Last news in Fakti

28 Юни, 2020 22:25 15 891 41

Пийте алкална вода за добър имунитет и красота

  • алкална вода-
  • вода-
  • здраве-
  • стрес

Свободните радикали се образуват с двойна сила в моменти на стрес

Пийте алкална вода за добър имунитет и красота - 1

Гергана Генова е един от най-успешните специалисти по така нареченото японско чудо канген вода (католит). Вид, който надгражда свойствата на просто алкалната вода. „Канген“ от японски означава „връщане към първоначалното“ - вода, която наподобява тази в най-пречистените извори, като чудотворните извори Lourdes във Франция, Nordenau – Германия и други.

Дамата ни разказа как пречистената жива вода може да укрепне организма ни и дори да удвои силите му в смутни времена, като тези, в които живеем в момента.  

- Можем ли да разчитаме на пречистената алкализирана вода за борба с вирусите?

- Aко водата е "жива" и алкална, служи успешно при борбата с вируси. Причината е, че съдържа антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Знаем, че свободните радикали се образуват с двойна сила в моменти на стрес и при засилена консумация на лоша храна. Когато се неутрализира киселинността и се добавят антиоксиданти, се повишава имунитетът и 50% от баналните болести намаляват.

- На какво се дължи тези чудодейни свойства на водата?

- На електролиза, която йонизира чешмяната вода и я разделя на алкална и киселинна. Водата, която може да бъде определена и като “планински извор у дома” достига до кожата ни за 10 минути, а до мозъка - едва за една. С нея можем да забавим и процесът на стареене. Йонизираната вода неутрализира киселинността в организма ни по най-лесния начин - просто като я пием. Важно е да отбележа, че се препоръчва да се пие на гладно.

- Доколкото се запознах предварително, на този вид алкална вода, варира много pH възможностите. Разяснете ни какво pH за каква лечителна сила е подходящо?

- Вода с pH  между 8,5 и 9,5, доказано ускорява биологичните процеси в организма, нормализира кръвното налягане, подобрява усвояването на храната и обмяната на веществата. Тя е много близка до естествената среда в организма. При pH по-високо от 11, т.е. силно алкална вода, може да разтваря химикалите по храните, които купуваме от магазините (зеленчуци, плодове, дори месо). 2,5 PH има и свойството и да убива патогените по кожата, без да ни вреди, защото е всеизвестен факт, че именно химикалите са една от основните причини за много болести.

- Колко често трябва да пием толкова силно алкализирана вода?

- Специалистите препоръчват да се пият 30 милилитра йонизирана вода на килограм телесно тегло. Ако търсим оздравителен процес, приемът на вода може да се увеличи дори до 50 милилитра. Тялото ни е 70% вода, която е и в основата на всички биохимични процеси в организма. Заради това е много важно тя да не съдържа никакви замърсители и вредни вещества, защото, както гласи съветът на известни лекари “няма болен човек, има жаден човек”.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 2 Дето не разбираме

    5 1 Отговор
    Е тези в народното събрание да пият
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Само да ви кажа

    7 1 Отговор
    Объркали сте рубриката.
  • 5 Гост

    9 6 Отговор
    Човек може да живее до 5 дни без храна, само на вода, заради минералите в нея. Пиите си естествената вода, както си е от природата.

    Коментиран от #7, #19

  • 6 Обективно

    25 1 Отговор
    2,5 рн е КИСЕЛИНА. А 11 рн е ОСНОВА. И ДВЕТЕ УБИВАТ МИКРОБИТЕ. НО ВРЕДЯТ И НА ЧОВЕКА.Пийте повече Български Минерални води - Най- добрите Алкални води в Света. Не преяждайте и не препивайте дори и с вода!!!
  • 7 Йозеф

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Човек може да живее над 40 дни без храна, само на вода.

    Коментиран от #14

  • 8 Човек

    15 0 Отговор
    ЧУДОТВОРНИТЕ ИЗВОРИ СА В БЪЛГАРИЯ. ЦЕНЕТЕ ТОВА, КОЕТО ИМАТЕ. ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ТОПЛА АЛКАЛНА ВОДА ПРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ.
  • 9 РЕВиЗОР

    5 2 Отговор
    Значи според Г.Генова, един 80 килограмов мъж трябва да изпива дневно близо два и половина литра вода и като се добавят още 600 милилитра вода, която се съдържа в храната, стават три литра. Ако е млад човек, той ще си товари излишно сърцето, а ако е по- възрастен, той трябва да има тоалетна под ръка, защото простатата алармира...
    Това е същото като "уринотерапията" Ама защо не, след като има дружество на плоската земя.

    Коментиран от #15

  • 10 Бионсе

    7 1 Отговор
    И кананална става!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    7 0 Отговор
    Храна не остана свястна, а сега и водата започнахме да променяме. Много зле!
  • 13 Йосарян

    8 1 Отговор
    На мен доктор Радева ми е Забранила да пия вода!
  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йозеф":

    Е чак пък. Особено ако е с обратна осмоза и в нея няма никакви минерали.
  • 15 Гост

    4 11 Отговор

    До коментар #9 от "РЕВиЗОР":

    Ей, Фътьо. Зрял човек трябва да пие поне 3 литра вода на ден. А ко е в топло лятно време, поне по 5л. Наясно ли си с това?
  • 16 алкохолен

    6 0 Отговор
    Аз пия алкохолна вода, за добър цят, изглед и оросяване!
    Като я направя на 70градуса моря и короната - така че пийте алкохолна вода и се чувствайте добре!
  • 17 старец

    2 3 Отговор
    Аз съм един старец, разбирай дядо на 80 години!
    Когато започнах да пия и да се мажа със сребърна вода се подмладих, вече не ме болят ставите и почти мога да тичам, започнаха да ми никнат и черни косми по лицето и главата, казвам ви пийте и се мажете със сребърна вода като прехвърлите 35г и ще останете за дълго млади!

    Коментиран от #18

  • 18 друг старец

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "старец":

    Дедо съм на 90години - батко съм ви! Но Аз пък пробвах да си топна печурката в сребърна вода и моментално получих ерекшън а потом и оргазъм! Сребърната вода лекува и патока!
  • 19 така е

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Човек може да живее до 200 дни само с вода, сол и слънце!
    Аз познавам един приятел дето така изкара 145 дена и почти не беше отслабнал! Диетата му вкючваше - сутрин 10 литра вода и 30 мин на слънце, после 4 щипки готварска сол, а вечерта ципка сол и 5 литра вода, като спеше се грееше на кварцова лампа!

    Коментиран от #24, #36

  • 20 чукча

    12 1 Отговор
    Аз пия вода от Кашпировски облъчвам си я по интернет, след което я нося до кула с 5G мрежа, оставям я да се облъчи и там, топа сирене и няколко залъка и си правя попара, така карам вече 2-3 години и тренирам усилено шах и бридж белот в мрежата - тази вода помага изключително за оросяването на мозъка!
  • 21 Оги

    5 0 Отговор
    Аз перкам сода каустик. Яко алкална е.
  • 22 Химическия завод пита

    2 1 Отговор
    Каде да се отбие канализацията ако не в реката и каде да се бие толко път и да се плаща данък за токсичен отпадък като реката е близо и по течението е безплатно
  • 23 Ти идея имаш ли

    2 2 Отговор
    Ако докато спиш се грееш на кварцова лампа... на какво ще те намерят сутринта??? Хора, вие нормални ли сте? Що не пробваш?
  • 24 Ти идея имаш ли

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "така е":

    Ако докато спиш се грееш на кварцова лампа... на какво ще те намерят сутринта??? Хора, вие нормални ли сте? Що не пробваш?

    Коментиран от #25

  • 25 тестер

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ти идея имаш ли":

    Аз съм вкарвал кокошка жива носачка в микровълновата печка да спи, като излезе след 2ч не само беше снесла но излезе заедно с пиленцата - микро вълните и кварца помагат !
  • 26 Пробвайте с антифриз

    5 0 Отговор
    Много помага при махмурлук инпотентност и депресия

    Коментиран от #27

  • 27 прав си

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пробвайте с антифриз":

    Аз съм пил антифриз но от червения, понеже е за двигатели с алуминиеви глави и понеже бех глътнал преди това една алуминиева лъжица, реших да провам с червен! Преди да го изпия се изжабурих, ако има стружки от лъжицата да ги изчистя и после го изпих - поех 3-4 литра, сега спокойно мога да чакам коледа без притеснение, че ще ми замръзне нещо по тялото! Ако ти си сменял радиатори да краднеш парно и са те фанали точно в тоя момент и си изял радиатора да не те хванат e редно да пробваш със син антифриз, той е за чугун!

    Коментиран от #37

  • 28 рецепта

    5 0 Отговор
    Най-добре е да се пие следната смес 2-3 пъти дневно по 4 литра на прием:
    Състав:
    1/3 белина
    1/3 негасена вар
    1/3 вода
    Получената субстанция се разбърква хубаво, след което се капват 2-3 литра дезинфектант медикс и 9 пакета червен и черен пипер и малко бахар, 2кг сол и 1кг захар... разбива се всичко това докато се получи равномерна субстанция, след което се консумира!
    С тази рецепта изчистих организма си от всичко...
  • 29 как се алкализира вода

    3 2 Отговор
    Само да вметна, ако някой не знае как точно се прави алкална вода!

    Взимат се два броя алкални батерии от минимум 1.5V /преди да ги сложите измерете ги с мултицет, има залежали в търговската мрежа и отговарят на пониско напрежение/ - свръзват се успоредно и се слагат в чаша с вода. чака се денонощие и половина, после се махат батериите и имате алкална вода!
  • 30 Едно време

    2 1 Отговор
    пиехме вода от маркуча и от канелата и нищо ни нямаше. Някой тогава да беше чувал за ПСОВ построена с пари от ЕС. Само преварената вода даеа малко енергия. Останалото са пълни глупости. На кой колкото му е писано.
  • 31 Елементарни мошеници

    1 0 Отговор
    Безумен миш маш от най популятните "чудотворни" глупости които "лекуват всичко" от вируси до рак.
  • 32 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Генерал Георги Вазов при обсадата на Одрин 1912 -та година заповядва: "Който не пие преварена вода да се разстрелва на място !!"Д-р Флеминг още не е открил пеницилинът /1928 г./, но преварената вода и мухлясалия хляб, който неволно са яли войниците в окопите, ограничава заболяванията от коремен тиф, а някои заболели вече, са излекувани !!? Не яжте мухлясал хляб - особено днешния от фуражна пшеница ! Но просто преварявайте чешмяната вода ! Д-р Петър Димков - дядо, препоръчва употребата и, особено от хора живеещи във варовикови карстови райони, като този например на В.Търново, Г.Оряховица, Лясковец
    Количеството вода на ден е индивидуално за всеки организъм, за всеки отделен човек.Сто килограмов / 100 кГ/ човек може ли да излочи днес 3 /три/ литра вода - да не е хипопотам !? Естествено, че само употребяваната питейна вода не е панацея, каквато и да е тя . Изключително важен е природосъобразния начин на живот и преди всичко : НИЩО ПРЕКАЛЕНО ! За живот без болка ! А иначе - всички сме смъртни ...кой по-рано, кой - по-късно....Биология...Живот....
  • 33 радев

    2 0 Отговор
    В тази статия има много неверни твърдения.Автора бърка електролиза и йонизация който са различни химични процеси.И данните за ph не са верни.Зависи какви храни ядеш и каква вода пиеш(алкални или кисели) от там се получава различно ph на организма.ph зависи от обмяната на веществата в организма.Най много да си докараш кисели или алкални камъни в бъбреците.
  • 34 цербер

    1 0 Отговор
    Гергана Генова е едНА от най-успешните специалистКИ.
  • 35 Тодоров

    1 1 Отговор
    Направо да минаваме на сода каустик, и тя е алкална и напълно разгражда мазнините и унищожава вирусите. Само предварително ще трябва да помолите някой комшия или близък да ви "източи" през сифона на ваната.
  • 36 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "така е":

    А на Настрадин магарето изкарало седмица без да яде..... но умряло от нещо.
  • 37 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "прав си":

    Пробвай с жълт. Той е за дървени глави.
  • 38 Боби

    1 0 Отговор
    Обръщам внимание на редакцията че 90% от информацията в тази статия не е вярна. Занимавам се с холистични науки 30 години. Не се подвеждайте да пускате такива статии от неграмотни хора. Така наречената жива вода и така наречената мъртва вода се различават по своето pH. Как може да говорите такива глупости че такава вода съдържа в себе си антиоксиданти. Освен това тези специални води се пият най-много до 100 милилитра на ден. Никой специалист не пише за такива глупости да се изпива живели мъртва вода два три литра на ден. Изнасяте на гражданите фалшива информация която е вредна за тяхното здраве. Жива и мъртва вода се пие на ден около 50, 100 милилитра
  • 39 Галин Димков

    1 0 Отговор
    Типично по български-изказвания от хора,които нито са чували за Канген водата,нито са пробвали,но знаят,че не става.
    Японска компания,Енаджик,която произвежда само и единствено тези машини,от 46 (четиридесет и шест) години,продавайки ги в цял свят,но “специалистите” тук разбират по-добре от нещата.
    Относно другият “специалист”,занимаващ се от 30 години с холистична медицина,жената много правилно е описала коя вода е алкална и коя кисела.По-големи специалисти от Вас са тествали в Япония и не само водата и е преценено,че питейната вода за възрастни индивиди е най-добре от 8,5 до 9,5 PH,като PH e най-малкото,което променя машината.
    Така,че драги “специалисти” по всичко,като не сте видяли нещо,по-добре не се излагайте с коментарите си!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове