Last news in Fakti

3 Юни, 2020 11:47 1 843 11

Проф. Костов: Бързо да се строи новата детска болница

  • педиатрия-
  • педиатрична болница

От асоциацията настояват теренът, върху който ще се построи новата педиатрия да се увеличи

Проф. Костов: Бързо да се строи новата детска болница - 1
Снимка: БГНЕС

Приветствам решението на премиера Бойко Борисов за бутането на старата сграда, предвидена за детска болница. Това е много добро и удачно решение. Сега трябва да се действа бързо и да се построи новата такава, заяви проф. Коста Костов, специалист по белодробни болести пред ABCnews. Според него трябва да се изгради модерна детска болница, която да отговаря на съвременните изисквания.

"Най-важни са ефективността, бързината и съобразяването със световните и европейски тенденции", коментира той. Новата болница трябва да отговори на очакванията на педиатрите и на родителите. Затова трябва да бъде допитана педиатричната общност и лекарите специалисти по отделните клиники.

Проф. Костов обясни, че например ако има клиника по детски белодробни болести, е добре да бъде взето мнението на най-добрите детски пулмолози в България. Те трябва да посочат какви помещения ще са нужни и къде ще се поставят оборудванията.

Българската асоциация за закрила на пациентите с председател Пламен Таушанов изпрати вчера писмо до премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев, в което настоява незабавно да се предприемат действия за събаряне на недовършената сграда и започване на нейно място изграждането на изцяло нова национална детска многопрофилна болница.

От асоциацията настояват теренът, върху който ще се построи новата педиатрия да се увеличи, за да може да се изпълнят всички световни стандарти за такъв тип сгради. За да се отговори в пълна степен на изискванията за удобство на малките пациенти и техните родители, сеизмичната безопасност и разположение на клиниките и отделенията, болницата трябва да е ниско строителство, не повече от 5 етажа с широка разгъната площ и достъпна паркова среда.

Участието на най-авторитетните специалисти при изготвяне на идейните и архитектурни проекти е задължително, защото функционалността е от най-важните фактори при приемане и лечението на децата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопа

    8 2 Отговор
    И от тука голямо лапане ще падне може паралелно с болницата и палати в Барселона да се вдигнат на някоя мадама за добра работа!
  • 2 на бас че ще е най скъпа на Балканите

    3 2 Отговор
    Бърже ми, докато парламата от ЕС е още прясно принтирана.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТРЪНЧО

    8 1 Отговор
    ОНОВА КОЕТО ПОСТРОИХМЕ ВИЕ НЕМОЖЕТЕ ДА БОЯДИСАТЕ- ТОДОР ЖИВКОВ. ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАК КЛЕКНА БОЙКО ПРЕД ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. БЕШЕ ОБЗЕТ ОТ ПАНИКА И СТРАХ. ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЪБРАЛИ 18 000 ПОДПИСА ЗА СЪБАРЯНЕ. ДА БОЙКО ЩЕ СЪБОРИ ПОСТРОЕНАТА И НЕДОВЪРШЕНА БОЛНИЦА И ЩЕ Е ДОТУК. НЯМА ДА ВИ ПОСТРОИ НОВА. СТОИТЕЛСТВОТО НА БОЛНИЦИ Е СКЪПО И ПРЕ СКЪПО. ТАКА СЪБОРИХА И НЕДОВЪРШЕНАТА БОЛНИЦА В В.ТЪРНОВО 15 ЕТАЖНА. БОКО НЯМА ДА ВИ ПОСТРОИ НОВА БОЛНИЦА ЩОТО НЯМА ПАРИ.ПАРИ НЯМА.
  • 5 Прави ми впечатление

    4 0 Отговор
    че напоследък, иначе уважавания от мен специалист,проф. Костов,прави "комплименти" на властта и по-специално на Б.Б.
    Дали и той очаква бъдещи ползи от мероприятието? С моя среден коефициент на интелигентност питам:това еднолично решение ли трябва да бъде на премиера или на съответното компетентно Министерство ?
  • 6 Бай Стою касапина

    1 1 Отговор
    А не е ли по-лесно да се намери нов терен и да не се хвърлят луди пари за събаряне на недовършената сграда? Ще спести време и средства.
  • 7 Радев

    5 1 Отговор
    Нищо няма да построят!Само обещават.Наближават избори!
  • 8 098765

    3 2 Отговор
    Изкарайте всичко, което е за цялата страна от СОФИЯ и започнете с детската болница. Баста! София става държава в държавата. Баста! Изкарайте което не е необходимо да е там в провинцията; няма нищо обидно в понятието ПРОВИНЦИЯ. Копе*ета, стига сте акали на масата, нама да ви разберат!
  • 9 Архитектка

    1 0 Отговор
    Наблюдава се масов и едновременно – иновативен, социопсихиатричен синдром - всеки иска да е архитект, конструктор, специалист по взривове и незабавно строителство на националната болница за децата! Препоръчвам 30 - дневна карантина на заболелите. Отговорник на болничната зала - въпросният проф. Костов. Дано стигне времето на здравите да си свършат добре подготвителната работа за строителството на детската болница.
  • 10 Абориген БГ

    1 0 Отговор
    Критик съм на властта, но в случая ГЕРБ са прави, срещу многопрофилна педиатрия са частните кабинетчета - необорудвани, под път и над в София.
    Разбира се, че ще загубят частните кабинетчета милиони и съпътстващите ги дейности.

    Не може да си носиш детето на ръце в частен кабинет, частна лаборатория, отново изследвания в частен кабинат, направления за хоспитализиране в частни болнички - плюс сто лева на вечер за родителите.

    Прекъсва се притока на пари и подигравката с децата на БГ.

    В случая, поздравления за Борисов.
    Който и да построи болницата ще остане в историята на БГ.

    Браво, едно голямо БРАВО!
  • 11 АрхНикола Пеев

    1 0 Отговор
    Предлагам, всички които поискаха старата сграда да се разруши и да се построи нова сграда, да им се намалят заплатите с 20% за новия строеж
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове