Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 14:28 3 278 46

Починалите от COVID-19 у нас вече са колкото в 3 съседни държави взети заедно

  • починали-
  • covid-19

Починалите лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция, са 1064

Починалите от COVID-19 у нас вече са колкото в 3 съседни държави взети заедно - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

1595 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последните 24 часа. 9038 PCR теста са направени през изминалото денонощие. Това показва Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 90; Бургас - 41; Варна - 75; Велико Търново - 19; Видин - 3; Враца - 23; Габрово - 20; Добрич - 14; Кърджали - 45; Кюстендил - 19; Ловеч - 11; Монтана - 51; Пазарджик - 25; Перник - 35; Плевен - 23; Пловдив - 140; Разград - 30; Русе - 47; Силистра - 3; Сливен - 37; Смолян - 13; София област - 48; София град - 549; Стара Загора - 56; Търговище - 70; Хасково - 25; Шумен - 64; Ямбол - 19.

У нас към момента са потвърдени 34930 случаи на новия коронавирус, от които 16033 са активни. Излекувани са 17833 лица. 235 от тях са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 1792-ма. От тях 112 се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 1786. През изминалите 24 часа са регистрирани нови 59 случая, 21 от които са установени при лекари, 19 - при медицински сестри, 10 - при санитари, 3 - при фелдшери и 6 - при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция, са 1064. Новите случаи от изминалото денонощие са 16.

Така починалите от К-19 у нас вече са колкото в три държави на Балканите взети заедно - Гърция, Хърватия и Словения


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странджата

    52 7 Отговор
    Аха а кога ще разберем наистина какво ни готвите след такова гръмко изявление?

    Коментиран от #26, #27

  • 2 Смъртта е част от живота

    42 6 Отговор
    00ОТГОВОР
    Откак почна истерията с коронавируса изведнъж внезапно спряха да умират от инфаркти от инсулти от белодробна емболия от разкъсване на аортата от сърдечен арест исхемична болест на сърцето сърдечна недостатъчност от пневмония от други вируси от спинове от ракове от перитонити от спукване на панкреаса и от още куп неща от катастрофи явно вече се мре само от короната явно е модерно да умреш от короната ама Добро утро бе вие сега ли разбрахте че смъртта част от живота няма нищо по-сигурно смъртта като умря пък се прероди ме аз със сигурност не искам да се прераждам в човек няма по голяма гад от човека егоизъм алчност крадци убийци двуличие предателства и така нататък не ни повтаряйте по цял ден че ще умреме това го знам от раждането че един ден умираме няма нищо ново в това или може би ще се мислили за безсмъртени хората повече са навредили на земята отколкото да си помогна ли с нещо айде довиждане и да сте живи и здрави мен не ме мислите не преча на никой спазвам мерки всичко просто казвам че смъртта е част от живота човек се ражда за да умре вие все едно сега го осъзнавате странни хора странни хора жив и здрав да е Бареков на на никой никога не съм мислил лошото с мен няма злоба завист алчност и куп други тъпотии които притежава човешкия хомо сапиенс

    Коментиран от #35

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мда

    49 0 Отговор
    Нормално, с най-калпавото здравеопазване сме в цяла Европа и не само от коронавирус сме с много починали, ами и с всякакви други заболявания.

    Коментиран от #16

  • 6 Абсурдите продължават😂😂😂😂

    40 5 Отговор
    Да бехте казали че са отвлечени от извънземни по има шанс да се вържем😂😂😂😂😂
  • 7 Това е

    40 2 Отговор
    Защото сме прости колкото простите хора от три държави взети заедно. Или иначе казано 17 милиона в гореописаните държави имат толкова простаци колкото 7 в потурчената циганска територия някога наричана БГ

    Коментиран от #34

  • 8 Centurion

    41 5 Отговор
    Починали С ковид 19 ,а не ОТ ковид 19.Няма починал от Ковид,всичко е спекулация, изкуствено раздухвана истерия и грандиозна лъжа.Болниците са претъпкани щото пътеката за ковид е 1200 лв.Всеки тестван в болница е " положителен и болен" Измамници долни.Бялата и фармацевтичната мафия са в действие.Помагат им медиите,и схемата се завърта.Много хора ловят в момента риба!!!Безмозъчни същества дал Господ.Облъчват ги с телевизия и медии,и те горките вярват,на тези манипулации.Както се казва в един клип,това с ковид е най голямото престъпление към човечеството.Евреските фармацефтични гиганти не се спират пред нищо,в името на парите.Това е моята истина!!!

    Коментиран от #36

  • 9 селтак

    30 3 Отговор
    Абе, от сички видове грип, само covid-19 ли остана да циркулира? За един приятел питам!
  • 10 Гост

    28 0 Отговор
    Според статистиката на Словакия има малко над 35 хил. заразени и малко над 100 починали. Според българската такава - малко под 35 хил. заразени и близо 10 /десет/ пъти повече починали - над 1000! Нищо чудно, че в три балкански страни отчитат починали колкото в България! Намирисва на манипулиране на данни - познайте от кой!?
  • 11 така е

    8 13 Отговор
    И повече могат да станат. Броячите да не мислят, че са преброили всички болни и вирусоносители? Наистина много хора имат симптоми, но не се тестват. РЗИ не си дава зор, щото за кво, сега пък и да работят ли трябва. Тестовете са по собствено желание. Вирусът се разпространява свободно. Ама докато не затворят заведенията и училищата така ще е.
  • 12 Данъкоплатец

    15 0 Отговор
    Дължи се на качественото ни здравеопазване.
  • 13 Всичко е наред

    5 0 Отговор
    Много миризливки се навъдиха. Много гадно миришат
  • 14 Ставри

    14 1 Отговор
    Прост народ, слаба държава! Продължавйте да гледате медии и цъкайте с език колко е страшно, тя реалността е друга.
  • 15 С6с5с4

    1 0 Отговор
    Няма място за старите кучета, няма какво да се прави
  • 16 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Мисля че по малко измрели от един среднистатически град в Китай
  • 17 Пешо

    11 0 Отговор
    Много калпаво здравеопазване.
  • 18 Изнервена

    11 1 Отговор
    Ей писна ми от тия лъжи! Фалшификации за всичко в тая държава! Това правителство да си ходи :(
  • 19 Верно ли

    8 0 Отговор
    Ми просто тези държави не списват така възторжено умрели като нас, капиш?
  • 20 Намирисва

    11 3 Отговор
    на опити за реабилитация на Мутафчиев. Вместо съдът да се занимава с него,сега се опитват да покажат че "яко ще се мре". Наистина е крайно време прокурата да започне разследване на манипулациите с данните и хората от Щаба да влизат в затвора.

    Коментиран от #28, #32

  • 21 Перо

    10 1 Отговор
    Това е по мутренската стъкмистика!
  • 22 Я... Я

    8 0 Отговор
    А ЗАЩО СА ПОВЕЧЕ???? НЯМА АДЕКВАТНИ МЕРКИ. ВСИЧКО Е ЗА ЕДНИ ПАРИ ЕВРА. ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ(ГЕПИ СЪС ПИШМАН ПАТРИОТОС) СА КРАДЦИ, НАГЛЕЦИ ПРОДАЖНИЦИ. ВСИЧКО КОЕТО ПРАВЯТ Е ЗА ТЯХНОТО БЛАГО ДЕНСТВИЕ... ПОЗОР. И ДА РАЗБЕРАТ ТУК ЩЕ СА МАЛКО, НО ТАМ ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО. ДОЛУ.... НЕ КЪЛНА ТОВА Е ИСТИНАТА ИСАМАТА ИСТИНА.
  • 23 Gost

    7 3 Отговор
    Не от Ковид, а с Ковид, мисирки!
  • 24 Тиквоний

    4 0 Отговор
    Строй калпави магистрали, феса строи болници.
  • 25 Бегето територията гробище😂😂

    5 0 Отговор
    В бегето винаги управниците са по комунисти от болшевиките и по капиталисти от юдейте и по папа от папата😂😂😂😂😂за пари управниците ше си продадат и телата
  • 26 Политолог

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Странджата":

    Ще разберете като ви таковаме с 200...
  • 27 Политолог

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Странджата":

    Ще разберете като ви таковаме с 200...
  • 28 Донков

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Намирисва":

    Намирисва щото си изпуснал нещата...
  • 29 Вирусолог

    4 2 Отговор
    Ако подушиш пръднята на жена / мъжа / си,значи,че не си заразен с " корона" и не е необходимо да си правиш PSR тест!! Още повече,че гащите не пазят пръднята да не излиза!!

    Коментиран от #30

  • 30 Гастроентеролог

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Вирусолог":

    Само че,преди това трябва да свариш боб и да не хвърляш водата!! Голямо пърдене ще падне!! Ха ха ха ха!!
  • 31 Когато

    3 1 Отговор
    Умре един политик тогава ше повярвам.
  • 32 Национален статистически институт

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Намирисва":

    През 2019г. САМО от рак са умрели 13 562, САМО от инсулт- 20 000, САМО от инфаркт-18 000!! Или общо 51 562 !! Тази година,от "корона"- ???? Вярно е ,че "ЯКО СЕ МРЕ, НО НЕ от " корона"!!
  • 33 Нормално

    4 3 Отговор
    Още април гръцкият Министър-председател ядосано дефинира България като държава, която надписва здраво сметката на вирусоносителите и починалите от Ковид 19, с една едничка цел, да се докопа до повече пари от заделеното от ЕК. Наскоро се увъртяха цифри за нови 12 милиарда за разпределяне. Ако не го докарваме от към брой население, защо да не го докараме от към брой починали от Коронавируса?

    Коментиран от #37, #38

  • 34 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Това е":

    До 7 ком -Всички не може да сме умни колкото теб бе другарю умен=сигурно си и кумуняга
  • 35 Що за глупости. Мрат хората от всичко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Смъртта е част от живота":

    Да не мислиш, че само 16 починали има вчера в България. С изброените от теб болести просто не ги оповестяват. Нито една от тях не е заразна. Ако ти получиш инфаркт няма как да заразиш лекарите, ако си оцелял но се нуждаеш от последващо лечение в болница. Ако там те заразят и ти направят PCR и починеш впоследствие ще те пишат жертва на ковид. Ако умреш без да си тестван не влизаш в подобна статистика. Много често усложнен ковид може да доведе до инфаркт и по-млади хора с предразположение. Но няма да те включат в статистиката ако си починал от инфаркт в дома си в случай, че не ти е бил направен PCR тест. От
  • 36 Ами запази си я за себе си твоята

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Centurion":

    истина, защото наистина не останаха места в много болници, заради такива невярващи като теб. А че сме застаряваща и болна нация всички го знаем. Болните, които нямат пари да си направят PCR тест за своя сметка личните ги съветват да пият антибиотик, и ако не се оправят и почувстват по-добре да викат линейка. Ама места в Шумен вече няма, във Варна май-също. ковид отделенията не са разтегателни, лекарите нямат клонинги, а също се заразяват и много са под карантина.
  • 37 През април имаме среднодневно

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Нормално":

    под двама души починали с ковид. А тогава в Италия, Франция, Испания, Англия, Швеция, Белгия, Холандия си измираха яко. Какво написване е имало април? Що за простотии. И сега има много държави, които са по-зле от нас в Европа.А средната продължителност на живота у нас и без друго е ниска. Две от тези държави не са ни съседни. И Хърватска и Словения също имат нарастване на случаите с ковид в момента. Че и Гърция. Смъртността и при тях расте, както и в цяла Европа.

    Коментиран от #39, #42

  • 38 Виж колко умират на ден от/ с ковид в

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Нормално":

    Чехия, Унгария, Румъния, Полша, Белгия, Нидерландия и тогава разправяй, че се надписват случаи у нас.

    Коментиран от #40

  • 39 През април

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "През април имаме среднодневно":

    Все още не бяха яхнали коня. Сега вече картината е ясна. И преди да се паникьосваш вземи погледни статистика първо колко умират, второ от коя възрастова група, трето имат ли придружаващи заболявания и сравни същото с Италия и ще разбереш за какво става дума. Цифрите сочат едно, оснавната част на болните и починалите са в групата над 70 г с придружаващи заболявания. В Италия и като цяло западна част на Европа в резултат на доброто здравеопазване има много такива хора, а в БГ доста малко. Ясно е поради що, нали?
  • 40 Естествено че се надписват,

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Виж колко умират на ден от/ с ковид в":

    За да се опитат да ги догонят, иначе парите за БГ ще са малко.
  • 41 Ясно е едно,Манипулацията е ефективна

    1 0 Отговор
    Като гледам коментариите, скоро като сложат КПП-тата и забранят излизането от домовете, ерго и протестите, повечето писарушки тук ще се провикнат Алилуя, спасиха ми животеца! И ръка ще са готови да целуват!
  • 42 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "През април имаме среднодневно":

    През април лекарите не получаваха хилядарка на месец. Знаеш ли какъв е критерия да я получиш? Да си имал поне един пациент диагностициран, забележи диагностициран като вирусоносител в рамките на месеца. Какъв е стимула на всеки възможен лекар да изкара поне един свой пациент като вирусоносител? А знаеш ли, че личните лекари току тъй не дават направления за тестове, а масово са в тандем с лаборатории и изпращат всеки един даже с течащ нос да си прави тест като му записват и час в неговата си лаборатория? Ха сети се защо. Тъй, че не ми говори за април. Бизнеса вече е ясен и за лекарите и за властимащите. А раята ... тя да чете и се травмира, колкото повече толкова повече. Мечо Пух!
  • 43 Васил

    0 1 Отговор
    Нали искахте свободия и баровете и заведенията да бачкат ето ви резултата.
  • 44 ЛУД ВРАБЕЦ

    0 0 Отговор
    Хахахахаха ще паднаа от смях хохохохохох шматкииии отивайте по добре да плашите гаргитееее хихихихи
  • 45 МАЯ

    0 0 Отговор
    И в Африка разбраха ,че КОВИД няма! Световна Измама!!! опитват се да въведат чиповете !
  • 46 К19

    0 0 Отговор
    Парите от PCR тестовете - 1млн лв на ден са сладки , НАЛИ !!! К19 - ИЗМАМАТА на годината !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове