Last news in Fakti

10 Август, 2020 10:41 2 884 30

Валери Жаблянов: БСП няма позиция нито за протестите, нито за процесите в страната

  • валери жаблянов-
  • бсп

Кандидатът за председателския пост в левицата с редица критики спрямо начина на упрвлението ѝ

Валери Жаблянов: БСП няма позиция нито за протестите, нито за процесите в страната - 1
Снимка: БГНЕС

„БСП няма позиция нито за протестите, нито за процесите в страната”, заяви депутатът от БСП Валери Жаблянов в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Мисля, че е ясно, че БСП подкрепя справедливите искания на гражданите – за законност, за ред, за намаляване на произвола от изпълнителната власт. БСП отдавна е заявила позицията си относно този тип управление”, обясни той. Жаблянов добави, че е присъствал както на първия ден от протестите, така и в други дни.

„За съжаление БСП не можа да изработи не само позиция относно протестите, но и за процесите в страната. Ние се намираме в предизборна кампания и председателят на партията Корнелия Нинова е взела всички функции на партията. Тя съобщава позицията на БСП. Вече трети месец не се събира ръководството на партията, за да направи оценка на случващото се в страната”, допълни Жаблянов.  

Той бе категоричен, че е опонент на Нинова по редица причини. Според него, ако страната има ефективна парламентарна опозиция, каквато би трябвало да бъде БСП, нямаше да се стигне до извънпарламентарни протести.

„Когато голяма част от българското общество изразява на площадите и улиците своето политическо недоволство от управлението и не застава зад парламентарната опозиция, това означава, че тя, в частност и Нинова с нейния политически курс, са били неубедителни за опозиционно настроеното общество”, категоричен бе кандидатът за лидер на партията.

Той е на мнение, че БСП няколко пъти е пропуснала благоприятни възможности да влезе в управлението на държавата. Жаблянов смята, че причината за това е липсата на точна оценка на случващото се от страна на опозицията, и е категоричен, че е необходима смяна на ръководството на левицата.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ревизия на

    20 3 Отговор
    Властта и целия парламент, мръсни измамници сте всички!

    Коментиран от #8, #17, #22

  • 2 Червен имбецил

    21 3 Отговор
    Вашата позиция е само една - Нас червеното знаме роди ни!!!

    Коментиран от #9

  • 3 ха-ха

    21 7 Отговор
    Ами как да имате като сте гола вода?? То даже за дейността която имате са много 10% дето ви ги дават на избори.
    Имате 2 градски и 3 селски кмета..

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    19 1 Отговор
    Старите муцуни като тоя, Гергов, Добрев и тем подобни нарочени за изгонване вият неистово. Между другото във всички партии такива трябва да бъдат изгонени те се смятат едва ли не за абонирани за властта.
  • 6 пройчо

    15 2 Отговор
    Лъже и окото му не мига.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Марксленинец

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Червен имбецил":

    Герболине, или който и да си, вас не ви ли роди червеното знаме? Когато се раждахте всички бяхте маркс-ленинци!
  • 10 Изчезване

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "ха-ха":

    Герболинчо, и вие ще изчезнете постепенно!
  • 11 Тоягата

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Камен":

    Каменчо, който тояга другиму вдига, сам ще падне от нея!
  • 12 месара

    5 1 Отговор
    това е вицът на месеца !

    Коментиран от #24

  • 13 тъй де

    5 9 Отговор
    Преклонена главица сабя не е сече.БьеСьеПьету се ослушват кат гърмяни зайци,щото е ясно,че при следващите избори ще участват в управлението(коалиционно правителство) заедно с „Има такава държава” и Христо Иванов.Ако се позаинтересувате вижте вече колко пъти Слави кани скритата лимонка сестра Галева.А Христо ще го сложат министър на правосъдието,за да сглобят мнозинството в новия парламент.Ще се роди още едно по-голямо изчадие микс от рак,орел и щука.АМАН!

    Коментиран от #14

  • 14 Хиенчета

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "тъй де":

    Управляващи хиенчета, вече започнахте да виете на умряло!
  • 15 Аве Адолф Хайллллл

    3 6 Отговор
    Ха ха, и вие сега се сетехте ,че сте псевдоопозиция и по нищо не се различавате от лапачите на държавна издръжка , ама то от кумуняги пребоядисани какво друго да очакваш .....

    Коментиран от #16

  • 16 ОТИВАЙ СИ

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Аве Адолф Хайллллл":

    Ти си скрита управляваща мутра, която си отива!

    Коментиран от #29

  • 17 Много

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ревизия на":

    Много си злобен, или и много хитър герболин, който иска да изцапа с мръсотиите си всички!
  • 18 гост

    5 2 Отговор
    Кое му е лявото на т.н. "лява партия" ? Програмата ли, действията ли, или милионерите "Левичари"? Господа ЦОЦОЛИСТИ вие прецакахте не само партията, но и идеята за що - годе социално равенство. За вас е много изгодно да сте вечната опозиция и да си живуркате на сянка. Трагедията на България е , че няма ИСТИНСКА ЛЯВА ПАРТИЯ. / то и т.н. "социалдемокрация" по целия свят се спихна, същото се отнася и за синдикатите колоборационисти!/
  • 19 ленински комсомол

    2 3 Отговор
    Къде са 30-те млн. партийни субсидии и 100-те млн. които потънаха по време на предишното служебно правителство на обединителя на нацията?
  • 20 ДЗД

    6 5 Отговор
    БСП търпя Борисов и ГЕРБ на власт цели десет години и тук и там с некакви вотове за да кажат и управдаят пред електората депутатските си заплати. Цели десет години те не искараха хората на улицата за защита на нормални човешки права. И те си построиха или купиха ВЕЦ - ве, слънчеви батерийки, хотелчета и пр. и им е вече все едно кой е на власт.

    Коментиран от #21

  • 21 Неочаквано ДЗД го снеха

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "ДЗД":

    ДЗД, ти като гербер нали знаеш как се раздава баницата?Ако се правиш, че не знаеш, ще ти отговоря с епиграма, пред да ви изметем от властта:"Неочаквано го снеха, но остана му утеха, вси роднини назначени, три милиона спестени и избирателите вече 11 години заблудени!"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 коц

    3 1 Отговор
    Лева партия ли е БСП.Да, лева на само до когато влезот във власта, за да си направят хотелчетата / Първанов и синове, Георги Станишов, Гергов, Добрев , и още знайни и незнайни кметове и депутати.Същото е и в ГЕРБ и патриотите. Къде е левото и десното тогава? Народе беден, власта богата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Само думи...

    6 3 Отговор
    Каква позиция може да имате, господа милионери от подразделението БСП на БКП! Всички политици и " човеколюбци" в Парламента сте се ояли и отдавна престанахте да забелязвате обикновените хора и техните проблеми. За вас ние сме досадни като хлебарки. А на бас, че не знаете и хлябът колко струва!
  • 26 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ТОВА БеСиПи ДА НЯМА "ТОВА И ОНОВА" ---Е И ТВОЯ ВИНА !!!! СТАРАТА НОМЕНКЛАТУРНА С ГАН - АУТ И НОВА ПАРТИЙНА ПОСОКА И ЛИНИЯ С -НЕПОСОЧЕНИ ЛЕВИ И МЛАДИ И ИДЕЙНИ ЛИДЕРИ !!!!!!!!!!!!
  • 27 Каменоглавия

    3 1 Отговор
    Няма характер да се сбори с Нинова. Демагог и суетен кариерист, незнайно как промъкнал се до върховете в столетницата.
  • 28 БСП....ВЕЧНАТА ОПОЗИЦИЯ

    2 2 Отговор
    ЩОМ ГО НЯМА ЧЛЕН ПЪРВИ,....БСП Е ИМПОТЕНТНА

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "БСП....ВЕЧНАТА ОПОЗИЦИЯ":

    Правят се на "УМРЯЛА ЛИСИЦА"....и изпълняват указанията на товарищ Макаров.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове