Last news in Fakti

1 Юни, 2020 10:45 10 131 58

Голям скандал с екип на "Център за градска мобилност" (ВИДЕО)

  • център за градска мобилност-
  • паркиране-
  • престой-
  • столична община-
  • синя зона-
  • зелена зона

Псувни и липса на професионално отношение от екип на дружеството на Столична община

Голям скандал с екип на "Център за градска мобилност" (ВИДЕО) - 1

Екип на Центъра за градска мобилност в София спретна грозен скандал с гражданин, спрял лекия си автомобил в централната част на столицата. На водача е поставена скоба въпреки присъствието му до автомобила. На твърденията му, че е в престой и на молбите да премахнат възпрепятстващото го от движение устройство, служителите отказват с доста неприсъщ, вулгарен език.

"Аз съм тук до колата и не съм паркирал. Тук ли съм?", опитва се да излезе от ситуацията шофьорът.

"Не", отговаря служителят на градска мобилност.

"Как не съм тук, до колата ли съм?", пита отново гражданинът.

"Не", повтаря лаконично мъжът от екипа, поставил скобата, видимо смутен от факта, че го заснемат на видео.

"Ще ти *** майката", ругае колегата му, възмутен от това, че свидетели на инцидента спорят с него.

Ето и видеокадри от случилото се:

Каква е разликата между паркиране и престой? Ето какво гласи Законът за движение по пътищата:

Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.

Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Покрай вируса

    121 2 Отговор
    Много изгладняха.

    Коментиран от #13

  • 2 ...

    89 13 Отговор
    Мали ако ме беше напсувал на майка му режа врата на място пред всички

    Коментиран от #40

  • 3 Ректорите на кметицата

    56 1 Отговор
    Зони-пари.
  • 4 5ко

    66 3 Отговор
    Добре де, а как ще му слжоат скоба на мутрата, ако е до колата
  • 5 Къде е Данчито????

    77 4 Отговор
    Къде ги намирал ма Данче тези тулупи???? В коя държава може да стане това? Прав е Радой Ралин с епиграмата, докога в страната ни бащина ще вилнее таз страшна простащина!! Толкова ниЗко никога не сме падали, благодарение на мистър Провал!! Пълна разруха е вече, за икономическата усетихме а моралната тепърва ще има проявления. Изберете си ги пак!!!
  • 6 Съдебен

    64 14 Отговор
    Тоя закон е писан от олигофрени. Престой е когато шофьора е спрял и е в автомобила. Паркирано когато шофьора е напуснал автомобила...
  • 7 А такива

    32 11 Отговор
    дето си седят в колата един час, водят ли се в престой?
  • 8 1234

    68 1 Отговор
    И на мен се случи подобно на Слънчев бряг, пуснах смс за паркиране за един час! Връщам се на 56- тата минута, а пред колата ми спрял паяк с един полицай и още двама! Аз в първия момент си помислих, че просто са спряли и им казвам да се подместят, защото тръгвам! Те слязоха от паяка и започнаха да се заяждат, че съм дошъл две минути по късно и трябвало да ме глобят! А те са чакали пред колата да стане един час и да ми вдигнат колата! Гладници, естествено получиха голям скандал
  • 9 Тодоров

    58 1 Отговор
    Ами те в Градска мобилност са все такива тулупи и необразовани, за да не кажа друг епитет. Кой и как ги назначава такива и с каква образователно-квалификационна степен, не е ясно. Принципа май е "този е мой човек". Да не говорим за контрольорите. Същата история. Пътувам сутрин и вечер с автобус № 102. От обявените миналата седмица масови проферки по тази линия само веднъж попаднах на контрола. Обикновено се крият в горичката до басейна в Дианабад. Но в обратната посока към ж.к. Овча купел - 2, особено след улица "Лиляче", не съм виждал жив контрольор поне година. Ама там е пълно с цигани и всичките "пътуват с карти". Много по-безопасно и спокойно е да тормозят обикновените траждани в централните зони.
  • 10 Гост

    5 0 Отговор
    И.......ДИ.
  • 11 Брадвата

    60 1 Отговор
    Сутринта вилнеят от 8 в Младост, не вдигат пречещите коли, а само лесните за вдигане, за около 80 секунди вдигат кола. Крадците им завиждат за тренираните действия. Паразити.
  • 12 Де Факто

    51 1 Отговор
    На ул. Димитър Петков, до ул.Пиротска има място обособено за паркиране на хора с увреждания.Откакто обаче е "зелената зона", там има ТРИ КОФИ ЗА БОКЛУК, и ПАРКИРАНЕТО е НЕВЪЗМОЖНО......НА НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ МУ ПУКА....ИЗРОДИ.
  • 13 Митко

    42 0 Отговор

    До коментар #1 от "Покрай вируса":

    Месец и нещо без работа. Лошото е, че масово са такива тъпаци.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Директорчето

    46 2 Отговор
    Айде сега на борсата и да си псува на опашката на воля!

    Коментиран от #20

  • 18 Бай

    10 35 Отговор
    Абе циркаджия хората си вършат работата какво го буташ и възпрепятстваш ???Тия по хубаите коли са най стиснатите и не плащат зоната никъде като спират на платното за движение и грубо нарушава правилата за движение като възпрепятстват свободното преминаване на другите участници в движението!!!Какви са тия циркове !!!Нямаи работа в центъра селяндур когато се научиш на възпитание ела в Град-а

    Коментиран от #26, #29, #34

  • 19 Георги

    14 19 Отговор
    Купете си кола на ток и няма да имате проблем с сини и зелени зони , за електрически автомобил са безплатни.
  • 20 Брадвата

    21 4 Отговор

    До коментар #17 от "Директорчето":

    Или да си го върнат в затвора, откъдето е изкаран, оттам да гласува пак за герб на изборите
  • 21 Активист на БКП

    24 3 Отговор
    Братовчедите на Фандък Дана !!! Смех,баце...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Lexus

    6 22 Отговор
    Много кокетно подминахте репликите на бабичката извън кадър как грозно кълнеше!!! Колко човека от тук пишещите бихте издържали да ви кълне по родата и за капак накрая да изтърси - мръсници? Съвсем нормално ще получи отговор псувня след кълненето по родата!!!
  • 24 Тези тулупи

    18 0 Отговор
    са на процент" санкционирани" " затова обикалят центъра,като вълци.Един след друг.Другите- жилетка контролъор,са същите тулупи.Само тестват кой,кога е паркирал.Наскоро един каскет паркира по хитрешката дребнава схема.На самия ъгъл на кръстовището.Т,н ничия зона" там няма маркировка.Хем блокира всеки завиващ,хем не плаща стотинка.Питам жилетката защо не вика другите- с колата и скобите.Не било тяхна работа!? Да търсим МВР? От МВР отговарят- това е работа на ЦГМ!? Но се случи случка от Провидението.На същото място трябва да направи завой една лимузина.От онези- струващи два- три апартамента. Не става,с никакви маневри.Отзад се заформя колона.Ни назад,ни напред.Излиза явно вбесен,и явно баровец и говори по телефона.След няма 3 мин.се изсипаха две контролъорки,а против движението влязоха пол.кола с 3 полицая,и кола на ЦГМ.Блокираха всичко и паяка го репатрира.Отнякъде изникна каскета,но го разчлениха.Освен репатрак,меврето му прасна акт за неправилно паркиране.Можело и по друг начин!
  • 25 Купена книжка

    10 11 Отговор
    Трябва да е в колата и да не гаси двигателя.
  • 26 Правилата

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бай":

    Виждал съм на те образно кръстовище, как спира един наглец и в момента в който искат да завият започва да се кара на хората. Такива безделници, могат да си седят в колата цял ден и да пречат на хората да се движат и да си вършат работата. Фирми, които правят доставки по магазини, няма къде да спрът за пет минути, заради наглеци и безделници.
  • 27 alf

    14 3 Отговор
    хора с тези мутри не се разправяйте те от думи не разбират. слагайте детонатори по резервоарите и като взриват колата от дигане на паяка. застрахователя да я плати. това е друго решение няма. в конституцияте го пише частната собственост е неприкосновена

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Юрист

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "alf":

    Неприкосновена, но и за нея си има закони, колкото и да е неприкосновена.
  • 32 пострадал

    16 0 Отговор
    Това със скобите и паяка си е чист рекет. Ако съм спрял в нарушение да ми лепнат глоба, но не да ми посегнат на собствеността. По цивилизования свят паяк може да вдигне кола, спряла неправомерно, САМО АКО пречи на движението или създава опасност за ПТП. Но те го правят защото, ако шофьорът на МПС спряло в нарушение е индо-българин, няма какво да му направят, той няма и книжка. Глоба няма да плати. Мен са ме глобявали само докато слеза от колата да придружа възрастна жена до входа на около 10 м. Обръщам се и гледам как един (...) ме закопчава. Вдигнах скандал, но законът ги пази. Прокълнах ги.
  • 33 Орис

    7 1 Отговор
    Аз ако бях щях да им дам на жълти стотонки 30лв и да ом кажа да си купят свещи
  • 34 aз пак аз

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай":

    Някой може ли да обясни как и с какъв критерии ги вземат на работа такива недодялани и диоти? Що за отношение! То и на запад идва полиция ,но те предупреждава ако си в колата или фа се махнеш или глоба. А тези тук са хващани от гората. Па как да ги обичаш.
  • 35 Четете законите

    6 2 Отговор
    Трябва да е в колата и да е дал газ до дупка? Пълни глупости. Щом е в колата няма проблем. Същото важи и когато си спрял на запазено място защото там спирането не е забранено.
  • 36 Не пишете глупости

    7 3 Отговор
    По какви критерии искате да се наемат хора за тази работа при положение, че хората се изнесоха в чужбина?
  • 37 Флойд

    8 4 Отговор
    Герберски електорат псувапо гражданите в центъра на София и милиционерите се правя на разсеяни!
  • 38 Predator

    9 1 Отговор
    Ще ме напсува на майка ама ще загуби няколко зъба светкавично!

    Коментиран от #45

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Иха

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    Не можеш, не се възпалявай !
  • 41 П. С.

    6 4 Отговор
    Прост и страхлив народ сме ! Много прост - за важни неща и много хитри и дребнави за глупости !
    Ако когато въведоха зоните бяхме излезли всички и с протест и с кураж - НИКАДЕ ЗОНА НЯМАШЕ ДА ИМА !
  • 42 Супер сме

    15 1 Отговор
    Пари за бмв има, но 1-2 лева за зона няма - това е проблема на София напълни се с прекалено много елементарни хора които имат претенции към всичко което им се полага и псуват как не сме европейска държава, но успоредно с това не зачитат техните задължение като това да се возиш с билет в градския или да си платиш зона защото са "тарикати".
  • 43 гощо

    5 0 Отговор
    Това са дъното на обществото,хора не можещи нищо,но с дадена им власт! Така,че тоягата треее да играе! Тия са си полУвин полицай,правят си каквото искат а държавата ги пази!
  • 44 124

    8 0 Отговор
    Каквато кметицата, такива и всички останали, напълно невИнна е женицата
  • 45 така стоят нещата у нас

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Predator":

    И ще бъде напълно заслужено! Но дотук. После ще те показват с белезници и качулка на главата по телевизиите с коментар - нарушител зврески преби служител на ЦГМ при опит за санкциониране за неправилно паркиране и предпоставка за ПТП. У вас на вратата ще звънят репортерки, ще разпитват пенсионерите що за човек си. Ще те осъдят за хулиганство и телесна повреда, ще плащаш на пребития граждански иск плюс хонорара на адвоката му.
  • 46 Шббфшрббр

    2 2 Отговор
    Ето вижте се бай ганьовци(Бълхари) извинявам се исках да кажа БЪЛГАРИ
  • 47 Данче тез кютуци

    5 0 Отговор
    кво више имат? Нещо философско предполагам, или право, кат гледам как тълкуват присъствието на лице на определено място.

    "Тук ли съм?"

    "Ко? Не."
  • 48 Някой знае ли къде

    5 0 Отговор
    се продават ъглошлайфи със захранване от запалката?
  • 49 Пострадал

    5 1 Отговор
    Бях в бус с инвалид пред болница и с инвалиден стикер на стъклото.Пред очите ни най нагло сложиха скоба и искаха 30лева.Два часа обикаляха и не махнаха скобата.Накрая изкъртиха един кол от техните и изкъртих скобата.После ни гониха по улиците,но избягахме.Тия са абсолютно незаконни,това е изнудване и рекет.За какво плащаме данъци?Носете си водопроводни ключове и флексове .Това не може да продължава.
  • 50 Неизвестен

    4 0 Отговор
    Мъже нямаше ли там да ги сложат в багажника и двамата и да им обяснят Правилника и закона извън града
  • 51 Коментара

    3 1 Отговор
    Бабките и Лелчиците се чудят що другите коли нямали скоби..... Ами най-вероятно са на нормални хора които като спрат в зона пускат СМС или заплащат по друг установен начин престоя си. Тоя лалугер си мисли, че може да спре и да се навърта около дръгела си и ще мине метър (лев -два). Пълно е с такива играчи стоят по един час в колите като мишоци, но левче не...и бил за малко ... добре че се махнах от центъра, бях забравил каква идиотщина е ... Съболезнования на живущите, тоя от градска как му издържаха нервите ми е непонятно.
  • 52 Гост

    2 3 Отговор
    имам телескопичен ключ за гуми, а се е навел към гумата го отнасям, пред съда ще пледирам че съм го мислил че ми издува гумата.
    да доказва той как без да се е легитимирал, пипа чуждо имущество.
    Най много да ми лепнат 200лв за дребно хулиганство, ама ще си струва.
  • 53 зони

    4 0 Отговор
    а той като е бил до колата защо не я е преместил?

    аз така веднъж чакам жената до една поликлиника на зелена зона, минава автомобилчето и спира да ми провери, светнах им с фаровете и им помахах най нагло, а те си заминаха. В следващите 10 мин минаха още 2 пъти и пак им помахвах :))
  • 54 ИЗВИНИ СЕ БЕ

    5 0 Отговор
    ТОЯ ГО ПОЗНАВАМ , ЩЕ ГО БОЛИ ГЛАВАТА ЛЕГНАЛ !
  • 55 Обиден

    2 0 Отговор
    Заради тази градска мобилност хората масово гласуват против ГЕРБ

    Коментиран от #56

  • 56 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Обиден":

    Не личи!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове