Last news in Fakti

18 Октомври, 2020 07:27 7 568 42

Починалият д-р Хубчев станал професор преди няколко дни

  • доктор хубчев-
  • бургас-
  • починал

Лекарят нямал придружаващи заболявания, вирусът поразил белия му дроб

Починалият д-р Хубчев станал професор преди няколко дни - 1

Както ФАКТИ съобщи вчера, "Лекар на годината" за 2019-та почина от COVID-19. 66-годишният проф. Георги Хубчев, началник на АГ-отделението в бургаската университетска болница "Дева Мария", номиниран и тази година за най-добър лекар на Бургас. 19-ият медик - жертва на COVID-19 - не е имал придружаващи заболявания, предаде Българската национална телевизия.

Един от най-уважаваните акушеро-гинеколози у нас загуби битката със заразата, след като близо 15 дни негови колеги се бориха за живота му. Проф. д-р Георги Хубчев е определян като феномен в българската медицина. А след смъртта на специалиста, ръководство на болницата е готово да обособи цялото лечебно заведение за лекуване на болни от коронавирус.

Началникът на АГ отделението проф. Георги Хубчев е диагностициран с коронавирус на 2 октомври. Състоянието му се влошило, след което е бил интубиран.

"При него пораженията, категорично, бяха в белия дроб. До последно всички други органи функционираха. Говорим за бъбреци, за черен дроб, които световната преса съобщават, че се засягат. При него не. Пак ви казвам, този човек беше изключително здрав. Той свършваше 10 часа операция и ходеше да играе футбол", каза д-р Христо Якимов, зам.-директор на УМБАЛ "Дева Мария"-Бургас.

За лечението на д-р Хубчев са използвани всички познати методи и медикаменти в Европа. 15 специалисти от болницата денонощно са се борили за живота му. От къде се е заразил, не е ясно.

"Но лекари ще умират. И те умират заради безотговорни пациенти. Почти е невероятно лекар да хване вируса в кварталния магазин или някаква такава дреболия. По всяка вероятност го е хванал от пациент. При нас идват болни хора, не идват здрави", каза д-р Стефан Касабов, управител на УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас.

Ръководството на болницата е готово да я превърне в инфекциозна - само за лечение на пациенти с коронавирус.

"Ако можем да предотврати това на следващия да се случи, аз с цялата инфраструктура, която притежавам, докторите са около мен, сме готови да помогнем, с каквото и да е то", каза Семир Абумелих, собственик на УМБАЛ "Дева Мария".

Д-р Георги Хубчев само преди няколко дни е станал професор. Той загуби битката с СOVID-19 на 66 години. Загубата на лекар от такъв ранг е загуба не само за семейството и близките му, но и за цялото общество, написаха от Българския лекарски съюз, допълва БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо

    49 22 Отговор
    ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРАВЯТ АУТОПСИЯТА. ЩОМ НЯКОЙ Е УМРЯЛ ТО Е ОТ КОРОНА ВИРУС

    Коментиран от #2, #4, #18, #20

  • 2 Гербер

    17 16 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    Взел е 1800 кинта
  • 3 Диверсант

    30 11 Отговор
    Болниците са гнездата на всички вируси и това си е трудова злополука. Да престанат да крадат консумативи за частния си бизнес
  • 4 КОРОНАЛЪЖА

    36 18 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ АУТОПСИИ ЗА ДА СЕ ПРЕКРИВА ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС!ПРИ СЪДЕБНАТ МЕДЕЦИНА БЕЗ АУТОПСИЯ НЯКОЙ СИ ДА ТВЪРДИ ЧЕ НЯКОЙ Е УМРЯЛ ОТ НЕЩО СИ Е ЛЪЖЕЦ!ФАКТ ЗНАЧИ ЩОМ НЯМА АУТОПСИЯ Е ЛЪЖА ЧЕ Е УМРЯЛ ОТ ЛЪЖАТА КОРОНА!
  • 5 Измамник

    11 13 Отговор
    Той нямаше придружаващи заболявания, правеше операции по 10 часа, а след това отиваше да играе футбол !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бог

    17 2 Отговор
    да го прости .
  • 8 Жалко за човека и доктора

    30 15 Отговор
    И още по-жалко за неговите колеги след смърта му. Единствено е ясно, че се опитват да се възползват от ситуацията в комерсиален смисъл. Здрав, прав, лекуван бил и починал точно от Коронавируса. Тръбят и преповтарят. Търговци в храма, нищо друго!
  • 9 Учуден

    34 12 Отговор
    Според белия мафиот д-р Стефан Касабов, управител на УМБАЛ "Дева Мария" пациента е виновен защото отишъл болен в болница...ами крайно време е здравния министър да издаде заповед - в болница само здрави да ходим, 90% от лекарите в България са за затвор.
  • 10 Бялата мафия

    24 6 Отговор
    " Ръководството на болницата е готово да я превърне в инфекциозна - само за лечение на пациенти с коронавирус."...вече други болести няма, рак, инфаркт и инсулт няма да се лекуват, само корона, ще им дават парацетамол и по цял ден ще си клатят краката!

    Коментиран от #16

  • 11 Дълбоко Виждащ

    22 11 Отговор
    На 66 без заболявания-Браво,но невъзможно!Преди няколко дни...Станал професор,От 02.10.2020 г 15лекари са се борили пряко сили за животът му.....Смърта е гадна работа-Да пази Господ,но Лъжата със смърта е престъпление!Засрамете се няма лекар починал от друго освен -Ковид 19!!
  • 12 Въпрос

    23 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 15 специалисти от болницата денонощно са се борили за живота му. Да попитам за това време колко пациента от простолюдитето са починали в билницата защото е нямало кой да им обърне внимание и защо лекарите реват, че не им стигал персонал - щом могат да отделят 15 специалиста за един пациент даже имат в излишък?

    Коментиран от #17

  • 13 Рошко

    15 7 Отговор
    Поразил белият му дроб, тва ковид стана като рака тцтцтц
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Събудиха се!

    2 1 Отговор
    Фактапунгерите!
  • 16 Лост

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бялата мафия":

    Виж кой и е собственик -Семир Абумелих и къде работи сега. Ще ти се изяснят доста неща.

    Коментиран от #34

  • 17 Храна за размисъл

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    Много добър и уместен въпрос, като добавя,ако 15 човека работят за да спасяват един човек каква здравна система имаме и от какъв арсенал лекуващи ще трябва да се поддържат болниците за успяват да спасят болните?
    Нещо сметките пак не излизат.
    И явно титлите които имат такива като него не ги отличават с нищо от останалите,всеки отива на едно и също място.

    Коментиран от #23, #26

  • 18 Аврам.

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    Неведоми са пътищата Господни.
  • 19 Диверсант

    4 1 Отговор
    Последния идиотизъм на КОВИДИДИОТИТЕ в Италия. Преди два дена жена е имала нужда от животоспасяваща операция, която можел да извърши само определен хирург. Същя се намирал под домашен арест ( карантина ) , защото имал положителен тампон. Шефът на болницата взема решение че трябва да бъде спасена и изпраща специална линейка да докара хирурга. Операцията е извършена успешно, хирургът е върнат обратно с линейката в домът си. И тука е гвоздея на фашисткия режим........ Шефът на болницата и хирургът получават административни наказания и глоби от по 5 000 €.

    Коментиран от #21

  • 20 Стига бе кретени

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо":

    Кога са се аутопсирали всички починали? А пораженията в белите дробове са толкова характерни при тежка ковид инфекция, че се виждат много ясно на скенер(компютърен томограф). Защо трябва да се рискува живота на аутопсиращ екип, когато всичко е ясно. Жалко за човека и лекаря, когото много пациенти помнят с добро. Съболезнования на близките му.

    Коментиран от #32

  • 21 Сигурно е идиотско това, но

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диверсант":

    ако жената все пак не оцелее дано близките ѝ не започнат да твърдят, че е заради ковид инфекция, с която я е заразил лекарския екип, извършил операцията. Предполагам, че всички мерки за защита са били взети, но... Много от хората са безсимтомни или с леки симптоми, но малка част от тях се явяват супер разпространители и няма как да се разбере кой е такъв и кой - не. Затова изолират всички с положителен тампон. За някои случаи като този трябва да се правят изключения, но с информирано съгласие от пациента(в случай, че е дееспособен, пълнолетен или в съзнание) Или от роднините му, че са информирани, че хирургът извършващ операцията е с положителен тампон и са съгласни той да извърши операцията. Защото иначе същите при неблагоприятен развой биха могли да съдят клиниката за огромна сума. Монетата има винаги две страни.

    Коментиран от #24

  • 22 SDS

    8 1 Отговор
    Неведоми са пътищата господни.Няма угодия.Как се става лекар,а?Как се изучава всичката материя?Как се карат дежурства и се израждат бебета?Бъдете човеци,бе!!!!!!!!!!Специалист е починал от нещо което утре и нас ще тръшне.Това си е руска ролетка-засега с много праз ни отвори в барабана-ама всеки ден го сменяват с все по-малко отвори.Ще се стигне до много патрони и една дупка-ЩРАК И МРАКККККККККККККККККККККККККККК.
  • 23 За живота на колега лекарите

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Храна за размисъл":

    се борят по-усърдно, отколкото за 80 годишен неосигурен здравно ром или даже за редови пациент на същата възраст, който не е от лекарско то съсловие. Може да го считате за неправилно и неморално, но усилията са по-големи за колега и човек, когото познават и са работили рамо до рамо години наред. Още повече, че всички лекари са в по-висок риск и знаят, че всеки от тях след месец - два може да се озове на мястото на починалия. Често по вина на пациенти, които до вчера са твърдял, че няма вирус и са неглижирали всякакви мерки. Не че и сред лекарското съсловие няма безотговорни индивиди, които нехаят за мерките и ги неглижират...
  • 24 Диверсант

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Сигурно е идиотско това, но":

    Проблема на жената не е имал нищо общо с КОВИД идиотизма. И двамата лекари са си давали сметка за истината затова за тях е било по важно да спасят жената, отколкото да се подчиняват на идиоти

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Бургазлия

    4 3 Отговор
    Със сигурност знам, че доктора е имал ДИАБЕТ! Това е съпътстваща болест! Болницата е гербераска!
  • 26 Да, всеки е смъртен.

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Храна за размисъл":

    И ако за него са се грижили толкова хора и са му приложил всички възможни терапии, за да го спасят и не са успели на четящите да е ясно, че за всеки един от тях едва ли ще водят такава "борба за спасяването му". Особено ако е по-възрастен, с куп придружаващи болести и го лекуват в някоя болница в малко градче с 1 лекар и 2-3 медицински сестри, а има още 10 тежко болни в даденото инфекциозно отделение. Така шансът за оцеляване пада в пъти. Затова ви съветват да си носите маските и да не се бутате в навалици дори на открито. За да се опазите, докато уж намерят някакво по-ефективно лечение, ваксина или просто да се запазите здрави през студените месеци, когато комбинацията грип+ковид ще е още по-смъртоносна. Няма как да знаете дали ще сте от щастливите безсимтомни или ще ви тръшне яко "гадината". По-добре 10 - 14 дни домашна карантина без да се чувствате зле, отколкото болница, интубация и... Затова не роптайте, когато сте ОК и ви затворят у дома, заради положителен PCR, а се чувствайте щастливи. Никой никого не насилва да влиза в болница без нужда. Но не чакайте да не можете да си поемете, че да вземете мерки. И кихащи, кашлящи и прочее, които се чувстват що-годе добре и не им се дават пари за PCR да не миткат много навън и да се срещат с приятели, а да бъдат отговорни и да пазят другите известно време. Нищо, че не са убедени дали са с ковид или е просто настинка.

    Коментиран от #31

  • 27 Проблемът е, че лекарят

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Диверсант":

    е с положителен тампон и дори да е от 70-те % безсимтомни или с леки симптоми представлява известен риск за колегите си в екипа и в частност за пациентката си, която може да се е нуждаела от спешна интервенция, без която няма никакъв шанс за живот, а евентуалната зараза с ковид тогава(с малък риск, ако са взети всички мерки) е най-малкият ѝ проблем. Трябва да има медицински протокол как да се действа в подобни случаи. Общ за цялата страна, но да остава информирано то съгласие.Даже да се касае за катастрофа времето, необходимо да се доведе лекарят със специализирана линейка от защитен с екипировка шофьор би трябвало да е предостатъчно, за да се открие близък на пострадалия. Не познавам конкретния случай, а не ми се рови в Италия ската преса онлайн. Дай линк към случая.
  • 28 Ковид идиотизъм е за теб.

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Диверсант":

    Сигурно има преекспониран, но има вече десетки починали лекари, заразени на работното си място най-вероятно. Докато не се влошат те обичайно работят и предават заразата на пациенти, дошли при тях, не заради ковид, а със съвсем различни оплаквания. За един онкоболен операция извършена от лекар с ковид може да е по-бърза смъртна присъда, отколкото отлагането с 1-2 седмици. А че хирурзи в разни частни болници са недоволни от ситуацията няма какво да говорим... В опасна среда(истински или леко преувеличена) хората се въздържат да си правят някои операции(пластични, ортопедични(ако не са належащи, очни за корекции на късогледство, далекогледство и т. н.) Печалбите им се сриват и е нормално да са недоволни, защото стоят без работа и губят пари. Също като в курортите, заведенията и т. н. Факт е, че има рязко покачване на хората в интензивните отделения в света и най-вече в Европа с настъпването на есента. Сигурно има и некоректно отчитане на случаи с тежки придружаващи болести, които и без друго не са имали шанс за оцеляване, но предполагам, че и през лятото е имало такива. А сега болните(сериозно и критично болните) като брой са скочили в пъти. Починалите също. Огромен е броят на тези с положителен PCR и дори само 10%да са с тежка клиника и 1%да стигат до интензивни отделения 1%от 8700 души е 87. Говоря за Чехия.Където вчера има 67 или 69 починали, за разлика от Италия, където са под 50 в момента. При многократно по-голямо население. Само не ме убеждавайте, че в

    Коментиран от #29

  • 29 Продължавам да си губя

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ковид идиотизъм е за теб.":

    времето тук, с надеждата да накарам някого да спазва по-стриктно мерките. Въпреки, че зная че повечето хора тук текст по-дълъг от 5 реда не четат. Само не ме убеждавайте, че в Чехия изведнъж са решили да стават огромни лъжци. Никой няма интерес да затвори държавата си и да плаща купища помощи за затворени бизнеси, за безработица и т. н. Нидерландия и Белгия също имат ръст на случаите, а във Франция да не говорим... Само 5%от 32 000 души да се нуждаят от болнично лечение едновременно в ковид отделение си е драма. Защото 1500 души това е на ден, а не на седмица. И 2%да са ще са 640 души. А без строги мерки утре заразените ще са повече и пак ще има препълнени болници и смърт... Повече пациенти=по-малка грижа и по-малко оцелели. Затова са всички тези гадни мерки и ограничения, а не да ви съсипват живота и бизнеса. Защото не умират само старци, а и хора на средна възраст, а дори и млади,лекари, медицински сестри и т. н. Не че не се умира и от катастрофи, онкоболести, инфаркти, инсулти. Но те не са заразни(като изключим някои ракови заболявания с доказано вирусен произход). Но ковид намалява шансовете за живот на всеки от гореизброените в пъти, а дори може да е пряка причина за по ранно получаване на инфаркт или инсулт поради пораженията не само върху белите дробове, но и върху кръвоносната и сърдечносъдовата системи в организма.
  • 30 Той

    1 3 Отговор
    Това, че е професор не го прави безсмъртен.
  • 31 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Да, всеки е смъртен.":

    Причините за болестите не де учат от докторите и няма заразни болести.
    Наследствените болести се повтарят защото децата копират имитират родителите си,учат се от тях и животът им придобива същата форма.
    Не случайно всеки знае,че всичко идва от главата.
  • 32 Човека е починал

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Стига бе кретени":

    от скоротечен Рак на белия дроб.Онко болниците отдааааааавна са претъпкани умират с хиляди но там истерия НЯМА статистика НЯМА ЗАЩО??? Защото е нещо познато но виж новоизмислената ПАРАНОЯ и Истерия психически ще разболее и здравите благодарение на Гьобелсовата пропаганда и стъкмистика Гърмяща неспирно по ТЕЛЕВиЗиите

    Коментиран от #33

  • 33 Политолог

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Човека е починал":

    Ае скрии се бе мълуумник....
  • 34 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лост":

    Веднага направихте коментар за собственика да той е от Ирак женен за Българка
  • 35 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Понеже има коментар за онкоболните аз също искам да знам води ли се статистика за раково болните.Колко умират на месец от какъв точно рак ?Или ги водят още на лечение и точат касата.Брат ми отиваше на вливки за половин ден и го водят на стационар няколко дена.Здравеопазването е ТРЕСАВИЩЕ и никой не прави елементарното,защото нямат интерес от ПОЗРАЧНОСТ.
  • 36 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    БЕЛОДРОБНА ТУБЕРКУЛОЗА



    За да разберем белодробната туберкулоза, трябва да разберем биологичната програма за белите дробове. Конфликтът, свързан с белите дробове е „смърт-страх конфликт”, защото на биологичен език смъртната опасност е еднозначна с невъзможността за дишане. В момента, в който е налице смъртната заплаха, клетките на белодробните алвеоли, които отговарят за снабдяването с кислород на дробовете, моментално започват да се размножават, образувайки белодробни възли или белодробен рак. Биологичната цел на тези възли и на този рак е да се увеличи капацитета на дробовете, за да може индивидът да се справи със смъртната заплаха.



    Трябва да се знае, че по време на активната фаза на този конфликт не се наблюдават никакви симптоми. В момента, в който се реши конфликтът, белодробните възли и белодробният рак започват да се разграждат и разрушават с помощта на туберкулозни микобактерии. Появяват се типичните симптоми: кървави секрети, болезнена кашлица, нощни изпотявания, висока температура, умора.

    Коментиран от #37

  • 37 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Просветен илюминат":

    Трябва да се има предвид, че тежеста и продължителността на лечебната фаза зависят от силата и продължителността на предходната конфликтно-активна фаза. Затова една тежка и продължителна лечебна фаза може да има сериозни усложнения, да изтощи индивида и да доведе до смърт, особено ако тежките симптоми продължават месеци наред.



    По време на Първата световна война милиони хора са изпитвали страх от смъртта и когато войната свършила тези хора навлезли в лечебна фаза, която причинила епидемията от белодробна туберкулоза през 1918 година. Но защо са умрели толкова много хора? Трябва да знаем, че когато туберкулозната бактерия разгражда туморите, тя образува много туберкулозен секрет. Този секрет, който се изхвърля с храчките, е богат на протеини. По този начин се предизвиква загуба на протеини, което може да причини протеинов дефицит, който дефицит да доведе до смърт. Поради тежестта на войната хората не са имали достатъчно храна, която да компенсира протеиновия дефицит и поради това болшинството от тях са умрели.

    Коментиран от #38

  • 38 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Просветен илюминат":

    Епидемии или пандемии се случват, когато много хора по едно и също време навлизат в лечебната фаза на един и същ тип биологичен конфликт.



    След 11 септември 2001 година са се увеличили случаите на белодробен рак в щата Ню Йорк. От гледна точка на Германската нова медицина това е напълно очаквано и причината не е в праха, както се посочва, а в изпитания смъртен страх от жителите на Ню Йорк.



    ИСПАНСКИ ГРИП



    Епидемията от испански грип също започва през 1918 година и също умират милиони хора. Епидемията започва през последната седмица на септември и достига своя пик в края на октомври. Защо? Защото на 14 септември 1918 г. император Карл І обявява края на войната. Връзката с емоционалния стрес, който са изживели хората е ясна.



    Кои са симптомите на испанския грип: висока температура, кашлица и пневмония. За да се разбере пневмонията от гледна точка на ГНМ, трябва да се знае биологичната програма, свързана с бронхите.

    Коментиран от #39

  • 39 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Просветен илюминат":

    Бронхите са свързани с главния мозък и показват тъканна загуба по време на активната фаза. Конфликтът е „териториален страх или уплаха” – страх в нашето обкръжение, страх в дома ни, на работното място и страх в региони или страни, където има война. Биологичната цел на тъканната загуба е да се разширят бронхите, за да може да преминава повече кислород и индивидът да може да се справи с конфликта. Когато се реши конфликтът и започне лечебната фаза, тъканната загуба се възстановява чрез клетъчна пролиферация. Наблюдава се подуване на бронхите, което води до спазъм, болезнена кашлица и дори възпаление на бронхите (бронхит). В зависимост от тежестта на лечебната фаза симптомите могат да бъдат от лека кашлица, възпаление на бронхите до тежка пневмония.



    Интензивната лечебна фаза, която включва бронхи, може да има сериозни усложнения, причинени от големите отоци в бронхите, възпалението и високата температура. Поради тази причина са умрели толкова много хора от испански грип. Те са имали дълга конфликтна активност, пълна със страх, поради войната и през лечебната фаза са се появили тежки усложнения. Именно пневмонията, придружена със задържане на вода, е причинила смъртта на милиони.
  • 40 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Хипотезата за заразността на заболяванията не е възпроизводима и не е научно издържана!



    С прости думи това означава, че ние няма да се разболеем от грип например, ако някой кихне пред нас.



    КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ НА ГРИПА A(H1N1)?



    Данните са взети от BC Health Service:



    ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА

    Висока температура се среща рядко при настинка.

    Висока температура от 37,8˚С или повече за 3-4 дни се свързва с грипа H1N1.



    КАШЛИЦА

    Суха, образуваща слуз кашлица се среща често при настинка.

    Необразуваща слуз кашлица се среща обикновено при грипа H1N1.



    ЗАПУШЕН НОС

    Запушен нос се среща обикновено при настинка.

    Запушен нос не се среща обикновено при грип H1N1.



    КИХАНЕ

    Кихането е характерно за настинката.

    Кихането не е характерно за грип H1N1.
  • 41 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Милиони хора са загубили живота си, защото са накарани да повярват, че СПИН е смъртоносна болест, причиняваща се от опасен вирус, който всъщност дори не съществува.



    Ето какво казва д-р Хамер за СПИН от гледна точка на Германската нова медицина: „СПИН” е комбинация от симптоми, които са съществували много преди измислицата за „СПИН”. Поради това повечето от симптомите на СПИН се причиняват от шока от диагнозата и се ускоряват от страха от самата болест.



    Типичните симптоми („заболявания”), които се причиняват от шока от диагноза „ХИВ/СПИН” са:



    · смърт-страх конфликти – рак на белия дроб, белодробна туберкулоза;

    · страх-ужас конфликти – бронхит, пневмония;

    · изолативни конфликти – рак на бъбреците;

    · конфликти на раздяла – кожни обриви, екзема, ...;

    · конфликти на самообезценяване – рак на костите, лимфом, левкемия;

    · конфликти на атака – сарком на Капоси.
  • 42 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    ИМУННА СИСТЕМА



    Традиционната медицина разглежда имунната система като отбранителна система – система за отбрана срещу микробите, които нахлуват в нашия организъм или срещу раковите клетки, които вече са се размножили в тялото ни. Всъщност медицината вярва, че слабата имунна система е причина за повечето заболявания.



    Традиционната медицина гледа на тялото ни като на бойно поле, където антителата и белите кръвни клетки представляват една армия от клетки-убийци, готови да атакуват врага. Фантазията на медицината няма граници. Теорията за автоимунните заболявания представя и предполага, че всъщност тялото ни атакува себе си и унищожава собствените си тъкани. Всичко това произхожда от идеята, че Природата е враждебна и антагонистична.