Last news in Fakti

12 Август, 2020 12:30 3 869 36

Янков учуден, че Нинова иска актуализация на бюджета

  • красимир янков-
  • актуализация на бюджета

Това е против исканията на хората, които искат оставка, коментира депутатът

Янков учуден, че Нинова иска актуализация на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

Дневният ред на утрешното извънредно заседание на парламента е озадачаващ. Учудващо е, че Корнелия Нинова предлага актуализация на бюджета. Знаете, че една такава актуализация отнема поне 30-40 дни. Това е против исканията на хората, които искат оставка. Това заяви депутатът от БСП Красимир Янков за Нова ТВ.

По думите му една такава процедура дава възможност на правителството да претендира, че е обществено значимо. „То бива легитимирано в това време. Минава тази актуализация и влизаме в процедурата за бюджет за следващата година”, посочи Янков.

И допълни: „Именно това не е обмислено в искането за дневен ред. Това ме кара да имам своите основания да мисля, че това заседание не е съобразно исканията на хората, които настояват за оставка днес или утре”.

Според него такава актуализация е трябвало да се случи много отдавна.

„Сега предстои период, в който обществото е разделено. Част от народа е на улицата. Това, което трябва да се реши, е как да бъде успокоена тази обстановка”, коментира депутатът от БСП.

„Ние като партия подкрепяме исканията за отстраняването на Борисов от власт и за свалянето на ГЕРБ. Част от нашите симпатизанти са без партийно решение на протестите. Но това ние да дадем по някакъв начин повод правителството да остане и да ръководи работата на държавата, ме озадачава”, каза още Янков.

Според депутата в голямата си част протестите на хората са искрени. „Има обаче и опити те да бъдат яхнати – както от партии, които са били във властта и сега отново претендират да влязат в парламента, така и от такива, които тепърва се регистрират", коментира той. И допълни:

„Мисля, че и тримата говорители, които се самонарекоха организатори на протеста, също предвиждат политически проект и то вижда се – доста финансово обезпечен. Явно той ще бъде или на Божков, или на други олигарси".

По думите му хората са искрени в желанието си да живеят по-добре и искат институциите да работят. „БСП трябва да подкрепи тези хора и да се дистанцира от всички останали, които искат да употребят недоволството", категоричен бе Красимир Янков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закривай

    28 23 Отговор
    Вие, комуняги още 100 години власт не трябва да помирисвате.
    А след 100 години, още 100!

    Коментиран от #4, #31

  • 2 Бурканбанк

    33 15 Отговор
    Изходът на изборите за председател на 12 септември е повече от ясен и герберастките подлоги в БСП вият на умряло. Нищо, вийте си! Резултатът върви към 90% за Нинова така или иначе и с жалките си изказвания само може да го вдигнете още повече.

    Коментиран от #3

  • 3 Дано си прав

    20 27 Отговор

    До коментар #2 от "Бурканбанк":

    Дай боже да е Нинова
    С нея ПОВЕЧЕ ОТ 30 ЧОВЕКА НЕ МОЖЕ ДА ВКАРАТЕ В ПАРЛАМЕНТА
    САМО ПРЕДИ ТОВА ДА КАЖЕ КАК НА 25 ГОДИНИ ИЗКУПИ ТЕХНОИМПЕКС

    Коментиран от #6

  • 4 Бурканбанк

    36 6 Отговор

    До коментар #1 от "Закривай":

    Това е ясно, но под "комуняги" имаш предвид освен БСП също и ГЕРБ и СДС и "Демократична България", нали? Защото те са същите комуняги като тези от БСП.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Закривай

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "Бурканбанк":

    Бсп имам само предвид
    И производните и!

    Коментиран от #8

  • 6 Бурканбанк

    26 9 Отговор

    До коментар #3 от "Дано си прав":

    Знаеш ли колко ми дреме за БСП? Никак.
    Обаче когато герберасти вият на умряло ми е много кеф, затова "Нинова - напред"!

    Коментиран от #10, #12

  • 7 ?????

    19 3 Отговор
    Държавата пламнала, опозицията е слязла на махленско ниво. Грозно и неясно защо точно сега се плюят по най-грозния и долен начин.Кой може да отговори на въпроса защо точно сега тези хората си вадят кирливите ризи ?

    Коментиран от #17, #36

  • 8 Бурканбанк

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Закривай":

    Да, производните ѝ са изброените от мен. Правилно. Никога повече власт за тях!
  • 9 Кажи ми

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бурканбанк":

    Три хубави неща, които да са се случили след управлението на БСП
    Аз после ще ти изредя 3333 лоши

    Коментиран от #14, #18

  • 10 Закривай

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бурканбанк":

    Те и стискат палци бе друже

    Коментиран от #15

  • 11 айде бе

    8 4 Отговор
    Много добре знаем,че при вас нещата винаги стават с партийни решения явни или неявни(подмолни).Тъй че тия къде сте пратили по барикадите е с решение от втория тип.
  • 12 Дано си прав

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бурканбанк":

    Както те чета как се задъхваш от ентусиазъм.... Дааааа дреме ти

    Коментиран от #13

  • 13 Бурканбанк

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Дано си прав":

    Хич не ми дреме, да. БСП ще изчезне, защото червените пенсионери рано или късно също умират - и те са хора. Няма да остане кой да гласува за тях.
  • 14 Бурканбанк

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Кажи ми":

    Няма такива, просто ми е кеф като герберастите вият на умряло.
  • 15 Бурканбанк

    5 8 Отговор

    До коментар #10 от "Закривай":

    Който и да спечели БСП изчезва, но преди нея ще са ГЕРБ и ДПС, защото са лидерски партии. НДСВ и СДС ги чакат да им правят компатния в канала на историята.
  • 16 Янков, купен си от Борисов

    13 4 Отговор
    Янков е боклук, който се е продал на герберастките крадци. Много добре е направила Нинова, защото оставката на Борисов се връчва в работещ парламент.
  • 17 Тиквата ги е купил

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "?????":

    Защото Янков, Гергов и Добрев са на софрата на корумпето Борисов. Станишев им приглася. Всички социалисти подкрепят Нинова. Печена е.

    Коментиран от #34, #35

  • 18 3,14К

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Кажи ми":

    По висока раждаемост, повече инвестиции, по - добър бизнес климат и свобода на словото,въпреки некадърния Станишев.
  • 19 123

    4 7 Отговор
    Каква актуализация на бюджета? Ми то вече всичко е раздадено ...на подходящият електорат. Няарода иСКа оставка не актуализация на бюджета - БСП в час ли сте?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Абе и вие сте едни...

    12 2 Отговор
    Съжалявам,че десетки години съм ви подкрепял.И сега се дърляте,кой да яхне коня,за да води Дружината.Ай си,ктир на всички.От 89- та ни омайвате с Преходи,социални програми,и други говорилни.Умирам от яд,и съм бесен,когато разни герговци,братя василевци,Р.овч, оня- пишман макето ,който произвждал и продавал ток( през компа,ама милионер) ,ни " обгрижвате".На хартия! Същата кохорта са първанката,станишко и техните " пригласящи".Милионер до милионер.Единствения читав и можещ- Жан Виденов,му разказахте играта вкупом всички- и вие,и седсесари,и депесари.Защото блокира приватизацията на стратегическите призводства,и не разреши теглене на милиардни кредити от МВФ.Махнахте го,и съгласувано със седесарите разграбихте заводите.Което пречеше на западните конкуренти сринахте ,и на скраб.Страшното е,че на хоризонта няма нова сила,истински народна!Всичките днешни,сте от една семка.Кра,,дливи и нагли!
  • 22 Гост

    8 0 Отговор
    Учуден е, че хората се възмущава, че крадат.
  • 23 Тез съвсем се

    5 2 Отговор
    оплетоха. След това раздаване на пари, много ясно че ще се иска актуализация.
  • 24 Див

    3 2 Отговор
    Тия ще се избият кой да разпределя партийната субсидия
  • 25 чичо

    6 4 Отговор
    Мили ми Янков,ти не разбра ли,че оставката е само за ония на паветата.Никой,дори Радев,няма полза от оставката на Борисов,защото следва национална катастрофа.Разбирам ония 20-25 годишни да не го знаят,ама хора като Радев и БСП,дето искат да управляват е...
  • 26 Варненец

    5 0 Отговор
    Тимаджийче,доста си се нагълтало и сега трябва да си отработваш подхвърленото!
  • 27 001

    5 5 Отговор
    Оставката на радев искай ти
  • 28 Шаран БГ

    6 5 Отговор
    К.Нинова иска нещо, ама не знае какво иска, защо го иска и как да го поиска. Ако ще изборният и резултат да е 110% , тя не е наясно каква е нейната социалистическа идея ? Единствено е запленена от завземането на властта.Това ще и даде възможност да удари здраво рамо на приватизаторите от нейната партия, какъвто приватизатор е и самата тя !! На избори , за нейната ,партия може да гласуват само хора, които се надяват да се " пооблажат ".....я депутатин, я министЕр на нещо си........ Ако вземе властта, много искам Р.Гечев, гения на финансите, да е финансов. Преди направи долара 3000 лева , сега може да постигне по-високи резултати. Всички нашенски политици не искат мажоритарен вот, защото така си редят длъжности и служби , както им е кеф ! Не разбират нашите пишман социалисти, че не е възможно всичко да ти е "дясно", а ти да се кълнеш, че си "Ляв" !? Не ги наричайте "комунисти" Те никога не са били и нямада бъдат социалисти, Вие ги повдигате в ранг "Комунисти"........?!
  • 29 Коко

    3 0 Отговор
    Тоя чернокожия е голям миндиля
  • 30 Све

    5 1 Отговор
    От личен опит, гаранция България до 1989 г беше ПО-ДОСТОЙНО, по-справедиво, по-културно, по-сигурно и по-добро място за ЖИВОТ ЗА БЪЛГАРИТЕ ! Само идиоти и лъжци биха казали нещо друго !
  • 31 6534

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Закривай":

    Ти прочете ли какво пише ? Пишеш колкото да напишеш нещо 😂😂😂😂😂
  • 32 Ха ха

    4 2 Отговор
    За последните 10 години ГЕРБ станаха синоним на корупция и разграбване на еврофондовете, но не е ясно какво олицетворява “новото” БСП. Като опозиция се оказаха ялови, така че логичният извод е че и те са същите маскари. С членове-олигарси като Гергов, Бенчо Бенов и др. И с въвеждането на плоския данък, БСП няма как бъде припозната като народна лява партия. ГЕРБ и БСП са отровни близнаци които не заслужават място в следващия парламент.
  • 33 Алексей Сергеев

    1 3 Отговор
    Нашите болшевики не могат да се разберат. Пиите си водката, подарена от ген. Решетников, гледайте си вашата, червена ТВ.. то май никой не я гледа
    Ех Корнелия стискам палци да те изберат пак. Както не си спечелила и едни избори, голяма услуга ще ни направиш. И ако успееш до край да фалираш БСП...паметник преживе ще ти построим на Бузлуджа
  • 34 Новото двайсет е,

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тиквата ги е купил":

    че към бандата срещу Нинова подмолно се активирал и Паргата, който плаща на ЛУПА да пише, че изникнал неопетнен кандидат за водач на левицата и това бил той. Този мазен търгаш - неопетнен... Айде да не изкараме и неговите кирливи ризи.
  • 35 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тиквата ги е купил":

    Кауна се напъва чрез нинова но нямат умствен капацитет прости хора с нинова протестираците ще станат101 видях теги пред парламента
  • 36 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "?????":

    Цяла българия е блокирана даите глъдка въздух на този народ то че всички са на площада е ясно но има деца които трябва да спят то цяла нощ хилядна манифистация
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове