Last news in Fakti

5 Септември, 2020 17:52 5 591 34

Започва ремонтът на смъртоносния участък от АМ "Тракия"

  • тракия-
  • ремонт-
  • магистрала

По-лек ремонт ще има и на участъка от 156-и до 168-и километър

Започва ремонтът на смъртоносния участък от АМ "Тракия" - 1
Снимка: БГНЕС

Около два месеца след тежката катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха петима души, а шестима пострадаха, част от пътя ще бъде ремонтирана, съобщава БГНЕС.

Първоначално е бил предвиден ремонт на пътя от 168-ия до 208-ия километър. Заради лошото състояние на пътя обаче този участък ще бъде удължен с още 12 км. Ремонтът ще започне в средата на септември и се очаква да продължи до края на годината.

12 юли 2020 година. Малко след 17 часа ТИР с турска регистрация в посока Бургас навлиза в насрещното на 163-ти километър на автомагистрала "Тракия". Удря 5 автомобила, обръща се и се запалва. При тежката катастрофа няколко души губят живота си, има и пострадали.

Дни по-късно на мястото беше положен нов асфалт върху дилатационната фуга само в активната лента, бързата и аварийната бяха оставени в същото състояние. Тогава от АПИ признаха, че закърпването е временно решение за лятото.
Основният ремонт от 156 до 208 км трябва да започне до няколко дни.

Един по-основен ремонт с усилване на пътното тяло, подмяна на всичките асфалтови пластове, усилване на пътната конструкция чрез добавяне на мрежи, подобряване на отводняването, изграждане на нови ограничителни системи за пътища, ново знаково стопанство и нова пътна маркировка, каза инж. Иван Досев, член на УС на АПИ пред БНТ.

В момента ограничението на скоростта в участъка, който ще бъде ремонтиран, е 90 км/ч.
Намаление от 40 или 50 км в един участък от 40 км би довело до едно забавяне в преминаването с не повече от 11 минути. Ако ги съпостави със статистиката, която имаме от колегите от Пътна полиция, може да се направи много хубав извод, че тези 11 минути са спасили много човешки животи, добави Досев.
По-лек ремонт ще има и на участъка от 156-и до 168-и километър. Ще бъде подменен асфалтът и подобрено отводняването. Ремонтът на целия участък ще струва около 89 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един шофьор

    20 3 Отговор
    А на пловдивското околовръстно кога?

    Коментиран от #4

  • 2 хах

    45 4 Отговор
    А до сега къде бляха? Или пак виновни няма?
  • 3 В.В.П.

    39 3 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ МАГИСТРАЛИ...МОЖЕ ДА УСВОИ ТРОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ СТОЙНОСТТА...ГАРАНЦИЯ...ОТ ГЕРБ ХОЛДИНГ...АД......
  • 4 Е как кога...

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Един шофьор":

    Ни на 36-и март бе майна?!? :) :) :)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Втори шофьор

    17 2 Отговор
    Ою ли ми държахте цяло лято та сега се сетИхте да кОпате по тая улица?
  • 7 Сделано в СССР

    17 3 Отговор
    Московси Д(п)С-арски цирк : БКП1 строи БКП2 ремонтира. После разменят ролите, а Д(п)С (филиала на КГБ ) освоява .
  • 8 от календара

    18 2 Отговор
    Направо да насрочват дата за ремонт на ремонта!
  • 9 Шкафбанк

    11 3 Отговор
    Очакваме свежи постъпления !
  • 10 1984

    21 1 Отговор
    *По-лек ремонт ще има и на участъка от 156-и до 168-и километър"*. Къв по-лек ремонт бре, кви пет лева?!? .... От 156 до 208-и километър всичко требе се изрине до здраво щото ЛЕГЛОТО НА ПЪТЯ е правено с пепел от ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК и няма товароносимост!!! Ама да не са луди?!? Поне половин милиард ще трябват.... 52 км Х 10 000 000.....те го те... Ама чувала е изтупан и кинти за основни ремонти нема.... Ша ни замажат очите... Иииии... Бегай бате....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 да де

    20 1 Отговор
    Няма ли Каскета да разследва някои за престъпна небрежност. Колко хора платиха с живота си заради безхаберието на отговорните фактори.

    Коментиран от #23

  • 13 Дедо ви

    14 3 Отговор
    Щом участъка е смъртоносен, има двама заподозрени - Орешарски и Съанишрв, но ТОЙ е чист като прани гащи и няма нищо общо - само някоя пачка на шкафа.

    Коментиран от #16

  • 14 Голям Слон

    20 1 Отговор
    От Стара Загора към Чирпан има един много къс участък (около 500-600 метра). Настилката е много равна. Асфалтът леко кафенее спрямо другия. Някога там стоеше знак "експериментална маркировка". Не знам дали маркировката е била експериментална, но настилката със сигурност :-) Явно точно там са решили да направят всичко по технология и те ти резултат. Не знам кога и как ще приключи ремонтът, но последният пуснат участък - от Нова до Стара Загора вече плаче за ремонт. От Нова Загора към Сливен има също няколко критични участъка. Общо взето, ще си имаме едни вечни ремонти по вечно недовършената магистрала, с която кой знае защо Премиерът Слънце винаги много се е гордеел.
  • 15 ТОДОР СТОЯНОВ

    4 4 Отговор
    ПАК ЛИ???КОЛКО???КОГА???ДО КОГА???АРЕ ВЕЧЕ КРАЙ!!!
  • 16 МВР

    15 10 Отговор

    До коментар #13 от "Дедо ви":

    Този участък е правен от Божкови фирми спечелили търга !!!! Да се знае кой така "качествено" направи магистралата там на вълни !!! Нооо нали за всичко е виновен Бойко....

    Коментиран от #17, #18, #20, #21

  • 17 Един шофьор

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "МВР":

    Да ядеш на Божков кула с гарнитула.
  • 18 Петър

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "МВР":

    Това е вярно. Бойко е виновен, че изчака да мине 12 год. Гаранция и сега ще ремонтира с нашите пари. Ако имаш въпроси съм на разположение.
  • 19 А ремонта

    7 1 Отговор
    на ремонта кога започва?
  • 20 Бай Йордан

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "МВР":

    Дано си вярваш на простотиите.
  • 21 Глупости!

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "МВР":

    Във къщи ако ти направят калпав ремонт ще платиш ли? И кой дава зеленика на едни и същи фирми - Боко! Срещу крадене за шкафчето.

    Коментиран от #24

  • 22 ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ

    6 1 Отговор
    Около Нова Загора..... Най новата магистрала.... На 2 септември като се връщам от морето..... Малеееее, имаше участък..... Незнам точно на кой км......... Трябваше да овладея колата........, който е за основен ремонт..... На 3 години магистрала и вече плаче за нови кинти......... Бог да пази клоаката
  • 23 Другия с коня

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "да де":

    Стани шеф вместо да си почива за хиляди евро на вечер в Гърция,да плати за ремонта.БСП и Стани шеф като Възложители и фирмите на Черепа като Изпълнители на този участък убил десетки Българи....Ето кои са Българоубийците...Червени цървули ...
  • 24 Тук

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Глупости!":

    Този участък е в експлоатация от 2006 и 2007 г. , а строителството е след 1995 г. Така че някой друг си е пълнил шкафчето тогава.
  • 25 Наказание кога?

    4 2 Отговор
    НЯМА значение по кое време е правено! Съд за изпълнителите и за приелите изпълнението! И затвор!
  • 26 Някъде

    6 1 Отговор
    Аз смятам, че вината за катастрофите с този участък и най- вече заради смъртта на толкова много хора в злополучната катастрофа трябва да бъде поета от ръководството на "Автомагистрали" и в частност фирмата, която е задължена да поддържа участъка. Даже не успяхме да разберем името й.
  • 27 Йозеф

    8 2 Отговор
    Това е магистрала само от Вакарел до Враня, другото е междуграски път с 2 платна и аварийна лента. Това НЕ Е МАГИСТРАЛА, а 2ра категория път - с кръпки, неравности и без маркировка.
  • 28 България

    1 0 Отговор
    Докато не видя, не вярвам!
  • 29 До 16

    6 0 Отговор
    Кой го е строил е без значение! КОЙ е приел и въвел участъка в експлоатация! Нали магистралите са НЕГОВА гордост и ТОЙ реже лентите! Е, чия е отговорноста? Иначе за праните гащи винаги другите са виновни, а той само трупа на шкафчетата! Гнус ме е!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Здрасти

    2 0 Отговор
    Тази магистрала трябва да се строи наново!
  • 32 Инж Илич

    2 5 Отговор
    Не забравяйте че до вчера нямаше и магистрала Правенето на пътища е неприкъснат процес и ние сме поели по него Да сме благодарни на Бойко че и това за момента изгради и вече го имаме
  • 33 House M.D.

    1 0 Отговор
    Другарят Досев очевидно не може да с ята. Намаляването на скоростта от 90 на 40 ще увеличи времето с около 30 минути. Остава загадка защо на магистрала има ограничение 90.
  • 34 Вбз

    4 1 Отговор
    В този участък почти в 80% от времето през деня на паркингите имаше камера за скорост. Просто са чакали времето да съберат парите от глоби за да започнат ремонта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове