4 Юни, 2020 13:20 6 727 28

Нова акция на КАТ! Ето за какво ще следят

  • кат-
  • аккция-
  • колани

Слагайте колани и каски, зоват от Пътна полиция

Нова акция на КАТ! Ето за какво ще следят - 1
Снимка: Архив

От днес до 10 юни започва спецоперация в страната, при която ще се проверява използването на обезопасителни колани от шофьори и пътници, както и използването на каски от мотоциклетисти, съобщи на брифинг Петър Стоилов, инспектор от КАТ.

При специализираната полицейска операция, проведена на 29-31 май в малките населени места, са били проверени 25 380 МПС-та и са установени 19 629 нарушения.

Издадените актове са 2758, а фишовете 7920. Общо 110 души са хванати под влияние на алкохол, а с превишена скорост - 8951. При акцията са установени още 916 нарушения за неизползване на обезопасителни колани и каси; 20 нарушения е имало за употреба на наркотици и 156 нарушения от неправоспособни водачи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    62 1 Отговор
    Защо рекламират акциите си така!? Това не трябва ли да е ежедневие, не е ли част от работата им?

    Коментиран от #5, #8, #16, #24

  • 2 Бачо

    48 0 Отговор
    Поредните глупости. Не трябва ли да следят всеки ден в годината за тези неща??? Било за колани,непозволена скорост,алкохол наркотици и още много неща свързани с без опасността на движение. Излиза че работят по няколко дни в месеца и се чудя дали имат месец работен за една година но иначе си вземат заплати.
  • 3 Верно ли

    34 1 Отговор
    Па си представям ако седнат да следят телефонистите, дето си цъкат по телефончето, докато шофират...
  • 4 Гнида

    31 4 Отговор
    Държавата е опоскана ! Тулупите са в действие !
  • 5 Пако

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Предупреждават ни,ако видим налягали зад храстите,да не се чудим кои са!!!

    Коментиран от #20

  • 6 Курбанколи Пардимагомедов

    17 0 Отговор
    Слагайте каски и маски ,иначе глоба.
  • 7 питам

    19 3 Отговор
    А през другото време защо спят !
  • 8 Пако

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Предупреждават ни,ако видим налягали зад храстите,да не се чудим кои са!!!
    Пък,и нали трябва да отработват по едни
    650 лв. които им дадоха за да събират хартия
    по входовете на градовете..
  • 9 Село

    21 1 Отговор
    Ще следят дали имаш банкноти по педесе или сто лева в джоба ти,че са много овълчени и искат да ядат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 психо

    19 3 Отговор
    Ако съм без колан как застрашавам или преча на движението??? Ако говоря по телефона или превишавам скороста разбирам ама за колан???

    Коментиран от #15

  • 12 не разбрал

    10 1 Отговор
    До 10 юни или и 10 юни? Хубаво е да знае човек.
  • 13 Бай Влад

    18 0 Отговор
    Аз не вервам 2/3 да са карали без колани и каски, както е написано в статистиката. Както и не ми се вярва, че милиционера те спира и почва да ти тегли колана или каската за да провери изправност им. По-скоро си намират извинение да глобяват за щяло и не щяло за да пълнят хазната.
  • 14 прррц

    4 1 Отговор
    Колко % са събраните глоби от съставените например за последната година? Щото ако не се събират, за какво ги пишат... И ще се види, колко са некадърни
  • 15 ади сега

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "психо":

    Застрашаваш го. Нали, при удар, като изхвърчиш на платното, ще стресиращ останалите участници в движението /с външния си вид/.
  • 16 Plovdiv

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Аз по-скоро си мисля какъв е ефектът от "акциите" им? Наскоро имаше такава срещу превишената скорост, ама не виждам някой да се е трогнал от това.

    Коментиран от #26

  • 17 Бущата

    12 1 Отговор
    ""Публикувано във факти.бг: са били проверени 25 380 МПС-та и са установени 19 629 нарушения."" Демек, който не са спрели, той не е бил в нарушение.
  • 18 С 1 дума бегайте

    14 0 Отговор
    Кои къде му видят очи и не се връщаите в бегето никога
  • 19 той

    20 0 Отговор
    Тъпи началници - тъпи действия.
    През последните години в МВР се набутаха само протежета на престъпния свят с цел да го пазят и пари да правят.
    Само ги погледнете какви коли карат, къщи ,вили ,ядене и пиене и ще разберете за какво става дума.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Престъпна милиционерска мафия

    14 1 Отговор
    Всички шофьори знаем, че полицаят е в храстите на табела 40км/ч.
    Също знаем, че ако има знак стоп на кръстовището и сме сами в колата и без видеорегистратор ще ни спрат за рекет без значение дали сме спрели на знака!
  • 22 Хрис

    8 0 Отговор
    За да има управия, полицейските служби и особено тези на КАТ и охранителна полиция в малките градчета и села, трябва да се комплектуват с личен състав на екстериториалния принцип. Иначе всички са роднини или приятели на нарушителите.
  • 23 Next

    13 1 Отговор
    А кой ще разследва полицията? Виждаме например как плевенската прокуратура не иска да разследва наскоро изобличените плевенски полицаи-мутри.
  • 24 Дедо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Основната им "работа" е като на колегите им от Плевен!Другото е прах в очите...
  • 25 123

    1 0 Отговор
    Защото през друготе време не работят за това рекламират акциите си, това са стационарни пасивни акции не едно мест и чакат да спрът който дойде.Кога ще направят и активни акции закупиха бързи коли за полицията но ги използват началниците им за да се показват не за работа.Когато вземат всекидневно тези полицайски коли да се по пътищата и да спират от движение застащаващите живота на другите шофьори и арестуват тези неспазващи законите тогава ще се смята за работа. Това сега което правят е след като убият някой да го регистрират, няма превенция.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Радо

    3 0 Отговор
    Защото такова животно няма. Тази простотия единствено служи за облъчване на тълпата, за да вярва в простотиите им и да могат да се лапат милиони от покупката на камери, софтуери и всичко свързано с тази дейност. Извинява се, продажбата им от кръга от наши хора. Всъщност все тая, Продажба, покупка, няма значение, целта е една. Трябва проблем, за да има бизнес. Затова се държат над 60% от ма--умни ограничения, за да служат за касички и стаКМистиката им. Ако някой искаше да направи нещо, щеше да инвестира милионите за камери, в изследване на най-смъртоносните отсечки в България и за 30г. проблемите, щяха да са изчистени. Ако нямат финансова изгода от техните действия, то трябва да приемем, че всички в тази структура са ма--умници, защото само ма--умник може да прави едно и също и да чака различен резултат.
  • 28 факт

    0 0 Отговор
    тия големи акционери!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове