5 Юли, 2020 15:13 5 659 69

Бойко Борисов: Всеки да се пази сам!

  • николай слатински-
  • коронавирус-
  • пандемия

Дезангажиране на властта по отношение на противодействието на епидемията

Коментар на Николай Слатински във "Фейсбук"

Бойко Борисов: Всеки да се пази сам!

Дойдохме си на думата.
Аз точно от 60 дни като зациклила латерна, като заяла грамофонна плоча пиша същото и все същото:

Вече не може да се разчита на управляващите.
Те се дистанцираха от противодействието на вируса и изоставиха своите граждани на произвола на съдбата.
Те му отпуснаха края - и правят каквото си искат, пък нека става каквото си ще.
Те нито знаят какво да предприемат, нито ги е грижа за обикновените хора.
Те са в друга реалност и в нея си спинкат сладко-сладко.
Те за 18 новозаразени на ден стиснаха обществото за гушата до задух и задушаване, а за 180 пет пари не дават.

Това им е цялата политика на управляващите - тази на истинските Три "Д":
Дезангажиране - на властта по отношение на противодействието на епидемията.
Демобилизиране - на обществото по отношение на бдителността спрямо заразата.
Демотивиране - на отделния човек по отношение на спазването на разумните мерки за намаляване на риска от вируса.

Сравнете сега какво правят властите в държавите, които успешно се справят с епидемията. И така ще разберете какво значи едно общество да има знаеща и можеща, умна и разумна, активна и ефективна власт.

Ето защо, давайки си сметка на какво некомпетентно и нарцистично Его сме заложници и сме страдащи от стокхолмски синдром към това Его, аз писах, пиша и ще пиша:

1. Всеки от нас е главният и основният, който може да ни опазва от заразяване или поне да намалява риска от заразяване.

2. Властта не само не управлява или поне контролира процеса с ескалацията на корона-вируса, но и с погрешните си решения и абсурдните си послания, създаде удивително благоприятни условия за вируса да се разпространява без задръжки и угризения.

3. Трябва да се стремим към колкото се може по-добра осведоменост за вируса, за да вземаме своите решения като максимално информирани и отговорни личности, а не като първосигнално реагиращи и конспиративно обясняващи си всичко същества.

4. Ние сме изправени пред различни по-нататъшни сценарии на развитие на епидемията и поне един от тях е катастрофичен.
Това изисква от нас психологическа устойчивост, максимална бдителност, активно следене на процесите и разумни мерки за предпазване и самоограничаване.
С други думи ние трябва да се стремим към изграждане на не-рискова, ако може и анти-рискова култура по отношение на вируса – с близките, роднините, приятелите, познатите, колегите, с всички онези, контактите с които са неизбежни или абсолютно невъзможни да се ограничат, без да загубим социалната си, човешка същност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венариа

    72 12 Отговор
    Искам да ми купи БОРИСОВ КЪЩА И НА МЕН
  • 2 Лора

    122 13 Отговор
    Че Борисов си мисли че всеки ден в България някой се спасява благодарение на него ли? Нагъл крадец
  • 3 Прясно мляко

    100 10 Отговор
    Това са думи на един безхаберник, не на държавник
  • 4 ще спазим закона

    70 7 Отговор
    Аааааа , не така Баце , ние сме правова държава , ако се дърпаш на защита , ще ти бъде назначен служебен адвокат.
  • 5 gost1

    85 6 Отговор
    Браво пич, точно написано. И все пак лошото е, че доста тъпанари са избрали тези дето не им пука за хората...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ххх

    65 4 Отговор
    Борисов, пази се и ти. Лягай си с тенекиените гащи ! Че толкова народ ти е набрал. Не може да знаеш, като заспиш пиян напряко на спалнята кой с какво ще те изненада. Я Радев ще монтира воден пистолет на дрона, дето зависваше над спалнята ти, я изоставяна любовница ще вкара тайно някой секс атрибут, и я ползвала, я не ползвала мазилата от нощното шкафче, та после знаеш ли какво е усещането ?
  • 8 гост

    56 3 Отговор
    А това значи ли, че парата от Европата в нощното шкафче отива пак?
  • 9 malko pomosht mi trjabvashe no bez neya

    26 8 Отговор
    вируса е една идея по сериозен от нормалните,аз го изкарах средно тежко!!!огромните ни болници за бутафирия това е проблемa.стигнеме ли40-50 за болница на ден труповете ще са много.
  • 10 888

    44 4 Отговор
    В територията на Тиквата отдавна ВСИЧКО е приключило.....
  • 11 Хрониките на герберлунгия

    63 3 Отговор
    БМБ живее в паралелна реалност отдавна. Подчинените му, господарите му от ес и сащ и обикновеннните малоумници, гласуващи за него му я създадоха. Идва момента на отрезняването, тъпата кърджалийска питка, дариткова и цялата хунта зад него вече са оттрезвени. Менда и владко знаят, че са с единия крак в затвора, ес и сащ не щат да чуят вече за него. Останаха шепа малоумни мачовци дето го подкрепят. Края на борисов е близо и за щастие ужасяващ за него.

    Коментиран от #52

  • 12 5968

    48 4 Отговор
    Септември като дойдат милиардите от Европа, ще ги е "грижа" отново за нас и ще ни затворят, за да могат да си ги откраднат спокойно. А сега си правим предизборна кампания пак за наша сметка
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 В.В.П.

    41 1 Отговор
    Алооо,, ТИКВО,,ТИ ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ АЗ ЧАКАМ НЯКОЙ КАТО ТЕБЕ ДА МЕ ПАЗИ...САМОАДМИНИСТРИРАМ СЕ САМ, ОЦЕЛЯВАМ САМ...
  • 15 ИВА ПРИЛЕПА

    35 1 Отговор
    ЛИПСВА МИ МНОГОЧАСОВИТЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ НА НОЩ И НАЙ ВЕЧЕ МНОГОЧАСОВИТЕ МОНОТОННИ НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩИ СКЕЧОВЕ НО БАЦУН ,ЛИПСВА МИ ТОВА ТРЕПЕТНО ОЧАКВАНЕ КОГА ЩЕ ИМА МЕ 20 /ДВАДЕСЕТ/ БОЛНИ НА ДЕН ,ЛИПСВА МИ ОНЯ МОНОЛОГ В КОЙТО БАЦ БЛАГОДАРИ НА ЩАБА ЗА ДОБРАТА РАБОТА И ЧЕ СА МУ Е... М...ТА НА ВИРУСА
  • 16 Всеки

    43 1 Отговор
    сам да се пази , че той кръстосва цяла България без маска !
  • 17 Гост

    34 2 Отговор
    Естествено на есен ние ще сме идеалното оправдание да ни затворят пак!!! Ей го Боко си го каза днеска - лятото няма да затваряме нищо. Айде сете се сами какво ви казва в действителност. И наистина абдикираха в борбата с вирусът...
  • 18 Пенсионер 200

    34 2 Отговор
    БОКО, ВЪРНИ МИ ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИЯТЯ, КОИТО НАГЛО ОТКРАДНА, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ТИ ПАТИ ГЛАВАТА!
  • 19 чичо

    6 14 Отговор
    То като стане-хем сърби хем боли-трудно се угажда.
  • 20 SAAB

    33 2 Отговор
    Да де .....но главанако го пазят 20 хрантутници !
    Да се пази сам.......ама гО шубе :)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Стара мома

    31 4 Отговор
    Ами аз не слушах НОЩ, а доц.Мангъров. По-правдиво звучеше в изкаванията си. И добре, че го имаше, иначе тотално изтрещаване - така обясняваха тия от НОЩ
  • 23 Даа,...

    20 2 Отговор
    ...много неща са "катастрофични", използваният "български" език от журналистите пък е особено "катастрофИЧЕН".
  • 24 ТРЯБВА

    26 2 Отговор
    Оставете народа и махнете маските в магазините , защото доказха , че не са виновни за заразата . Ако маските помагат нямаше да не се заразяват медиците в болниците , които са облечени със космонавтски костюми . Не мислете . че не чакаме изборите да изхвърлим ГЕРБ и медицинската мафия . всички знаят как си увеличиха пътеките със двойно сума милиони за да усвояват парите на европейската комисия . Европейските пари трябва да се връщат от кого Не знам какъв цирк ще направят наесен , но знаем , че сме вече пред революция . Които го е страх да си стои в дома си . това е за журналистите , които ореваха , че заразените се увеличават . Икономиката е по голяма от медицинската мафия .

    Коментиран от #65

  • 25 С негови камъни по неговата глава

    28 4 Отговор
    Всеки по-интелигентн у нас разбра, силното преувеличаване на опасността пт този вирус така разнебити държавата, че той разбра едно, със старите начини да се плаши и плаши врче не става. Никой вече не вярва! Да, има и по-тежки случаи и смърт, но при кой вирус нямаше починали и усложнения. Цялото това затваряне на всичко у нас, ограниченията и забраните се оказаха напълно безмислени. Вируса съществува и ще съществува, няма как да се ликвидира! И без това икономиката ни беше полумъртва, сега вече е занулена, а туризма съвсем сдаде багажа. Надуването на цифрите се оказа лош ход, канцелираха стотици полети до България. А тези чичковци от НОЩ, които надуваха вувузелите за страшна опасност, пореден пик и кво ли не, станаха за смях! Да не говорим за Здравния министър. Те изпълняваха указанията на Вожда, плашеха с трупове и морги, а здравния увеличи парите по пътеките Корона, започна наддаване сжоари за да се пише, че всеки починал е от вируса. Да, Вожда ще прилапа от парите дадени от ЕС, няма да пропусне. Нека се запитаме, колко милиярда са загубите за България? Много!!!!!! А чичковците от НОЩ ще бъдат употребени като виновни за всичко. А те изпълняваха неговите нареждания. Както винаги чист и невинен, в бяло, като Дедо Боже. Но шкафчето му постави точката на Великия Пибедител на всички избори.
  • 26 Я... Я

    20 3 Отговор
    ВСЕКИ ДА СЕ ПАЗИ САМ:А ТЕБ БИБ БИБИТКО ЦЯЛО ЗВЕНО ОТ МВР. ТИ САМ НЕ СЕ ПАЗИШ А НИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ НА ЦЯЛА ПОТЕРЯ ДА ТЕ ПАЗИ МНОГО, МНОГО ВЛЮБЕН ВЪВ СЕБЕ СИ СИ ТИ.
  • 27 Боко върни ми парите

    23 2 Отговор
    от всичките здравни осигуровки, които съм внасял, върни ми и парите внасяни за пенсия. Не ти искам нито пенсия , нито здравеопазването ти.
  • 28 !!!

    19 3 Отговор
    Действията на властта са абсолютно логични. Така би постъпил всеки, който знае, че смъртоносен вирус и пандемия няма, и целта на представлението е съвсем друга.
  • 29 Ттт

    3 13 Отговор
    Автора е неинформиран ид и от.
  • 30 Допуска се

    6 2 Отговор
    Някои по навик се пазят, други са запознати с вируса от старите учебници по инфекциозни болести. А, Борисов не го пазят, той сам се пази от пазителите си, защото е свикнал на всичко и ги познава.
  • 31 Будала

    24 2 Отговор
    Лесно му е на бибитко - еднолично пусна феновете на стадиона, прати за парлама Ананиев и като видя дебелия - всеки да се спасява сам!!! И каква отговорност носи? Добре, че отдавна съм го пренебрегнал като каквото и да е.
  • 32 Те хората на село знаят

    11 2 Отговор
    А гражданите ще научат на есен като влезна в офисите с климатици.
    Не се чудете защо в Пирогов не се заразяват да- немат си още климатик. Ама ако им сложите, ще подобрите статистиката. 1000%.
  • 33 Безпартиен

    4 9 Отговор
    Слатински, Слатински, уж беше демократ от СДС а говориш като комунист

    Коментиран от #35

  • 34 Кой68

    10 9 Отговор
    Като казваше власта-маски и стойте си вкъщи,всички ревяхте че погазват "демокрацията"! Сега като власта отпусна "ремъка"казвайки-пазете се сами и че имате глави/ум/,ревнахте че дебаркирала власта!Какво иска българина?Важното е да се реве с/у нещо и да се бунтува.........
  • 35 Ти пък

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Безпартиен":

    къде си видял милиционер - демократ?
  • 36 Е това само за вируса ли се отнася!?????

    15 1 Отговор
    Така е във всички български сфери!Оправяй се сам,ако можеш, а ако можеш ще ти вземем и бизнеса и личното достойнство и свободата!!!Вулгаристан,сър!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Боязливият Борисов падна в капана на все

    7 1 Отговор
    Сега мафия правителство хотелиери мутри ресторантьори рекетьори данъчни нападжии сикаджия висаджии партии милионери милиардери президенти министърпредседатели прокурори с една обща дума БАНДИТИИ не мога да ви трая вече хора да ги изметем ДОКОГА са ги траем ми то поне да бяхме под турско а тези са българи и ни тормозят!!!
  • 39 Ива Николова -Яга

    8 1 Отговор
    Абе от тамян хваща ли се Корона ????? А и до Тулу,пит,е дето по цял ден цъкат пред компа в България ми излесте и изметете Шайката!!!! Вместо само да се оплаквате ......
  • 40 Ели Оригинал!

    7 2 Отговор
    Поздрави от Израел,
    Завели сме дела срещу висши ръководители в Израел!
    Да се подиграваш с БГ народ ни идва в повече!

    Нещо си ни извозил с 200?
    БГ народ ни спаси от геноцид!
    Няма да забравим достойнството на българите.
    И им дължим живота си!

    Та мисли, мисли, и пак мисли!

    Коментиран от #49

  • 41 Завоевателя

    2 9 Отговор
    Хаиде пак не е добре сега пък казал да се оази всеки сам ей няма угодия за тия комунягии незнам още там какви си
  • 42 Асен

    11 1 Отговор
    Ей глупаци какви са тия коментари нещо ново ли чухте тои откак управлява ние оставил в ръцете на съдбата самоче досега него казваше на глас.
  • 43 Всички на 16 Юли на протест!

    13 2 Отговор
    Да ги изметем от България!
  • 44 Karosel

    10 6 Отговор
    Слушах Борисов какво каза:"който иска може да спазва мерките. Като искате стойте си у дома, спазвайте социална дистанция, носете маски". Вие сериозно ли мислите, че Борисов е длъжен да пази всеки от вас, а пък вие да си правите каквото ви хрумне?
  • 45 Борислава

    5 2 Отговор
    Искам дело за издръжка...Имам още снимки

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бай Стою

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Борислава":

    На катеричката ли са?

    Коментиран от #51

  • 48 Маргарит и Маргарита

    8 2 Отговор
    Нали вече гушнаха парите , какво ги интересува за вируса.
  • 49 Нещо не си в час

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Ели Оригинал!":

    Или не ти е ясна историята!Окупационата политика спрямо съседите,и използването на Македония като екстрадация на вагони за концентрационите лагери!

    Коментиран от #55

  • 50 Санитар

    8 3 Отговор
    Това трябваше да го каже в началото а не да налага карантини и прецаква икономиката и живота на хората,защото повечето разумни доктори и лаборанти и ние на първа линия го разбрахме още с първите болни.Имаше леко объркване заради грипа,който объркваше симптомите.Повечето болни бяха болни от грип с корона вирус,който премахваше някои от грипните симптоми.Всичко се преписваше на корона вируса и това беше тъпо и необразовано понеже се подведохме по играта на големите световни измамници,които изнамериха тест за един безобиден вирус подхвърлиха го на вечно заразените китайци и те се панираха.Сега китайците раззбраха в каква измама бяха въвлечени и спряха да броят а ние продължаваме,защото на властимащите така е изгодно да мамят и крадат.Вече прибраха парите и казаха "всеки сам да се пази"

    Коментиран от #66

  • 51 Борислава

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Бай Стою":

    Не,на малкия Бойко,като грахово зърно е
  • 52 Гербераст-крадец

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хрониките на герберлунгия":

    Абсолютно. Пътник е. Заедно с Менда и Горанов. Към затвора. Но най-големият му кошмар е Румен Радев. Борисов вече е станал хахо. Радев с няколко изречения го нокаутира.
  • 53 До Автора

    6 8 Отговор
    В другите държави е същото.Просто бройката на новозаразените расте и няма каквито и да е предприети мерки.Разликата е , че хората са по дисциплинирани и си нямаме Мънгъровци
  • 54 Boby

    10 4 Отговор
    Ами всеки да се пази сам - с тояга и бой по празната тиква на Тиквун.
    Не че от това ще се напълни с акъл... но поне някакво възмездие да има.
    А догодина гласувайте пак за него и шайката му крадци и калинки.
  • 55 Ели Оригинал

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Нещо не си в час":

    БГ е Велика, а хора опитващи се да омаловажат приноса на БГ,
    не ме интересуват, неотчитащи исторически реалности.

    България спаси Израел, след време исторически Израел и Русия, Китай - будизъм, ще спасят България.

    Ние помним, поколенията помнят!

    Поклон пред Българският Народ!

    Коментиран от #64

  • 56 Чики-Рики

    7 3 Отговор
    Той засега го нокаутира с думи , Ами ако използва и дрона , незнам кво ще стане!Бойко е параноик и наистина е като развалена латерна! Голям страхливец е , затова води свита празногледащи хорица винаги с него и напук на всички мерки,които Киро ,,пиянката,, е заповядал,той най-безочливо вози по 5-6 наивника в държавната ,, Тойота,, и не спазва никаква социална дистанция! Дано час по-скоро хората да се усетят и да го свалят от власт! Така още веднъж ,, Буда,,ще докаже ,че не става и не може да изкара пълен мандат!

    Коментиран от #59

  • 57 Какво друго да каже

    5 4 Отговор
    И той е наясно че това е световна измислица,която обаче го устройва
  • 58 Боби Баламата

    7 0 Отговор
    Аве Корени, оправете тия опорни точки бе дееева, ... последно:
    Нема Вирус а Бойко ни Затваря и Тормози или...Има Вирус и на Бойко и Правителството НЕ МУ ПУКА?!?
    Я се обърках вече
  • 59 Така е,..

    2 9 Отговор

    До коментар #56 от "Чики-Рики":

    Бойко е МЪЖ ....а ДЕСА е МАЖ на Фърчилото .
    Бойко се гаври с Пут*КИН,...а КИРЕ ПОПА-КГБЕТО се гаври с..Фатмака... Велико!!😂
  • 60 безхаберник

    7 2 Отговор
    Оставка на наглия безхаберник .
  • 61 Дедо

    10 2 Отговор
    "Стане ли нещо в България, аз пръв ще избягам".
    бойко борисоф, март 2020.
    А вие чакайте да направи нещо за вас...
  • 62 Ива

    8 2 Отговор
    Защо коментирате мутрата от СИК , след като много добре знаете кой е той , кои са ортаците му от бухалкаджийската приватизация и какво представлява прокоратурата и съдебната власт в България ? Гласувайте хора !
  • 63 Васил

    8 3 Отговор
    Най после се разбра че диктатора е безсилен и се е провалил тотално няма да се учудя в паниката ако не духне на някъде.
  • 64 Сигурно е така както казваш

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ели Оригинал":

    Ако не знаеш историята!!!Мнението на илитерати принципно не ме интересува!
  • 65 Не се заразяват тези

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ТРЯБВА":

    със защитните костюми. Ако ги носят, обличат и събличат правилно. Заразяват се лекари, които ги носят като лигавници, понеже не е особено приятно да носиш маска с часове. Трябва да сменяш по няколко на ден, за да е сигурно. Или да е много висок клас маската. Доколкото зная им осигуряват по 1 хирургична на ден и то далеч не навсякъде... За 20 минути в магазина едва ли ще ти навреди толкова маската. Помисли малко за работещите в магазините. Маските на клиентите предпазват най-вече персонала. Защото 20 души да се изкихат и изкашлят и от тях двама да са с ковид е достатъчно да се зарази доста народ.
  • 66 Кой е спрял да брои

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Санитар":

    бе? В Китай затварят части от Пекин напълно, за да спрат разпространението. В Ухан заради 6 случая тествах 10 милиона души за 10 дни. Защото парен каша духа. По-малко коментирай теми, от които нищо не вдяваш. Изказваш се като пълен лаик. Парите не са прибрани все още. Очакват се през октомври и ще идват на траншове. А голяма част от тях ще се връщат. Независимо кой ще е на власт...
  • 67 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    Този пък откъде изпълзя?!?!
    Наближава време за избори и разпределение на постове и какви ли не се измъкват от дупките си.
  • 68 Гоцев

    3 1 Отговор
    Слатински, очевидно е че си захлебил за смешната статийка, но прекалено много ревахте, че ви репресират...Ето ти сега пълна свобода и се спасявай сам. Аз ако съм ББ и в болница няма да ви взема нещастни ревльовци...
  • 69 Ооо

    0 0 Отговор
    глобалистите са им НАЧАЛНИЦИТЕ и им казаха ...така ...да правят вече ....оставяте ги на Вируса !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове