26 Май, 2020 09:50 2 496 27

Ангелкова: От 1 юни отваряме заведенията за закрито, ще има строг контрол

  • николина ангелкова-
  • плажове-
  • заведения

Министърът се надява от 15 юни да бъдат възможни полети от редица европейски страни

Ангелкова: От 1 юни отваряме заведенията за закрито, ще има строг контрол - 1
Снимка: БГНЕС

132 са плажовете с договори у нас, като от тях 23 ще бъдат тези с нулеви цени на шезлонги и чадъри. Това съобщи Николина Ангелкова, министър на туризма.

Най-ниски са цените на Албена -1 лев, и Балчик – 1.50. По 5 лева ще бъдат таксите на Свети Константин и Елена.

Предстои да бъде създадено и мобилно приложение, в което всички почиващи ще могат да получат повече информация за плажовете и техните цени.

Тепърва ще се изчисли, как ще бъдат компенсирани концесионерите и наемателите. Тези, които вече са си заплатили таксите, парите им ще бъдат прехвърлени за следващата година.

„Ще следим стриктно и наистина се надяваме да не си играем на криеница. В крайна сметка всички заедно искаме да привлечем туристи на Черноморието, а не да използваме трикове, които да изгонят туристите. За нас е важно ние да предложим максимално най-доброто качество“, коментира Ангелкова пред БТВ.

Според министъра ще има понижаване и в цените на хотелите.

„Ценовата политика си определя всеки един хотелиер. Не сме спрели да провеждаме разговори с представители на бранша и имам тяхното уверение, че ще предложат възможно най-изгодните оферти“, каза тя.

Ангелкова се надява от 15 юни да бъдат възможни полети от редица европейски страни. Тя коментира и отварянето на заведенията на закрито.

„От 1 юни отваряме заведенията на закрито. В момента водим разговори с щаба и министъра на здравеопазването затова какви ще са мерките и искам да ви уверя, че контролът ще бъде изключително строг“, категорично заяви министърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Next

    38 0 Отговор
    Некадърни управление с най некадърните министри, логично сме най последните в Европа.
  • 3 ангел ли беше да го опишеш

    24 1 Отговор
    Да бе ша има строг контрол, пак ще се пуши яко на закрито и лее алкохол, не за друго, а за да морим вирусите.
  • 4 Гост

    33 1 Отговор
    Къв строг контрол ма, ходила ли си по улици и заведения, да видиш какъв е контрола, да ви ева у некадърниците, контрол....кажи за дюните, мани го тоя контрол, дет го няма и няма да го има никога

    Коментиран от #8

  • 5 муцооооо

    27 0 Отговор
    Ангелкова може да привлече само английски туристи , те само ползват за жена подобно нещо и то в съчетание с обилен алкохол.
  • 6 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    21 1 Отговор
    Защо като РАЯ търпим калинките на Шайката ????
  • 7 Тотален фарс !

    19 0 Отговор
    ,,Ще следим стриктно и наистина се надяваме да не си играем на криеница..."
    Така стриктно,както и русенското РЗИ следеше концерта на градският духов оркестър който беше в разрез с всякакви правила, измислени и наложени от ВАС !
    Вие сте престъпна извратена пародия на правителство.
  • 8 Тотален фарс !

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Всичко е на принципа лъжата 10х и после вече я печаташ като истина.
    Бочовите номера за захранване на рибата.
  • 9 Гост

    16 1 Отговор
    Закрито плюс хора , за какви мерки говорим? Прах в очите ясно е , че заради летният сезон заразените ще спадат а и не само в България , но не ни мислете за балъци като плямпате глупости по повод мерките.
  • 10 Абе

    14 1 Отговор
    Махнете платеното паркиране на Албена и може да идат повече хора. Нищо че е лайняно малко морето.

    Коментиран от #14

  • 11 Страхотна е!!!

    6 1 Отговор
    Наричам в нежно, ти си Василиса прекрасна!!!
  • 12 hatred

    13 0 Отговор
    Изпитвам отвращение.
  • 13 the truth

    12 1 Отговор
    Мутристан абсурдистан - мафия навсякъде!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Активист на БСП

    10 0 Отговор
    Какъв контрол,бе тьотя ? За нищо не ставате,само крадете !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алфа Ромео

    9 1 Отговор
    То голям кеф ша да идеш на заведение, ша те гледат като чумав, сервитьорите ще са с наморници, не мерси, не ми трябват още безумия, пък и ни фалирахте вече...
  • 19 Пиянка

    6 0 Отговор
    Като чуя за строг контрол веднага ще се затичам към заведението...Направо ще ми приседне.
  • 20 Сезам отвори се

    5 0 Отговор
    Отваряме затваряме абе да не са на бащите Ви заведенията. Редно е да се каже отменяме забраната за посещение на... Ама нивото е такова. Мислите се вече за божи наместници и всичко е Ваше, та отваряте и раздавате и те така накрая ще вземе да фалира всичко. Прост народ слаба държава!
  • 21 Русенец

    5 1 Отговор
    Докато трае сезонът за къртене на кинти, мерките ще отслабват докато болните нарастват. Свърши ли сезона, изведнъж ще се появи втора вълна и мерките ще се върнат.
  • 22 BTK

    5 1 Отговор
    Какви кръчми.То няма пари за хляб.5000 работни места няма да работят поради закриване на чуждестрани фирми с филиали в България.
    До есента се очакват оше.
  • 23 Айде

    5 4 Отговор
    почна се..Бедрум бийч Марина Диневи и Несебър Стария град ресторантите.Само да не се напълни с булгаропитеци. Много мразя да ми тичат със скапаните си деца сутрин като излизам от Какао. Да хващат към Турция и Гърция с палатките консервите и вресливите си жени.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 123

    1 0 Отговор
    10 лв на ден за 2 щезлонга и чадър хората могат да преглътнат или безплатно но като си платат данък туризъм който да поктие разходите за плажа.Безплатни Тоалетни и чешми с вода липсват на всички плажове както и във всички градове,много интересно къде се изхождат туристите през целия ден на плажа? Къде са безплатните паркинги и достъп до плажа? Намаляане на цените на повечето хотели и ресторанти до максимум 50 лв на вечр за стая и 17 лв за обяд с три ястия ще увеличи търсенето и туристите 2 -3 пътни, но лошото обслужване и условиа ги кара да не повтарят повече ваканция в България. А много малко от хотелите в България отговарят на 5 звезди, 80% от хотелите отговарят на 1 звезда,около 10-15 от хотелите отговарят на 2 звезди.песторанти които имат собственни и уникални рецепти могат да искат по високи цени, всички други български ресоранти са на ниво квартален ресторант. С големи изисквания относно висока цена за таратора и кюфтетата и шишчетата,пекано прасе или агне които можеш да си купиш навсякъде и не струват цените които им искат на морето, с грубо и много бавно обслужване.
  • 26 123

    0 0 Отговор
    България има свобода на придвижване на хора, не е като под строй да ходят на Българско черноморие и да плащат не земни цени като се третирани като боклуци от събратята им Черноморски Българи.На ваканция отиваш да прекараш приятно и весело, а не да бъдеш изнудван за пари на всяка крачка да не можеш да спиш, да те крадът и да те хранят със стара и заразена храна, да бъдеш стресиран и тормозен от всякъкъв вид паразити и престъпници.Демокрация и свободен свободен пазар значи че човек гласува със трудно спечелените си пари къде и как да ходи на ваканция.След като за черновморските българи хотелиери и рестораньори сте ,бедняци, миризливи цървули,простаци кренвиршоядци то Албания,Черна Гора ,Гърция и Турция има достаъчно предложения за пълна почивка от 8 дни за 800 лева.И никой туристически бизнесмен в тези околни стани не мисли че вие или парите ви които за Българските туристически бизнесмени са твърде малко, са малко и са миризливи нито ще сте подложени на състематичн тормоз,обиди и грабеж.Тези в черноморския туристически бизнес са част от тези които са депутати в НС след като са безидейни,неспособни,незнаещи но нахални и крадливи хора,които са се забравили че диктатурата на пролетарията не съществува.Пари много нямате но имате 4 основни свободи да гласувате за когото ви харесва, да пътувате и имигртирате, да работите и живеете в други страни, както и право на избор къде и как да си изразходите парите. Та при демокрация гласувайте с парите и к
  • 27 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Там където има министри и министерства е винаги най зле . Заместници , заместници на заместниците и още куп други длъжности за прехвърляне на отговорнисти по йерархията , нямат чет . Само лапане на парички , 8 часов раб.ден от който реално се работи макс 20мин , всичко друго е бъбрене , кафенце , тоалетни , паузи , почивки и тн .....после реват че земали по 400 лв .... ми и те са ви много за това което /не/вършите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове