Last news in Fakti

15 Юни, 2020 15:27 2 258 16

Вълчев: Частичното присъствие в училище има повече минуси, продължаваме онлайн

  • красимир вълчев-
  • обучение-
  • училища

Близо 60 000 седмокласници са се явили на матурата днес

Вълчев: Частичното присъствие в училище има повече минуси, продължаваме онлайн - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 60 000 седмокласници са се явили на матурата днес. Резултатите за техните постижения ще бъдат изнесени в сряда на пресконференция. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той коментира и защо все още не са отворени училищата, докато всичко друго отваря врати.

„Учебната година приключи за 7 от 12-те класа. Училищата не са напълно затворени, а са отворени за индивидуални дейности. Този вариант беше избран още през месец април и беше подкрепен от родителите. Над 54 000 деца са на индивидуална подготовка, за да наваксат изпуснатия материал“, коментира Вълчев, цитиран от trafficnews.bg.

Според него има голяма разлика между училищата и заведенията и те не трябва да се сравняват.

„Училището не е по желание, доколкото за дискотеките и заведенията това не е така. В единият случай децата и учителите нямат избор, доколкото във втория всеки сам може да си прецени дали да отиде или не“, каза той.

Според министерството на образованието частичното присъствено обучение не може да се приложи ефективно у нас.

„Някои държави в ЕС пробваха частично присъствено обучение, но ние отчетохме, че минусите при тази практика са повече. Това означава и че учителите трябва да работят повече, ние не разполагаме с толкова много кадри. Ние смятаме, че най-доброто обучение е присъственото, но все още сме предпазливи“, заяви Вълчев.

Министърът коментира и че има две детски градини, при които има регистрирани служители с положителни проби.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КПКОНПИР

    13 0 Отговор
    Тоя лично продължава задочно.
  • 3 давам уроци по Кънтътрстрайк

    11 5 Отговор
    Ураа, целогодишна онлайн вакация.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Факт

    16 2 Отговор
    Тоя краде страшно много. Алчно дребно човече! Далаверите му в образованието са безчет.
  • 6 Аха

    18 1 Отговор
    Вече усвоиха милиарда за интеграция на циганите.Вече няма да ги карат с полиция на училище и да бият учителки.Направо ще им пишат дипломи виртуално в нета.А на който му се учи има много училища по чужбина.

    Коментиран от #11

  • 7 нашия

    20 2 Отговор
    един от главните УНИЩОЖИТЕЛИ на България -тихо и потайно
  • 8 Дистанционен родител

    24 3 Отговор
    Вълчев, дистанционното обучение е над 50% пълен фарс– споделям лични наблюдения. Едни съвестни учители по 3 часа преподават и съвестните ученици учат. Другите учители дават задачи и глас не им се чува. Хитрягите ученици само влизат в системата и се регистрират, а непукистите изчезват в облаците. Да те питам само как се учи език, без учителят да говори? и да не пропусна– нещо за апартаментчето да споделиш?

    Коментиран от #10

  • 9 Русенец

    16 0 Отговор
    Не се отказвате от доизкореняването на образованието ни, а?
  • 10 То пък като

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "Дистанционен родител":

    са в класните стаи с какво е по-различно положението, а за апартаментчето си има темичка,мили загрижен дистанционен родителю. Да разбирам ли, че наблюдаваш детето ти как учи от разстояние от друга държава, от офиса, или от хола. А и защо учителят по език да не говори като е онлайн обучението. Ами то точно по език е най-ефикасно онлайн обучението. Има десетки курсове точно по тази причина. А който няма мотивация да учи и да запомни нещо и от реален час ще се чупи, ще витае някъде из облаците, ще пречи на другите и т. н. Единствено практиката не може да бъде заменена, часове по физическо, пеене, изобразително изкуство. Друг е въпросът, че много учителки са в пенсионна възраст и им трябва сериозно обучение, за да водят онлайн часове.

    Коментиран от #13

  • 11 Русенец

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аха":

    И с тия виртуални дипломи за малцинствата, дори един ден да има образователен ценз за гласуването, електората пак ще се класира да вотва. Петдесетолевката винаги печели изборите в България.
  • 12 колко

    6 1 Отговор
    ``паразити`` бяха на матурата...
  • 13 Дистанционен родител

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "То пък като":

    Нещо не си ме разбрал. Учителят по български език от влизането в дистанционното обучение не е казал една дума и въобще не е на пенсионна възраст. Ако са в класните стаи всеки учител ще влезе, обясни и т. н. И за сведение часовете по физическо, музики и изобразително изкуство си вървят, къде с задачки , къде с закачки. Само да ти задоволя любопитството– постоянно съм си вкъщи и придобивам реални впечатления .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 @@@

    1 0 Отговор
    Да закриват МОН!!! Вместо да се заблуждаваме и да си губим времето, ще учим с родителите, от уча се и от частни уроци, всичко друго е пародия и загуба на средства!
  • 16 Обезобразено образование

    0 0 Отговор
    80%от учителите ги устройва положението,твърдят че са хакнати,не преподават,интернет проблеми,не обучават,за половин час 3 урока изплюват,без никакви обратни въпроси,обширни тестове за отрицателно време,с цел да не се преписва уж,а стойностните ученици изнервени до крайност,не просто неглижиране,а направо провал!Горките деца!Как да не прозреш КУЛТИВИРАНЕ НА НЕГРАМОТНОСТ,С ЦЕЛ ЗАТЪПЯВАНЕ!Но,унгарският филантроп плаща.Върви,народе затъпени,към тъмни бъднини върви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове