Last news in Fakti

7 Август, 2020 10:36 2 963 41

Проф. Ал. Маринов: Политическа криза не може да се реши с полицейски методи

  • проф. александър маринов-
  • политическа криза

Председателят на Стратегическия съвет към президента коментира действията на МВР от сутринта, при които бяха премахнати палатковите лагери в столицата

Проф. Ал. Маринов: Политическа криза не може да се реши с полицейски методи - 1
Кадър бТВ

Дълбоко се съмнявам, че решението да се премахнат палатковите лагери в столицата е взето от ръководството на СДВР - това е решение с политически последици. Очевидно правителството е решило да действа по този начин. Когато има политическа криза, тя не може да бъде решена с полицейски методи.

Това заяви пред бТВ председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев- проф. Александър Маринов.

Акцията на полицията 

Той коментира действията на полицията от ранните часове на сутринта, при които беше освободено движението на трите ключови кръстовища в София - Ларгото, Ректората и “Орлов мост”.

По думите му от един момент протестът преминава в гражданско неподчинение - практика в редица страни. Според него се нарушават закони и права, но трябва да се зададе въпросът какво кара хората да стигат до това положение.

Маринов уточни, че полицията си е обосновала действията и едва ли няма формално законово основание за акцията.

“Според мен реакцията трябва да бъде политическа. Независимо от това какво се случи рано сутринта, проблемът остана. Причините за протеста остават и се съмнявам, че недоволството ще стихнхе”, допълни той.

Стратегията на президентството

Президентът отново разкритикува властта за "управленската катастрофа" в страната. Стратегическият съвет към държавния глава вече подготвя план, с който България да излезе от кризата. Той беше представен вчера.

“Според мен програмите на партията може да се провалят поради една причина - тази партия няма достъп до властта или не може да я употреби както трябва. Когато се проваля документ на правителството, за който са изхарчени милиарди левове, това е друг въпрос”, изтъкна проф. Маринов.

Той беше категоричен, че стратегията на правителството е приета от изпълнителната власт. Проектът на президентството е ориентиран към гражданите - първо те трябва да се съгласят с целите за бъдещето и тогава документът да отиде за изпълнение.

“Изпълнителната власт би трябвало да се избира с доверието на хората и да се отчита пред тях и да носи отговорност”, продължи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гроб

    33 13 Отговор
    Демократите на Гроб събраха всички орки и показаха какво е демократично общество! Хора които не могат да си напишат името ! Това са Гроб (ЕВРО РОМА) !!!
    А полицаите браво лидара, диктатор на ЕВРО РОМА ви каза махайте палатки и вие страх да не би да ни спрът 30% увеличение на заплатките слушкате Тиквата, браво избраните да пазят народа пазят Диктатора! ДЕМОКРАЦИЯТА УМРЯ С ГРОБ(ЕВРО РОМА)!!!
  • 2 оставка

    27 54 Отговор
    Това е оня "Умник" дето вчера се кипреше до Националния Предател пред камерите! Долу ХУНТАТА на РАдев! Напълнили са президентството с бивши ДС-та и Офицери!!! Импийчкънт!!!
  • 3 опсссс

    17 43 Отговор
    * Импийчмънт!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 цербер

    33 5 Отговор
    “Изпълнителната власт би трябвало да се избира с доверието на хората и да се отчита пред тях и да носи отговорност”, продължи той. МАФИЯ И ОТГОВОРНОСТ-ДВЕ ПРОТИВОПОЛОЖНИ НЕЩА. Чакайте писмо от Марс!
  • 6 Разбира

    30 10 Отговор
    се , че не може , но десителития я карат по милиционерски , времето за тях е спряло - така им е изгодно и удобно ! В най - корумпираната държава от ЕС !
  • 7 Едноокия Джо

    24 11 Отговор
    Чакам те Тикво в килия номер 69!!!
  • 8 Че къде другаде

    16 19 Отговор
    ще го заяви освен пред Божков те. Само че,политическата криза я създаде твоят работодател-фигуранта на черепа

    Коментиран от #14

  • 9 Разчистване посред ноща

    25 9 Отговор
    Това не са полицейски методи а на бандити който се крият.
  • 10 истината

    20 20 Отговор
    Ако пак развърже кесията Дубаеца - може протеста да не стихне. Прав си за това. Иначе в момента е умрял напълно! 150 човека вечер пред президентството -- Това ли е България? Да не говорим, че от тия 150 --- поне 50 са бивши Висаджии и ортаци на Черепа!!

    Коментиран от #16, #21

  • 11 този

    19 11 Отговор
    аман от професори некадърници в БЪЛГАРИЯ
  • 12 Знам знам🙄

    22 9 Отговор
    Търси се ескалация. Абе незнам защо почти всички които познавам от герб са страшни егоисти. Питам една абе кво ше праим с пенсионерите. Вика бе мани ги тея ние сме важни. Питам кво ше праим с вътрешната общинска пътна инфраструктура. Вика бе мани я важно е да си опраим площада. Питам я кво ше праим с хилядите в частният сектор с ощетяването им. Вика ми бе мани ги ние нали сме в държавния сектор. Е как тогава да им обясним на тея ХОРА че и другите са хора и са важни. Важно е да си ходят на работа у администрацията по бързо. Откъде накъде някъв гладен калтак бил по важен от тях.

    Коментиран от #13

  • 13 до фейсбукарчето

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "Знам знам🙄":

    Във Фейса ли ги четеш тия "уж" твои мнения :) Имал бил познати хахахаха :))))

    Коментиран от #34

  • 14 Я гледай

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Че къде другаде":

    Илич Ленин се бил преродил бе! Да здраствают ревалюциа.Смело товаришчи в ногу.
  • 15 цирк булгарише

    3 12 Отговор
    Виждам, президонта с кохортата от дс ари и минджпредседателя с кохортата от дс ари и комундери, обединяват нацията. А робите се ритат по кокалчетата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    11 12 Отговор
    Така ли ти каза,Грипена под чехъл да кажеш?
  • 18 фен

    12 15 Отговор
    Мъдра, държавническа позиция! Насърчаваща незаконната блокада на пътища и площади от групички неориентирани елементи! Егати държавният глава, щом този му е "Председател на стратегическият съвет"! Верно няма такава държава!
  • 19 Иван

    12 5 Отговор
    Оставка веднага.
  • 20 Жоро

    12 17 Отговор
    Професоре ти и твоя президент се радвате че 150 човека тероризираха незаконно София.Те ли са извадката на обществото
  • 21 Петьо Петров

    18 6 Отговор

    До коментар #10 от "истината":

    Преди да си пишеш мнението научи опорките си.Божков никога не е имал нищо общо с ВИС.Той е бил счетоводител на СИК,а Борисов обикновен бухалкаджия,пак там.Любен Гоцев ги лансира,единият в бизнеса,а другия в политиката.И двамата са кадри на ДС!
    Като пишете поне си заслужавайте стотинките,така неуко не става.

    Коментиран от #23, #26

  • 22 Жоро

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "румен":

    А десният е митко смс
  • 23 истината

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "Петьо Петров":

    Петьо --- Не твърдя че Черепа е Висаджия --- а че пред президентството има бивши Висаджии и Мутри на Черепа!!! Дали са били в една организация или две различни все едно - Все са Мутри!

    Коментиран от #25

  • 24 jorj

    16 15 Отговор
    Такова падение никога не било!!!! Радев обезсмисля президентска институция!!! Прапил се комарджия, изиграл целия си живот ще прави стратегия за развитието на България!!!!! А радев наруши сто пъти и законите и Конституцията на България и публично, без страх, нагло работи против България В ИНТЕРЕС НА ПУТИНОВА РУСИЯ!!!!! ТОЙ НАГЛО ДЕМОНСТРИРА И РЕКЛАМИРА ПРЕДАТЕЛСТВОТО СИ!!!! Незабавна процедура по импийчмънт !!!!

    Коментиран от #27

  • 25 Петьо Петров

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "истината":

    Явно наистина сте далеч от истината,но всеки има право да бъде заблуден!
  • 26 ето ги

    16 8 Отговор

    До коментар #21 от "Петьо Петров":

    Марто Къдравия, съдружник през годините на Божков.
    Александър Стефанов, известен в мутренските години като Пинокио,
    Жоро Френския.
    Пламен Стоянов - Дамбовеца.
    и още по-малки фигури от Мутренския период --- Тези могат да се видят вечер покрай шадравана на Президентството!

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кратко обобщение на протестите

    19 12 Отговор
    1. Вчера: Кaквo вcъщнocт e тoвa oтрoвнo триo? Тoвa ca тримa изключитeлнo хитри eврeи кoитo oргaнизирaт нeдoвoлни мacи oт мaлцинcтвaтa в Бългaрия, блoкирaт нeзaкoннo кръcтoвищa и ce oпитвaт дa ни нaлaгaт кaквo дa миcлим! Кръcтoвищaтa ca блoкирaли нeзaкoннo, cлeдвa прoизнacянe нa cъдия, oтблoкирaнeтo им oт влacтитe и прeкрaтявaнe нa тeзи прoтecти! 2.Днес: циганските катуни са премахнати, вонята все още се измирисва, загубите на Черепа са около 5 милиона евро! Той вече не е милионер....😀😀😀😀
  • 29 Помнещ

    15 6 Отговор
    Политическа криза не може да се реши с полицейски методи - каза човекът на ВИС-2 в БСП и пръв приятел на мутрите от ВИС.
  • 30 Страничен

    14 7 Отговор
    С това обкръжение на Радев, сме от трън та на глог!!!
  • 31 Сасо

    13 8 Отговор
    Този е върл комунист от времето на Жан и Нора. И той протяга мазните си пръстчета към властта, за съжаление :(
  • 32 Помнещ

    16 7 Отговор

    До коментар #26 от "ето ги":

    Мутрите от ВИС са пред президенството. Значи Радев за тях е извикал "Мутри вън" и те са излезли.
  • 33 СтарТИРаджия

    8 6 Отговор
    Аз само едно ще вметна по тази тематика. Който и да дойде на власт - Слави, Мая, Хр. Иванов, Хаджигенов и т.н. дори да успее да промени модела, не ЛИКВИДИРА ли МВР с тези му структури и болшевишки методи - язък за барута ще има! Някой трябва да УНИЩОЖИ МИЛИЦИЯТА и да изгради истинска полиция!!! А днешните милиционери ще попитам; не Ви ли е срам, че ревете непрекъснато за по-високи доходи? Не Ви ли е срам да Ви подхвърлят трохи в някаква мухляса "система" от времето на Берия? И най-накрая - не Ви ли е срам да посягате на тези, от които вземат от техните трохи, за да дадат и на Вас, а не заемете достойна позиция до тях, за да се приключи с този... 75 годишен позорен цирк?! И за да съм максимално ясен - НЕ подкрепям блокадите на обществени пътни връзки! Мисля, че трябва да има блокади, но на държавни и общински структури! Трябва на тези сегашните да НЕ им се разрешава да вършат това, за което сме ги наели! Ако въобще е възможно да "заподозреш", който и да е държавен чиновник в момента, че работи на полза Роду, а не "преразпределя"!
  • 34 Знам знам🙄

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "до фейсбукарчето":

    Ми не понеже от десет години ходя по избори и по комисии и няма как да не си говорим с политическите представители на другите партии та оттам. А и за тези 10 години имам доста добри наблюдения кой и защо гласува основно за герб.
  • 35 ДДД

    10 4 Отговор
    Тези са алчни за власт, не могат да спечелят изборите дай да правим протести...Нищо добро не ни чака ако комунистите се върнат на власт.
  • 36 А по време

    8 4 Отговор
    на червеното управление как си решавахте кризите?Арест и убийства по мазетата,а след това-безскефно изчезнали!Много бързо забравяш,червена подлоги!
  • 37 Страничен

    5 2 Отговор
    Пишман професор! Сега е зле България , но с тези покрай Радев,нещата ще се върнат поне с двадесет години на зад!!!
  • 38 гост

    4 2 Отговор
    Кажи го на скапаното джудже Симеонов и тъпанара от ВМРО дето са си повярвали, че са нещо повече от боклук. Сидеров, ако го видиш и на него му го кажи, че се е покрил от година насам.
  • 39 ГОСТ 1

    1 1 Отговор
    Този кога стана професор и по какво?Та той не може и едно смислено изречение да завърши.Говори за политическа криза,а такава няма.С полицейските мерки,макар и закъснели се реши въпроса с терора на който бяха подложени софиянци а и не само през последните седмици от платените протестъри.Този слуга на прецедента Радев трябва да си даде сметка,че става съучастник в опит за държавен преврат с всички последствия от това.
  • 40 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КАК МИСЛИТЕ ...СПАРЕД ПОГЛЕДА МУ - ВАМПИРЯСАЛ ЛИ Е !?!?!?
  • 41 доц Слатински

    0 0 Отговор
    Този комунист, Маринов го познавам служебно. Стана професор с преписана дисертация и манипулирани статии в научни списания
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове