Last news in Fakti

23 Юли, 2020 18:16 1 990 34

Манолова: С промените в кабинета Борисов сформира коалиция срещу гражданите

  • мая манолова-
  • бойко борисов

Кабинетът "Борисов" 3 е на командно дишане, каза Манолова и призова БСП да напусне парламента

Манолова: С промените в кабинета Борисов сформира коалиция срещу гражданите  - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Обявените промени в кабинета от премиера Бойко Борисов са опит за политическо оцеляване на Борисов и на неговия кабинет. Той сформира коалиция срещу народа и срещу гражданите. Тези промени няма как да се приемат от българските граждани.

Това заяви във видео на живо във фейсбук председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод обявените днес промени в кабинета.

Според нея това е опит да са разпределят порциите на властта в парламента между крепителите на това парламентарно и политическо статукво.

Да се даде Министерството на туризма на Валери Симеонов е цинично действие. Той нарече протестиращите "лузъри" и "ултраси с наркотици в джобовете". Този човек беше свален от поста на вицепремиер от едни други протести - тези на майките на деца с увреждания, припомни Манолова.

Министерството на финансите се даде на проваления здравен министър Кирил Ананиев. Хаосът, който цареше по време на коронакризата, когато Ананиев в рамките на 24 часа сюрпризираше с няколко взаимно противоречащи си заповеди, показва, че ни очаква същият хаос и в управлението на финансите. Новите стари министри не са гаранти за реформи, за да може България да получи парите от Европа, подчерта председателят на "Изправи се.БГ".

Тя допълни, че смяната на министъра на МВР заради полицейски произвол и пребити младежи на протестите с шефа на Националната полиция също показва, че няма да има промяна в отношението към протестиращите.

Отговорността, освен на политическото, е и на професионалното ръководство. Знакът, който Борисов дава, не е за повече уважение и толерантност към протестиращите граждани, каза Манолова.

Борисов не успява да се разграничи от ДПС с тези промени. След като той заяви, че ги сменя заради подозрения, че това са министри на ДПС, очакваното действие е ревизия на министрите и на сделките в тези министерства, категорична е тя.

Парламентарната група на БСП е време не просто да се разграничи от този евтин сценарий, с който се цели да бъдат излъгани българските граждани. Време е да излезе от парламента и да застане от другата страна, а не от страната на тези, които си разпределят порциите в опит да удължат политическия си живот, каза Манолова.

Борисов се страхува от служебен кабинет, предсрочни избори и ревизия, затова извършва тези ритуални танци в опит да оцелее политически. Резултатът е правителство на командно дишане. По този начин Борисов от най-голям критик на Орешарски се превърна в Орешарски-2. Промените няма да заблудят хората и протестите ще продължат. Кабинетът Борисов 3 се превръща в Борисов 3.0, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Промени

    31 9 Отговор
    няма ! Само имената им различни !
  • 2 мачкай Мая

    21 9 Отговор
    майче като те видя ми става чурито , ще гласувам за теб
  • 3 Здрасти тся

    16 28 Отговор
    Тая мафиотка какво иска пак
  • 4 ПЕНКО

    20 15 Отговор
    СТАРУХАТА НЯМА ПРЕДСТАВА ,КОЛКО НАРОДНИ ПСУВНИ Е ОТНЕСЛА ДО МОМЕНТА !!!!!!!!!!!!
  • 5 цербер

    30 9 Отговор
    Майче,България е на командно дишане. Кабинетът отдавна трябваше да си ходи. Асфалтът стана тема на кулинарните клюки. А бедните и гладни българи никой не ги вижда. Горанчо е неспособен да направи нещо в положителна финансова посока.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Манго

    13 17 Отговор
    Ахахахаха! Мърша долна!
  • 8 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    13 14 Отговор
    ПОЗДРАВИ ОТ ДАНЧЕТО ФАНДЪКОВА......

    Коментиран от #17

  • 9 gosho

    7 10 Отговор
    taya gad e napulno bezskrupulna. nali tova pravitelstvo ya napravi ombudsman.dusterya i i zet i rabotyat kum pravitelstvoto.zabravi kogato uj beshe ot rak reva na boyko borisov.ama to mindila si e mindil
  • 10 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    13 10 Отговор
    МАНОЛОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА НА БСП, ЗА КМЕТ НА СОФИЯ...СЕГА Е ПОСЛЕДНА ПО КЛАСАЦИЯ ЗА ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА НАПРОЛЕТ.....ИЗПРАВИ СЕ.....ЩОТО НАВЕДЕНА НЕ Е ДОБРЕ.....
  • 11 Да ве ева

    10 7 Отговор
    Герберстите
  • 12 Шопо

    12 9 Отговор
    Оставка,съд,затвор и отнемане на имущество придобито по време на мандата на ГЕРБ !!!
  • 13 На змията главата трябва

    4 5 Отговор
    А то ОПГ-то отдавна е сформирано сега само смени няколко лейтенанта и айде пак в играта !
  • 14 ГЕРБЕРАСТ

    9 10 Отговор
    ГЕРБ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. ТОВА СТАВА. ВЛАСТТА Е НАРКОТИК , А БОКО КЮЛЧЕТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ НАРКОМАН. ГОСПОД ДА СЕ СПРАВИ С НЕГО.

    Коментиран от #33

  • 15 Кюстендилският

    8 5 Отговор
    Голема сладурана си ,Майче !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ;))

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ":

    И нея ще я сменим.
  • 18 Другия с коня

    7 1 Отговор
    Тази за последно я видях в кабинета на Божков-Черепа мокра до коленете....”Леле - колко Пари има тука....”Действай,ще ти ги дадат...Ти,Мая,действай....
  • 19 месара

    4 1 Отговор
    тая няма да я коментирам ! тая е един провалил се политик и омбудсгърл !

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шейсе и пет Ге

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "месара":

    Ох колко хот звучи Ом Буд Сгърл .....

    Коментиран от #23

  • 22 Незнам за кабинета на Борисов,

    3 2 Отговор
    но в момента политическия труп на Мая го свалят от реанимацията- в моргата,на политическото бунище

    Коментиран от #24

  • 23 Умен по Цялата глава

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Шейсе и пет Ге":

    Хот ти звучи,защото не знаеш английски...Правилното е Ом будс Гърл... Преведи си какво е Гърл с Гугъл Преводач...лесно е...

    Коментиран от #25

  • 24 Другия с коня

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Незнам за кабинета на Борисов,":

    Така е ,защото нейния Вожд и Учител е казал знаменитата Мантра...”Колелото на Историята се Върти Другарки и Другари”Обаче,за центробежни сили не е споменал,защото е бил Печатар...Та Те центробежните сили ги изхвърлят на бунището на Историята,политическите Трупове...и без ковид...
  • 25 Шеисе и петге

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Умен по Цялата глава":

    Тц тц тц ,умното си й умно ,в кенефа го затвори ,Лафка ще отвори

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Фактология

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шеисе и петге":

    Харесва ми. 6 6 6 6 6
  • 27 търтей и пчеличка

    2 1 Отговор
    А Лешнишарски помниш ли го? Ти тогава се държеше точно, като този когото плюеш така, че по-добре си мълчи. Нека други определят как ще се случват нещата. Много ти е къса паметта.
  • 28 Умен по Цялата глава

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шеисе и петге":

    Благодаря,отворих я вече,но отиват в Гърция....Защо не искат при мен...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бат Вальо

    2 0 Отговор
    Алоооооо, модераторче, що ме триеш, бе ... /автоцензура/, питах дали е добра и дали взима скъпо като адвокат, бе ...
  • 31 Бат Вальо

    1 1 Отговор
    Абе, пак да попитам - Майчето някой наемал ли я е ... добра ли е ... взима ли скъпо, а ...
  • 32 баце

    1 1 Отговор
    Теб не трябва да те има там. Галеви мутри и натегачки ще опропастят целите и естеството на това, което искат протестиращите. Времето ти отмина.
  • 33 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕРБЕРАСТ":

    Ако сами не си помогнем, Господ няма и пръста си да мръдне! Така че не разчитай много много той да се справи с Тиквоний Велики...
  • 34 ИМПИЙЧМАТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ

    0 0 Отговор
    Като те гледам ,ТИ МАЙ СИ НА КОМАНДНО ДИЩАНЕ ,за кабинета не бери грижа.В кабинета на приятелчето ти спонсор БОЖКОВ,изглеждаше свежичка ,колко парички му прилапа.На снимката в кабинета му изглеждаш много добре ,еееее.Как си с новата професия -тъпанджика на протеста .Оди ,оди ,иначе Божков не дава аванта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове