Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 21:42 6 868 34

Нови 200 камери в София ще засичат дори говорещите по телефон шофьори

  • камери-
  • нарушения-
  • шофьори

За всяко нарушение като минаване на червено, неправилни маневри и говорене по телефона без хендсфри ще се съставят фишове

Нови 200 камери в София ще засичат дори говорещите по телефон шофьори - 1

Затягат контрола над шофьорите в София. Над 200 допълнителни камери ще засичат за нарушения в района на светофарите. Това ще стане с включване на камерите на столичната община към системата на КАТ, предава NOVA.

Сега част от устройствата, монтирани на възлови кръстовища, следят само за каране в бус лента и следят трафика. До седмици вече ще работят синхронно с “Пътна полиция”, съобщиха от Столична община.

За всяко нарушение като минаване на червено, неправилни маневри и говорене по телефона без хендсфри ще се съставят фишове.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данък кладенец

    78 6 Отговор
    БВП данъци и фишове 😂
  • 2 Ивайло

    82 16 Отговор
    Само се чудят как да вземат още пари от хората и това се представя като някаква превенция и ужза наше добро, а крайната цел са само парите

    Коментиран от #3, #10

  • 3 БАЙ Х@Й

    43 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Пътя към Ада е постлан с добри намерения!
  • 4 1245678

    47 5 Отговор
    ХАХА ПЛАШАТ ГАРГИТЕ,АКО КАМЕРИТЕ СНИМАТ ВСИЧКО ТОВА....10 ГОД, НЯМА ДА СТИГНАТ ЗА ПИСАНЕ НА ФИШОВЕ...АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ

    Коментиран от #22

  • 5 аллоу

    38 18 Отговор
    Според законите на ЕС ,никой не може да бъде сниман без да уведомен и дал съгласие !

    Коментиран от #8

  • 6 Мутрите вън!

    44 5 Отговор
    Хазната се опразни от бонусите, трябва да се одерат още кожи от народа,
    и да се изхвърлят, че икономиката "работи"!

    Коментиран от #7

  • 7 Така е

    24 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мутрите вън!":

    Фатмаците искат още пари.Трябва дране.
  • 8 така така

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "аллоу":

    Какви закони на ЕС???

    Коментиран от #9

  • 9 Ей такива

    23 10 Отговор

    До коментар #8 от "така така":

    Не могат да те снимат без предупреждение или твое съгласие (със изключение на охранителните камери).Иначе съд!

    Коментиран от #27

  • 10 Стига бе

    18 33 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Ама след това ревете, като станат произшествия. Хем нещо трябва да се направи, а като се прави, ами събирали пари. Ако не го правиш, няма да ти вземат. Бъди изряден, няма да ти вземат.

    Коментиран от #16, #21

  • 11 Бай Шиле

    22 3 Отговор
    Камерите сканират ли номерата за Гражданска отговорност? Не? защо тогава са дарение от Гаранционния фонд на застраховането?
  • 12 КГБ

    22 3 Отговор
    Столично община играе със застрахователите хайдушко хоро.
  • 13 минчо

    39 6 Отговор
    СЛОЖЕТЕ КАМЕРИ КОЙТО ЗАСИЧАТ УМИРАЩИ ПАНСИОНЕРИ ОТ ГЛАД И ЛИПСА НА ЛЕКАРСТВА ИЛИ КАМЕРА ЗА ТОВА КАК ХИПЕРМАРКЕТИТЕ ИЗНАСЯТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.ААА ТОВА ЧЕ ЩЕ СНИМАТЕ НЯКОЙ ЧОВЕК ДА ГОВОРИ ПО ТЕЛ.В КОЛАТА СЕ СМЕШНО И ЖАЛКО В УМИРАЩА БЪЛГАРИЯ ДА ГО ПРАВИТЕ

    Коментиран от #14

  • 14 Не не

    7 23 Отговор

    До коментар #13 от "минчо":

    Не слагайте камери! В умираща България оставете хората да се изтрепат по улиците. Не им отнемайте правото да карат с 200, да минават на червено докато говорят по телефона! Това не е човешко!

    Коментиран от #18

  • 15 Игри на камери

    14 3 Отговор
    То в на Боко покоите има камери пък на кръстовищата няма да има аама ха.
  • 16 Отворко

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "Стига бе":

    Не бе,нека взимат.Да им приседне дано.Само искам да знам -Как са закупени тия камери?Кой?Как се използват парите от глобите ...
  • 17 Комунизмът бил тоталитарен, а?

    26 2 Отговор
    На ви сега демокрация с чатал на врата, малоумници такива! Разберете - няма ляво и дясно, има само горе и долу! Тези отгоре винаги ще шибат онези отдолу!
  • 18 минчо

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Не не":

    ОТ КАТАСТРОФИ УМИРАТ 650 ЧОВЕКА НА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ.ОТ ГЛАД И ЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ УМИРАТ 10500 ЧОВЕКА.САМ СИ СМЯТАЙ.ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗТИЧАТ НА ГОД.10 МИЛЯРДА ЕВРО ПЕЧАЛБА ОТ ХИПЕРМАРКЕТИТЕ.Е СМЯТАЙ КОЛКО Ф 16 ДОРИ ПРИ ТИЯ НАДУТИ ЦЕНИ СА .А КОЛКО СТАРИ ХОРА ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО ВИСОКИ ПЕНСИИ А КОЛКО ЖИЛИЩА ЩЕ СЕ ПОСТРОЯТ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ.И КЙК МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЩЕ Е 1000 ЕВРО.САМО МИСЛИ

    Коментиран от #19

  • 19 Не не

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "минчо":

    Е да ги оставим да умират 650 човека? Що не! Що да не си караме с 200!

    Коментиран от #20

  • 20 минчо

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Не не":

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА УМИРАТ НО КОЯ ЦИФРА Е ПО ГОЛЯМА 650 ИЛИ 10500 .ААА КАКТО Е КАЗАЛ ХРИСТО БОТЕВ ...НЯМА ВЛАСТ НА ГЛАВА КОЯТО Е РЕШИЛА ДА ПАДНЕ
  • 21 прованс

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стига бе":

    слагат бабешки ограничения на големи булеварди където може да се кара бързо и няма пешеходци и следят за да събират глоби а в кварталите е далеч по опасно да се кара дори с 50 покрай паркираните коли но никой не следи малоумие, да си изряден спрямо нашия кат е непрактично нелогиччно и ирационално ето защо хората са недоволни от всяко действие на държавата. вземи пример и с кръговото на четвърти - голям радиус позволява висока скорост вътре и всяко включване става рисковано, стават и катастрофи но реакцията към това е нулева...много са..
  • 22 Hoho Boho

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "1245678":

    Компютър ще разпознава заснетото от камерата и дали говориш по телефона.
    Компютър ще ти праща фиша по електронен път.
    ...хартията е минало ...никой няма да ти пише фишове
  • 23 Гост

    11 0 Отговор
    Непрекъснато се харчат парите на данакоплатеца за глупусти да се облагодетелства някоя фирма на властимащите. И накрая ефекта е нулев за хората.покледнете по колко камери през различни интервали от време са монтирани и накрая когато има нужда се окаже ,че не работят. Защо се пита след като са изхарчени парите? Датчици за да се правят умни светофари и пак нищо не работи.Всичко е една легална КРАЖБА!

    Коментиран от #24

  • 24 Hoho Boho

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Лошото е, че в един момент всичко това ще заработи...
  • 25 бай онзи

    3 1 Отговор
    късно е даже, минаването на червено е станало национален спорт.
  • 26 Е това ни е икономиката

    4 0 Отговор
    Хората искат да се развиват .Герб долу и оставка.
  • 27 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ей такива":

    Що пишеш глупости, бе многознайко?
    Снимат, та знае ли се! Сниман съм няколко пъти из Еврапа, обикновено задния номер, ама най-ясно се видях в Германия, на влизане във Франкфурт, снимка като за паспорт, другите пасажери бяха замъглени, колата беше рент-а-кар, и ме намериха в България. А, и си платих глобата, като не ми мина и бегла мисъл да ги съдя, щото не съм дал съгласие да ме Снимат! Та много ми се иска да снимат отворко като теб, и после да ти гледам сеира! Щото тука сме отворени, права, съд, ама къф си ти и т.н.
    Сигурно и книжка нямаш....
  • 28 Criminal

    5 0 Отговор
    В Европа си снимат, ама за скорост, а на снимката си верно като за документи.......ама за другите глупости незнам колко е доказуемо и там няма такова нещо........ако на ляв завой се навеждам на дясно да пръдна, значи ли че не съм се огледал???
  • 29 Нали искахте европа

    3 0 Отговор
    Ето ви европа
  • 30 КАТ

    0 2 Отговор
    Крайно време беше.
  • 31 Фидел

    2 5 Отговор
    Отдавна трябваше да е факт. Глоба, глоба и пак глоба. Така се въдворява ред. Да не би германците да са по-праведни? Имат глоби. Това е. Работи. Никой не може да издържи на глоба.

    Коментиран от #32, #34

  • 32 На глоба издържат само

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Фидел":

    Ромовете тех глоба не ги лови
  • 33 2025та

    2 1 Отговор
    25% от бвп ще се формира от камерите на кат....
  • 34 Мехо

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Фидел":

    А кога пътищата ще станат като на германците? На глоби го докарваме ама на стандарт НЕ. Не е ли по важно да се направят в градовете отделни секции за пропускане на трафика при десен завой на червено? Или адекватна хоризонтална маркировка по 85% от пътищата? Само че там не се събират кинти. А колко народ чака в задръстването и се е изтрепал няма значение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове