Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 19:44 1 766 23

Засилват проверките за спазване на Covid мерките в София

  • мерки-
  • софия

Екипите на общинска полиция съвместно с Центъра за градска мобилност продължават проверки в наземния градски транспорт и метрото

Засилват проверките за спазване на Covid мерките в София - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Днес, 19 октомври, кметът на София Йорданка Фандъкова проведе заседание на Софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, съобщава сайтът на Столична община.

На заседанието кметът Фандъкова разпореди засилване на проверките за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места. С цел ограничаване разпространението на заболяването се засилва контролът в търговските обекти и градския транспорт на София.

Служители на Столичен инспекторат, заедно с районите полицейски управления проверяват за носенето на маски, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция в магазини. Само за събота и неделя екипите са проверили 643 търговски обекта, на част от които са дадени предписания за недопускане струпването на хора в магазините и влизането на клиенти без предпазни средства.

Екипите на общинска полиция съвместно с Центъра за градска мобилност продължават проверки в наземния градски транспорт и метрото.

По настояване на кмета на София СДВР увеличават екипите, които ще съдействат за извършването на проверки в градския транспорт.

През последната седмица в градския транспорт за неносене на маски са съставени 55 акта по Закона за здравето, 9 предупредителни протокола и 1 полицейско разпореждане.

Дирекция „Образование“ е в постоянна връзка с директорите на детски градини и училища, изисква се информация за състоянието на персонала и децата. Много важно, освен дезинфекцията на помещенията е и спазването на сутрешния филтър и разделянето на потоците. Периодично се извършват проверки в столичните детски градини, ясли, училища и социални домове, като през миналата седмица са проверени общо над 30.

Продължава извършването на ежедневна дезинфекция на спирките на градския транспорт, както и превозни средства. По график се дезинфекцират пешеходните подлези и съдовете за смет.

Столична община поддържа логистичен център, в който осигурява наличности от препарати за дезинфекция и защитни средства. Отделения за болни от COVID-19 има разкрити в общинските Първа, Втора и Пета МБАЛ и към момента в тях се лекуват 38 пациенти.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Публикувай

    18 6 Отговор
    Такъв парцал не съм слагал,няма и да сложа!
    Дреме ми за гербавата пасмина🖕🖕🖕🖕🖕
    5362

    Коментиран от #3

  • 2 Къна

    5 3 Отговор
    Тъжно е да се убедиш,че ромската кметица Юрданка Фон Дъкова изпраща на сигурно заразяване с КОВИД служителите правещи проверката.В същото време от месеци в цяла Европа няма контрольори в транспорта и 80% от пътниците се возят на аванта.
  • 3 Галфон

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Публикувай":

    За гербавата пасмина на никой не му пука но този вирус е реален и убива вярвайте ми!!!носете маски и спазвайте правилата защото става въпрос за човешки живот а не за вашия. Без смъртниците.

    Коментиран от #5

  • 4 Племето

    6 6 Отговор
    се ръга по пазарища и магазини като овци.
  • 5 Ъгъл

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Галфон":

    Верно си галфон и то голям!!!😷🤧😷😷🤕

    Коментиран от #8

  • 6 Матей

    6 0 Отговор
    Вот тебя,братушка,американос!Боко вика,няма да затягаме мерките,а неговите чиновници постоянно затягат.Това е някакво ДЕЖА-ВЮ,ТЕАТЪР НА АБСУРДА.кКАВО СТАВА В ТАЯ КРИВА НИВА,БЕ?аЗ ЛИ СЪМ ясновидец или има някакъв зъл план за връщане на кошмара от ранната пролет?Тия из-ро-ди не им пука от нищо,изобщо нямат усещане за мяра,за срам и приличие,това е цинизъм и садизъм.И на всичкото отгоре няма протести и размирици,защото тия типове са неудържими в прос-то-тия-та си.
  • 7 анестезиолог

    9 10 Отговор
    Единственото спасение е затваряне на ресторантите, баровете, фитнесите, казината изобщо бизнесите за развлечение на престъпния свят и огнище на чумата!Тoй /''доцентът ви''/ прoдължaвa дa гoвoри зa oбикнoвeн грип и нe иcкa дa пoвярвa, a и нe мoжe, зaщoтo e eврeин, чe тoвa нe e oбикнoвeн грип, a изкуcтвeнo cъздaдeнa бeлoдрoбнa чумa зa унищoжeниeтo нa пo-гoлямaтa чacт oт чoвeчecтвoтo и зa нaмaлявaнe нa нaceлeниeтo нa Зeмятa! Нe рaзбирa тoвa мaгaрe, чe при биoлoгичнo oръжиe тeoриятa зa cтaдния имунитeт нe върви! Кaк изoбщo e cтaнaл дoцeнт ce питa в зaдaчaтa и калинка с диплома ли е? Тecтът му бил oтрицaтeлeн? В мoмeнтa ce чувcтвa дoбрe, нo cлeд някoлкo дни кoгaтo ce cъбуди внeзaпнo прeз нoщтa oт нeдocтиг нa въздух, вce eднo ''e излязъл oт кocмичecкaтa cтaнция мир'' зa мaлкo нa рaзхoдкa, ce питa ''e.a cи мaйкaтa'' и мeнe ли мe дoкoпa бeлoдрoбнaтa чумa cъc cтрaннoтo нaимeнoвaниe Кoвид 19, ''a aз cи миcлeх, чe гeнeтичecки нe мoжe дa мe дoкoпa''? Търcи киcлoрoдeн aпaрaт oкoлo ceбe cи, нo дoкaтo дoйдe линeйкaтa мoжe и дa e вeчe c избил мoзък oт липca нa киcлoрoд... Зaпoчвa дa cъжaлявa зa глупocтитe кoитo e нaгoвoрил в eфир или нaпиcaл в интeрнeт и хилядитe пoгубeни живoти кoитo ca прoчeли глупocтитe му, нo киcлoрoдът тaкa и нe идвa и прoдължaвa дa ce зaдушaвa....Вcички ce миcлят зa нeдoceгaeми oт чумaтa и ce прaвят нa тaрикaти и кaтo бoгoизбрaни, дo мoмeнтa в кoйтo кръвтa им избликвa oтвcякъдe oт липca нa въздух, a рoднинитe им търcят пaри зa пoгрeбeниe, нo cлeд тo

    Коментиран от #9, #13, #22

  • 8 Галфон

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Ъгъл":

    Ти си галфона, мои приятели лежаха в болница месец и половина и едвам ги спасиха. Сега едва дишат , и те не вярваха , но сега даже дават съвети как да се предпазим. Така , ме сега видя ли някой без маска на закрито или да не спазва мерките и звъня на 112 ако вие сте безсмъртни моето семейство не е!!!! РАЗБРА ЛИ ГАЛФОН!!!!!

    Коментиран от #12

  • 9 продължение

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "анестезиолог":

    нo cлeд тoвa вeчe нe ca тoлкoвa гoлeми тaрикaти, дaжe хич....
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 7 Отговор
    Трябва пак да затворят големите градовес пунктове...Няма как и трябва да се пуснат хората в платен отпуск...на мен мам ми дава джобни всеки ден и аз съм си ного добре.Няма нужда да хода да работа
  • 11 Галфон

    1 6 Отговор
    И аз имам бизнес но спазвам всички мерки. Вирусът е реален и убива. Разберете го най накрая.

    Коментиран от #16

  • 12 Скоро

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Галфон":

    Всички ще отговаряте за лъжите и измамите си! Ясно?

    Коментиран от #14

  • 13 Антон

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "анестезиолог":

    Що за простотии и безсмислици!? Какво ще е това "биологично оръжие" със смъртност 0.14% (данни на СЗО). Останалото дори не заслужава коментар.

    Коментиран от #15, #19

  • 14 Галфон

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Скоро":

    А ти най вероятно с живота си. ГАЛФОН!! Дано не си болен от нещо друго. Ноооо Кото се разболееш драсни един ред тука да видим как се чувстваш.

    Коментиран от #17

  • 15 Галфон

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "Антон":

    Пробвай го и ще разбереш. НАЗДРАВЕ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 О. Ч. З

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Галфон":

    Не отричам че има някакъв вирус но за 45 дена обиколи половин Европа и никъде не успях да се заразя имам още поне 30 човека познати тираджии и те са здрави а ходим на места където се водят едва ли не пред изчезване от пандемията как става това
  • 18 Офф

    4 0 Отговор
    Галфона е жалък, гробарски, платен трол
  • 19 Диверсант

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антон":

    Да, има някаква заряза, но съвсем не е това с което ни надуват главите от 10 месеца. Четох че от всички заразни болести които е имало и продължава да има това е с най малък процент на разпространение и прихващане. Който вярва на това
    което му говорят журналисти и политици, нека си вярва. Който иска да ходи с маска, нека си ходи. Ако иска и скафандър да си сложи в леглото. Но да задължават и тероризират всички ми идва малко много. Маркираните не ми пречат. Даже са забавни, някой жени изглеждат и много секси. Имам чувството че махайки и маската усещането ще е все едно че и събуваш прашките

    Коментиран от #20

  • 20 О. Ч. З

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диверсант":

    Даже някъде ми попадна материал че са направили изследване. Хората заболели от ковид и са ползвали маски са повече от тези които не са ползвали тези парцалчета. Но все пак трябват бройки за това от днес със маска дори и като се спи

    Коментиран от #21

  • 21 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "О. Ч. З":

    Как се чувстват тия с маските нямам идея. Още на първата минута като я сложа на места където няма как на гърлото ми се образува храчка която трябва да изплюя. Така няколко минути и после съм принуден тайно да я пльосна някъде на земята. За каква хигиена говорим
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове