Last news in Fakti

29 Май, 2020 16:19 6 289 31

Хотелиери и ресторантьори в Созопол искат оставката на Николина Ангелкова

  • нниколина ангелкова-
  • созопол-
  • хотел-
  • оставка

В Созопол основните туристи са от Украйна, Беларус и Молдова. Засега полетите от тези страни са спрени

Хотелиери и ресторантьори в Созопол искат оставката на Николина Ангелкова - 1
Снимка: БГНЕС

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол ще поискат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова в протестна подписка да Министерския съвет. Причините за недоволството на бранша са непоследователната политика в сферата на туризма и новите указания за работа на хотелите, които са неприложими за малките обекти и къщите за гости, съобщи БНР.

19 страници са новите указания за работа на хотелите, изготвени от Министерството на туризма. Те предвиждат в почивните бази да има изолирани стаи за заразени с Covid-19. Собствениците на хотели трябва да сключват договори с обществени перални, както и договори с медицински центрове. Поставя се изискване да се прави дезинфекция на обектите на всеки час. Според Мария Рейзи, председателка на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол, тези указания са неприложими за малките хотели и къщи за гости, които са основните почивни бази в курортните селища.

В Созопол основните туристи са от Украйна, Беларус и Молдова. Засега полетите от тези страни са спрени, а повечето направени резервации се прехвърлят за следващия туристически сезон.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Птицечовка

    85 1 Отговор
    Не трябва да си дава оставката,на нея разчитат и в Гърция и в Турция.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ташакларъ

    33 1 Отговор
    Пристъпва турист от Окрайна и на рецепцията заявява ,че има симптоми.Сухо гърло,не му се пие,върти му се главата..И ся К’во правим?

    Коментиран от #6

  • 4 Кон мутрогон

    60 3 Отговор
    Жената си е много грамотна.За 30 години никой не можа да съсипе бизнеса на селските парвенюта опорочаващи туризма по морето и планините ни но тя е на път да успее.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това е уловка

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ташакларъ":

    не му ли се пие не може да е от Украйна.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 132

    54 2 Отговор
    Махнете я жената бе тя не знае на кой свет е а вие искате и работа да върши а стига де
  • 9 Софиянец

    38 1 Отговор
    Тея май не усещат как кротко ще фалират
  • 10 Стига вече

    36 1 Отговор
    Милост, не може ли поне ден без чадъри, джапанки и пешкири? А тази се опитва да оправдае високия си пост, стига вече!
  • 11 123456

    32 11 Отговор
    лично мен не ме интересува, от както не ходя на нашето море, разбрах, колко е противна и изморителна проститията и селянията тук. да фалират всичките хотели, не ме засяга

    Коментиран от #12

  • 12 Булгар

    31 6 Отговор

    До коментар #11 от "123456":

    Като не те засяга защо взимаш участие трай си там
    За министърката дето мисли повече за съседните страни вместо за нас какво да кажа освем да си ходи заедно с този дето и е наредил
  • 13 Трайчо вебер

    19 0 Отговор
    Вие искате да я пратите пак в Холивуд ли?
  • 14 Уоу

    33 2 Отговор
    Тази довърши туризма
  • 15 фффф

    22 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В Созопол основните туристи са от Украйна, Беларус и Молдова

    Що така сме абонирани за държави с висок стандарт?

    Коментиран от #20

  • 16 4322

    10 1 Отговор
    Ще я подаде на 32-ри.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 хахаха

    13 0 Отговор
    офффф абе хора ама тъъкво сядам и хапвам нещо и пускам статията и се сепнах и се задавих и щях да пукна абе скриите я тая ще вземе да си иде някой невинен човек
  • 19 123

    11 9 Отговор
    И друг министър да дойде работата ще е същата, тези хотелиери и рестораньори сами си съботират и подкопават бизнеса си. И не намират вина в себе се за това че работят като пладнешки грабители на магистралата,вместо като бизнесмени. Да си стои Ангелкова.
  • 20 123

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "фффф":

    Я им провери цените в Созопол на хотелите и ресторантите и, ще видиш дали цените им са високи а не за хора с по малки заплати от на Българите, като Молдова и Украйна.
  • 21 Баце от Лесура

    11 1 Отговор
    Арна си ни е момата, арнаа. Късметлия ше е тоа, дето я земе... Дип че си имам една такава дома, не бих се отказал да си я приберем в конюшната..
  • 22 Според Мария Рейзи, председателка на

    11 2 Отговор
    Според Мария Рейзи, председателка на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол.....тази се пада някаква на бившия кмет на созопол с фамилия Рейзи дето беше отстранен заради грабежи....навсякъде се назначават роднини и челнове на семеиството на хубави постове
  • 23 еш па тоа

    7 0 Отговор
    Ангелкова,по-добре не казвай и не прави нищо!По-голям ефект ще има.
  • 24 Повече от 12 години

    5 1 Отговор
    Повече от 12 години крадливия бизнес пести от въведения по времето на тройната коалиция "плосък данък".Пестеше годишно около 30-35 % от разликата между този данък и "прогресивният данък",който и така управляващите до сега с тъпо упорство не искаха да го въведат.Това бяха депутатите от всички партии,защото всички са обвързани с бизнеса,а премахването на "плоският данък" ще им намалят печалбите.Но така държавният бюджет е недофинансиран и затова и сега правителството не може да подпомага всички,както го правят западните страни от ЕС.Затова трябва от 2021 година да се премахне "плоския данък" и да се въведе "прогресивния данък.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мързел

    4 1 Отговор
    Да се маха тая мръсница,да се дезинфекцира тя!Няма ли най после да ги свалим тия маски и шлемове.Стига дезинфекции!Стига сте тормозили хората!Марш от България,пиявици!
  • 27 Мързел

    4 0 Отговор
    Да се маха тая мръсница,да се дезинфекцира тя!Няма ли най после да ги свалим тия маски и шлемове.Стига дезинфекции!Стига сте тормозили хората!Марш от България,пиявици!
  • 28 гледачев

    4 0 Отговор
    Има ли министерство, което да е наред в това правителство? Не тази, а всички от това управление трябва да си ходят начело с мутрата! Тези ГРОБаджии ни загробиха. Сега ще си разделят 13 млрд от европейските пари за коронавируса, който така умело беше измислен и натресен.
  • 29 Созополис

    6 0 Отговор
    В Созопол има хотели за една нощувка взимат по 300лв тез нормални ли са в Монако ли сме да ги затворят всичките до един да слязат малко на земята а иначе искат да им работиш за 700лв по 16 часа яяя фалит за всички и проверки нон стоп да се сетят малко.
  • 30 анонимин

    1 1 Отговор
    "Баба Яга" да си ходи!!!
  • 31 волен сидеров

    2 0 Отговор
    и аз я искам -чапла и то глупава-птицата не е виновна де
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове