Last news in Fakti

30 Юли, 2020 08:31 2 130 24

Българи протестираха в Лондон и Кьолн

  • лондон-
  • кьолн

Нашите сънародници в чужбина готвят масова демонстрация в редица европейски столици и световни градове на 2 август

Протестна вълна се подготвя и от българите в чужбина. Първата масова демонстрация е насрочена за тази неделя - 2 август във Виена, Лондон, Берлин, Осло, Мадрид, Прага и Монреал, съобщи бТВ.

Очаква се към движението да се присъединят и наши сънародници от Атина и Торонто. Протестът на българите в чужбина се организира във фейсбук под мотото "Не сте сами!".

Тази сряда протести имаше в британската столица Лондон и германския град Кьолн.

Виковете „Сърце, душа, за България“ огласят улицата пред посолството в лондонския квартал Кенсингтън всеки ден вече две седмици.

Протестът още от самото начало е обявен като необвързан с политически партии, но основните искания са ясни  - оставка на правителството, главния прокурор и въвеждане на дистанционно гласуване.

Протестиращите заявяват, че ще продължат да се събират всеки ден в подкрепа на протестиращите в България, до постигане на исканията си.

Десетки българи излязоха на протест и в Кьолн. Антиправителственото движение в германския град се събира за четвърти път.

Със скандирания "Мафията вън" и "Искаме промяна", наши сънародници поискаха оставките на българския премиер и на главния прокурор.

А по-рано наши сънародници, живеещи в Белгия, са изпратили писмо подписка до редица европейски институции, сред които Европейската комисия, ОЛАФ и европейския главен прокурор.

В него те настояват за реакция на случващото се в България - незачитането на върховенството на закона и системната корупция по високите етажи на властта - както и стриктен контрол на изразходването на евросредствата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    15 35 Отговор
    кво ше правят , ше затварят кръстовища ли ? ама там бият , въобще няма да ги бавят !
  • 2 ЪХЪ...

    21 7 Отговор
    Тя и Канна Рачева от БОЖКОВ ТВ,..така каза😂
  • 3 Кана Рачева

    15 4 Отговор
    Самата истина
  • 4 Nakata

    25 6 Отговор
    не виждаме протести В подкрепа на това правителство ЗАЩО

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Всички емигранти

    30 9 Отговор
    Мразим в дъното на душите си борисов и крадците около него. Заради него избягаха над два милиона Българи по света. ТАКЪВ ДИКТАТОР БЪЛГАРИЯ не помни откакто съществува. ЗАТВОРА ГО ЗОВЕ НЕГО И ШАЙКАТА. Съсипа цяло поколение млади и образовани хора. С вас сме БРАТЯ И СЕСТРИ, ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ВИ. ВСИЧКИ СИ ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ И И ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ. САМО ДА ПАДНЕ ДИКТАТОРА И КОАЛИЦИИ. НЕЗАБАВНО НА СЪД ДО ДУПКА.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 месара

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Nakata":

    това се питат и от “ великолепната” шесторка - тримата с мегафоните , импексова , “ независимата” и фигуранта . отговора е , за да няма кръв ! а шесторката на това се надяваха , протест - контрапротест - сблъсъци - кръв .
  • 8 foid

    6 8 Отговор
    Важното е парцалите журналисти да трупат актив пред Черепа !
  • 9 111

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "Nakata":

    Не виждам защо трябва да хода и да викам в подкрепа, като по-голяма подкрепа от това да работя и да си плащам данъците за мен няма!
  • 10 111

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "Всички емигранти":

    Глупости! Отидохте да слугувате на Запад за заплати в Евро! Живеете като в дупки и тесни квартири и като си дойдете си отваряте широко портмонетата, за да се хвалите пред приятели и роднини. Иначе там се стискате и не стачкувате срещу работодателите си! Аз пък останах в България и работя и вечер си пия ракийката с приятели, ходя си на разходки, живея спокойно. Животът е кратък и е ценно малкото нещо!

    Коментиран от #13

  • 11 Journalist

    4 4 Отговор
    Sehr geehrte Frau Merkel, nehmen Sie Ihren Idioten Boyko Borissov mit nach Hause!

    Коментиран от #14, #19

  • 12 Бай Ганьо от Кьолн

    4 9 Отговор
    Абе щяхме да блокираме аутобана, ама некви турчоля искаха да си ходят в Турция и разметоха протеста имаше и евани. Сега ще блокираме кръстовището пред катедралата, не ми се мисли какво ще ни се случи. Божков искаме екстра енергия за тия издевателства на които сме подложени
  • 13 0923

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "111":

    Значи, когато е да обидите народа си можете да говорите "Всички кадърни избягаха на Запад. Тук останахте само мързеливите" , а когато е акато сега и хората имат справедливи искания вече ги наричате "боклуци и измекяри" ?!
    Мноого двулични стандарти! Точно по Евро-Атлантически стандарти!
  • 14 Булгар Журналя

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Journalist":

    Това mit май накрая стои, а ? Най-мраза родоотстъпници, дето си живеят царски в чужбина да решават и да казват какво да правя в моята родина, където се оправям с всичко всеки ден!
  • 15 Българин

    3 7 Отговор
    Българи протестираха в Лондон и Кьолн.Това са егоисти,които чакат другите да оправят положението в България,а те ако искат може би ще се върнат.Българинът е работлив и всеотдаен,а не егоист.
  • 16 Мисия Лондон

    4 3 Отговор
    Изядох един лебед от парка в знак на протест. Сега се укривам в мазето. #бъдетесмели!
  • 17 БСП за България и Радев

    4 5 Отговор
    Хайде братя българи, затворете "Тауър бридж", #Бъдете смели
  • 18 И Вие

    3 1 Отговор
    като КАнна Рачева, да си го измислим
  • 19 Пичи

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Journalist":

    Научи се да пишеш бе , толко ти е силен българския, колкото и немския
  • 20 Лили

    2 3 Отговор
    Като гледкам снимките от предишния протест във Виена, мога да кажа, че въпреки маските, виждам госпожи, които не им е чуждо да прибират по няколко хилядарки на месец , без да пускат фактура
  • 21 Townboy

    4 4 Отговор
    Тия да мият кенефи и да разнасят пратки вместо да се бъркат във вътрешните работи на страната която са загърбили!
  • 22 Бай бай

    4 2 Отговор
    А бе у Дубай дали има протести??? Хахаха
  • 23 упоритоста на власт имащите

    2 0 Отговор
    може да предизвика разместване на пластовете и в европарламента.
  • 24 1122

    1 0 Отговор
    Управляващите се спасиха,като излязоха ваканция и оставиха протестиращите надсмивайки се,че пак са ИЗИГРАЛИ НАРОДА. А от септември вече няма да чуват избирателите си защото ще се ИЗОЛИРАТ в новия парламент високо и далече от избирателите си....за които УЖ РАБОТЯТ. Защо когато дават репортажите по телевизиите не пускат от време на време и протестите на Борисов,когато лично той протестираше срещу правителството на Орешарски и го питаше,не го ли е срам когато идва на работа да гледа как хората протестират срещу него,а сега ТОЙ ПРАВИ КАТО ОРЕШАРСКИ,ДАЖЕ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ДЕБИЛ изобщо не ходи на работа,а се разкарва с джипа си далеч от протестите.7394
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове