Last news in Fakti

1 Септември, 2020 10:19 3 187 69

Михаил Константинов: Машинното гласуване е за неграмотните, да запазим хартиеното!

  • михаил константинов-
  • машинно гласуване-
  • електронно гласуване-
  • гласуване-
  • изборен кодекс

Няма система, която да не може да бъде хакната и заради това повечето държави го избягват, твърди професорът

Михаил Константинов: Машинното гласуване е за неграмотните, да запазим хартиеното! - 1
Снимка: БГНЕС

Възможно ли е да има машинно гласуване на следващите избори и какви са правилата при такъв тип вот – това коментира в сутрешния блок на БНТ изборният експерт, близък до властта – проф. Михаил Константинов. Според сегашния закон, във всички секции с над 300 избиратели трябва да има само машинно гласуване, обясни проф. Константинов.

По думите му, в исканията на протестиращите има противоречие - от една страна, те искат машинно гласуване, а от друга - веднага избори. За два месеца обаче няма как да се осигури тази логистика, обясни експертът.

Машинно гласуване има там, където хората са неграмотни - просто защото те не могат да попълнят документ, обясни експертът. Той даде пример с Индия, където на екрана на машината има картинки и портрети на кандидатите, тъй като там половината население е неграмотно, затова се гласува така.

"В Европа такова нещо няма като машинно гласуване няма. Категорично смятам, че трябва опцията за хартиено гласуване да се запази. Представете си, ако човек, който не е пипал компютър през живота си, влезе да гласува машинно, а машината все пак е вид компютър, какво прави той, най-малкото ще отнеме време", убеден е Константинов.

Само в Естония гласуват по интернет, така че и това не е много разпространено. Няма система, която да не може да бъде хакната и заради това повечето държави го избягват, обясни проф. Константинов. Според него обаче, дистанционно гласуване ще има, светът върви натам, въпросът е, че не може да стане веднага.

Чувалите нямат нищо общо с гласуването, броенето става в секциите, така че когато видите някой с чувал - той носи боклук, допълни още проф. Константинов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    131 9 Отговор
    Отвратителен вредител е този

    Коментиран от #49

  • 2 гост

    12 73 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: Машинното гласуване е за неграмотните..." Това е абсолютно вярно, но няма как да се обясни именно на неграмотните във всяко отношение хора, които обаче са с огромни претенции да разбират от всичко и да има експертиза по всичко...
  • 3 Aus berlin

    89 1 Отговор
    Те и банковите сметки ти ги хакват всеки ден 🤣😂
  • 4 БКП военно крило

    68 5 Отговор
    Син на Елка Константинова министър на културата на СДС. Елит???
  • 5 Eeee

    75 5 Отговор
    Явно ти си неграмотен.
  • 6 да де

    80 1 Отговор
    Че то у нас изборите се печелят благодарение на неграмотни е разбира се срещу бира, кебабчета и някой лев като бонус.
  • 7 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    Гласувай машинно!Спаси дърво!ха ха ха ха ха ха
  • 8 Дельо Хайдутин

    44 0 Отговор
    Върнете за неграмотните цветните бюлетини!ха ха ха
  • 9 Сливи за смет

    84 3 Отговор
    Машинното гласуване е точно за грамотни хора и не може да се манипулира. Всеки който е против него е най - мизерен лъжец.
  • 10 ТаУмВзе

    50 1 Отговор
    Тоя не е излизал от чекмеджето. И Псувам!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димов

    57 0 Отговор
    О, да! Всеки неграмотен може да работи с машини. Виж, грамотните знаят само с перце да слагат кръстче, нали? Тоя е такава до*на май му на.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 55655

    45 0 Отговор
    За Мишо хората ,които искат са проблем. А защо след като има решение на НС , цик и кабинета протакаха няколко месеца , че и Мартин Димитров ги осъди , а те си раздадоха по 22000 лв бонуси , че са покрили машинното. Ей ваща мм.
  • 15 Zyggy

    48 1 Отговор
    Този е абсолютен нещастник... Просто се продаде за пари....Тъжно е го гледаш и коментираш дори...иначе е един блестящ математик, но слаб като човек и морал...
  • 16 смях в залата

    47 2 Отговор
    Тази герберска подлога се опитва да удари рамо на Гроб. Я Хитлер или Сталин да са на власт да види това недоразумение как ще има машини за 48 часа.
  • 17 CFC

    38 0 Отговор
    Обичаш ти хартийни неща...особено зелени, правоъгълни и с лъскава лента на края...
  • 18 математик

    42 1 Отговор
    като му набия в главата два тангенса и два котангенса и има да кудкудяка до зори... егати дебилното тъъппо парче! кой го изкопа това недоразумение в математиката! какво общо имат машините за гласуване с мрежи и интернет за да бъдат хакнати! тоя не знае какво говори и къде се намира!това парче трябва да бъде уволнено за постоянно унижение на избирателите и да бъде съден за машинации на изборните резултати! вярва ли му някой въобще?! този е професор колкото боко е доктор...
  • 19 Ако

    33 2 Отговор
    чичо Мишо ще брои на избори пак, тиквите може да са напълно спокойни.
  • 20 Сделано в СССР

    45 0 Отговор
    "Професора" да се коригира ! Няма система на Информационно обслужване, която да не може да бъде "хакната". Разбирам болката Ви, че нямате капацитета да "хакнете" 25 000 машини . :) Съществуват много системи, които предлагат големи суми за да ги "хакнеш" и така от десетилетия си стоят не"хакнати" , нека "професора " се пробва и изкара честно пари. Иначе с химикалката "проферсора" най добре умее да хаква протоколите - лесно, бързо, без да се изискват познания.

    Коментиран от #28

  • 21 Димов

    32 0 Отговор
    Това ми звучи като: "Образованието е за неграмотните. Да запазим невежеството!"
  • 22 Спасов

    28 0 Отговор
    Не се наядохте, ве!!!
  • 23 Петьо Петров

    21 0 Отговор
    Малко за изборите при този начин на гласуване.
    По принцип всяка информация може да бъде поднесена писмено,вербално или орално. Шеф на "Информационно обслужване" е Мишо Константинов,през него минават всички отчети на бюлетините.
    И тук идва вечният въпрос..."Да бъда или да не бъда" политически куртизан?!? Човекът е професор все пак,знае много,ако не и всичко,поне според изказванията му,но все пак има дилема.Как точно да изнесе резултатите от предстоящите избори? Писмено не иде,трябва да се пише много за допуснати"грешки",вербално също не става,трябва дар слово,а той горкия няма такъв,разбира само от "всичко". Остава само оралният начин.всички знаем какъв е той.
    Тук вече си идваме на думата. Дискриминация ли е,ако му позволим или не? Май трябва да се допитаме до Хелзинки,ако не му позволим,как ще се тълкува,като дискриминация спрямо него или нарушаване на Демокрацията? Или може да го впишем в новия проект за Конституция? При тези управляващи нищо чудно. Съжалявам,ако дискриминирам по някакъв начин нашия най-важен закон в държавата наречена България,но самото правителство го направи многократно преди мен.Примерите ги знаете,няма нужда от припомняне.Затова нека не гласуваме с листовки,а с технологии,все пак живеем в 21 век.
    А сега решете,вашият вот реален ли да бъде или орален? Изборът е Ваш! Най-важният вот е утре,датата е 2-ри септември,2020г.
    Бъдете здрави и безплатни,както винаги до сега!
  • 24 Kaлудов

    33 0 Отговор
    Този е най-големия приятел на Борисов. На всички избори му осигурява поне 500 000 гласа отгоре. На хранилка е от 12 години. И отсега говори, че можело да се хакнат всички машини. Значи ще се подготвят отсега. Не знам той пожизнено ли е назначен за "главен преброител".
  • 25 Тричко

    32 0 Отговор
    Пак ще кажа протоколите. Невалидни бюлетини 150 пъти повече от нормалното. Гласуващи мъртъвци.....
  • 26 бисмарк

    20 1 Отговор
    ах твоето м/д - ти долен миризляк, как ще ядеш лопатата
  • 27 Сенатор

    24 0 Отговор
    Мишо, стига с тоя слугинаж. Имаш малко мозък , но къде ти е достойнството.
  • 28 оня с коня

    2 20 Отговор

    До коментар #20 от "Сделано в СССР":

    Ти не разбираш- Никой няма да тръгне да хаква поотделно всяка Машина,а ще се пробва евентуално върху Главния Компютър,който обобщава Всички данни.Но и това не е най-важното:Идеята на искащите Машинно гласуване е ДА ИМАТ МОТИВ при загуба на Изборите да ИЗВИКАТ СИЛНО ,ЧЕ вотът е манипулиран машинно!И понеже няма Протоколи подписани от Всички членове на Комисиите и изпратени надлежно в Централите още в Нощта на Изборите,няма Чували с Бюлетини които всеки момент могат Повторно да се изброят при съмнение,респективно и НЯМА КАК да им се затвори устата на Партиите ЗАГУБИЛИ ИЗБОРИТЕ!Това е.

    Коментиран от #40

  • 29 Продажник до продажници..

    22 0 Отговор
    Още един защитник на бандюгите!Било за неграмотници,ми тя бюлетината не е ли за тревопасни?Зелена бюлетина с месечина и звезда е за...... Али Баба....
  • 30 SSsss

    24 0 Отговор
    Достатъчно е,че с машинното гласуване,ще се избегат 300 000 мъртви души с които Герб а после и Фандъкова спечелиха изборите.А ти корумпирано професорче,можеш да си затвориш фирмата с която крадеше милиони при всеки народен вот на избори.
  • 31 А този професор не знае ли?

    13 0 Отговор
    Че в България вече има над 2милиона индийци, и около 3 милиона неграмотни? Като събереш нашите роми, и османските на ти 3 милиона! И гласуването става "разкази в картинки"!
  • 32 SSsss

    18 0 Отговор
    Другия момент на измамата с хартиените бюлетини и драскане по тях със химикалка и обявяването им за невалидни.Драскачите на Герб,няма как да ги правят невалидни при машинното гласуване.На миналите избори има около 400 000 невалидни бюлетини,и то точно тези на противницжите на Герб
  • 33 Грешите

    18 0 Отговор
    В Белгия и Франция също се ползват машини за гласуване, но не за всички избори. Е Швейцария също се ползват машини.
    В Япония, САЩ, Индия, Бразилия, Венецуела, също има машини за гласуване.
    Нашите машини трябва да имат задължително български език и само него. Който не може да чете на него, да не се занимава с гласуване.
  • 34 Петьо Петров

    15 0 Отговор
    Решете сами,дали да сте грамотни или не.Ето,Мишо ви го каза. Вервайте му бре,само нему вервайте! Братя от чужбина,имаме нужда от повече подкрепа,сами виждате до какво промиване на мозъци се стига. Искате ли Вашият глас да бъде зачетен? Направете го,знаете как.Номенклатурата и продажните гласове стигат на Мутрата да влезе пак в Парламента,спасението е във вас! Изригнете,че сте българи да ви чуят навсякъде,вече е явно,че не сме и в Европа.
    Вие от ЕП,от ЕСПЧ,отворете си очите ако искате България в Европа,ние можем без вас,Вие не можете без нас.Време е за ултиматуми! Осъзнайте се!
    Тик-так-тик-так...
  • 35 Правда

    14 0 Отговор
    Ти се изкара че си най грамотния Умря циганката където те хваляше и започна сам да ср хвалищ и да обиждаш другитер че са неграмотни
  • 36 вертеп

    9 0 Отговор
    Е па тоа за к,в се изживява?Да оди на село и брои патките!Ако тоа е специалист по преброяването на гласовете,ТО АЗ СЪМ КИТАЙСКИ ИМПЕРАТОР!!!Смешникк!Шут!Къде е тръгнал с двата леви крака по деснио тротоар!!!Или е сдва грама италиански мозък с две гънки:да яде и после да с.ере!!!А може и обратното!!!
  • 37 Вяра

    16 0 Отговор
    Машиното не бива защото няма как да лъже и по този долен начин да печели пари
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Стига!

    12 0 Отговор
    Къш! Продажник!
  • 40 Петьо Петров

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "оня с коня":

    Обикновено се обръщам на Вие,но ти ме разсмя искрено от сърце.Как го измъдри само? Случайно да си чул,че при всяка една машина ще има оператор и при него отива едното копие,а другото в ЦИК? Опала,няма как да се направят манипулации,защото може да купите един,двама,третият ще ви изпее...и изтичате в канала.

    Драги ми Смехурко,
    няма с какво пък да те занимавам и да ти се хваля
    освен,че мишка белокоса даде ми да я погаля.
    обеща ми тя на мен и само мен,къдели снежнобели
    изям ли толкоз бюлетини,да бъдат ГЕРБ пак толкоз смели!

    Коментиран от #56

  • 41 Перо

    10 0 Отговор
    Машинното гласуване е за некорумпираните.Защо измисления професор никога не споменава за машинното гласуване на стотици милиони американци? Не се ли въведе на 100% машинно гласуване,нов изборен кодекс, нова ЦИК и РИК,пълна прозрачност и контрол на изборния процес и елиминиране на мъртвите души,изборите са безсмислени.Бандитската партия ГЕРБ разчита само на фалшификации,манипулации и купуване на гласове.Единствените техни гласоподаватели са държавните и общински корумпета и клиентелата,общо около 150,000 човека.
  • 42 абе професорче

    10 0 Отговор
    През изречение си противоречиш!Хем било за неграмотните,хем било трудно за неразбиращите компютри.Между другото Индия е първа по брой на високо квалифицирани ИТ специалисти в света(верно,че са над милиард все пак).
  • 43 big

    9 0 Отговор
    Този човек вече страда от старческо и герберско слабоумие! В цял свят, с малки изключение, вече има: машинно, електронно или по пощата гласуване. На някои места дори е комбинирано. За съжаление при нас неграмотните са в управлението!
  • 44 Какви два месеца,

    7 0 Отговор
    бре, старче! Години минаха от приемането на закона изискващ машинно гласуване, но се правите на луди. Още повече, че машините могат да се изработят в България и това ще е добра антикризисна мярка, ако толупите от ГРОБ не я опорочите.
  • 45 ФАКТ

    7 0 Отговор
    АЛО, МАЛО------УМНИК, НЕДЕЙ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ, ЗАЩОТО НАРОДА СЕ ВИДЯ В ЧУДО ОТ ТВОИТЕ ФАЛШИФИКАЦИИ НА ИЗБОРИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ!
    НАРОДА ИСКА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ТВОИТЕ МАНИПУЛАЦИИ С МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ И ЗАТОВА ТИ РЕВЕШ И ИЗПАДАШ В ИСТЕРИЯ! ЩЕ ЗАГУБИШ МИЛИОНИТЕ, КОИТО ГЕРБ ТИ ДАВА ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ЗА МАНИПУЛАЦИИ, ЯЗЪК!
  • 46 фсичколок

    5 0 Отговор
    мише, ние неграмотни ли сме? Не говори така, че ще те чуят началниците -демократи и ще ти дърпат ушетата. Това ли е резултата от 30 годишна демокрация - НЕГРАМОТНОСТ, или е демократично безотговорно да дрънкаш противоречащи си глупости?
  • 47 Centurion

    4 0 Отговор
    Ти си никой за да даваш подобни квалификации!Искате да манипулирате вота,и да произвеждате невалидни бюлетини.Има приет закон,който трябва да изпълните,а не да ми разсъждаваш .Това не е работа за малката ти глава.
  • 48 Реалиста

    4 0 Отговор
    Щом машинно гласуване е за неграмотни хора, Професора, трябва задължително да гласува машинно.
  • 49 невна Катерица

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Тоя стар плъх-измамник и фалшификатор на избори още ли не е в панделата???!!
  • 50 баци да си върти фалшификациите грамотно

    3 0 Отговор
    Я па ти Мише , ама верно ли , па си разтворил услужливо и грамотно крачета .
  • 51 Съдия

    4 0 Отговор
    Ще бъде в панделата заедно с Боко Простака и Каскета!!
  • 52 мишо математика

    4 0 Отговор
    2+2=3 , щом Мишето реши.
  • 53 Гост

    6 0 Отговор
    Толкова ли сме тъпи,че може да бъде хакната машина която е свързаха само с електрическата мрежа? Това ми звучи да хакна микровълновата фурна или климатика. Да става ако имат достъп до интернет ,но машините за гласуване нямат и си имат собствена програма. Михаил Константинов плаче ,че няма да взема повече пари и да фалшифицира изборите както му кажат.
  • 54 Гост

    3 0 Отговор
    Толкова ли сме тъпи,че може да бъде хакната машина която е свързаха само с електрическата мрежа? Това ми звучи да хакна микровълновата фурна или климатика. Да става ако имат достъп до интернет ,но машините за гласуване нямат и си имат собствена програма. Михаил Константинов плаче ,че няма да взема повече пари и да фалшифицира изборите както му кажат.
  • 55 Пламен

    4 0 Отговор
    Мишо, купувам си цигари от машина. Има слот за пръстов отпечатък. Четири "стъпки" в повече правя за да купя цигари.За гласуване е още по-просто и сигурно, защото няма онлайн връзка тази машина за гласуване.
  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Петьо Петров":

    След машинното, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! А сега сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването! Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони, милиони и МИЛИОНИ!!!
    ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!

    Коментиран от #59

  • 57 Анти Борисов

    3 1 Отговор
    Този с деменцията , която е в изгода само на гроб, да отива да си купува памперси .Няма ли кой да го пенсионира наглия гербераст.
  • 58 Пламен

    2 1 Отговор
    И още нещо да ти кажа, Мишо, при машинно гласуване, няма как, вече починали Българи да гласуват. А те са всеки път около над 250-320 ХИЛЯДИ, МИШОНЧЕ. ЯСНО?!!
  • 59 Пламен

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Машините струват едва 10% от парите, които се 'раздават' за купуване на гласове.И ти го знаеш, нали??

    Коментиран от #61

  • 60 Ммдаааа...хм...

    2 1 Отговор
    Мишо..казваш че машинното гласуване е за неграмотни хора...😕😕..незнам..може, аз познавам грамотни хора, които сами не могат да си вържат обувките, и не могат с дистанционното да си пуснат телевизорите..те към коя група се числят, с машинно ли ще гласуват? Преди години им бяха пуснали цветни бюлетини, с тях се оправяха, обаче бяха запомнили само един цвят..червения. Прав си че машините могат да бъдат хакнати, я с чук, я от някой хакер, ами ако на екрана се появи сцена от домашно порно? Гласуващият какво ще прави? За кого ще гласува? Големи опашки ще станат. Трябва да те послушат..никакво машинно гласуване, на този контингент..машинните гласувачи, и ония с цветните бюлетин да не бъдат допускани да гласуват.
  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Пламен":

    Публикувано във факти.бг: Между 2000 долара и €3200 струва една машина........... 20 000 машини ще са достатъчни”,
    КОЙТО МОЖЕ НЕКА ДА ПРЕСМЕТНЕ!!!
  • 62 Marinov

    1 0 Отговор
    Господин Костадинов
    Най МАЛКО е Несериозно,
    да Смятате че " Машинно гласуване има там, където хората са неграмотни - просто защото те не могат да попълнят документ,"
    и че в USA заради това че аудиторията им е и сме неграмотни от десетилетие вече практикуват и така гласуваме по вариант на тъй нареченото от при вас"Машино Гласуване".
    Ако все пак Държите на Себе си Трябва да се Извините за тази ви Заблуда?
  • 63 митко

    1 0 Отговор
    мишо сметалото се изказа......в кой век живееш бе?
  • 64 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Миши и ти се продаде за пари да ти таковам майката.
    А какво уважение имах към теб!!
    Какъв преподавател във ВИАС беше, който всички уважаваха!
    С какво те купиха тия долни измекяри?
  • 65 1122

    1 0 Отговор
    Слушай ей,не се прави на улав,още на предишните избори обещахте,че следващите ще се гласува ЕЛЕКТРОННО. Не се оправдавайте,че нямало време да закупите машините.Причината е,че с електронното гласувате нямя да участват умрелите и не може да се лъже.
  • 66 Ицо

    1 0 Отговор
    МУТРИ ВЪН И ТИ БЕ ПЕНСИОНЕР ЕЙ ЩЕ ИГРАЕ ДРЯНОВИЦАТА
  • 67 вили

    2 0 Отговор
    ОТВРАТ ГЕРБЕРСКИ КАУНЬ
  • 68 възпитаник

    1 0 Отговор
    да запазиш хартиеното за да може циганските тартори в нощта на изборите да отидат до консулството и да се отчетат на нунев кадровика в рдвр
  • 69 торба лъжи

    1 0 Отговор
    В последните години пишман професор Мишльо се утвърди като сериозна конкуренция на Лупи Томов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове