус , а виросоподобно.
    2. Спасението е здрав и силен организъм, който не е тровен с всевъзможни хапчета за щяло и нещяло с години. В природата са регистрирани около 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия е напълно безпомощна...

    Коментиран от #116

  • 94 Атина Палада

    15 2 Отговор

    До коментар #71 от "Олеле":

    ;)))) Не,само завършен 1-ви клас имам!
  • 95 предимно прост

    26 2 Отговор

    До коментар #47 от "Не е вярно":

    Няма досега в света пандемия,при която да се плащат огромни суми за заразен или починал от причинителят.Това води до пълно фалшифициране на данни и статистика!И тези,които дават парите точно това и целят! Производството спря!!!Банките и борсите работят!!!
  • 96 4 км

    10 32 Отговор
    Този е с психични отклонения!!!
  • 97 Хаджи хаджи Българин

    24 3 Отговор
    Пропуснах ! Не забелязвате ли, че както в историята се описва! Най- големите градове и столици, са епицентъра на на епидемии и огнища на зараза! Но тази информация се пренебрегва! Ковид 19 е новата схема за преразпределяне на собствеността! Всички държави са принудени да вземат милиардни кредити! Питам се , кои не са засегнати, и раздават с отворени обятия! И на каква цена! ????
  • 98 Lankor

    17 2 Отговор

    До коментар #73 от "Атина Палада":

    Ама точно казано! :) И аз идвам, че ми писна от Спасители! Добре, че около мен само Тулупи та се разбираме... :)
  • 99 Атина Палада

    29 5 Отговор
    Тестват хората за общия коронавирус а не за конкретния щам ,какъвто е ковид-19. Тестове за конкретния щам няма. Всяко действие и реакция на ковид-19 се основава на напълно погрешни данни.Затова чувате,че повечето хора не показват нищо друго,освен типичните симптоми за настинка и грип.Това е така,защото повечето щамове на коронавируса не пораждат никакви други ,освен тези симптоми
    Всичко ,което е направено е ,че е използвано един трик с тестове,за да превърнат най-тежките случаи на грип и пневмония в нещо друго,което в действителност не съществува.

    Коментиран от #133

  • 100 Интелектуалец

    47 9 Отговор
    Мангъров, прекалено си умен за амебите от ГРОБ, няма да те разберат, те са едноклетъчни.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Марио

    30 10 Отговор
    Мангъров е прав.Стига вече с този вирус.И моля ви се отворете фитнесите, защото се обездвижих, искаме да тренираме.Какно фризьорките 6алони работят, така и фитнесите могат да отворят врати.
  • 103 Това е истината

    39 9 Отговор
    Абсолютно е прав Доцента , но играта е друга става въпрос за много пари , лъжи , кражби и диктатура .
  • 104 Аладин

    11 30 Отговор
    Този живее на друга планета!!!

    Коментиран от #107

  • 105 koly

    7 17 Отговор

    До коментар #60 от "Рошко":

    Ми то при комунизма си беше каде каде по-зле
  • 106 Атина Палада

    35 5 Отговор
    Страхувайте се колкото може,не се разхождайте спокойно наоколо.Бъдете нащрек.Страхувайте се един от друг,разединявайте се.Работата ви е ,да гледате телевизия,да ходите на работа и да си плащате данъците и накрая да умр@те.Всичко останало е непродуктивна дейност.Добре дошли в новия световен ред.Останете наплашени,покорни и не клатете лодката.Приемете правителствено вмешателство във всеки аспект от живота си.Не се съмнявайте във властта.Започвайте да повтаряте фалшивите послания на контролиращата ви върхушка.Добре дошли в корпоративно контролираната мрежа.При новия световен ред,всички сте заподозрени.Моля,продължавайте да вярвате в лявата и дясната парадигма.Гарантираме ви,че няма никакви глобални банкери и лихви за изфабрикувани пари ,контролиращи политическия спектър.Информирайте се само от масмедиите. Корпоративно контролираните масмедии,са източника на информацията ,която ви е необходима,за да бъдете един продуктивен ,щастлив и усърдно работещ жител на тази планета.
  • 107 Lankor

    20 3 Отговор

    До коментар #104 от "Аладин":

    Ето ти статистика:
    С имунната система и невъзприемчивостта на организма. Просто сега ни третират така, че едва ли не 100% от хората могат да хванат този вирус. Това не е вярно-76% не могат. Полиомиелитът, който е не особено опасна инфекция, 96% от хората го прекарват без да усетят нищо. Други 3% по някакъв начин се разболяват от него и имат грипоподобни симптоми. И само 0,9% развиват различните му форми на болест. От тези 96%, които по-горе споменах, 77% са невъзприемчиви. Полиомиелитът, по начин на разпространение, е подобен на коронавируса. Лошото при полиомиелитът е, че дава тежки неврологични проблеми. Той има три форми на проява, при едната от които загиват 99 на сто от хората. Въпреки всичко, срещу полиомиелитът има ваксина заради тежките усложнения. А при коронавируса даже няма и тежки. Цитирам доктор Тодоров
  • 108 Ostavka

    30 7 Отговор
    Така е Доценте.Ние го знаем,но никой не се вслушва в здравия разум.И така е не само в БГ а и в цял свят,нама нито един починал само от вируса.Кажи го в прав текст на корумпиранотом правителство и на измисления щаб.Достатъчно облъчваха хората с невеярна информация.Наложиха диктатура,за да могат да крадат по лесно,а това че унищожиха икономиката и народа си не е важно.Оставка на мафията и на 240 клонирани папагала в парламента.
  • 109 хо хо

    14 0 Отговор

    До коментар #55 от "О хо хо":

    за теб е сигурно че нямаш нищо общо с хората, дори и с приматите
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 beast

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Браво!":

    Така е имам приятел който прекара вируса у дома си , дори не се регистрира. Той няма други заболявания каза ми , че за 3 - 4 дни се е оправил пиейки чай защото нямал никакъв апетит , имал е сериозна мускулна треска не е можел да спи и това го е изморявало най много липсата на сън , имал е и кашлица придружена с кръв по някога и все пак се оправи след всичко това без лекарства и тн. трябва да се изгради имунитет ! По слабите и възрастните , хората с болести ТЕ трябва да се пазят !
  • 112 Петров

    21 3 Отговор
    Ако намерите брояча на населението на света,можете да видите сами колко са починали днес и от началото на година за всяка държава,колко е прираста на даденото население,даже и миграцията за периода.И какво се оказва,че процентно в България имаме по-висока смъртност от Италия на глава на населението от началото на годината. Включая и завърналите се емигранти оттам и бягащите от Италия заради страхът.И въпреки всичко популацията там е положителна,около 15500,а при нас е отрицателна с над 18000.Какви ли са причините,Изводите за всезнайковците,аз си вадя моите само от конкретни данни.Дали има надписани случаи,решете сами!
    Бъдете здрави и трезвомислещи!
  • 113 Бесен Язовец

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "Тиберий":

    Да бе, в Африка не грее слънце. Там на хохавелите като теб пускат лампи. СЗО луда стана да се чуди какво да прави с негрите.

    Коментиран от #141

  • 114 Тираджия

    14 20 Отговор
    Да бе да, никой не е починал от вируса. Я да ми отговори ако тези хора не бяха се заразили щяха ли да са живи? А той що не иде в спешното да лекува? И сигурно другите доктори по света са каруцари и не разбират нищо.

    Коментиран от #150

  • 115 hystory

    25 6 Отговор
    престъпна партия гроб е най-смъртоносния вирус в България
  • 116 Професор

    7 16 Отговор

    До коментар #93 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Човече, ВИДЯ ли данните за ОБЩАТА СМЪРТНОСТ в Европа? И вирус на кукундел да е, ИМА специфична динамика на общата смъртност, КОЯТО Е НЕЩО НАПЪЛНО ОБЕКТИВНО и не може да се манипулира. То бива корави глави, бива, ама това вашето НИКЪДЕ го няма.

    Коментиран от #120

  • 117 SSss

    31 6 Отговор

    До коментар #61 от "Нищо чудно":

    Мненията не са 50 на 50 а 90 на 10 в полза на Мангъров.Тук има няколко трола на Герб и 2-3-ма облъчени,на които ще им купя шнорхели,за да дишат по леко.Когато човек е затворен в къщи и не се движи и не излиза на слънце,вероятноста да се зарази от хрема или грип е по голяма а имунната му система не работи и на 50%.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Скит'Ник

    20 6 Отговор
    Единствения който е Интелигентен от Всички...в тая Върхушка от кризисният щаб - е ЕЙ ТОЯ ЧОВЕК -ГОРЕ НА СНИМКАТА?
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Доктор

    16 4 Отговор
    Мангъров президент
  • 122 Коментатор с интелектуални затруднения

    18 3 Отговор
    Запомнете-само ограниченият интелект прави човека щастлив.Гледайте и слушайте само държавните медии.Всичко извън тях е теория на конспирацията!Вярвайте на тези,които ви управляват-те се жертват на вас да ви е добре!Носете маски,каски,а когато направят клада да изгорят Мангъров,носете съчки!Останете в къщи!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Петров

    17 3 Отговор
    Ние сме близо 7 млн,а Италия е малко над 60 млн. В смисъл грубо 8.6 пъти повече от нас.Смъртността при нас е над 38000.Ако сметнем пропорционално тази цифра умножена по 8.6 излиза,че в Италия трябва да има при еднаква смъртност както при нас/въпреки многото обявени жертви/трябва да е около 327000.А действителната бройка според ООН са починали 2100000.И тук идва въпросът дали в Италия има по-добро здравеопазване или в България има геноцид.Дали там има надписвани бройки или Мангъров е прав и всичко свързано с вируса,наистина съществуващ и заразен,или удобно за правителствата средство за налагане на рестриктивни мерки.
    Надявам се мислите.Бъдете здрави!
  • 127 Професор

    3 9 Отговор
    Общата смъртност показва съвсем явно нарастване в някои европейски държави. Не може да има никакво съмнение в това. Те са Англия, Италия, Испания, Франция, Белгия, Холандия, Швеция.

    Коментиран от #132, #138

  • 128 Браво!!!

    31 6 Отговор
    Един човек, професионалист в точно тази област, за която е учил и работи! Абсолютно постоянна линия в изказванията и мнението си държи от ден първи! Сега сигурно разбраха онези, те си знаят кои са, дето го плюеха, колко е бил прав от началото още, но как да го признаят? Нали на този фон би лъснала собствената им некомпетентност! И няма да го признаят, но ние не сме тъпи, поздравления, доц. Мангъров, не се огънахте! Смел човек сте!

    Коментиран от #134

  • 129 Али Баба

    13 4 Отговор
    Този Доцент разби бандата на Барабойко разбойника ,едно време му викаха Али Баба И Разбойниците от София ,по точно от сградата до жълтите павета ,те паветата иначе са си страшно оръжие ,тъй че покрай паветата е по опасно от вирусът
  • 130 Васил Левски

    0 3 Отговор
    Сигурно ! Има крадци и идиоти кои ведя паника на карантин!
  • 131 Професор

    5 13 Отговор

    До коментар #120 от "COVID GERB":

    Ами влез и я погледни ТИ статистиката на общата смъртност в Италия, Испания, Белгия, Холандия, Франция и Швеция. Просто иди и погледни. Казах ти и къде се намира. Има два варианта: или има бърз ръст до невиждан пик за последните 5 години поради вируса, последван от също толкова бърз спад, ИЛИ някой ги убива тези хора и извършва гигантско престъпление в доста страни едновременно. Ти как мислиш, кое е по-правдоподобно. И само не ми казвай, че някой манипулира обективните данни за общата смъртност едновременно в 24 страни в Европа.

    Коментиран от #143

  • 132 От инжекцията в задника боли

    4 1 Отговор

    До коментар #127 от "Професор":

    Тез албанци от Италия ,Франция и другата Европа що не са одили да им турнат по една ваксинка в задните части
  • 133 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #99 от "Атина Палада":

    Ама ти продължаваш след като ти обясних доста разбираемо защо pcr тестовете са специфични.

    Коментиран от #136, #145

  • 134 Професор

    7 12 Отговор

    До коментар #128 от "Браво!!!":

    Проблемите на Мангъров са точно 3: 1) Не говори за последните данни за клъстърните разпространения на вируса, и факта, че той се самоограничава при разпространение от 20-25% сред популацията от подобни клъстери (огнища), ами повтаря теорията за необходимостта от над 70% заразяване. Ако контролираш възникващите огнища добре, няма да има нужда от такова масово заразяване -- може да ограничиш вируса в самото му огнище при много по-малък процент заразени; 2) Не подкрепя тезите си с обективните данни за общата смъртност в Европа. Те биха подкрепили тезата му за смъртност подобна на тази от грип, НО ПРИ ВЗЕМАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ на ПРАВИЛНИ противоепидемични мерки. Контрастен пример -- Португалия (правилни) и Испания (сбъркани); и 3) Използва неподходящи примери, с което шокира част от обществото. Не е небходимо да се постъпва така, ако наистина искаш да убедиш повече хора, особено ако не можеш винаги да говориш гладко.
  • 135 Умник от по умните

    7 2 Отговор
    Имаше някакъв Филм - Матрицата ,скоро следва продължение
  • 136 Професор

    17 6 Отговор

    До коментар #133 от "Госあ":

    Тука всички сте безнадеждни ТИКВИ -- говорят ви се обективни неща, вие не можете да вденете. Повтарят ви се по 20 пъти бавно, системно и спокойно -- пак не вдявате. После искате бате ви Бойко да не е ТИКВА като вас. Еми няма как да не е...
  • 137 Exanches

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "Гошо":

    То и спин е същата измишльотина!
  • 138 Гербав трол

    12 1 Отговор

    До коментар #127 от "Професор":

    Гледай по добре - тия графики които гледаш има наистина пик но защо преди пика и след него общата смъртност е по-малка от нормалното. Провери за повечето държави е така - а по абсолютна бройка гледано от началото на годината например в Италия починалите са по-малко от миналата година за същия период.

    Греиката на повечето учени и че гледат конкретния проблем а не виждат общата картина.

    Коментиран от #140

  • 139 АУУУУУ

    3 17 Отговор
    Д-р Менгеле пак вдига медиен шум , да не го забравят !!!
  • 140 Професор

    4 7 Отговор

    До коментар #138 от "Гербав трол":

    Виж графиките за общата смъртност в последните 3 години. Намалява от година на година. Тази година щеше да е по-ниска от миналата година, която пък беше по-ниска от предходната. Но, се случи вируса и динамиката на общата смъртност в Европа рязко се промени за тази година. Може и действително да излезе като средна стойност по-малка от миналата година. Но ВИЖ динамиката. Освен това, разгледай внимателно Португалия и Испания. Ясно се виждат двете вълни -- тази на обикновения сезонен грип около нова година, и тази от вируса. Няма спад между тях, има базисно ниво. В Португалия не могат да се различат двете вълни, тоест, смъртността от вируса е неразличима от тази от грипа преди нея. НО, виж в Испания, където си объркаха противоепидемичните мерки -- съвсем ясно е, че това е една различна динамика.

    Коментиран от #147

  • 141 Тиберий

    17 2 Отговор

    До коментар #113 от "Бесен Язовец":

    Господин язовец мнението на СЗО ООН УНИЦЕФ НАТО ФАО и други подобни збирщини за мен няма стойност Всичко е ЛЪЖА и манипулация

    Коментиран от #142

  • 142 Тиберий

    11 2 Отговор

    До коментар #141 от "Тиберий":

    Познавам и съм във връзка с над десет хиляди души в цял свят Нямам познат болен от СПИН и кутайска кашлица На какво да вярвам на фактите или на тъпана на дядо Божковата сватба
  • 143 COVID GERB

    20 1 Отговор

    До коментар #131 от "Професор":

    Накара ме да ти вадя данни.Ето ти за Италия за 2018 година(за 2019 още няма данни)-население=60 359 546.Починали 663 775.На ден по1736.До 12 май 2018 са починали 230 888 човека.Сега за 2020 до 12 май са починали- 211 076 до 12.05.2020.22:52h..Сега на тебе ли да вярвам или на фактите:Смъртноста за тази година в Италия е по ниска от колкото за 2018 без да има вирус.Същото е и в Испания и в САЩ`и и и и....Измамата е пълна:

    Коментиран от #146, #154

  • 144 разбойника от банкя

    12 2 Отговор
    признавам си много въ лъгах през цялото време
  • 145 Атина Палада

    6 3 Отговор

    До коментар #133 от "Госあ":

    Позицията ми относно коронавируса и тестовете,си остава непроменена. Уважавам мнението ти,но човек сам избира в какво да вярва и в какво не. Имам друг поглед върху цялата тази истерия с този вирус. Обаче, въпреки различията ни ,смятам,че не си глупав и IQ ти е много над средното равнище.Не е комплимент,а лично мнение.
  • 146 Атина Палада

    15 1 Отговор

    До коментар #143 от "COVID GERB":

    Да,така е ! И аз за Италия ги бях гледала и смъртността сега през 2020 год. е по-ниска от предходните години за същия период.. В САЩ също! В "euromomo са манипулирани.

    Коментиран от #149, #153

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 1234

    7 1 Отговор

    До коментар #92 от "Питанка":

    Има. Той за това е ДОКТОР, а ти си питанка.
  • 149 Професор

    2 2 Отговор

    До коментар #146 от "Атина Палада":

    Казах ви и на двамата: вижте динамиката на смъртността, най-вечв във възрастовите групи над 45 години. Смъртността свързана с вируса има характерна динамика -- бърз ръст, висок пик, бърз спад. В рамките на 6 месеца, при общонамалена средна смъртност през 2020 в сравнение с 2019 г. (така както общата смъртност през 2019 г. беше по-ниска от тази през 2018 г), не е чудно, че смъртността през първите 4 месеца на 2020 г е по-малка от тази през първите на 2018 година. Това не променя факта, че има промяна на динамиката на смъртността от март до май. Толкова ли е трудно да разгледате графиките?

    Коментиран от #151

  • 150 1234

    8 3 Отговор

    До коментар #114 от "Тираджия":

    Тираджия, тоя човек е шеф на катедра и началник на педиатричната клиника в Инфекциозна болница. Мислиш ли, че години наред не се среща с инфекциозно болни деца и не гледа родителите им в очите когато се налага да им каже истината
  • 151 Атина Палада

    5 5 Отговор

    До коментар #149 от "Професор":

    Професоре,моите уважения,но лично аз мисля,че тези графики са манипулирани..Разгледах ги,и това е моето мнение.

    Коментиран от #155

  • 152 Електрошок

    5 2 Отговор
    Рано или късно всички анализи и упражнения за световните процеси и събития водят до"Протоколи на ционските мъдреци"!Който не стигне до там,значи е избрал грешната посока в информационната мъгла!
  • 153 Професор

    4 6 Отговор

    До коментар #146 от "Атина Палада":

    Това пък беше най-смешното нещо :-) В euromomo били манипулирани. Това означава, че в Европейския Център за Контрол на Болестите работят престъпници. И българи работят там, защо не ги разобличите? Заведете дело в районния ви съд по местоживеене за нанесени ви щети.

    Коментиран от #157

  • 154 333

    5 9 Отговор

    До коментар #143 от "COVID GERB":

    През шлифера ми е за Герб. Имам възрастни родители, които могат да живеят още 20 години, имайки предвид бабите ми и дядовците ми колко живяха. И не ми се ще да хващат вируса.
    Няма как някой да излъже целия свят. От Корея до Щатите. С Русия по средата. Всички! Оня ден гледах интервю със здравния инспектор на Швеция, който каза, че не е очаквал толкова жертви от вируса. В прав текст. Също така каза, че 90% от шведите, които пътуват обикновено по великден не са пътували. Тук въпреки КПП-тата пътуваха по-голям процент от хората. Има малка разлика в манталитета на шведите, като им препоръчаш нещо. Тук и забрани не помагат. И прогнозите за спада в икономиката им са същите, като на другите държави. Та теорията на Мангъров, който може да е лекар, ама не е икономист, че ще си съхраним икономиката просто не издържа. Няма как да се случи.
    Единственото, което може да се случи е да умрат повече хора. В Белгия са 750 на милион, което у нас би означавало над 5000 души. В Белгия смъртността е по-ниска, отколкото тук, те нямат 25% работоспособно и по-малко уязвимо население емигранти, напуснали белгия.
    Някои колеги на Мангъров казаха, че вируса ще отшуми. За колективен имунитет срещу тоя вирус ще са необходими години. Ваксините ще са готови преди това, а и това е начин да получиш имунитет. Та далеч не е нужно да умират хора, на които държиш.

    Коментиран от #168

  • 155 Професор

    6 1 Отговор

    До коментар #151 от "Атина Палада":

    Изобщо не са манипулирани. Средната стойност на смъртността ще остане ниска. НО -- имаше рязък ръст, това изплаши властите, понеже не бяха сигурни в поддръжката на народите си. Затова реагираха така. След това, а и поради това, в много страни противоепидемичните мерки се объркаха. Но -- дори и при това объркване, ръстът на общата смъртност беше кратък и стихна също толкова бързо, колкото и нарасна. Тоест, средната стойност на общата смъртност, дори и да се повиши за нарт и април, като я усредниш с януари и февруари и я сравниш с януари-април на 2018 г, няма да покаже повишение. Това не значи, че нямаше промяна в динамиката. Сега, друг е въпросът защо и как тази рязко повишила се смъртност рязко и намаля. Според мен, вирусът се самоограничи и съвсем скоро ще изчезне напълно, с малки огнища появяващи се тук и там, докато и те затихнат напълно и той изчезне като дим, както изчезна САРС.

    Коментиран от #160, #161

  • 156 Петров

    3 1 Отговор
    Това е в началото на денонощието:
    Брояч на населението на България
    6 907 614
    Настоящо население
    3 337 049
    Мъжко население (48.3%)
    3 570 564
    Женско население (51.7%)
    23 821
    Раждания за тази година
    6
    Раждания за днес
    38 204
    Смъртност за тази година
    10
    Смъртност днес
    -3 457
    Нетната миграция за тази година
    -1
    Нетната миграция за днес
    -17 840
    Ръст в популацията за тази година
    -5
    Ръст в популацията днес
    13-05-2020 00:50:34
    Източник : Департамент по икономически и социални въпроси на ООН
  • 157 Атина Палада

    4 1 Отговор

    До коментар #153 от "Професор":

    А в Европейския център ти какви мислиш,че работят? "Послушковци"! Айде айде ,знам,че не си наивник.....
    Знаеш добре ЕС от кой се контролира..
  • 158 Петров

    2 2 Отговор
    За Италия:
    Брояч на населението на Италия
    60 021 267
    Настоящо население
    29 388 638
    Мъжко население (49.0%)
    30 632 629
    Женско население (51.0%)
    188 033
    Раждания за тази година
    52
    Раждания за днес
    211 209
    Смъртност за тази година
    59
    Смъртност днес
    38 700
    Нетната миграция за тази година
    11
    Нетната миграция за днес
    15 524
    Ръст в популацията за тази година
    4
    Ръст в популацията днес
    13-05-2020 00:53:12
    Източник : Департамент по икономически и социални въпроси на ООН
    Сметнете сами без разни грами какви пикове има и и каква е бройката.Цифрите говорят!

    Коментиран от #162

  • 159 Петров

    7 1 Отговор
    Сега сравнете данните м/у двете държави и спрете със спекулациите.В България умираме без вирус много повече.Замислете се защо!
  • 160 Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #155 от "Професор":

    (продължение) Властите не можеха да знаят, или да предвидят, че вирусът ще се самоограничи. Видяха резкият ръст на общата смъртност и се параноизираха. Въведоха тотална карантина на цялото население, за да спечелят време да се ориентират, понеже ръстът на смъртността им се стори невиждан преди. Някои страни въведоха тоталната карантина, след като започна да се забелязва резкия ръст на смъртността. Беше вече късно, и именно при тях имаше объркване на противоепидемиологичните мерки, довело до още по-голямо увеличение на смъртността, но и до бързия й спад до базисни нива, че и надолу (вижте Франция). Други страни, видяха какво направиха китайците и въведоха тотална карантина отрано. След като се поориентираха, и след като се видя, че обществото няма да толерира дълго подобно нещо, решиха да се отпуска поетапно. Трети, не въведоха тотална карантина въобще -- Швеция, Беларус (говоря за Европа). Ще видим резултатите тепърва. Та, това е картината за момента.

    Коментиран от #165

  • 161 Атина Палада

    3 1 Отговор

    До коментар #155 от "Професор":

    Професоре, подай ми смъртните случаи примерно от десет страни и ще ти направя графиката със рязък ръст,пик и спад както ми изнася на мен.....със същите бройки ,които си ми подал

    Коментиран от #164

  • 162 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Петров":

    Както сам виждате, имиграцията изкривява данните и прирастът идва от нея.

    Коментиран от #163

  • 163 Петров

    2 1 Отговор

    До коментар #162 от "Професор":

    Ако я сметнете пропорционално,а знам,че можете,ще видите,че не играе особена роля.погледнете ми поста под номер 126 пресметнете и коментирайте отново,моля!

    Коментиран от #167

  • 164 Професор

    2 1 Отговор

    До коментар #161 от "Атина Палада":

    Богиньо, знаеш че това е невъзможно -- рано или късно ще те хванат, защото ще се засече по регистрите на населението по други канали. Стегни се малко. Работи с данните, които са налице и ще видиш, че тезата ми е сходна с твоята, но е много по-реалистична. Виж резкия спад на смъртността във Франция след като е минала Ковид-косачката. Явно не е останало кого още да покоси от най-силно засегнатите. При това положение, средната смъртност ще намалее още. Но -- пак ти казвам -- първоначалната динамика ги изплаши страшно. Затова постъпиха така. Сега, шведите може да кажат, видяхте ли, ние бяхме прави (което и Мангъров казва). Но и те си объркаха противоепидемичните мерки в старческите домове и в болниците и имат голяма смъртност там, около 40-50% от цялата обща смъртност от март до май. Можеха да я избегнат с прости и ефективни противоепидемични мерки, и тогава щяха да са убедителни. Сега не са толкова.

    Коментиран от #169

  • 165 Атина Палада

    8 2 Отговор

    До коментар #160 от "Професор":

    Че има вирус ,както всяка зима -има,но много се преекспонира.
    Например миналия месец някъде по средата на април мисля,че беше...някакъв лекар от Харвард-епидемиолог с апел към гръцкото правителство (лекаря е с гръцки произход) да премахне всякакви ограничения,и тази измислица с епидемия,пандемия да спре. Даваше данни за Гърция ,че от началото на януари до въпросната дата на април,когато се обръща към Гърция е,че 107 души са починали от грип и 110 души от коронавирус в Гърция.
    Е,кажи ти сега Професоре ,Гърция за кой грип наложи карантината? За този грип,където са починали 107 души или за другия грип ,където са починали 110 души?
    Други зими е имало също да вървят по два ,дори и три щама

    Коментиран от #172

  • 166 1506

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Тоя съвсем изтреще":

    Кое от казаното в самото начало не се оказа така, кое? Всичко, което се опитваше от ден първи да ни каже, да ни помогне, за да излезем по-бързо от тази простотия се оказа вярно. Ако имате аргументи в противното, кажете ги, но не пишете откровени глупости....

    Коментиран от #177

  • 167 Професор

    2 1 Отговор

    До коментар #163 от "Петров":

    Ами гледам -- имате печатна грешка с една 0. Разбира се, че е известно, че средната продължителност на живота в Италия, Франция и Испания е висока, както и в други средиземноморски страни. Ядат много зехтин вместо слънчогледово олио, имат средиземноморска храна и диета, движат се повече поради хубавото време. Дойде косачката, обаче, и покоси именно тези дълголетници с по една-две хронични болежки всеки. В България много се пие и пуши, не се води здравословен живот, въздухът е по-замърсен с фини прахови частици, яде се мазно и така...

    Коментиран от #170, #173

  • 168 1506

    5 2 Отговор

    До коментар #154 от "333":

    Вие продължавате да си бълнувате за някакъв апокалиптичен мор. Ако спрете с телевизията за момент, отворите прозореца или пък случайно се разходите сред хора, може пък и да ви мине........едва ли, но все пак опитайте.
  • 169 Атина Палада

    6 1 Отговор

    До коментар #164 от "Професор":

    Професоре,точно ти ли говориш за "невъзможно",който си прозрял и си наясно повече от всички нас тук взети заедно, какво става в света, и как се управлява?Че вече нЕма норми,нЕма международно право .М? Защо ни баламосваш нас простолюдието тук,това ми е интересно.

    Коментиран от #174

  • 170 Петров

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "Професор":

    Прав сте вместо 210000 съм написал 2100000,грешката е моя,но това не променя математиката,крайната цифра е тази която съм написал.
  • 171 Мангъров го каза-

    1 3 Отговор
    Проблемът не е медицински!!!!!Ганчо обаче,прикрит зад научни звания и гръцки божества продължава да рови и анализира там-в медицината и статистиката!Донякъде от глупост,донякъде че е по-безопасно!
  • 172 Професор

    2 2 Отговор

    До коментар #165 от "Атина Палада":

    Казах ти, Богиньо, слушай ме внимателно: бяхме свикнали предишните грипни епидемии да идват и да си отиват без особени противоепидемични мерки. Видя, че Англия и Белгия в началото опитаха това и изпитаха кривата на смъртността, за която говоря. Изплаши ги. Така е било и при испанския грип от 1918 г, само дето сме ги забравили тия работи. Сега испанският грип H1N1 си се връща почти всяка година и няма нужда от особени мерки, кривата му е плавна, пикът й -- скромен. Виж Португалия -- поддържаха правилните противоепидемични мерки и Ковид0кривата им изглежда точно като на грип, НО ПРИ наличието на мерките. Ако в началото нямаш мерки, кривата е непоносима за повечето управляващи на Запад. Даже и за Путин. Лукашенко, обаче, пое удара смело. Ще му видим резултатите след парада, дано да удари в земята цялата останала Европа. Но, като гледам -- расте...

    Коментиран от #179

  • 173 Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #167 от "Професор":

    Значи излиза,че сами сме си виновни,че пием,че пушим,ядем ГМО-та и дишаме фини прахови частици.Тук под секрет,част от тези частици са внесени от здравословна Италия под формата на боклук.Не излизаме навън и не се движим,вършейки работата си,само за наше забавление с цел самоубийство?!?Ако това са ви доводите за по-високата смъртност при ме разочаровахте.Имах по-високо мнение за Вас.
    Бъдете здрав и спокойна нощ!

    Коментиран от #175

  • 174 Професор

    3 3 Отговор

    До коментар #169 от "Атина Палада":

    Опитвам се да ти кажа, Богиньо, че неомарксистката идеология използва дребни, но реално съществуващи неща. Не са изцяло несъществуващи. По този начин, такива като теб, дето изцяло ги отхвърлят, се обявяват за луди конспиративни теоретички и се дискредитират. Този вирус е остър пример за това. Преди това -- глобалното затопляне. Вирус има, известна смъртност има -- правим параноя, съсипваме икономиката на омразния капитализъм. Преди това -- ами има и известно глобално затопляне, поради променливата активност на Слънцето. Да, ама неомарксистите ти казват, че капитализма и хората му са виновни, и че трябва икономиката на капитализма да се ликвидира и да се замени с друга, наша, нова икономика. Та, Богиньо, при тях винаги има ЕЛЕМЕНТ на правдоподобност. Ние трябва да откриваме този ЕЛЕМЕНТ и реалистично да го опишем какъв е точно, ако искаме да им разбием идиотските идеологеми.
  • 175 Професор

    4 2 Отговор

    До коментар #173 от "Петров":

    Отговорете си на въпроса, ЗАЩО ние не изнасяме боклук за Италия, ами ТЕ изнасят боклука си у нас? И ЗАЩО у нас се пуши и пие повече? И ЗАЩО е по-запрашено. Дотогава -- лека нощ! И да, някои от тези "традиционни" активности са самоубийствени. Например, олио вместо зехтин.

    Коментиран от #176, #181

  • 176 Петров

    4 2 Отговор

    До коментар #175 от "Професор":

    Аз много добре знам защо,но защо го позволяваме не знам.Ще си дам гласа за алтернатива на статуквото с надежда да се променим към по-добро,но сега сме принудени.Не всеки може да си позволи зехтин и средиземноморска храна или гледате само от собствената си камбанария.Ако не сте го разбрали,никоя агенция няма достъп до реалното положение на народа.Така,че да не търсим вина във вируса и да ни се насажда страх и паника,а да продължим да живеем,въпреки него.Примирим ли се,ще сме роби на страха завинаги!

    Коментиран от #178

  • 177 Професор

    3 3 Отговор

    До коментар #166 от "1506":

    Много важен въпрос. Ще ти кажа. Точно 3 неща: 1) Не е необходимо над 70% от цялото население да преболедува болестта за да се ограничи разпространението на вируса. Ако контролираш добре огнищата, и 20-25% може и да са достатъчни. Мангъров не говори за тази възможност; 2) Абсолютно е необходимо да спазваш безупречни противоепидемични мерки в болниците и в домовете за стари хора и да въведеш точни мерки за предпазване на възрастните хора с придружаващи заболявания. В началото Мангъров не говореше за това; и 3) Използва неуместни и груби сравнения, които обиждат възрастните хора, а те и без това са много и уплашени.

    Коментиран от #211

  • 178 Професор

    2 2 Отговор

    До коментар #176 от "Петров":

    Е, и какво предлагате? Има някои географски и народностни дадености, които не може да промените. По-добре разбирайте народа си добре, и ветровитото географско място на което живее, вместо да го съдите.
  • 179 Атина Палада

    6 1 Отговор

    До коментар #172 от "Професор":

    Не Професоре.Отново повтарям,уважавам мнението Ти,но моята позиция е коренно различна! Англия просто не удържа на натиска и затова прие карантината. Смъртните случаи от всяка една държава са манипулирани.В смисъл,че на починали от съвсем друго ,се пишат от коронавирус,дори без тестове.Да не говорим,че тези тестове тестват за общия коронавирус, а не за съответния щам ковид-19 . А коронавирусите са изключително често срещани и голям процент от световното население има ковид ДНК в малки количества,дори и да е съвършено здрав човека или има някакъв друг патоген.
    Извинявай,но ще се върна отново на Гърция,тъй като ти говореше,че правителствата са се уплашили..Ами този лекар от Харвард пише,че към датата,която се обръща към гръцкото правителство ,то гръцките държавни болници само 7% от капацитета им е бил запълнен.Говори за инфекциозните отделения. А частните празни...
    Не е опасен вируса.Или да кажем,че е опасен за хора с тежки съпътстващи заболявания ,колкото и другите вируси върлуващи други зими ,а и лятото дори. Така мисля аз.Или поне в това вярвам.
    Проблема за мен не е медицински, а някакъв друг...икономически,политически,глобален....

    Коментиран от #180, #182

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Атина Палада

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "Професор":

    Защото при преговорите на България с ЕС за приемането ни в ЕС,то България се съгласява да внася и рециклира отпадъците на Европа.

    Коментиран от #183

  • 182 Професор

    1 3 Отговор

    До коментар #179 от "Атина Палада":

    Виж сега, Богиньо, в началото и Тръмп говореше точно като теб, а той е антиглобалист и анти-неомарксист от велик калибър и ги разбира нещата много дълбоко. После ВИДЯ, че неомарксистите могат да го оборят и съсипят, ако омаловажава или отрича нещата, понеже съвсем ясно е, че ДИНАМИКАТА на смъртността от вируса не е като тази на грипа. Затова е преценил да ЯХНЕ вълната и да ги бори именно както ти описвам аз нещата. Помисли си защо.

    Коментиран от #186

  • 183 Професор

    1 1 Отговор

    До коментар #181 от "Атина Палада":

    Е, аз ли съм крив и за това? Като непрекъснато те влече да те колонизират Германия и Италия, кой ти е крив?
  • 184 Атина Палада

    2 2 Отговор

    До коментар #180 от "Професор":

    Ха,"коси рязко и именно възрастни хора"(..) точно колкото и друг грип,например тип Б;А и пр. Мой познат на 36 години,според мен не е възрастен и почина от пневмония ,но с придружаващо астма. А лекарите и медицинските сестри също са хора и не са безсмъртни. Ние не знаем от какво са починали. Телевиденията ни предават,че са от този вирус....но защо трябва да вярвам на телевизиите?Че те не са нищо друго,освен един магазин в който се продава нещо....
    За втори пик,трети...да,вярвам в това,че ще има доооо изборите в САЩ. Не го оставиха Тръмп на мира...много им пречи;)

    Коментиран от #185

  • 185 Професор

    2 2 Отговор

    До коментар #184 от "Атина Палада":

    Именно В ТОВА грешиш. ДИНАМИКАТА не смъртността не е същата като на обикновен грип. Тя е подобна като на НОВ грип, срещу който никой НЯМА имунитет. Затова е и различна. Казах ти, това е нещо като дежа-ву от 1918 г. НЯМАШЕ НАЧИН Тръмп да пренебрегне ИМЕННО този факт, защото е лесно доказуем. Трябва да работиш с хипоезата, че тази РАЗЛИЧНА ДИНАМИКА е научен факт. Иначе ставаш маргинал и лесна мишена за подигравки и оборване.

    Коментиран от #188

  • 186 Атина Палада

    6 1 Отговор

    До коментар #182 от "Професор":

    Според мен Тръмп не врява в това,че този вирус е толкова смъртоносен ,но наложи карантина ,тъй като в противен случай знаеше "дълбоката държава" чрез своите медии какво щеше да предава денонощно...

    Коментиран от #187

  • 187 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #186 от "Атина Палада":

    Казах ти, динамиката на смъртността от този вирус е различна. Това е научен факт. Не може да казваш, че е същата като на обикновен грип. НЕ Е. Той постъпва правилно отвсякъде. Сложи неомарксиста Фаучи дето беше човек на Обама и е корумпирано 80-годишно италианско джудже, да не могат да му кажат копче. Той каканиже на демократите-губернатори да не отварят техните щати. Тръмп обаче насъска републиканците губернатори да отварят техните щати системно и бързо. Пусна даже губернатора на Джорджия да го играе нещо като Лукашенко. Ще ги прецака обилно и този път, помни ми думата.

    Коментиран от #190

  • 188 Атина Палада

    5 2 Отговор

    До коментар #185 от "Професор":

    Аз не вярвам в това.Пък за имунитет още повече.А за ваксина още на квадрат повече;) Те мутират светкавично.Дори четох,че щама в Ню Йорк е бил различен от този в Ухан,и от този в Европа. Т.е. навсякъде различни щамове. Не знам колко е вярно.До този момент няма нито една реална ваксина против РНК вирус,която да работи.Всичко е бизнес..
    Не знам...според мен си остава това,че Тръмп нямаше друг изход в този момент....пипалата им са навсякъде.Държат всички глобални медии...

    Коментиран от #189

  • 189 Професор

    5 3 Отговор

    До коментар #188 от "Атина Палада":

    Няма да има нужда от ваксина въобще. Според мен ще изчезне като САРСа...
  • 190 Атина Палада

    11 0 Отговор

    До коментар #187 от "Професор":

    Научен факт...Хм. И от кой? От Фаучи ли? А за щатите ,това,което пишеш е така.Четох .И на мен ми прави впечатление,че точно в Ню Йорк където и кмета де Блазио е от демократите и губернатора Андрю..Куомо ли беше фамилията му,също е от демократите ,и там...вече смъртността е фул...всички телевизии предаваха ковчези,общи гробове и пр.А тези общи гробове си ги имаше и преди този вирус и там погребват бездомниците.А бездомници в Ню Йорк бол..Аз не вярвам за такава смъртност в Ню Йорк .
    Да се молим Тръмп да спечели втори мандат,че иначе сме погубени..

    Коментиран от #191

  • 191 Професор

    2 1 Отговор

    До коментар #190 от "Атина Палада":

    Факт е, факт е. Динамиката му на нарастване е почти същата като при новия испански грип от 2018 г. Рекаксиращата тактика щеше да съсипе Тръмп, добре, че Йоанидис му каза как стоят нещата...

    Коментиран от #192

  • 192 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #191 от "Професор":

    Сори, от 1918 г...
  • 193 Митко ВР

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дельо хайдутин":

    Коъ ти каза, че сме 6 млн.? Над 2 млн. българи живеят и работят извън Бг., но се водят, че живеят тук. Това е ФАКТ! .... Така, че има, няма в Бг да сме около 4-4.5 млн. българи!
  • 194 Няма такъв доцент

    7 16 Отговор

    До коментар #3 от "Браво!":

    ЗАЩО ТОЗИ МАНГЪЕОВ НЕ ОТИДЕ ВЪВ ВИДИНСКАТА ИЛИ ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА ЗА ПО 10 ДНИ И ДА ОБЯСНИ С ТРЪБА В ГЪРЛОТО, ЧЕ НЯМА ВИРУСИ?
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Спас безделника

    4 15 Отговор
    КОЛЕГИ, УСПОКОЙТЕ ГО ТОЗИ ХАХО "ПРОФЕСОР"! ТОЛКОВА ДИВОТИИ НАТРУПА, ЧЕ НЯМА КАК ДА НЕ СЕ УСЪМНИШ В НЕГОВОТО ПСИХИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ. АМИ БОЛЕН Е ЧОВЕЧЕЦА,
    РАЗДВОЯВА СЕ, А КАТО ПРЕГЛЕДАХ КОМЕНТАРИТЕ, ДОРИ СЕ РАЗТРОЯВА. СЪС СИГУРНОСТ ПРИЧИНАТА НЕ Е К - 19!

    Коментиран от #224

  • 197 Леле

    3 3 Отговор
    От курни вируса оттърване няма.
  • 198 Истината

    6 2 Отговор
    Вече почнаха да излизат официални данни колко са действително починалите от Ковид 19 - в Италия трима, в Южна Корея, Япония, Швеция, Сингапур, Норвегия нула, засега тези държави са оповестили случаите си
  • 199 как пък

    6 12 Отговор
    не отиде този дървен философ в някое ковид-интензивно отделение да помага,а плещи глупости във всяка медия
  • 200 Гост

    4 2 Отговор
    Той Склифуната, точно казва нещата, ама вие си ги тълкувате както дявол евангелието. Починал от грипа няма, както и от РАК. Ако имате близък починал от РАК вижте какво пише в смъртния акт.
  • 201 Домакин

    3 7 Отговор
    Дечица, действаш военен, лека им прът на хората. Тези случай, защо налапаха шлауха и издъхнаха на него. Точно, защото този грип е много безопасен.
  • 202 Видин

    9 7 Отговор
    Да дойде при нас да обясни, на интубираните и близките им, че няма умрял от грип, че това е само илюзия.
  • 203 Пи пи

    4 16 Отговор
    МАНГЪРОВ ПРЕСТАНИ ДА ВСЯВАШ РАЗДОР МЕЖДУ ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #218

  • 204 Нормален

    5 7 Отговор
    Толкова ли ви харесва "нормалния начин на живот"? Колко гадни неща си спестихме, от колко си починахме? Липсват ви консумативните тълпи, които с пяна на уста тъпчат? Или пехливанските анцузи по кафенетата?
  • 205 Банкя на Бойко

    11 1 Отговор
    Отивам в Банкя и се нареждам на сръбската скара баш на центъра, хората един зад друг на една ръка разстояние, а отстрани маси и заети, вземам си и бургер с пил. пържола и отивам да седна на една пейка. След малко идва една дебела, грозна и трътлеста общинарка с впити панталони от които пращят телеса на стрии. Заедно с общинския полицаи и започва да вдига хората от пейките и да им обяснява че пред Пирогов са наредени хладилни камиони и ги чакат. На въпроса защо на масите пред заведението не е забранено да се сяда а на майките е забранено, отговор не последва.
  • 206 Подкрепям

    16 3 Отговор
    Това е истинския доктор. Това е човека който мисли за здравето и доброто на хората. Да е жив и здрав и все така непремирим към абсурдите в тази държава. Най фрапиращия въпрос е защо провалят годината на студентите, при положение, че те са най-ниско рисковата група? Отговора на този въпрос е същия, като на въпроса защо качеството на образованието пада с всяка изминала година. Истината е следната: Поръчковия политически елит изпълнява заповедите на господарите. На тях не са им необходими много образовани хора. Трябват им лесно управляеми бройлери.

    Коментиран от #210

  • 207 Дубрутро

    9 2 Отговор
    То след всичките тези лъжи и на децата от детската градина им стана ясно, че няма нито един починал от коронавирус!
  • 208 Я ми кажи

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Професор":

    "професоре" кой ти плаща заплатата? Ще позная от пръв път- фонда на бил и мелинда гейтс, нали?

    Коментиран от #226

  • 209 радев

    3 4 Отговор
    Браво!
  • 210 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #206 от "Подкрепям":

    Опозицията е много слаба.
    Карат се помежду си, рейтинга удари дъното.
    Слафчу присвои поне 10 % електорат.
    Няма кой една смислена дума да каже.
  • 211 1506

    10 3 Отговор

    До коментар #177 от "Професор":

    Съжалявам, но твърдиш пълни глупости, защото:
    1. Никога не е казвал, че трябва/задължително/ да го минат 70%, а че това ще се случи така или иначе и голяма част от тези хора няма и да разберат - КАКТО СЕ И СЛУЧВА В МОМЕНТА.
    2. Относно мерките - Да, твърдеше и продължава да твърди, че носенето на маски е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ, защото ефекта е обратен. Има научни доказателства за това и могат да се проверят. За останалите мерки се наложи няколко пъти да обясни, че от някои ефект има, но повечето са безмислени. Освен това се и обоснова защо мисли така.
    3.Неуместните и груби сравнения определено НЕ излизат от него...За справка можеш да погледнеш брифинги на НОЩ-ДЕН и т.н. ЛУНИ и СЛЪНЦА. Това, че използва чувство за хумор и има такива, които не го разбират е друг въпрос. Още веднъж апелирам да не мултиплицираш глупостта. Благодаря!

    Коментиран от #212, #221, #223

  • 212 Много добра реплика!

    5 5 Отговор

    До коментар #211 от "1506":

    С първите си коментари"професорът"ме заблуди,че е над другите,но сега вече нещата си дойдоха на мястото.Обикновена бетонна глава,заредена с политическа фразеология.Твоя коментар е полезен за другите,а "професора "вече е програмиран!
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 луд доц

    3 6 Отговор
    С възрастта хората полудяват !

    Коментиран от #222

  • 216 Този човек става

    11 2 Отговор
    все по-неудобен за онези, които ни внушават обратното и на всичкото отгоре е прав
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Альооо,ПиПи

    3 0 Отговор

    До коментар #203 от "Пи пи":

    Не се ли напика вече?Смърдиш.
  • 219 котарак с маска

    7 2 Отговор
    Изречението под заглавието е показателно. Мангъров съветва да носим маските, за да не бъдем глобени, а не че ще ни опазят от вируса. На този човек вярвам!
  • 220 Не е вярно

    2 6 Отговор

    До коментар #88 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да, вирусчето е микроскопично и влизя през порите на маските НО САМО АКО ИМА ЕНЕРГИЯ ДА ПРАВИ ТОВА. ТОЕСТ, ТРЯБВА ДА Е КИХНАТО СЪС СИЛА, КОЯТО ДАВА КИНЕТИЧНА ЕНЕРГИЯ НА ВИРУСА. ЗАЩОТО ТОЙ НЕ СЕ ДВИЖИ САМ ИЗВЪН ТЯЛОТО. ПОРЗВА ВЪНШНА ЕНЕРГИЯ. Вижте какво правят в Сингапур. 20 починали само в многомилионен град. Но ХОДЯТ И РАБОТЯТ С МАСКИ НАВСЯКЪДЕ. Глупавите се учат от собствените грешки, умните- от грешките на другите.

    Коментиран от #248

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Канчев

    2 0 Отговор

    До коментар #215 от "луд доц":

    Дааа, точно като теб! 100% сигурно!
  • 223 Професор

    2 3 Отговор

    До коментар #211 от "1506":

    1. Ами не е така. Най-вероятно няма да го минат над 70% от населението, защото ще се самоограничи и ще изчезне далеч преди това. В страните, където това вече стана не са го изкарали над 70% от населението; 2. Това не е верно. Маски се носят в страните успешно справили се с вируса; 3. Да наричаш възрастните хора "сухи съчки" е обидно и се помни дълго и негативно.
  • 224 Професор

    3 3 Отговор

    До коментар #196 от "Спас безделника":

    От крещящи безделници полза няма никаква. Никой нищо никога не е научавал и няма да научи от тях.
  • 225 иванова

    2 2 Отговор
    Който може-работи.Който не може да работи -критикува!
    И хайде ,млъкни вече,ега ти кречеталото!
  • 226 Професор

    7 2 Отговор

    До коментар #208 от "Я ми кажи":

    Въобще не позна. Аз съм почти единственият, който твърди, че ваксина изобщо няма да е нужна и че вирусът ще се самоограничи и ше изчезне. Както и да е -- многократно постнах сайтове, от които да се ограмотите, явно не желаете. Водещи учени в света ви казват: 1) Вирус има; 2) Разпространява се бързо, бързо се самоограничава, но пострадалите от него (които са малък процент от вирусоносителите -- виж по-долу) страдат тежко и висок процент от тях умират; 3) Смъртността му е по-ниска от 0.36%, което го съотнася към тази от тежък грип, но динамиката на смъртността е различна от тази при грипа, защото вирусът е нов -- в огнищата му се самоограничава при 20-25% разпространение; 4) Вирусът се използва за масова инфодемия, целяща съсипването на западните икономики и свалянето на анти-глобалиста Тръмп от власт. Дали е изкуствено създаден от китайските комунисти с тази цел, или просто се използва за това, остава неясно.

    Коментиран от #250

  • 227 dosadnik

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Писна ми от тоя":

    а на мен ми писна от такива като теб с маски на улицата, под палещото слънце. ходи да те тестват за невежество и простотия. от такъв тест имат нужда доста от хората в днешно време.
  • 228 БРАВО

    4 2 Отговор
    Мнението на учен експерт с многогодишен опит в ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ се уважава!
    В ТОЛУПИЯ със столица Тиквенбург има: 1) Шантаж; 2) Манипулации; 3) оплюване; 4) НАБЕЖДАВАНЕ на здрави граждани(без прегледи) за БОЛНИ от някакъв си вирус и ОТНЕМАНЕ НА ПРАВАТА ИМ; 5) Самовъзхваляване на един чалгаджия всичколог, пред който ленин и сталин ряпа да ядат!

    Коментиран от #230

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 класически толуп

    3 1 Отговор

    До коментар #228 от "БРАВО":

    Абе номерът е ясен!Ако знае някой по каква схема се дават парите за цирка,кой ги дава,каква е ролята на етиопския еврейн?За Сорос и Гейтс знаем,но това е видимата част.Това разчепкване на вируса е напълно безсмислено и нарочно провокирано за отвличане на вниманието.Да не забравяме,че науката за манипулиране и управление е от времето на Вавилон и ТЕ винаги ще бъдат един ход напред!Шапка им свалям как само за ден два блокираха нормалния живот на цялата планета,като и текстовете на политиците бяха едни и същи,а тук някакъв измислен професор развива тезата за страха на"загрижените"политици за техния народ.
  • 231 Абе ти не разбра ли,

    5 2 Отговор

    До коментар #229 от "Българан Арабски":

    че масово се приписват смъртни случаи на ковид вируса!?При спин и свинския грип това го нямаше!
  • 232 Mik

    4 3 Отговор
    Слушайте Мангъров,ей !
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 123

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Браво Мангъров":

    Мангъров, починалите хора може и да са имали придружаващи заболявания, но с тях те биха могли да си поживеят. Но Ковид 19 ги умори. Ако не са се разболели от него щяха да са живи,нали? И не е вярно, че всички са имали и други болести.Има починали без други заболявания. Спри да лъжеш хората само и само ТИ ДА СИ ПРАВ! Защо не ходиш да лекуваш болните ами висиш само по форуми и телевизии? Нали си лекар? Видя ли колегите ти как работят, а ти само лаеш.

    Коментиран от #237

  • 235 няма а ма ние олекнахме

    1 0 Отговор
    поне с 10 милиарда.
    За справка Орешерски искаше заем от 2-3 милиарда и ГЕРБ го свалиха от власт.ДПС услужливо ги забравят тия работи,а БСП и Путин обират негативите.
  • 236 НЯКОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "НИ СЪ ПРАИ НА ФИЛОСОФ МАНГЪРКА":

    от страх
  • 237 1506

    3 0 Отговор

    До коментар #234 от "123":

    Дори да приемем, че има и такива, които са починали и причината е САМО този бацил, колко са, каква част от смъртността за всеки грипен сезон се съставлява от тези случаи? ПОД 1%. Или т.н. пренебрежим медицински риск. А и все още смъртността е далеч от тази с най-високи нива за летален изход при грипни епидемии. Спрете малко с телевизията и нещата ще си дойдат на мястото.
  • 238 Маските

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Не е вярно":

    Те па маските много ще ни опазят, някакви мърляви парцали, които гората ги слагат само на устата, защото не могат да дишат и ги пипат с мръсните си ръце! Ужасно се излагате с тия тъпи коментари, ами зазидайте се в мазето и стойте там ....

    Коментиран от #239

  • 239 1506

    2 0 Отговор

    До коментар #238 от "Маските":

    И аз това се опитвам да им кажа, но на теб ти се получава по-добре :) ? Браво!
  • 240 др Балкански

    2 1 Отговор
    а акво означава починал директно от COVID-19? Починалите от СПИН от СПИН ли са починали?
  • 241 волен сидеров

    1 0 Отговор
    БРАВО ПИЧ,най точният ДоФтор,не коремни колики
  • 242 Гошо

    1 1 Отговор
    Че то и от СПИН никой не е починал директно. Това не означава, че вирусът не е допринесъл за смъртта.

    Коментиран от #244

  • 243 Предложение

    1 0 Отговор
    Ако някой има възможност да пусне тема : Кой има познати с корона.
    И да се опишат тези с короната, не пименно. Аз лично не познавам един човек в българия. Но с няколко руснаци съм говорил (2 ма имат).Не съм разведка, нито член на БСП.

    Коментиран от #256

  • 244 Ууууууууу

    1 0 Отговор

    До коментар #242 от "Гошо":

    Сам го каза, коло държави пуснаха кепенците заради СПИНА, батка?!?!!?!?!?!?
  • 245 Джони Пешеходеца

    1 0 Отговор
    От eднa cтрaнa твърдите, чe пaндeмиятa e прeдизвикaнa изкуcтвeнo, чe вируcът e cпeциaлнo oтглeдaн в лaбoрaтoрия в Ухaн, зa дa унищoжи милиaрди хoрa и дa oбoгaти eдиници, oт другa oбaчe зaявате, чe КOВИД-19 нe бил нищo другo, ocвeн oбикнoвeн грип.
  • 246 Янка Такева

    1 3 Отговор
    Време е вече Доктор Михайлов да се погрижи за Мангъров , колкото по-скоро, толкова по-добре. Амин
  • 247 Фани Мутафска

    2 2 Отговор
    Най-смешното е ,че карантината играе в полза на тези които заявяват ,че КОВИД-19 е едно нищо. Защо ,защото заради тази карантина , дори средната смъртност намаля . Просто хората се пазят . И като говорите ,колко много повече умирали от грип ,спомнятели си кога и през коя година ,някой е обявявал на дневна ,седмична или месечна база смъртност. Никой и никога . Този ковид-19 колкото и да ни е неприятен ще доведе до нова култура в населението за предпазване от грипни и други епидемии ,за да не води това до смъртност и тежки усложнения .
  • 248 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #220 от "Не е вярно":

    На вирусчето не му трябва НИКАКВА кинетична енергия зя да мине през маската, тя за неговите размери просто не съществува. Аналогична е връзката ....комари с оградата от бодлива тел.
  • 249 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "CoV 20":

    Глупости .И ти ли искаш намаляване броя на населението .Развивали се инфекции .За БГ .населението е наполовина .Умрели са по време на експеримента с НАРОДА
  • 250 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #226 от "Професор":

    Какво Ви е мнението за връзката мужду процента ваксинирани против грип и пандемията в "развитите" страни.... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe....Оказа се, че в "развитите" държави разумният предел неочаквано е преминат и резултатът е налице ".......динамика на общата смъртност".

    Коментиран от #252

  • 251 МАНГЪРОВ

    0 0 Отговор
    ИЗЛИЗА ЧЕ СМЪРТТА НЕ Е ПРИЧИНЕНА ОТ УМИРАНЕТО
  • 252 Професор

    0 0 Отговор

    До коментар #250 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не знам да има връзка. Не мисля, че много хора се ваксинират против грип. Тази епидемия се овладява само с добри противоепидемични мерки, които отдавна са описани в учебниците. Проблемът е, че не се въвеждат правилно, системно и точно. Въвеждането на брутални комунокитайски "мерки" е най-погрешното решение, понеже е невъзможно да се поддържа дълго време в демократични държави. НИКОГА няма да бъдат приети от българите и пълно основание.

    Коментиран от #253

  • 253 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #252 от "Професор":

    Направи ми впечатление, че 55% от италианците са се били ваксинирани тази година срещу грип...докато в "изостанала" България са около 3%....
  • 254 глупости

    0 0 Отговор
    Астма, диабет и високо кръвно не са "тежки заболявания".
  • 255 MmAaHh

    0 0 Отговор
    През март в Италия министърката на здравеопазването (май такава беше или поне някакъв голям регионален фактор) каза, че всъщност само 6 души са починали действително и единствено от Ковид-19. Всички други са жертви на хронични заболявания, които са можели да бъдат обострени от който и да било вирус. Повече нищо не се чу за тази жена, а вече не мога и да намеря статията в нета...
  • 256 MmAaHh

    1 0 Отговор

    До коментар #243 от "Предложение":

    Точно това се питаме вкъщи: Имаме ли познат, който да има познати, чиито познати са носители или заболели от вируса? Засега не сме чули за такива...
  • 257 тралала

    0 1 Отговор
    Тоя кога ще престане да съветва нашите деца да ни убиват???

    г-н Мангъров, направи си тест за интелигентност! И не е лошо после да го обявиш публично, да ти се посмеем на генетичната ощетеност!
  • 258 Анелия

    0 0 Отговор
    Толкова сте жалки. Така казано "НЯМАШЕ ДА ГИ УСЕТИМ" наистина звучи много логично от устата на доктора. Всеки си казва, ей така е наистина, тези хора са ги тествали и затова са разбрали, че са заразени с к-19. Ако не бяха ги тествали щяха просто да са към общата статистика на починалите със заболявания.
    ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ!!! Ако не бяха се заразили, всички тези хора щяха да са живи. А ако става въпрос за вашата майка или вашия баща или просто някой когото обичате. Тогава нямаше да повтаряте в транс колко бил прав доктора. Тогава щяхте да го пратите по дяволите и да му кажете, че пет пари не давате кой как отчита смъртните случаи дали "от" или "с" защото вашия близък щеше да е до вас ЖИВ, ако не беше заразен, пък бил той и със заболяване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове