19 Септември, 2020 07:16 2 156 35

Тома Биков: Скептичен съм към референдумите и машинното гласуване

  • тома биков-
  • машинно гласуване-
  • референдуми

Протестът изчерпва енергията си, смята депутатът от ГЕРБ

Тома Биков: Скептичен съм към референдумите и машинното гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

Протестът в последните дни изчерпа енергията си. Това заяви в "Още от деня" на Българската национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Това, че БСП и ДПС не се регистрират, не спира по никакъв начин работата на парламента. Това е техен избор. Имали сме и други ситуации с подобна реакция от тяхна страна. Протестът в последните дни изчерпа енергията си. Това не означава, че в България има спокойна ситуация и че всичко е наред. Протестът артикулира ясно какво иска. Оттам нататък българското общество и различните политически сили се позиционираха спрямо него и той се превърна в рано започнала предизборна кампания", каза Биков.

"Нашата цел е България в края на тази година да има подсигурен бюджет за следващата. Да има актуализация на бюджета за тази година, да има предвидени мерки за бизнеса и пострадалите от кризата, за да подсигурим следващата година, която е абсолютно неясна", посочи той.

Велико народно събрание предлагаме, за да могат включително и политическото представителство на протестиращите да имат терен да прокара една немалка част от исканията на политическите формации, които подкрепят протеста и ние предварително сме заявили, че ако има ВНС, ще подкрепим техните искания, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Той подчерта още, че конституция ще приемат и напишат 2/3 от мнозинството във Великото народно събрание. Това означава, че нито една политическа сила ще може сама да напише конституцията.

Предложение на "Обединени патриоти" беше чрез референдум да се решават важни въпроси. Това беше жест към коалиционните партньори. Аз съм скептичен към референдумите. Скептичен съм и към машинното гласуване, но ако това ще засили вярата в изборите, то нека има машини, допълни още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този6

    39 3 Отговор
    изрод

    Коментиран от #28

  • 2 Лост

    48 2 Отговор
    Ти и към Борисов беше скептичен пък виж какъв стана.

    Коментиран от #6

  • 3 да де

    39 3 Отговор
    Онзи Цвък те чака в новата си партия като отиваш там вземи и Спас Гърневски .
  • 4 ибрикчийо

    39 2 Отговор
    Скептичен съм към значението на твоето мнение за обществото .
  • 5 Инфо1

    1 25 Отговор
    Истинските думи:

    Протестът стана част от една ранна предизборна кампания. Всяка партия ще се позиционира по един или друг начин, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков . Според него протестът е изчерпал енергията си. „Всички разбрахме какви са исканията им“, каза Биков.

    Нашата цел е България да има подсигурен бюджет за 2021 г. и мерки за пострадалите от кризата. И това е отговорност, допълни той.

    „Конституцията беше успешна последните 30 години. Нито една политическа сила не може и няма как сама да напише нова Конституция. По темата не съм изненадан от реакцията на БСП, а на „Демократична България“. Ако искат промени, то те идват чрез Велико Народно събрание“, каза още Тома Биков.

    Направихме жест към ВМРО, като лансирахме тяхното виждане през референдуми да се решават важни въпроси, уточни Биков. И допълни:“Приемаме машинното гласуваме, за да подсигурим гласуването като цяло, но оставяме и хартиените бюлетини, за да не се откажат повече хора.“

    Ние не сме получили нито един сигнал за оттеглена подкрепа от страна на ЕНП. Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи, каза той. „Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една не малка част от тях са си поръчки”, категоричен беше Биков.

    Винаги загубилите казват, че изборите са фалшифицирани. Всеки път ги бием (БСП) с 5-6%. Ще видим и Мая Манолова на следващите избори. И според нея тя е загубила изборите в София заради фалшификац
  • 6 коко

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Тоя само ква продажна мутра има....Много искам да му забия едно кроше в очилатата муцуна.
  • 7 Очуден

    29 0 Отговор
    Защо Херо Мустафа вече не се прегръща с другаря Борисов???!!! Изумен съм как бързо угасна тази романтична любов!!!А бяха толкова сладки !!! Особено тая сладурана Херо!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фасадна Демокр

    19 0 Отговор
    Разбира се, друго е да отнемате права с подзаконови нормативни актове, противоречащи на основните Закони.
    Трябва да се промени законодателство за Референдуми, сега действащото е Пунта Мара.
    (гласуване брой последни избори - практически НЕВЪЗМОЖНО с ЕДИН милион мъртви души и печатници Костинброд 300 000 бюлетини ,невалиден вот) и НС да няма право да променя въпросите, приема се бузусловно в срок от 3 месеца вот на референдум.

    Референдум за еврозона, няма причина да приемаме еврото, освен милиарди, които ще попаднат в правилните хора и фирми.
  • 10 РЕАЛИСТ

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Очуден":

    В момента Херо се учи да прави български курабийки за протестиращите. Видя от оная Нуланд в Украйна, но смятала да се въздържи от фразата за EU.
  • 11 Киро Жарта

    16 0 Отговор
    Как ще те любя Томка,като ми дойдеш в Бургаския! Това ще една любов,която ще удиви света !Обичам те мой мили Тома и те чакам с нетърпение!!!
  • 12 Цънцаров

    19 1 Отговор
    Г-н Биков, Републиканци за България
    стават все по-перспективни. Ще се влезете ли в редиците им за следващите избори?

    Коментиран от #20

  • 13 Ранърса

    10 0 Отговор
    Ох,Томичка ! Каква си ми пухкавичка !!! Как ще те делим с Киро Жарта не знам !!!
  • 14 В.В.П.

    12 0 Отговор
    Томата,,ако го покани ЦВЪКИ,ШЕ ТИЧА ПРЕЗ ГЛАВА..ПОЛИТ.ПОМИЯР..БЕЗ ИДЕОЛОГИЯ..А ВСЪЩНОСТ ИДЕОЛОГИЯТА НА ГЕРБ,ПРЕЗ НЕ ЧАК ТОЛКОВА ДАЛЕЧНАТА 2008 ,СИ БЕШЕ ,,ЕВРО РАЗВИТИЕ И УСВОЯВАНЕ НА СРЕДСТВАТА,,ОТ ГЕРМАНИЯ..САМО ,ЧЕ ТАЯ ХУБАВА ПРИКАЗКА СВЪРШИ..КРАЙ...ЦЕЦИ, ЗАКОВА БАЦИ..СНИМКИ,ВИДЕО,АУДИО. .
  • 15 Ю Кортес

    2 8 Отговор
    Машинното гласуване скоро беше забранено от Конституционния съд в германия като най рисково за манипулиране.В Япония,може би най технологичната нация също е забранено...причините,същите.
    Нима Япония която е в друго измерение не може да го въведе ...
    Само ганьо сака машинно и дистанционно

    Коментиран от #34

  • 16 Грейс

    14 1 Отговор
    Само наглостта и нахалството Ви са неизчерпаеми! Тези ако останат на власт до изборите ще банкрутира държавата и с манипулиране то на изборите нищо чудно отново да се окажат на власт. Е тогава жална ни майка! Ще се изнесат още 2 милиона, защото ни работа, ни пари, ни свобода. Боже пази българите.
  • 17 Смях

    11 0 Отговор
    Дали има значение мнението на гъзолизници и лапачи? Надали. Чудя се, преди следващите избори, този етелъгент, на кого ли ще приседне?

    Коментиран от #29

  • 18 българка

    16 0 Отговор
    Този ХАМЕЛЕОН вече даже не е смешен.
  • 19 Кой

    11 0 Отговор
    Кой те пита бе?
  • 20 Що да не

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Цънцаров":

    се влее, не го ли виждаш досега как успешно се е вливал където трябва?
  • 21 Тоя е един

    15 0 Отговор
    изключително неприятен плужек. По-неприятен от Боко дори, щото Боковците ги крепят ей такива като тоя.
  • 22 споко сикаджии

    10 0 Отговор
    лъжи. пропаганда за сплашване. позор. споко иде видов ден, да не ревете после журналя.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дреме ми

    10 0 Отговор
    На свирката за твоето мнение. Тов завършил югозападния след мн усилия и мъни с 3,68 сега се плюнчи денонощно по гепи твтата в защита на чекмедже вожда.
  • 25 чао чао

    8 0 Отговор
    Аз пък съм скептичен към капацитета ги не само като политик!
  • 26 Бесен

    7 0 Отговор
    Този рептил-хамелеон се държи също като другарките му коври от гроб. Абсолютно "delusional". Не знам на какви опиати са и ломотенето им вече буди повод за сериозни тревоги за психичното им здраве. От всичките наркодилъри на площада няма ли някой да им предложи по-качествена доставка?
  • 27 4297

    7 0 Отговор
    Една от особеностите на диктатурата е, че не обича промените. Всяко тоталитарно управление се бори със зъби и нокти нещата да си останат така както са си. Защото установеният ред е в тяхна изгода. 10 год. лека- полека наложиха ред, удобен за тях, сега ще го бранят до последно. И ще ни убеждават, че каквато и да е промяна би довела само до по- лошо.
  • 28 Много ми се спи

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този6":

    Биков много си прост
  • 29 4297

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Смях":

    На следващите избори ще е пак същото. Така както се движат нещата- избори само с бюлетини и броене от "правилните" хора.
  • 30 Горд възпитаник на ЮЗУ- Благоевград

    6 0 Отговор
    Като си голем актьор защо не те приех в НАТФИЗ ами ходиш в ЮЗУ. Мнение от непрокосал драматичен актьор с меркантилни мераци в политиката нещем.
  • 31 Next

    6 1 Отговор
    Томе и ти си от най големите боклуци, затвор ти е малко.
  • 32 питанка

    3 0 Отговор
    а не си ли скептичен, дали майка българка те е раждала? такова като тебе ако се роди няма да се отчува.
  • 33 ШВЕЙЦАРИЯ

    0 0 Отговор
    Там обичат РЕФЕРЕНДУМИТЕ
  • 34 Разбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ю Кортес":

    Ами само Ганьо купува гласове,те и затова.
  • 35 балерината

    1 0 Отговор
    Бикова не го броят за слива...Бургаския парцал го чакат с мерак целия кумлук....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове