Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 17:10 1 691 25

БСП: Правителството изпусна нещата с COVID кризата

  • бсп-
  • covid криза-
  • хаос

Всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората да се поемат от държавата

БСП: Правителството изпусна нещата с COVID кризата  - 1
Снимка: БСП

ИБ подкрепи Корнелия Нинова, че в Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит. Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието, водено от лидера на БСП Корнелия Нинова.

”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ. Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение. Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията.

БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021г. Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 натовец

    2 10 Отговор
    Тогава идваме ние с набора спринцовки.
  • 2 честен ционист

    11 11 Отговор
    Замириса на Виденовата зима.
  • 3 Гражданин

    17 14 Отговор
    Управляващите ни вкараха в икономическа и здравна криза и се покриха.Спешно трябва да се избере нов кабинет подкрепен от всички.България загива.

    Коментиран от #6

  • 4 КОВИТО.....НЕРАЗБИРАЕМО ЗА БСП

    19 12 Отговор
    НАЛИ НЕМАШЕ КОВИ БЕ ДРУГАРИ, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВАС БЯХА ПРОТИВ МЕРКИТЕ....СЕГА СЕ ВРЪТНАХТЕ....ЩО ТАКА БЕ СТОЛЕТНИЦИ....
  • 5 Ни ко га

    17 10 Отговор
    Комунистите още мечтаят за тоталитаризма.

    Коментиран от #7

  • 6 избегал

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гражданин":

    България отдавна е загинала преди 11г й пяхме опелото.
  • 7 Последния Софиянец

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ни ко га":

    А сега какво е?
  • 8 КОВИТО.....НЕРАЗБИРАЕМО ЗА БСП

    15 9 Отговор
    ВАШИЯТ ЧОВЕК МАНГЪРОВ НЕ ИСКА НИКАКВИ МЕРКИ......ЩО НЕ СКОЧИТЕ ПРОТИВ НЕГО......СТОЛЕТНИЦИ
  • 9 Хайде,

    4 8 Отговор
    Тези също като герберастите сънуват вируси и шкафчета.
  • 10 Учен руснак

    14 9 Отговор
    Строгите мерки спряха когато вие хилядите протестиращи без маски започнахте протестите срещу празните сгради, но с цел да сеете заразата в София! Мeркитe кoитo Мутaфчийcки ни нaлaгaшe бяхa мeркитe нa cпaceниeтo, нo ''cтaдният имунитeт нa cтaдoтo нa Мaнгърoв'' и ''Мaнгърoвщинaтa'' ни дoвeдe дo aпoкaлипcиca!Ето това е което вашият Мангъров не иска и не може да разбере защото е калинка с диплома за 1000 лева и е полуграмотен! При биологичното оръжие на генна основа стадният имунитет е все едно да си направиш ваксинация за недосегаемост при ядрен взрив...Този вирус непрекъснато репликира и се нагажда към новите условия...Преди около година, близо половината Западни държави обвиниха Русия в използването на “Новичок” и имаше едно изказване на Мария Захарова /която според мен всъщност е реалният президент на Русия/, която каза - “Молете се да не ви демонстрираме нагледно какво представлява истинският Новичок”!! Измирате масово не от Ковид-19, а от най-новата разновидност и най-модерният ‘’Новичок-20’’!!! Измирате бавно, сигурно и зловещо в икономически колапс, като скоро ще ви затворят и по домовете, а за работа и ресторанти ще мечтаете! Измирате протестирайки погрешно и безсмислено срещу нищото, крещейки през нощта срещу прозорците на празни сгради все едно са хора, като някакви луди… Измирате от генно-биологично оръжие правено по ДНК матрица ат нас руснаците и знаенето на руски език не ви спасява, а имането на руска кръв и произход по бащина линия може да ви сп

    Коментиран от #11

  • 11 Продължение

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Учен руснак":

    може да ви спаси донякъде, но не падате духом и напирате изнемощяли на жълтите павета…Измирате не от Ковид-19, а от ‘’Мангъровщината’’си…

    Коментиран от #14

  • 12 госг

    9 8 Отговор
    Пролетта като удържаха положението, тия пак реваха най-много. Е, ето ви отваряне,туризъм,работете,учете, какво искате повече бе? Ама имало вирус. Виж ти. Нещо взехте да вярвате изведнъж,а ?
  • 13 бкп бсп

    10 8 Отговор
    Щом пищите другари,значи всичко е под контрол!!!! НИКОГА власт за вас!
  • 14 Последния Софиянец

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "Продължение":

    Измираме с хиляди и бацето ни рине с булдозер от жълтите павета.ха ха ха

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Що не си

    8 4 Отговор
    Е... оправите полу умрялата столетница!! За правителството има кой да се грижи!
  • 16 Пастир

    10 5 Отговор
    Правилно другари комунисти, правителството е виновно за цяла Европа че се е увеличила заразата. Тъпи червени кратуни нали вие казахте, че няма такъв вирус.
  • 17 Не бързай

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    нежен има време!Трима мой познати ЗДРАВИ дадоха фира в рамките на месец! За съжаление...ти и съжаление НЕ заслужаваш писателю "бизнесмен"!
  • 18 666

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ти още ли си жив бе?!
  • 19 провинциалист от провинция Тракия

    0 0 Отговор
    В заглавието между "COVID" и "кризата" какъв препинателен знак има?
  • 20 месара

    7 1 Отговор
    ако бсп беше на власт нямаше и да чуем за вируса ! критикуват и обвиняват правителството . що бе , вие щяхте да се справите по добре ли ? след няколко кризи изведнъж станахте много загрижени за българите ! аре стига с тоя предизборен популизъм , никой не вярва на лозунгите ви !
  • 21 Опа

    5 0 Отговор
    Ха тия пак обърнаха палачинката. Не ми пука и за Герб но тая партийка Бсп трябва да се забрани с закон
  • 22 АЗдрасти

    4 0 Отговор
    Сериозно ли? А вие червените без криза три пъти фалирахте държавата. Ей така,от простотия. Никога повече власт за вас.
  • 23 КОМУНИСТА

    4 0 Отговор
    МРЪСНИ ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ КОМУНИСТИ...КОБИ Е ЦВЕТЕ ПРЕД ВАМИ,САТАНИСТИ ЧЕРВЕНИ.............
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нали, тъй искахте,

    0 0 Отговор
    Да не ви плашат и да не ви ограничават правата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове