28 Май, 2020 14:49 3 576 40

БСП: Българската армия марширува на едно място

  • бсп-
  • армия-
  • доклад-
  • състояние на въоръжените сили

Закупуването на самолетите F-16 не е оправдание за забавянето на модернизацията на сухопътните и военноморските сили

БСП: Българската армия марширува на едно място - 1
Снимка: БГНЕС

„От докладите за състоянието за българската отбрана през последните няколко години се вижда, че българската армия марширува на едно място. Състоянието на българската армия очевидно не се подобрява." Това заяви народният представител от „БСП за България" Николай Цонков от трибуната на Народното събрание.

Той коментира, че са започнали проектите за модернизация, които и БСП подкрепя, но без тях се вижда, че ръстът в разходите за отбрана е само 0,11%. „На фона на тези данни управляващите продължават да се хвалят, че армията се развива.", отбеляза Цонков.

„И в последния доклад за състоянието на армията не се наблюдава напредък. БСП иска българската армия да е модерна, оборудвана и да е в пълен личен състав. За съжаление фактите показват различна картина", коментира Николай Цонков.
Социалистът поясни, че докладът за състоянието на отбраната и въоръжените сили не е достатъчно добре структуриран. „Той прилича на механичен сбор от данни. Нужно е да засилим аналитичната работа, както и да видим перспективите за развитие.", завърши Николай Цонков.

„Докладът за състоянието на отбраната и въоръжените сили за 2019 г. е структуриран съобразно решенията на правителството и вижданията на Министерството на отбраната за политиките, които то води през изминалата година. Похвално е, че по форма и съдържание се опитва да се обхване цялата дейност на МО и всичко позитивно, което се е случило, но имаме съображения - в доклада, освен фактологичната обстановка, липсват и вижданията за бъдещето". Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България" Кольо Милев от парламентарната трибуна.

Според него е притеснително, че за последните 5 години жените в армията са се увеличили от 14,8% на 16% - едва с 1%. По неговите думи, макар че се спазва резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за равнопоставеност на жените, все пак армията продължава да дава повече възможност за изява на мъжете, особено на властовите длъжности.
Кампанията „Бъди войник" изигра своята роля с посещението си в 31 града и това спомогна да се запази некомплектът, а не да се намали", отбеляза Милев.

„В доклада се отделя голямо внимание на модернизацията и закупуването на прословутите 8 самолета F-16, за които се наложи Народното събрание да увеличи двойно отпуснатите средства и така се увеличи двойно бюджетът за отбрана. Достигна се 3,14% от БВП за отбрана, което повече през следващите години няма да се достигне. Това е прецедент и не е оправдание, че се допусна забавяне на модернизацията на сухопътните войски и военноморските сили. Защо същото не се направи и за тях?", попита от трибуната Кольо Милев.

„От опозицията, отдавна, още от първия ден на това Народно събрание, поставихме въпроса за необходимостта от стратегически преглед на отбраната, а управляващото мнозинство тогава рязко се противопоставяше на това. Едва на третата година стана ясно, че стратегическият преглед е страшно необходим за развитието на Българската армия, защото той определя цялостната рамка - какво и как трябва да се прави, къде сме сега и къде ще бъдем утре. Докладът за състоянието на армията и въоръжените сили е една моментна снимка, един елемент от мозайка, който е без отношение към другите елементи от мозайката, защото не знаем каква точно картина искаме и какво искаме да постигнем". Това каза Таско Ерменков, народен представител от ПГ на „БСП за България", от парламентарната трибуна.

„Без да знаем амбициите и какво точно трябва да се постигне, няма как да знаем дали има недокомплект, недофинансиране, дали държавата дава повече или по-малко средства. Това липсва в този доклад - обективната оценка - какво ни липсва, за да изпълняват въоръжените сили своята необходима дейност", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    1 21 Отговор
    Не вярно най силната армия на света особено като я сравним с Руската.

    Коментиран от #5

  • 2 Зомбито

    22 5 Отговор
    Нашата армия е затлъстяла питайте Краси ако не вярвате хихи :D

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 инересно

    22 7 Отговор
    Охоо ,ама ние и армия ли сме имали !! А аз си мислех ,че имаме само лампази с генерали!!Стотици вождове ,а индианци няма !
  • 5 хаха

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "България":

    На тебе рушката гладна армия ли ти е еталон за армия ?! Хаха егати майтапа :):) Мъка , мъка … :)

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Terenski

    19 4 Отговор
    Дано някой не тръгне да ни напада,защото ще умре.......от смях!
  • 7 Jeep

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    3 чaca aко впрегнaт caмо готвaчите им. Aко кaрaт по cъкрaтенaтa процедурa c дронове....
  • 8 Дъртия с мускала

    10 4 Отговор
    Тук гледам само капацитети са се изказали, а реално я има един-двама, които да са послужили някой месец за страната си. Не разбирам, защо я оплювате тая армия, след като войниците не са направили нищо друго, освен да служат на страната си и да помагат на Народа си в нужда...

    Коментиран от #16

  • 9 Guest

    8 17 Отговор
    Варшавският договор ни е излизал 6 пъти по-скъпо от НАТО
    Тодор Живков се е жалвал на СССР, че трябва да отделя 12% от националния доход за превъоръжаване

    Коментиран от #17, #18, #19, #20, #24, #27, #28, #29, #32

  • 10 бсп

    6 5 Отговор
    Не ми е ясно бсп какво гледат и виждат ама като ги гледам аз ги виждам, че бсп си мислят, че вървят, е да ама назад!
  • 11 България

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "хаха":

    Опа грешка извинявам се щях да пиша великата Американската армия непобедена в битка досега с двеста годишна история и голям военен опит победила сама нацистка Германия и успяла да се справи с тероризма в световен мащаб и т.н.т.
  • 12 Азог Осквернителя

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "хаха":

    Не е важно дали си сит или гладен а да имаш сърце и да можеш да се биеш сега ни разкажи за великите подвизи на любимата ти армия предполагаемо коя е тя.
  • 13 Димитър

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Зомбито":

    Точно Бсп са партията която от 1990 г не е дала една стотинка за модерни оръжия, напротив тя от самото начало на прехода винаги е пречела да се закупят модерни и нови оръжия. Даже при гласуването за сделката с модерните американски изтребители Ф-16 Бсп и президента Радев пречеха до последно да се осъществи сделката. На теория руската Бсп са за модернизиране на армията, а на практика гласуват против такива сделки. Каракачанов като министър до сега е превел на руснаците около 260 милиона лева за ремонти на старите скрападжийски самолети и въртолети, които са много скъпи за поддръжка, въпреки, че България отдавна е член на Нато.

    Коментиран от #33

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 пробита манерка

    15 1 Отговор
    Вече 30 години България няма армия. Сега има работа наречена ВОЕНЕН.
  • 16 Пример

    1 13 Отговор

    До коментар #8 от "Дъртия с мускала":

    Аз бях от предпоследните набори, и запътвайки се на служба бях леко развълнуван, че ще разбера, що е войска и живот в казармата. Точно след 2 седмици, бях вече напълно разочарован и отегчен до смърт, за което ще я плюя завинаги напред. За съжаление, при уволнението си, забравиха да ми дадат грамота за професионален хигиенист. Единственото, което беше свързано с военно обучение, бяха 30-те патрона, които ми дадоха да изстрелям на полигона. Ако ни нападнат от някъде, и изцапат, то несъмнено ще знам как да почистя, понеже ме обучиха как да боравят с метла, лопатка, кофа и парцал с белина, и то професионално......

    Коментиран от #22

  • 17 BG do Лъжец,Трол.Ограмоти се

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Мирновременият състав на армията към 1987 г. е около 152 000, мобилизационният
    капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже.
    Високата боеспособност на БНА (Българска Народна Армия) се дължи на насищането с
    военен ресурс - със съветско оръжие в достатъчна степен, както и на що годе твърдата
    подготовка по специалностите на бойците. БНА е голяма военна сила, материално-техинечески
    много добре обезпечена от СССР и родния ВПК. По това време няма армия на Балканите и в
    половин Европа, която да може да воюва с БНА. Въоръжението е най-модерното на Балканите,
    а бойния дух е неимоверно висок ! Периодът 1944 - 1990г. е най-добрият като ресурсно
    осигуряване в историята на Българската войска на Третата Българска държава до днес. Като
    граница на Варшавския договор и още повече - страна граничеща със 2 страни членки на НАТО
    - на България безвъзмездно се дарява от съветска страна огромно количество въоръжение.
  • 18 Лъжец,Трол.Ограмоти се

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    През 70-те години на XX век, ВВС е в апогея на своята мощ и притежава най-малко 300
    модерни бойни самолети в инвентара си. Обучението в Българската народна армия е
    изтощително дори за съветските стандарти. През 1989 г., когато Студената война е към своя
    край, армията наброява около 152 000 редовни войници. ВВС са получили общо над 220 МиГ21 между 1960 и 1989 г., 40-45 Ми-24, и други модерни самолети като МиГ-23 и МиГ-25.
    Доставките на бронетанково въоръжение също са в огромни количества — над 1 500 танка Т55, близо 300 танка Т-72, около 200 Т-62, над 1 000 МТ-ЛБ, около 2000 БТР и други.
    Българската народна армия е имала далекобойни ракети. - 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег
    480 км, въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени
    глави; 50 комплекса Р-300 “Елбрус“ (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег
    300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 “Луна“ с обсег 70 км с възможност
    за поставяне на ядрени глави, 1 комплекс 9К79 “Точка“ (SS21) с обсег 70 км (и 1 комплекс
    ОТРК 9К714 Ока, с далекобойност 400 км, дислоциран в с.Телиш) с възможност за поставяне
    на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240
    км 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до
    75 км, общо 20 мобилни
    установки СА-75 “Волхов“ с
    обсег до 43 км и СА-75
    “Двина“ с обсег до 29 км, 20
    мобилни компекса 2К12 “КУБ“
    с обсег до 24 км

    Коментиран от #23

  • 19 Лъжец,Трол.Ограмоти се

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    (1 зенитноракетна бригада система 2К11
    “Круг” с обсег 50 км, в
    периода 1984-86 г. е
    командвана от сегашния
    министър на отбраната ген.
    Аньо Ангелов, тогава
    подполк.), 24 мобилни ЗРК
    “Оса“ с обсег до 13 км, 30
    мобилни установки С-125
    “Печора“ с обсег до 12
    (модернизираните до 28) км, 20 мобилни комплекса 9К35 “СТРЕЛА-ЮСВ“ с обсег 5 км.ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносеца, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна
    корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници,
    общо няколко десетки - минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби,
    десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата
    артилерия батареи 130мм и 100 мм водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна
    ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десентна и
    водолазна част, батальон морска пехота
  • 20 Лъжец,Трол.Ограмоти се

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    През 1990 г. се подписва от българските демократични и предателски настроени
    управници Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). В него участват 30
    държави - съюзниците на НАТО и страните от тогавашния Варшавски договор. България
    подписва документа през ноември същата година. Това е антибългарски договор, а хората
    които са го подписали са палачите на държавата и предатели на целия български народ.
    Благодарение на този договор българската държава трябва да съкращава своите обикновенни
    въоръжени сили с толкова колкото пожелаят „великите сили“. Това означава, че нашата
    държава трябва да се съобразява непрекъснато с чуждите интереси и че на практика не може да
    има силна армия с която да защитава териториалната си цялост без да и бъде наложени санкции
    след това. Цялата идея на ДОВСЕ прилича много на Ньойския мирен договор и осакатяването
    на армията ни през 1919. Квотите за това какво количество въоръжение, БА може да притежава са 1475 танка,
    2000 бронирани бойни транспортни средства, 1750 артилерийски оръдия, 235 бойни
    самолета, и 67 бойни хеликоптера.
    През 1990 г. министъра на националната отбрана, оповестява, че между страните от
    Варшавския договор, дебатите за разпределението на оръжия са били настървени, защото всеки
    член се е опитвал да увеличи своята квота, а оттам и своята сигурност, преди да започнат да се
    отчитат пред НАТО. Тук идва на ред питането - защо тогава „аджеба“ през 2011 останахме със
    160 танка - кой ни накар
  • 21 ЗиС 5

    9 0 Отговор
    Откакто комбайнерът пенсионира маса действащи военни,оттогава и некомплектът в армията расте главоломно. Вече пета година няма много желаещи за армейските редици. Рядко глупава постъпка на този бивш министър на отбраната.
  • 22 тъмнозелен

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пример":

    А защо не кажеш,че си бил не грамотен или турчин или тъмнозелен,които нямаха право да служат в БНА а само в Трудови войски .30-те патрона им се дават до клетвата и после им зачисляват лопата,кофа,кирка и мистрия.Можеш да лъжеш новоизлюпpените но не и хората служили в БНА.
  • 23 Не знам,дали

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "Лъжец,Трол.Ограмоти се":

    Умеят и да маршируват днешните тюфлеци! Колкото до посочените данни от Вас , са абсолютно точни.Само ще добавя,че по брой на танкова армия,и нейната боеготовност сме разполагали сумарно с повече машини от съседните Турция и Гърция взети заедно! До колкото помня,над 2200 единици от различни модификации.В тогавашна Европа,не е имало държава която да ни спре,при воъръжен сблъсък.Това,че сме плащали огромни суми е пълна лъжа и заблуда.Над 90% от всички оръжейни доставки ( изключително от СССР) са били безвъзмездни.Заради непосредствената ни граница с две от силните натовски държави ( гърция,турция) бяхме оборудвани до зъби,с най модерната техника за онова време.Включително и ПВО- ВВС ,с ракетни системи от най висок клас.Ненапразно обора дойде веднага,за да ни принуди да нарежем СС-23 на скраб! Едновременно ги нарязаха,но и получиха директен достъп до тяхното гориво.Което беше недостъпно ,като формула до този момент.Дори Турция се съобразяваше с тяхната наличност !
  • 24 Лъжец,Трол.Ограмоти се

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Нарязани: 29 Миг-17, 5 Миг-15, 16 Миг-21, 5 Миг-23 ; Обезоръжени: 19 Миг-21 УМ, 8
    Миг-23 УБ . Превърнати в музейни експонати, учебна част или аварии: 30 самолета. Общо - 112
    самолета.При нарязването още на първите самолети човек започва да си задава сам на себе си
    неудобни въпроси и да си прави неудобни изводи от рода на:
    1. Нарязани са самолети годни за консервиране като военен запас (в САЩ ги складират в
    пустинята ...за всеки случай). Въпроса защо са нарязани е много важен. И защо това рязане
    идва преди да има нови самолети на тяхно място.
    2. Нарязани са по такъв начин, че да няма никакъв шанс да се възстанови нещо от тях -
    целенасочено. Още тогава, започват да се изпълняват заповеди идващи от чуждестранни
    командвания.
    3. За тези самолети е имало боеприпаси за водене на война поне за няколко години.
    4. Какво се случва с ракетите и бомбите на тези сам олети.... къде са?
    5. Защо никой, никъде не представя на обществото копие от заповедите за унищожаване
    на армията? Чисто и просто да се знае името на палача! Нека го знаем... Нека го
    запомним.........Нека се знае името му, да не се крие в някоя канцелария на топло и на заплата.
    Нека влезе в историята като черен генерал.
    6. Някой замисли ли се, че тези самолети които бяха нарязани ставаха за имитация на
    такива, които са годни ? Вместо да правим лъжливи мишени ние ги имахме в неограничено
    количество! Или май командването е далече от процеса „мислене“;
    7. Сега някои чуждоземен генерал доволно
  • 25 Лъжец,Трол.Огр

    12 0 Отговор
    Сега някои чуждоземен генерал доволно потрива ръце и е много доволен. С минимални
    средства е затрил една мощна ВВС на евентуалния противник.
    8. И както във всяка една военна история всичко се пише с много кръв – какъв ли ще е
    кървавия урок които ще научим? ....да не дава господ!
    4. Правителството на Иван Костов
    През юни 1997 г. САЩ изпращат официално запитване до българското правителство с
    искане да бъдат унищожени българските ракети Р-300 и Р-400. Под въздействието на
    общественото мнение обаче българските управници шикалкавят. Американците също го
    увъртат – ракетите били морално остарели и те не виждали какво ще загуби България, ако ги
    унищожи. Истината е, че САЩ не желаят такова оръжие да има по границите на страните от
    НАТО
  • 26 BG do Лъжец,Трol

    12 0 Отговор
    . На 1 февруари 1999 г. влиза
    в сила подписаното на 27 юли 1998 г.
    споразумение между правителствата
    на България и САЩ за
    разбирателство, икономическа,
    техническа и съответно друга помощ.
    Клауза на това споразумение гласи:
    „Правителството на САЩ подпомага
    правителството на България при
    унищожаването на следните
    комплекси и свързаното с тях обслужване, материали и компоненти, както следва: SS-23 -
    ракетен комплекс 9К714 „Ока“; SCUD-B - ракетен комплекс 9К72, FROG-7-ракетен комплекс
    9К52 и наличния SCUD-A 8К11.“
    Колко бързо се сменят позициите на псевдодемократа Костов!!!
    Въпросът е повдигнат отново през лятото на 2000 г., когато зам.-министърът на отбраната
    В. Шаламанов заповядва на ГЩ ускореното съкращаване на българските ракетни войски.
    Тричленна комисия от САЩ посещава и ракетната бригада в Ямбол. В припяването за
    унищожаване на Р-300 и Р-400 се включва и министърът на отбраната Бойко Ноев. Така стават
    ясни палачите на ракетните ни войски - войски, които биха защитили ефективно България
  • 27 Do trola

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    През 2001 г. е взето тайно решение от кабинета на Симеон Сакскоругготски, оповестено
    във Вашингтон от външния министър Паси, за унищожаването на ракетите от ракетния
    комплекс SS 23. Това решение е подкрепено открито от президента Петър Стоянов, според
    който, ако запазим ракетите България няма да бъде приета в НАТО?! В решението на
    Народното събрание от 19 декември 2001 г. е записано: ракетният комплекс SS-23 да се
    унищожи. Решението е прието със 178 гласа „за“, 3 „против“ и 2 „въздържали се. А ето и
    самите ракети: 9К52 Луна (Фрог) - 40 км обсег - ниска точност - съкратен по политически причини -
    установки + десетки ракети са унищожени
    9К714 “Ока“ /Р-400 SS-23 “Spider“ - 500 км обсег - висока точност - съкратен по
    политически причини( твърде голям обсег над 150 км ) установки + ракети са унищожени
    9Р117 9К72 “Скъд“ /Р-300 „Елбрус“ SS - 1 300 км обсег - ниска точност - съкратен по
    политически причини (твърде голям обсег над 150 км ) установки + десетки ракети вариант
    Скъд Б са унищожени През август 2002 г. в завод “Ивайло“ във Велико Търново започва
    нарязването на ракетите носители. Последните от комплексите СС-23, “Скъд“ и “Фрог“ са
    унищожени на 19.IX.2002 г. А на 26 септември на полигона “Змеево“ пред погледа на
    американския посланик Пардю е взривена и последната бойна глава на ракетите СС-23. В
    същото време „жълтият“ депутат и псевдобългарин Станимир Илчев на глас разсъждава има ли
    България нужда от ВМС, от подводници и от зенитни оръдия.
  • 28 Do trola

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Членството ни в НАТО и включването ни в орбитата на САЩ няма да гарантира
    националната ни сигурност в случая. Жив пример за това е съперничеството между Гърция и
    Турция в Егейско море и турската окупация на една част от Кипър... В този смисъл най-добре
    е да бъдат снабдени въоръжените ни сили с ефективни бойни средства за възпиране. От
    такива бойни средства България, като суверенна държава, несправедливо беше лишена.
    Имахме ги и със собствените си ръце ги унищожихме. А те, подобно на ядреното оръжие,
    бяха способни внезапно да нанесат на агресора неприемливи загуби, нещо, което не могат да
    ни осигурят прескъпите корвети......
    „Ока“ SS-23 Spider („Паяк“), който БА имаше на въоръжение и който бе унищожен.
    Както казват, по настояване най-вече на турския генщаб пред Пентагона. Наличието на SS
    23 на въоръжение в БА изключваше възможността за агресивни и дестабилизиращи действия
    срещу България. Това оръжие притежаваше две във висша степен важни качества: висока
    точност и неотразимост, и най-вече способността да нанесе изпреварващ или ответен удар.
    Всички помним историята на обезоръжаването на България, безпринципните и малодушни
    български политици и офицери, които се съгласиха с унищожението на българските
    комплекси „Ока“. Без тях България остана като гол охлюв пред лицето на всевъзможни
    опасности. БА вече не може да респектира никого със своето уникално оръжие, а
    българската държава всеки може да я шантажира. Турските генерали добре знаеха, че ед
  • 29 Do Trola

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Турските генерали добре знаеха, че едва ли
    някой би пожелал „да изпита съдбата“ с
    агресивни, и дестабилизиращи действия срещу
    България, която притежаваше възпиращите
    високоефективни SS-23. Турските генерали
    „милостиво“ се съгласиха на България да й бъде
    оставен дивизионът с ракетния комплекс SS-21
    “Точка“ Scarab, от който бяха закупени 15
    ракети. И защо? Защото тактическата
    балистична ракета има далекобойност 70 км, а
    не 400, какъвто беше обхватът на SS-23.
  • 30 Do trola

    12 0 Отговор
    Става известно, че американците не са могли да създадат своята аналогична на SS-23 -
    „Ланс-2“ - руските конструктори се оказали по-талантливи и затова Вашингтон и Анкара
    настояват „Ока“ да се унищожи! А кой и защо го прави - знаете много добре. Предателство
    явно е черта на всички наши политици!
    Докато се готви голямата секира за българската армия през лятото на 2002 г.
    предателското правителство на лъжливия цар прави дарение за афганистанската армия. Унищожени са ракетнни войски и военна техника за над 500 милиарда евро.
  • 31 полковник

    1 10 Отговор
    ох котьоо, и пенсийка, и заплата. Пет бинки месечно, пък вий си ривете за риформи
  • 32 Do Trola

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Guest":

    Сега троле имаш армия с която можеш да си играеш на Плейстейшън.Ако влезне бадна емигранти,въоръжени с калашници,няма кой да ги спре.

    Коментиран от #37

  • 33 Da ama ne

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър":

    Ти на колко си години и имаш ли пораснала брада.От къде имаш мозък за военна техника.Тези Ф16 са най допотопните самолети и каквато и нова електроника да им сложат пак си остават допотопни.Чувал ли си за Трабант.Това беше единствената пластмасова кола от ГДР.Все едно да туинговаш трабант,същата история и с Ф16.Сега ще вземат от пустинята Невада 8-броя Ф16,ще ги пребоядисат и ще ти ги продадат....е ние ги платихме.Сасмолетите с един мотор летяха през 70-те години.Сега всеки съвременен самолет е с 2 мотора,ама какво да обяснявам на сукалче.
  • 34 А бе

    2 9 Отговор
    По-добре на място, отколкото като БСП - по баира надолу!
  • 35 ЖОРО

    6 2 Отговор
    АМА ТЕ НЕ МОГАТ И ДА МАРШИРУВАТ....ПЪЛЕН СРАМ...
  • 36 така така

    2 5 Отговор
    А как щеше да марширува под мъдрото ръководство на БСП??
    Нали не си мислите, че сме забравили къде беше натикана армията по времето на БСПарите??“?
    ХА ХА ХА ХА
  • 37 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Do Trola":

    КАТО НЯМАМЕ АРМИЯ,ЗАЩО ИМАМЕ......ГЛАВНОКОМАНДВАЩ

    Коментиран от #38

  • 38 АРМЕНСКИЯ ПОП

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ":

    АМИ КАТО НЯМАМЕ ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАЩО НАРИЧАМЕ ТАЗИ ЦИГАНИЯ ДЕМОКРАЦИЯ?
    КАТО СЕГА НЯМАМЕ ЗДРАВНА СИСТЕМА, ЗАЩО КАЗВАМЕ ЧЕ ИМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ?
    ЗАЩО НАРИЧАМЕ БИЗНЕСМЕНИТЕ С БЕЛИ МАНТИ - ЛЕКАРИ, СЛЕД КАТО, КАТО ОТИДЕШ С БОЛКАТА СИ ПРИ ТЯХ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПАЗАРЯТ С БОЛНИТЕ КАТО АРАБСКИ ТЪРГОВЦИ НА ПАЗАРА ЗА ПАРИ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 моторизирана

    4 0 Отговор
    Я ги гледай какви са белички. Тях нито слънце ги е горило, нито вятър ги е брулил, нито са пълзяли в кал и сняг. Майко моя.... и ние ще чакаме тези мекотели да защитават България.... С тези сини каскетчета, приличат на палячовци от цирка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове