Last news in Fakti

12 Юни, 2020 14:46 12 305 28

Пловдивчанин плати 150 лв. за такси в София

  • такси-
  • таксиметрови услуги-
  • пловдивчанин

Превозът бил от летището до Централна гара

Пловдивчанин плати 150 лв. за такси в София - 1
Снимка: БГНЕС

Таксиметров курс от 10 км излезе по-солено на пловдивчанин, отколкото полета му от Лондон до София. Мъжът платил впечатляващата сума от 150 лева за въпросното разстояние, като даже оставил и бакшиш на шофьора. И всички това, за да се придвижи от летището до Централна гара в столицата, за да си хване влак и да се прибере до Пловдив. Равносметката показва, че с тези пари можеше да пътува с такси до града под тепетата, та даже да му излезе и по-евтино.

Пловдивчанинът пристигнал рано тази сутрин на аеропорта с полет от Великобритания. Като излязъл от терминала таксиметров шофьор започнал да го приканва да се качи в неговата кола, като му предложил да го закара до гарата за 40 лева.

„Предупреди ме, че в България вече всичко е поскъпнало и превозът ще ми струва 40 лева. Скъпо било вече… даже хлябът струвал 1.80. За първи път ползвам таксиметрови услуги в София и нямах представа колко струва затова се и съгласих“, разказва мъжът пред TrafficNews.bg.

Като стигнали, обаче до гарата сумата била доста повече. Апаратът показвал 146 лева. Тарифи на таксито имало, като те показвали, че превозът струва по 0.88 лева на километър и 0.70 – първоначална тарифа.

Не стига бомбастична сума, ами се наложило клиентът да остави бакшиш, тъй като нямал точни, а шофьорът нямал да му върне ресто.

„Билетът от Англия до София ми струваше 64 евро, а за такси платих повече. С тези пари можеше да стигна и до "Слънчев бряг". Искам да предупредя хората да внимават, за да не бъдат и те измамени“, разказва пловдивчанинът.

Той не успял да снима таксиметровия автомобил, но запазил касовата бележка. На нея се вижда, че той е пропътувал 164 км. Разстояние, което е повече от това до Пловдив, а всъщност е само в рамките на София.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копърка с ром шофьор

    49 0 Отговор
    Нормално. Има ОК такси....и ОК ментета
  • 2 Ивайло

    65 1 Отговор
    На такъв таксиджия един в десетката, по възможност с твърд и тъп предмет!!! За да се научи, да не прави хората на глупаци!!!
  • 3 Мда

    51 4 Отговор
    Бакшишите са станали изключително нагли. Те са една от пасмините не банкянската свиня.
  • 4 РЪМПЕЗИ

    23 15 Отговор
    МАЛКО Е ПЛАТИЛ..ТОЙ ВСЕКИ ОТ АКЪЛА СИ ПАТИ...
  • 5 ГЕРБОЛАНДИЯ

    35 3 Отговор
    КАФЕВИТЕ ГЕРБОИНДИЙЦИ ВЕЧЕ МАСОВО КАРАТ ТАКСИ !
  • 6 Нико

    48 1 Отговор
    А защо е платил? Вика полиция и да се оправят. Или това е България и не става с полиция?

    Коментиран от #9

  • 7 Коко Боко

    34 0 Отговор
    Нямаше да платя, да вика полиция и да им се оплаква.....!
  • 8 Мирослав

    40 0 Отговор
    На касовия бон пише името на фирмата-превозвач. Да се оплаче в полицията за измама и да си поиска парите обратно.
  • 9 Мирослав

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Нико":

    Защото не е знаел колко е истинската цена.
  • 10 ИМА САМО

    6 18 Отговор
    91280 СА ИСТИНСКИТЕ ТАКСИТАТА ... ВСИЧКО ДРУГО Е ФАЛШ !
  • 11 Защо

    23 2 Отговор
    Не си е взел метрото? Щеше да плати 1,60 за него и най-много още 1,60 за багажа!

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Густо майна

    9 13 Отговор
    Когато съм в София ползвам само 91263,най коректни са и няма цигани.

    Коментиран от #25

  • 14 Боби

    32 0 Отговор
    За откраднатите 140 лв. таксиджията да си купи свещи и ковчег.
  • 15 Ххх

    13 1 Отговор
    Изглежда, че човекът е наивен и не знае за помпите на таксиджиите. Много рядко ползвам такси. А от така наречените копърки още по - рядко. И като седна в таксито, много често гледам сметката на таксиметровия апарат. Ако преценя, че върти по - голяма сметка от нормалното, ще накарам шофьора да спре, ще платя навъртяното и ще си търся друг транспорт. Ако изпадна в положението на господина от статията, ще запитам таксиджията съгласен ли е на някаква приемлива според мен сума. Ако се разберем, приключваме нещата. Ако не, или няма да платя, или ще поискам фискален бон от апарата, ще запиша номера на колата и ще пусна жалби до всички възможни инстанции, които могат да имат отношение към случая.
  • 16 ММАММА

    18 0 Отговор
    Аз пък се радвам да попадна на такъв, даже си ги избирам такива...после ми викат, че курса бил безплатен🙄
  • 17 Добре де

    13 2 Отговор
    Защо не реагира веднага, извикай ченгета, покажи бележката, ако тарифите и изминатото разстояние не отговарят, щеше поне нещо да се случи, ти сам си го оставил да те пусне по пързалката, кел файда, че сега се оплакваш, язък.....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Почти

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "светлин":

    Не всички са такива! Баща ми кара такси към ОК, цените са регламентирани и никога не е имал помпа или нещо подобно, но за сметка на това най-редовно вози хора, които не плащат или не пълната сума. Така, че мизерници има не само между шофьорите, а и между клиентите.
  • 21 sadad

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Защо":

    еми хвани метро в 2 часа през ноща в неделя.
    ХА ХА
    Ако не ти се хваща можеш да плющиш право през магистралата пеша.
  • 22 HohoBoho

    3 0 Отговор
    Тоя, таксиджията да не би да е някой депутат, решил да гепи нещо допълнително?
  • 23 Гост

    3 1 Отговор
    Боковата държава, всичко е възможно. Момче, защо се прибираш тука, в тая кочина бе, бегай си и не поглеждай насам
  • 24 психо

    8 0 Отговор
    проблема е че тия на държавна работа които трябва да ги ловят такива не си вършат работата...
    отиваш на летището с един малък куфар правиш се на разсеян турист качваш се в някое такси и към място където има проверяващи... и ако е сгафил колата за скрап...
  • 25 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Густо майна":

    Така е защото колите са се собствени не плащат аренди по 70-80лв 70% са възрастни хора и са изрезли да работят честно нямат много клиенти на фона на ОК и Йелоу и за това по вургавите нямат интерес да са там и клиентите са доволни
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Вуйо

    2 0 Отговор
    В София по такситата работят много шведи
  • 28 незнайко

    3 1 Отговор
    Този господин е бил ужасно тъп . След като му е казано 40 лева защо е дал повече ??? Искал е да покаже колко е БОГАТ след гурбета в Англия .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове