Last news in Fakti

12 Май, 2020 20:16 5 130 36

ВСС получил секретен документ от САЩ за Андон Миталов

  • всс-
  • андон миталов-
  • секретен документ

Той е първият българин със забрана да влиза в Америка

ВСС получил секретен документ от САЩ за Андон Миталов - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Съдийската колегия е получила секретен документ от Държавния департамент на Съединените щати по случая със съдия Андон Миталов, това обяви говорителят на Висшия съдебен съвет, цитиран от бТВ.

Дисциплинарното производство по случая не е завършено заради извънредното положение.

Миталов е първият българин със забрана да влиза в Америка.

В началото на февруари държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви налагане на забрана за влизане в Щатите на Миталов и семейството му заради участието му в сериозна корупция.

„Писмото е с гриф, поверително, поради което не мога да разпространявам неговото съдържание. То е предоставено на дисциплинарния състав на ВСС, адресирано беше както до председателстващия съдийската колегия Лозан Панов, така и до мен“, каза Боян Магдалинчев, говорител на ВСС.

Андон Миталов е съдията, пуснал обвинения от прокуратурата в шпионаж лидер на "Русофили" Николай Малинов в Русия, където той получи орден от президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    82 10 Отговор
    Миталов е поръчал Кенеди и папата.
  • 2 FBI

    92 9 Отговор
    Значи США може да следи народа и да се меси във вземането на решения?
  • 3 Ало Миталов съм

    75 6 Отговор
    Толкова секретен че май никой няма да го види хихи :D
  • 4 Кой68

    85 5 Отговор
    Поредното доказателство на зависимост от вън и вземане на решение по "съвест"........Това ли е демокрация и "самостоятелна"политика/външна и вътрешна/ .........
  • 5 Патето яки

    66 5 Отговор
    Секретно - много удобно да не разберем нищо. Допускам да е обвинен че е подкупил някой шеф с чаша кафе лаваца.
  • 6 Ръмпези

    66 3 Отговор
    АМИ ЗА БАРЦЕЛОНСКИ СЕКРЕТНИЯТ ДОКУМЕНТ КОГА ЩЕ ГО ПОЛУЧАТ...САМО КЬОВЕШИ МИ Е НАДЕЖДАТА...СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ЩЕ Е БЕЗКОМПРОМИСНА...
  • 7 Путин

    13 29 Отговор
    Ще дам на Миталов медал посмъртно.
  • 8 Народен съд

    72 6 Отговор
    На американския гражданин Майк Помпео се забранява да влиза на територията на република България. Лицето е с обвинение в шпионаж на висши държавни служители и магистрати, както и в грубо вмешателство във вътрешните работи на страната!
  • 9 Чао Хамерика

    72 3 Отговор
    Забележете демократична Америка, праща секретен доклад в правова България...и какво следва.? Пука му на Миталов, че му забранили да влиза в САЩ

    Коментиран от #15

  • 10 ясно

    22 25 Отговор
    Всички с отказани визи за САЩ са Руски шриони и корумпирани.

    Коментиран от #33

  • 11 ясно

    48 0 Отговор
    И на мен ми отказаха виза за САЩ,значи съм корумпиран Руски шпионин!От КГБ или от ГРУ раздават документите за пенсия?
  • 12 Хахо Муфтата

    29 1 Отговор
    Да Живее Единственият Курромпиран В РБ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мим

    42 1 Отговор
    Абе алооо,какви са тези индианци,дето ще ни дават на нас ,най старата европейска нация ,команди какво да правим и кого да съдим,я да си гледат техните занзибари там и да не се месят в нашите работи,вместо да се учат от нас взели акъл да ни дават,дето е нужен на тях.Да си командват там машите ингилизи и да не се занимават повече с нас.Хайде да сме живи и здрави всички които мислят така!!!
  • 15 Ххх

    32 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чао Хамерика":

    Пука му на Миталов, естествено. Това че му забраняват достъп до Щатите естествено няма да му го накриви. Но заради разни американски пасквили и свободни съчинения Данаил Кирилов иска от Висшия съдебен съвет уволнението на Миталов като съдия. Друг е въпросът, че в жалката ни държавица има доста тежка корупция, свързана с управляващите. И предполагам има изнесени милиарди по разни офшорни фирми. Има закупени скъпи имоти чрез разни подставени лица. И нещата съвсем не смятам че почват и свършват с прословутата къща в Барселона. И предполагам, американските тайни служби съвсем определено са с възможности да разследват произхода и направленията на откраднатите милиарди. А може би нещата вече са детайлно са проучени и известни. И служат като козове корумпираните ни политици да бъдат държани на къси верижки и чинно да козируват на спуснатите от Щатите наставления и препоръки. Затова и информацията за голямата корупция ще бъде "неизвестна" за Съединените щати. И клеймото корумпиран ще се поставя единствено на заподозрените в някакви връзки с Русия. Все пак може би е неудобно каквито и да било връзки с Русия чрез закон да бъдат квалифицирани като престъпление. Затова нещата ще бъдат дамгосвани с клеймото на корупцията. Подозират някой за връзки с Русия - а, значи е корумпиран, с всички възможни за потърпевшия отрицателни последици.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шемет

    19 2 Отговор
    Видях, Миталов как мести от единия в други
  • 18 балкански варварин

    16 1 Отговор
    и сички ли дето им оказват визи са престъпници?
  • 19 Съдията Дред

    20 1 Отговор
    Кой знае какви клеветнически писаници са им изпратили!
  • 20 Румен

    20 2 Отговор
    Абе тия постиняци само секретно, и поверително казват . Ми нали ние народа ги избираме. Що трябва да крият от нас . Скапан капитализам е равен на законна мафия .Стягайте се братя
  • 21 Ромче синеоко

    14 2 Отговор
    В доклада пише;
    Бойко Борисов да се отстрани,Цв.Цв да се реабилитира в обществото,все пак ще е следващия премиер в Булгаристан!!!
    Създайте му положителен имидж.ДДС в туризма не го мислете,пенсиите и тях,заплатите още по-малко,та вие с всяка изминала година оставате все по-малко и по-малко.
  • 22 оня с коня

    5 20 Отговор
    Едно от ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на САЩ е да ИЗВЕСТЯВА И ПРЕДПАЗВА Съюзниците си от плъзналите във всички посоки Руски пипала,вербуващи Хора на най-високо държавно ниво.А трагедията на Съдията не е че няма да види повече Америка,а че СЕ РАЗДЕЛЯ СЪС СЪДИЙСКАТА СИ ПРОФЕСИЯ,т.е. става "Чаналова - 2".Всъщност ще слушаме Бълг. вариант на "Чао Корона" със Заглавие "Чао Миталов":)

    Коментиран от #26

  • 23 ВАЗЕЛИНОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ

    20 1 Отговор
    Те на това му се казва ВАСАЛИ!
    Защато нашите по-най-важни си нямат собствено мнение по които и да било въпроси тук у нас.
    ПОСЛУШКОВЦИте НА колонизирана ТЕРИТОРИЯ от 21 век! Няма такава друга територия! И без бананови плантации се приковаваме към банановите територии.
    Да бяхте казали кои наши много власт имащи тук в BG , но власт нямащи в чужбина €$, но притежават сметки и недвижимо имущество навън. Нещо , което калимана Меркел беше уж подметнала преди време. Но ...Ц!?
    Уж и Кьовеши щеше да пръска за калинки? Ама от умрел писмо!
  • 24 big

    20 2 Отговор
    всичко е пунта-мара! Всичко което води към САЩ е пълна лъжа! Те са най-големите манипулатори в света!

    Коментиран от #36

  • 25 Сух

    19 2 Отговор
    Тез не се спряха да ровят в чуждите работи. А цялата корупция, която ни заобикаля защо не я нищят?! Защото нямат изгода.
  • 26 Ххх

    19 2 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Значи, Щатите ни предпазвали от руските пипала, плъзнали във всички посоки. А за американските пипала нещо да ни кажеш ? Или може би няма такива ? Или ти не виждаш или осъзнаваш, че има такива ? Щатите не се ли опитват да пускат пипалата си в държави, приятелски да кажем на Русия ? Като например Сърбия, Беларус, Венецуела. Украинския Майдан, който спретнаха на проруския Янукович какво беше ? Или както винаги ще правим другите на прости ? И както винаги ще редим нещата по двойните стандарти. Пипалата си могат да пускат само Съединените щати, те са богопомазаната нация, те са световния жандарм, на тях всичко е позволено. И когато вършат кривите работи, ние ще се правим, че не разбираме за какво става въпрос. Но когато подобни работи се вършат от Русия, такива като тебе ще ни поучават как трябвало да се борим срещу пипалата на руското влияние. Е, ами като искате, борете се. Лизачи на американски подметки, готови да продадат за пари и майките си у нас дал Господ. Но виж, хората с малко по - чиста съвест и независимо и обективно мислене малко трудно ще ги вкарате в "правата" евроатлантическа вяра.

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Казуар

    1 11 Отговор

    До коментар #26 от "Ххх":

    Пропускаш това, че България е член на ЕС и НАТО, а не на Евразия. И сме партньори с американците.

    Коментиран от #31, #35

  • 29 Ххх

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "Болшевик е моя татко":

    Ще си спестя нецензурния отговор какво да направят такива като тебе с "най - голямата демокрация". Но предполагам се досещаш, ставаше въпрос за пъхаме някъде. Коментарът ти е толкова плиткоумен, че не си заслужава отговор, но пък е и толкова тенденциозен, че отговора няма как да си го спестя. Да казвам че "най - голямата" демокрация е с пипала - какво ? Е забранено ? Не отговаря на истината ? Определението пипала не отърва на тесногръди и праволинейни коне с капаци, които са толкова надъхани и правоверни, че едновремешните политкомисари и прокурори тип Вишински са просто бледа сянка. Пипала "великата" ти демокрация има, а по тяхната наглост, безочие и егоизъм трудно мога да намеря еквивалент за сравнение.
  • 30 U$A

    15 1 Отговор

    До коментар #27 от "Болшевик е моя татко":

    Най-голямата демокрация, която води над 200 войни по света от 1945 г. насам и е най-военизираната и агресивна държава в света!
  • 31 Ххх

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Казуар":

    Пропускам ? А ти трябваше да ме подсетиш ? И какво като сме членове на ЕС и НАТО ? Всички трябва да сме правоверни евроатлантици, така ли ? Вече покръстихте ли ни в правата евроатлантическа вяра ? Скоро по БНТ даваха "Време разделно". И там ставаше въпрос за потурчване. За правата според тогавашните ни поробители вяра. А според акъла и разбиранията на такива като тебе никой няма право да изказва различно мнение ? А някой все пак пита ли ни, искаме ли да сме членове на ЕС и НАТО ? Защото, ако случайно помниш, едно време бяхме членове на СИВ и Варшавския договор. И тогава такива като тебе размахваха пръст, репресираха и вкарваха по затворите хората с различно мнение. А и тогава никой не ни беше питал, искаме ли да сме членове на тези организации. Господарите сменихме, но послушните господарски лакеи манталитета не си смениха, нито желанието да вкарват останалите в зададения от господарите коловоз, превръщайки ги полуумно и негласно стадо, на което е отредена съдбата да живее, работейки за новите господари, без право на мнение са съдбата и житейската роля, която им е отредена. Аз винаги съм бил проруски настроен, но никога не съм понасял някой да ми обяснява откъде изгрява Слънцето и на кой Господ да се кланям. Защото и по онова време имаше много такива - правоверни като тебе. А аз винаги съм се опитвал да гледам обективно на нещата. И да разбирам и другата гледна точка. Затова по онова време ходех с Вефа на родителите ми в мазето, да слушам радио Свободна Ев
  • 32 Гост

    4 1 Отговор
    Опозицията ни е слаба. Няма кой да изкаже мнение, което да се чуе. Няма кой да ни защити. При нормална опозиция, нямаше да е така.
  • 33 Ами да

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ясно":

    Виж само Румен Петков и ще ти стане ясно.
  • 34 Янките ВЪН

    2 1 Отговор
    Отново намеса на краварската демокрация в работите на суверенна държава. То това си е резонна политика , чрез мръсотии, оръжие на ФАЩ .
  • 35 ИВАН

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Казуар":

    ПАРТНЬОРИ ЛИ СМЕ, ИЛИ СЛУГИ И ДОЙНИ КРАВИ, ПЪК И ПУШЕЧНО МЕСО В ПРЕНОСЕН И НЕ. САМО СЛУЧАЙ!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове