Last news in Fakti

16 Юни, 2020 19:46 1 732 32

Станишев: Мерките на правителството са слаби и неефективни

  • сергей станишев-
  • пес

България се справи добре в епидемиологичната обстановка в здравен аспект, но не и правителството

Станишев: Мерките на правителството са слаби и неефективни - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесът и хората искат да видят план, а правителството няма достатъчен капацитет това да се остави в негови ръце. Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Сергей Станишев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"От месец и половина казвам. България се справи добре в епидемиологичната обстановка в здравен аспект, но мерките на правителството за подпомагане на икономиката, на хората, са първо фрамгентирани, неефективни, непрозрачни и в крайна сметка слаби. И като мащаб и като проникване в реалната икономика. Това трудно може да бъде оборено", каза още Станишев. Той заяви, че не иска да сяда с ГЕРБ и да им помогне.

"Нужна е национална дискусия не с ГЕРБ, но с всички, които имат отношение: браншови, синдикални организации, политическите партии от опозицията и от управляващите и институциите", допълни той. Сергей Станишев заяви, че е нужен национален план, който да е максимално консенсусен. "В крайна сметка той ще бъде изпълняван не от това правителство. В голямата си част от следващото и БСП има възможност да инициира дискусия, да предложи свои мерки, нека ГЕРБ се оправдават и отхвърлят мерките, които са добри. Това ще бъде за тях уязвимо", заяви още Станишев.

"Ние имаме нужда като страна да знаем накъде отиваме. И бизнесът, и хората искат да видят перспектива - план. Ако се остави всичко в ръцете на правителството, според мен то няма достатъчен капацитет да реализира реално нуждите и да отчете всички нужди и да набележим цели, които са в синхрон с европейските, защото нашият план трябва да се съобрази с европейските приоритети", допълни още президентът на ПЕС.

По думит ему еврофондовете се усвояват, но ефектът върху икономиката е много по-малък, отколкото би трябавало да бъде. "Когато говорим за национален план, той трябва да включва не само европейските пари, но и националните бюджетни допълнителни разходи", кометира още Станишев.
 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    38 4 Отговор
    Точно ти ли ще коментираш,бе?!? Никога повече не се връщай на власт....
  • 2 Тоя па

    35 4 Отговор
    Скрий се, бе, съсел.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 развеселен

    28 2 Отговор
    Трябваше да добави " Слаби и неефективни - като мен".
  • 6 Ерттууг

    26 2 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел!
  • 7 Тоя

    29 4 Отговор
    червен кърлеж , потоствено , пет лева сам не е изкарал и не е в състояние да изкара ! Вечно на народен гръб !
  • 8 Я ...Я

    16 2 Отговор
    А ти герго и други искате да се коалирате със това правителство.голям мушмурок си брей.
  • 9 Пи пи

    20 4 Отговор
    ТИ МЪЛЧИ ЧЕ ЗС НИЩО НЕ СТАВАШ
  • 10 Фаро

    24 4 Отговор
    Човека който не е работил един ден в живота,но е на европейска заплата се появи жаден за още
  • 11 Политсексолог

    15 3 Отговор
    Я,палавата херсонска шикса???Как е Азерчо...още ли е здрав във кръста??
  • 12 Бегай оттука

    24 3 Отговор
    Тоя един път спечели избори и се отказа да е премиер и бутна напред Орешарски, защото се дал под наем на ДПС. А после го избраха за евродепутат и "чао,регаци"! Хич не ни давай акъл, че магаре за синджира да хванеш, изсъхва му...теглича!
  • 13 Тито

    10 3 Отговор
    План не може да се направи със тулупи и мисирки умни хора няма те избягаха на запад.
  • 14 месара

    11 5 Отговор
    серго , кажи нещо за другарката елена брюкселска !
  • 15 Курсар

    7 1 Отговор
    Точно така- мерките за живите са никакви. Рестриктивни, финансово озверели и психологично- параноични!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Цеко сифоня

    11 3 Отговор
    А така. Турни си маска, да не те гледаме къв съсел си.
  • 18 РЪМПЕЗИ

    7 1 Отговор
    СТАНИШЕВ, Я КАЖИ ТИ КАКВО ДЪЛЖИШ НА БОРИСОВ..НЕЩО МНОГО МЕКО ГО РАЗДАВАШ...НАКРАЯ ВСИЧКО ИЗЛИЗА НАЯВЕ..ДА НЕ МИГАШ ПАРЦАЛИ В СЪДА...ЩЕ ВИДИМ...

    Коментиран от #19

  • 19 Много хитро даже го

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "РЪМПЕЗИ":

    раздава. Друга бира са комунягите. И Корнелката не е проста. Не като някои други с Мангъров напред. Да няма мерки щото ни се ходи на купон, на дискотека, на пийпшоу и т. н. А после дядо и баба да дадат "фира" горките. Феновете Славчови опасни за фенове на "столетницата". Така се става втора политическа сила. Като се спретне втора вълна по - силна от първата
  • 20 Йордан

    7 2 Отговор
    Този духом още си е в социализма и още развива теориите на родителите си за развито соц.общество,без да има никакъв стаж извън БСП.Пременил се Илия,пак в тия!
  • 21 Толуп

    5 1 Отговор
    По време на тройната ламя си мислех, че по-долен политик от този не може да има. Оказа се, че може.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 петър

    6 0 Отговор
    ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ,я виж какъв си красавец ДУНДьО, с тая маска .Все с маска да ходиш,много ти отива.Ако сложиш маска и на останалата част от лицето си ще си ОЩЕ ПО– КРАСИВ,ДУНДьО.
  • 25 Руски дипломат – първи секретар

    3 1 Отговор
    Как е ленчето в Брюксел? Возите ли се на мотора там?
  • 26 Спиро

    3 0 Отговор
    Майчице, щом и този започна акъл да дава....
  • 27 станишев мишев

    4 0 Отговор
    Тоя е сложил маска от 0.20ст. а си играе с милиони!
    Мега стиснат Станишев!
  • 28 Бягай далеч от БГ, боклук шибан

    5 0 Отговор
    Както ни е причерняло, този мръсник ще замирише на прясно изваден кореноплод
  • 29 КОЙ Е ПО

    2 0 Отговор
    ЭАКАЧКИ
    Кoй e пo? - Cтaнишeв или Нинoвa. Cпoмнятe ли cи:
    - Зa нaй-гoлeмият прoтecт нa учитeлитe в иcтoриятa нa Бългaрия;
    - Кaк Cтaнишeв тичaшe пo тeлeвизиитe дa зaщитaвa КOЙ, въпреки cпoнтaннитe прoтecти
    - Кaк излъгa прeдният път, чe aкo бъдe избрaн зa eврoдeпутaт нямa дa зaeмe мяcтoтo;
    - Кoлкo жaлък бeшe на отдавна кaтo ce caмoпрeдлaгaшe oтнoвo за евродепутат, oбикaляшe мeдиитe, грoзнo ce тръжкaшe, рaзтърcи цялaтa пaртия зa дa бъдe прeизбрaн;
    - Чули ли cтe прeз пocлeднитe 5-6 гoдини дa рaзкритикувa аргументирано и конкретно лично Б.Борисов, освен както сега, по-горе, присъщи на неговия демаготски стил, най-общо, хвалещо (не за първи път), но гальовно, воевато и пожелаващо „критикуване“ на ceгaшнoтo упрaвлeниe;
    - Кaк ce oтнacяшe c Първaнoв, кoйтo гo издигнa oт нулaтa и кaк ги oтцeпи oт пaртиятa ;
    - Кaк прoигрa шaнca дa упрaвлявa и cтрaхливo пocтaви прeд ceбe cи Oрeшaрcки и ce cкри зaд нeгo, кoeтo и ceгa тeжи нa пaртиятa Публикувано във факти.бг:
    - Кой беше и е по-голяма опозиция на ГЕРБ с конкретна и аргументирана критика, с идей и разработки и с конкретни предложения.
    - Най-зомбираните десни - кой повече мразят Станишев или Нинова.
    - Групата, чиито гуру се явява Станишев, не могат ли да разберат, че хукването по телевизиите и сайтовете веднага след всеки организационен форум на партията (вече 4 години) и говоренето еднотипно по един и същи начин по същество е антипартийна дейност. Нито една сериозна партия не може да търпи това, освен ако
  • 30 Факт 1

    2 0 Отговор
    Станишев-баща учества в отстраняването на Т.Живков, който го издигна. Станишев-син участва в отсраняването на Г. Първанов, който го издигна, Сега активно се бори за отстраняването на К. Нинова.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 дявола

    1 0 Отговор
    То вашите бяха много хубави ОТ ВАС ПОЧНА ЛИКВИДИРАНЕТО НА НА ДЪРЖАВАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове