18 Септември, 2020 08:28 2 360 28

Антон Кутев: От "Системата ни убива" нямаха политически цели

  • антон кутев-
  • системата ни убива-
  • протести

Депутатът от БСП коментира скандалът с майките на деца с увреждания в парламента

Антон Кутев: От "Системата ни убива" нямаха политически цели - 1
Кадър бТВ

Нормално е в такава тежка ерозия в обществото статуквото и тези, които се броят за мейнстрийм в политиката, да губят. Затова БСП трябва да бъде много по-активна следващите месеци, за да докаже своето място на сила, която може да променя обществото. Очевидно хората искат промяна, коментира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от БСП Антон Кутев.

„Със сигурност БСП можеше да играе много по-голяма роля в тези протести, дали можеше да ги оглави е много сериозен проблем, защото тя е посткомунистическа партия с много дълга история и много хора, които са просто априори против БСП, така че не е лесно да оглави протестите“, отбеляза той.

Според Антон Кутев за искането на оставката на Цвета Караянчева конкретният повод е бил скандалът с майките в Народното събрание. Майките бяха извадени от НСО при опит да се барикадират в парламента, след като не бяха допуснати до парламентарна комисия.

„България е република с парламентарно управление и парламентът казва на министъра какво ще стане. Не пускаха майките да влязат в деловодството, където гражданите влизат да си подадат жалбите или да си вземат някакви документи“, обясни Антон Кутев.

„Обяснението на Цвета Караянчева беше, че имало тежка COVID криза и имало министър, който забранил това нещо“, допълни той.

Ако като председател на Народното събрание не разбираш, че ти управляваш процеса, а не министъра, значи нямаш място там, коментира Кутев. Според него майките не са имали политически цели.

За промените в Изборния кодекс, Антон Кутев отбеляза, че ГЕРБ определено се опитва за пореден път да си предначертае същите механизми, които имат и до момента. „Докато не гарантираме на българина честни избори, не можем да продължим нататък с демокрацията. Голяма част от протестите, е защото политическата класа не можа да убеди българите, че наистина тези избори са честни. Ако те са сигурни, че това е вотът на народа, напрежението на улицата ще е много по-малко“, посочи още Антон Кутев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 духайдуду

    20 22 Отговор
    "Системата на Б.Б.ни убива" Всички,не само инвалидите и болните хора. Системата убива и пенсионерите,работещите хора на минимално плащане,минимални отчисления в НОИ,от там следва минимална пенсия,бедност и смърт. Кръгът се затваря. Деница Сачева не бафка за тия неща.

    Коментиран от #11

  • 2 цвета караячевЪ

    22 17 Отговор
    Всички от "системата ни убива" са,негодници,гадове,толупи,маргинали,мафиоти и контрабандисти...Оставете ни на спокойствие да си подреждаме чехмеджетата,негодници такивар
  • 3 Бойку шкафа

    16 19 Отговор
    Ще крадем до март,след това ще фалшифицираме изборите.Каскета ще го пуснем на лов за непослушковци,и който е сручещу нас ще го тикнем в кафеза..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аве Адолф Хайл

    31 6 Отговор
    Както винаги мазен долен и подмолен, говорейки откровени лъжи ......
  • 6 Електра

    30 8 Отговор
    Антон nytef ще си остани nytю маринкин за винаги. Бабити и Костинбродската корвета, нямали политически искания, ХА ХА ХА ...
  • 7 Миризлив пор

    32 7 Отговор
    Нямали политическа цел а искат оставки на политици? Ша ма извинявате ама това си е чиста политика.
  • 8 Биби Кинг

    28 11 Отговор
    В българския парламент не вървят циганските ви номера пембен Курев!
  • 9 анти на анти

    21 7 Отговор
    както е тръгнало, който и да смени боко ще бъде търпян 2-3 месеца и ще се започнат същите протести, бойкоти, блокади и пр. !!!
  • 10 Архимандрит

    27 6 Отговор
    Атеистите се оплакват че ''системата ги убивала''? За да не ги убива системата, а за да ги спасява както нас ни спасява, да се покръстят!Няма как ''Системата'' да се саморазпъне още един път на кръст заради три объркани жени и децата им за да повярват в НЕЯ! Това важи и за вас комунистите в пълна сила!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 USA

    25 5 Отговор
    ТИПИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК,АМА СМРЪДЛИВ!!!!
  • 13 пройчо

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Архимандрит":

    Отче, да те мине цялото население на град Содом--Два пъти..анасъна!!!
  • 14 7777

    18 4 Отговор
    Вместо опозиционните партии да се стегнат и да се представят подобаващо, като алтернатива на ГЕРБ, те се занимават с гнусотии под знамената на черепа и мустака. А идват избори, и пак ГЕРБ ще ги спечели. И после пак ще има нефелни коалиции. А колко бих се радвал да има наистина достойна опозиция, не тези боклуци в момента.
  • 15 #ОСТАВА

    16 1 Отговор
    Eгaти и циркa .. Aкo нaрoдa иcкaшe тoлкoвa Бoйкo дoлу щeшe дa гo cвaли зa 3 дeнa... Cпирaнe нa вcякви рaбoтни прoцecи в cтрaнaтa и в Coфия ... зaмръзявaнe нa икoнoмикaтa...Вcичкo e eдин цирк
  • 16 Трябва рестарт

    12 1 Отговор
    Нещо като СДС-ама да не е СДС2.Всички срещу комунистите.Това може да обедини българите.Ние на друго не реагираме ама чуем ли за комуняга и скачаме.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кути

    18 3 Отговор
    кути кути...Кого лъжеш бе кутре червено..Са кажи и маямата е независима и не ги е закарала там. И ще ти повЕрваме....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Лъжеш,Кутьо,

    6 0 Отговор
    те имат достатъчно пари и ако не е политически протест,защо искат оставки? Това са едни ненорналнички и в никакъв случай не са майки.Така,както изцапаха парламента,така е и у тях. Кърмачки.
  • 21 чичо

    12 3 Отговор
    Да питам аз майките,Мая,Радев,Кутев и .....,как ви уби системата на Борисов,като ви осигури най-добрите 10 години от последните 70?Много ли бяхте живи с лагери като Белене на Живков или по времето на Луканов,или с фалиралите банки и държава с Виденов,или с абсолютната власт на ЧСИ,която Манолова им осигури.С какво бяхте по-живи,че със заплатата на БСП,главата си не можехте да вдигнете а сега с месеци стачкувате.С какво ви убиват,с това,че ви чуват.
  • 22 Анонимен

    1 2 Отговор
    Нинова насила искат да изтръгнат властта и мая. Има много болни, с години у дома болни, но може да не ми вярвате, но с диагнози и с пенсии по болест, р. 1964 преди 15 години реши и замина в германия, за да не умрат мама, тати, брат, шерка езикова. Баща й даде 20 хил. Не е комунист, а по тж с една отрязана глава се занимаваше с.. От север купуваше и в юга продаваше живитни. И така дойде пигреба баща си, изупи шерка си във франкфурт, пичина мъжа й иван от инфарк, разведени. Пиша ви, че не подкрепят, а се борят, брат й не вижда, и гледа болната си майка, а мама и щерка в гврмания. Има начини, но българина е мързелив и чака на държавата. Не сме комунисти не чакаме на вас, но много завист и злоба от мързеливите ви номенклатура, милиционери и алчни селяни от малцинствата. Страшно е отдолу. Купуват мързеливите, орепродават и как да се оправи бг, с далавери и кражби. Нищо общо с европа. Тук се краде, в бг де
  • 23 дидо

    8 3 Отговор
    циркажии,с какви пари живеят,ходят на море докато палатките им протестират?!
  • 24 Историк

    6 1 Отговор
    Да,бе! Червеният политолог Кутев вярва ли си? Защото аз не му вярвам
  • 25 Стара чанта

    3 2 Отговор
    Сдухани червени болшевишки апаратчици ! Такива бяхте, такива сте и такива ще си останете ! Гнусни продажни, безродни получовеци !
  • 26 Българин

    6 2 Отговор
    Каква наглост от твоя страна Кутев?!Ти предизвика тоя скандал,като с твоя помощ те влязоха вътре,а след това със сестра галева организирахте окупацията.Ти много добре знаеш,че 30 минути след приключване работата в деловодството те трябва да напуснат НС.Вие всичките от БСП толерирате незаконните антиобществените прояви!
  • 27 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ТОЗИ НИЩО НЕДОПРИНЕСЪЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ПЛЯМПАЧ - Е ВЕРБУНАН ОТ КГБ /ФСБ/ ОЩЕ КАТО СТУДЕНТ В МОСКВА - КАТО МАЯ МАНОЛОВА !
  • 28 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    Кутев е ЛИЧНОСТ!!!!!И е прочел повече от една книга!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове