28 Август, 2020 08:42 3 608 20

Нова акция на КАТ заради ръст на катастрофите

  • кат-
  • катастрофа-
  • мерки

Във всяка област ще се следи за различни нарушения

Нова акция на КАТ заради ръст на катастрофите - 1
Снимка: БГНЕС

Нова акция на КАТ. Причината за нея е ръстът на катастрофите през август, съобщи "Нова телевизия". 

Във всяка област  ще се следи за различни нарушения, като приоритет ще бъдат  най-честитите причини, довели до тежки инциденти в последните седмици.

От началото на месеца са станали близо 600 катастрофи. Загинали са 47 души.  723-ма са били ранени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 годжи

    35 4 Отговор
    Шефа им рече "Хайде, де! Пари нема - действайте!"
  • 2 Лило

    45 3 Отговор
    Причина за голяма част от катастрофите е липсата на сиво вещество в главите на населяващите тази територия!!!!
  • 3 Бай

    34 1 Отговор
    КАК РЪСТ НАЛИ КАМЕРИ ЗА 50 МИЛИОНА ЛЕВА !!!КАК С НОВИТЕ ТРИНОГИ ТА ТЕ ПРЕДОТВРАТЯВАТ ПТП НАЛИ ТАКА КАЗАХА ЕКСПЕРТИТЕ КОЙТО ГИ КУПИХА !!!УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГРАЖДАНСКАТА ВЗИМАНЕ НА КОНТРОЛНИ ТОЧКИ ДЪРПАНЕ НА НОМЕРА СЪС СЕ БРОНЯТА И СЕГА НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ЩЕ МИ КАЖЕТЕ ЧЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПТП Е НЕ ВИ ВЯРВАМ !!!
  • 4 милиционер

    29 0 Отговор
    колегите да се научат да работят редовно по 8 часа дневно ! не да ми правят измислени "акцийки" !
  • 5 Орнела мути

    26 0 Отговор
    По добре да разформироват тази структура за рекет !!!Само ако убиеш или нараниш човек се води дело другото е рекет на пътя. Регистрирането на кола е кошмар повече от 30 години а в европа се пише договор на ръка и заради това има малък и голям талон.Тук нотариуса за 1 лис хартия да завери подписите на купувач и продавач наглеят с такса от процента на продажната цена оценена вече на пазарна стойност без да е правен оглед на автомобила.Средна цена за нотарус вече е от 400лв до колкото си поиска. Така ли е в Европа или щатите ?

    Коментиран от #12

  • 6 црррр

    11 2 Отговор
    Минавам с колата след 12.00часа по пътя от Царево за Бургас. Никъде няма нито един полицай! Нито една тринога. Срещнах 2 двуноги с къси полички. На работа бяха,махаха ми на "Стоп". В Бургас,до голямото кръгово със светофарите-същата работа. Няма униформени. Само на изхода на града в посока София видях една полицейска кола.
  • 7 Русенец

    6 8 Отговор
    Сателитен контрол на скоростта и електронното й ограничение. GPSа в колата да е вързан с ЕКУто. Може и да натискаш педала, но няма да вдигнеш повече, отколкото е разрешената скорост за участъка, в който се намираш.

    Коментиран от #8

  • 8 До умният от Русе

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Русенец":

    Бях чувал , че в Русе сте прости ..... ама чак пък толкова ???
  • 9 Простак

    4 0 Отговор
    ей на това се вика, диктатура насилие
  • 10 Случаен

    9 0 Отговор
    Това е обичайна практика да не видиш полиция ни в града, ни по пътищата. Всички са се скрили или в храсталака (предотвратяват ПТП с камера), или на дебела сянка.
    Кога видяхте за последно уличен патрул да пише фишове из града? Ако ми дадат 5 кочана с фишове, за деня ще ги изпиша сам в София само.
    Менте активност, псевдо-полиция, за туй и онуй!
  • 11 Пульо

    8 0 Отговор
    По време на карантината катастрофи нямаше.
    Извод: ако седят мирно, нЕма чудеса!
  • 12 123

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Орнела мути":

    Кола се купува или продава със сертификат за собственност, при закупуване на колата в сертифицата за собственност има две лица, едното е банката собственник другото е купувача наемател.Когато купувача наемател изплати колата.Наемателя получава сертификата за собственност от КАТ вече на свое има, когато иска да продаде колата, отзад на сертифицата има написан формуляр за име на нов купувач,, дата на покупка, цена на покупка, и подпис на собственника продавач. След като е платена колата , купувача получава сертификата, ако е платена с банков кредит новия собственник и банката са съсобственници докато я изплати,като реалния собственник е банката до заплащане на пълния заем.
  • 13 123

    5 0 Отговор
    Полицаите не работят 8 часа всеки ден, работят по 8 часа всеки 2 или 4 седмици. Но получават заплата за 160 часа че и повече.
  • 14 Селянин с кололо

    4 0 Отговор
    Катастрофите имат и полезен аспект- един вид естествен подбор- помагат на обществото да се изчисти от абсолютно ненужни индивиди , които са толкова прости,че по-добре да не създават поколение. Естествено, не говоря за невинните жертви. При тях е въпрос на късмет.
  • 15 Африканец

    8 0 Отговор
    Живял съм във Франция. Там по цял ден по улиците на градовете обикалят полицай пешаци и пишат глоби. Глобите отиват в общинския бюджет. За това, там не можеш и да си помислиш да паркираш неправилно, а да не говорим ако колата ти пречи на хората- направо я вдигат с паяка и за да си я вземеш - 150 евро ( толкова беше 2004 година) Няма коли по тротоарите - тва даже в най-смелите си фантазии, никой не си го помисля. Ако минеш на червено- солидна глоба и те пращат за 4 дни нещо като санитар, в отделение където се лекуват хота от катастрофи- кой без крак, кой без ръка. За да вземеш книжка за кола - курса е 6 месеца минимум-по закон. За някои по-некадърни може да стигне 9 месеца. А сега да си помислим как е у нас?
  • 16 Африканец

    7 1 Отговор
    Хората по света отдавна всичко са измислили как да бъде. Ние само трябва да го вземем на готово. Но не го правим- защото , като няма ред , по-лесно върви далаверата и рушветите. И да ви кажа- никоя власт не може да реши този проблем- крадливостта, мързела и далавераджийството са генетично записани в българите. Така е било, така ще бъде. Който не може да се помири с това- ще му е много трудно. Всичко друго са празни надежди и фантазии.

    Коментиран от #17

  • 17 Маркиз дьо Отзад

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Африканец":

    Браво - това е истината!
  • 18 ГОСТ 2926

    1 0 Отговор
    Защото по-голямата част от полицаите гледат как да събират чрез глоби пари от хората като се крият на абсурдни места а не да помагат за пътната обстановка и където има нужда от тях никога ги няма.Тази абсурдна практика е виждам всеки ден.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Герб мафия,оставка
  • 20 1122

    1 0 Отговор
    Питам се има ли смисъл от такива ,,АКЦИИ" обявявани предварително по радиото,телевизиите и в интернет.С две думи вие казвате:Днес от толкова до толкова часа внимавайте,не правете нарушения,защото ще сме на работните си места и ще ви глобяваме!?!Според мен,това обесмисля акцията и вие най легално предупреждавате НАРУШИТЕЛИТЕ ЧЕ ЩЕ СЕ ,,НАЛОЖИ" да ги глобявате.По логичен път излиза,че това са ваши хора които са системни нарушители на закона и настойчиво ги предупреждавате да внимават. И ПАК ПИТАМ, ИМА ЛИ СМИСЪЛ ОТ ТАКИВА ,,предизвестени" акции? И на кого помагат те? На опазване живота на хората или на нарушителите на закона?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове