Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 13:55 8 781 115

Проф. Ангелов: Във вторник ще има бум на болните от COVID

  • костадин ангелов-
  • заразени-
  • линейки-
  • болници

В момента на дневно дежурство имаме 25 линейки. От днес екипите се увеличават с почти 50 процента и колите стават 35, каза здравният министър

Проф. Ангелов: Във вторник ще има бум на болните от COVID  - 1
Снимка: БГНЕС

Имаше затруднение за обслужване на пациентите в София. Затова решихме да се осигурят допълнителни коли на територията на столицата. В момента на дневно дежурство имаме 25 коли на разположение. От днес екипите се увеличават с почти 50 процента и колите стават 35.

Това заяви пред журналисти при Центъра за спешна медицинска помощ в София здравният министър проф. Костадин Ангелов, съобщи Блиц.

„Надяваме се с този ход от днес вече да нямаме никакъв проблем за извозването на пациентите. До края на седмицата ЦСМП ще получи 17 оборудвани нови линейки, които да бъдат включени в екипите, които да обслужват гражданите на територията на град София. Така ще подобрим извозването на гражданите от дома към лечебните заведения”, каза той.

„На територията на България има около 40 000 интензивни легла за активно лечение на пациенти с всички заболявания, а на територията на София 12 000 легла. 10% от тях са 1200 легла, до момента са разкрити 700 легла. Това е основният проблем, върху който сме съсредоточили усилията си. Има издадена заповед”, заяви той.

„Все още голяма част от софийските болници обаче не са предприели необходимите усилия за разкриване на тези легла. Понеже има в социалните мрежи информация, че съм размахвал пръст на българските лекари, категорично и напротив – уважавам всички български лекари, ценя ги, аз съм един от тях, но не мога да не бъда гневен на директорите на лечебни заведения, че не изпълняват заповедта на министъра, така, както е издадена. Затова ще направя проверки, за да се уверя с очите си, че заповедта ми се спазва”, каза Ангелов.

„От днес тръгват и проверки по лабораториите, защото имаме проблем със забавянето на качването на резултатите в информационната ни система”, добави той.

„Голяма част от увеличеният брой случаи във вторник ще се дължи именно на некачени навреме случаи от лабораториите. Всички са изключително напрегнати и уморени. Могат да се назначат още хора. Държавата плаща много пари за реализацията на тези тестове”, поде министърът.

„Получават се парадокси с направа на един тест днес, качването му обаче да стане в сряда, а РЗИ се обажда в понеделник и когато личният лекар трябва да издаде болничен, времето е приключило, човекът е здрав, а ние тепърва ще го слагаме под карантина. Това нещо няма да го допусна, не може да го търпим повече. РЗИ влиза в частните и държавни лаборатории, за да видим какви са причините за забавянето”, каза той.

„Основният проблем с линейките е от много време. Още от началото на септември екипите са увеличени след мое нареждане. Основният проблем от тази седмица е затрудненият прием на хора в лечебните заведения – една линейка обикаля много болници именно заради това. Това е и причината да кажа, че лечебните заведения не са си свършили работата по откриването на леглата”,призна Ангелов.

„Министър съм от 24 юли. 3-4 дни след като станах министър съм издал заповед за разкриването на легла във всички лечебни заведения. Ако това беше спазено, сега всичко щеше да е наред. Виновни са не българските лекари и сестри, а ръководителите на лечебни заведения, които не си вършат работата по начина, по който е разписано в заповедта ми”, каза той.

Той не пожела да разгласи какво е състоянието на премиерът Бойко Борисов и лидерката на социалистите Корнелия Нинова, които са положителни за коронавирус.

Ангелов заяви, че ако свършат лекарите и медицинските работници, той ще е първият, който ще хвърли костюма и ще започне да лекува болните. Правил го е, прави го сега ще го прави и занапред.

По думите му няма унифициран алгоритъм за хоспитализация.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    100 9 Отговор
    о състоянието на боко е такова , че ще е на легло до изборите

    Коментиран от #60

  • 2 сдф345

    86 10 Отговор
    Е като давате смешни пари на медицинския персонал и най вече на медицинските сестри така ще е, а да ще увеличавате с 30% на полицаите те защото са по важни
  • 3 министър гробар

    52 11 Отговор
    Да му побелее на човек косата. Този вълна от лама ли си е присаждал, че не побелява?
  • 4 Еблю

    63 11 Отговор
    Министър ботокс много лош бе...
  • 5 дам

    38 8 Отговор
    Гледайте да не се окаже, че и чувалите не достигат.
  • 6 сила

    38 5 Отговор
    не не бъркаш нещо ботоксчо аз мисля да е в сряда щото тогава се сяда

    Коментиран от #36, #70

  • 7 ШИБАЛАНКО КОЛЕВ

    47 6 Отговор
    САМ ЛИ ГО РЕШИ ИЛИ С БАЦУН
  • 8 Вуте

    16 12 Отговор
    Увеличението е точно с 40%, ама според тоя гений е "почти 50%". Дали ако им дават по 800, а не по 1000 лева за работата на първа линия, ще им е все едно?
  • 9 Е тоя вече

    37 8 Отговор
    е ял, лайно от врачка...
  • 10 гост

    65 7 Отговор
    този вирус да няма записан час за вторник
  • 11 Последния Софиянец

    59 8 Отговор
    Това гейче откри топлата вода.Събота и неделя събират болни и във вторник ги вадят.
  • 12 дедо

    34 4 Отговор
    Оставка на бацо от бкп с пачковия шкаф за крах във всичко
  • 13 Защо плаши

    40 4 Отговор
    този човек дали му званието министър на здравеопазването?
    Така ли той пази и се грижи за нашето здраве?
    Хора,ама вие наистина ще се поболявавате все повече като позволявате да ви командват такива хора.
  • 14 бацо

    34 4 Отговор
    шкаф позор оставка съд затвор
  • 15 Миро

    37 5 Отговор
    Неам думи у какви ръце ни е здравеопазването!

    Коментиран от #52

  • 16 бацо комуниста

    39 5 Отговор
    за заплати и линейки пари нема ама за шкафа има
  • 17 wwww

    46 5 Отговор
    скоро измамата ще лъсне в европа вече има големи бунтове против уж мерките които оставят хората гладни
  • 18 Буко Баламата

    41 3 Отговор
    Тия съм 100% сигурен, че нямат никаква представа какво се случва.
  • 19 Коко

    17 40 Отговор
    Интересно кога Мангъров ще започне да лекува болните от Ковид, вместо да се прави на велик по медиите? Май никога, защото не му стиска!
  • 20 До кога

    9 2 Отговор
    днес е модерно, всеки да представя твърденията си, без да се замисля, че може и да не е прав и въпреки това, не се смята за лъжа или подвеждане, след като разберем, че не познал някой, което пък е отвратително. благоприличието, предполага да се отбележи, че казаното е предположение или поне да се извини след това, иначе какво, все едно живеем, за да поддържаме собственото си невежество, а това на лъжците и измамниците
  • 21 Учуден

    37 6 Отговор
    Е нали точно лъжеца Ангелов преди 2 седмици ни приказваше, че с маските заразените ще се намалят с 30%. Преди седмица пък другия мошенник Кунчев ни убеждаваше, че като затвори баровете болните ще паднат с 40%.

    Коментиран от #33, #62, #97

  • 22 АЗ и АЗ

    21 8 Отговор
    Как няма да има бум Бе Министре ,като ВИЕ го направихте този БУМ.
    Защо не изследвате учениците да видите колко от тях са ЗАРАЗЕНИ ???
    Най - вероятно повечето. Какво очаквате ? Всички родители са застрашени , да не говорим за Учителите !
  • 23 БЕНАТОВА

    14 20 Отговор
    Генерал Мутафчийски позна, яко ще се мре.

    Коментиран от #29

  • 24 До кога

    17 4 Отговор
    та така г-н професоре, ако във вторник, се окаже, че не сте отгатнали, ще се извините ли за твърдението си и за това, че сте излъгали ???

    Коментиран от #67

  • 25 Българка

    29 4 Отговор
    Управляващи, вие в България ли живеете? Сега ли разбрахте, че няма достатъчно разкрити легла за лечение наковид? Какви ги вършихте от март до сега? Ще върнете ли за несправяне с работата си получените си заплати и допълнителни привилегии? Вие страхливи, крадливи, некомпетентни - сте направо за разстрел
  • 26 ivan

    19 15 Отговор
    Ако не минат учениците на дистанционно обучение, ще има монго БУМОВЕ ,от тук нататъка.
  • 27 Хахаха

    26 2 Отговор
    Мутафа и Боко така ли ти разпоредиха? Направо кажи заразените до края на годината и да се приключва. На много места в провинцията лекарите и сестрите свършиха, спази си обещанието, взимай коремния хирург и слагайте белите престилки. П.П. Но задължително работете като санитарки, че като лекари сте гола вода.
  • 28 Чешър коте

    13 1 Отговор
    "По думите му няма унифициран алгоритъм за хоспитализация." АМИ ДА НАПРАВЯТ,КАКВО ЧАКАТ ОЩЕ?! И математик си имат,и програмисти.
  • 29 Въпрос

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "БЕНАТОВА":

    По Великден или по Гергьовден? И коя година?
  • 30 Манафоглу

    24 3 Отговор
    До вторник ботоксовата калинка може и да е аут.А като се замисли човек, как да не ръкопляска на здравната система.Тя горката се задъхва от 166 пациенти в интензивните и още 1000 в общите отделения.Иска да ни каже че за има няма 3 милиарда годишен бюджет и уж 55 000 легла в 550 болници се задъха от 1600 пациенти.Ами ако наистина имаше епидемия и пациентите станеха 20 000 тогава какво.
  • 31 Българин

    14 6 Отговор
    Хората в софия умират от рак на 40-50, защото ядат канцерогени от била,кауфланд и лидл и са нагъсто няма линейки, а тук при мен в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света има био супермаркет и хората са масово на по 90 години! Има клиника,детска,училище и от март няма нито един заразен от ковид! Стойте си там в софийската агония, докато аз си работя от хоум офиса!

    Коментиран от #46, #105

  • 32 Тончо

    9 16 Отговор
    Училищата са най големия развъдник на вируси и всички го знаят но кво чакат ще се мре май
  • 33 ами

    8 22 Отговор

    До коментар #21 от "Учуден":

    Маските щяха да много да намялат ако ги носехте. Ама не ги носите.

    Коментиран от #40

  • 34 Нина

    11 14 Отговор
    Затваряй училищата охлюв
  • 35 Перо

    26 2 Отговор
    Аз не видях нито една мутра от хунтата да е умряла,даже главната!

    Коментиран от #39

  • 36 Дълбоко Виждащ

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    в сряда се не ...Сяда...
  • 37 реалност

    7 6 Отговор
    Много хора коментират като капризни деца, мамо, не ме интересува, че няма , намери и ми го дай. Лекарите ви казаха още от началото , че не познават тази болест, че ще се опитат да спасят колкото се може повече хора, като лекуват последствията, но никой не ви е обещал чудеса. Ако можеше да се направи нещо по-добро, щеше да е вече внедрено като практика. Другият проблем е човешкият ресурс. Не може за няколко месеца да се създаде, пък и както се видя, в момента изтича, другите западноевропейски страни крадат лекари с много добри усовия, които им предлагат.
  • 38 Сядай

    7 7 Отговор
    в някоя линейка и стига си бръщолевил излишно !
  • 39 нищо чудно

    9 3 Отговор

    До коментар #35 от "Перо":

    за тях ще има лечение винаги, за теб е проблемът, че няма да има лекари. Затова ти говорят да си слаташ маската. Тях не ги мисли.
  • 40 Учуден

    18 2 Отговор

    До коментар #33 от "ами":

    Лекарите нали уж ги носят, защо тогава са основните заразосители? Иначе съм убеден, че ако НОЩ ти кажат да пиеш цианид ти ще си първия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ВЕРА

    15 2 Отговор
    От 24.07 до днес са почти три месеца и половина.Не бяхте ли длъжен ,при извънредна епидемична обстановка,да проверите как е изпълнена заповедта Ви.Не знам какъв лекар сте,но не сте отговорен управленец и е редно да се върнете да лекувате болни,а не да търсите кой е виновен.Щом сте министър виновен сте Вие.
  • 43 АНОНИМЕН

    11 3 Отговор
    Всеки вторник има бум на новозаразени, починали....! Защо?! Защото има неподадени и съответно необработени данни от петък, събота и неделя! Просто недостатък на системата за обработване и обявяване на на данните! Тази "цикличност" е откакто се събират и обявяват данните ден за ден! Като минат на двуседмично усреднено обработване и обявяване ще се оправят нещата! И ще спрат мисирките да клечат пред единния информационен портал, също ирекордите, антирекордите... и психотерора!

    Коментиран от #54

  • 44 Чуйте

    10 10 Отговор
    Пуснете децата в дистанционен режим утре! Не искам болни!

    Коментиран от #47, #49

  • 45 Много ясно

    13 1 Отговор
    Като е стъкмистика даже може да каже от сега колко точно ще бъдат....
  • 46 АНОНИМЕН

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Апартамента в София като за последно го продаде за 200 или 300? Ама честно!
  • 47 ужас

    8 8 Отговор

    До коментар #44 от "Чуйте":

    Аз няма да си пусна моите на училище утре.
  • 48 waterwet

    4 16 Отговор
    От много време да се преклоня пред действието на български министър ДОЗЕМИ!
    Поклон и респект пред министърът на здравеопазването!
  • 49 Защо

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Чуйте":

    А за учителите никой ли не мисли?
  • 50 опа

    16 1 Отговор
    въпрос - има ли умрял от К-19 някой в парламента или от някоя партия - нещо по въпроса - да не споменавам имена който не се спряха да обикалят из БГ и света.
  • 51 истина

    13 1 Отговор
    ЛЪЖЦИ . УБИХТЕ ИКОНОМИКАТА И ЗАРАДИ ТОВА БЪЛГАРИНА ИЗПАДНА В БЕЗИЗХОДИЦА . КОЛАПС . ПРОФЕСОР АНГЕЛОВ НЕ Е ОСТАНАЛ БЕЗ ЗАПЛАТА И ДА НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ КУПИ ХЛЯБ / ИЗОБЩО ТЕЗИ ТЪПАНАРИ НЕ СА НАЯСНО / ЧЕ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ СА БЕЗ ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА ОТГЛЕДАТ ДЕЦАТА СИ . МРЪСНИЦИТЕ СИ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА И НИКОЙ НЕ ПОЛУЧАВА И СТОТИНКА . БОРБАТА СЕ ПРЕВРЪЩА В НАРОДА СРЕЩУ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БОКО - ТИК . НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ , ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ПОБЕДЕНИ . ВСЕ ПАК ИЗБОРИТЕ ПРЕДСТОЯТ И ЩЕ НАКАЖЕМ С ВОТ КРАДЦИТЕ ВСИЧКО , КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ ДА СА В ЗАТВОРА .

    Коментиран от #71

  • 52 дядо Боже

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "Миро":

    абе вие ходете като изоглавени без да спазвате никакви разпореждания на министъра пък после здравеопазването ви е виновно безумници такива.
  • 53 Потрес

    12 2 Отговор
    Бабо ВАнгелов, нормално е след като съботата и недеялта не са отчитани във вторник да се отчетат двойно! Стига всявал паника! Значи, до дни ще ви осъдя за всяване на смут и паника! Какво като сте някакви тулупМинистри. Има вирус, няма нищо адекватно във вашите методи и мерки! Тъпп си бе Аналгелов, тъпп си яко!
  • 54 АНОНИМЕН

    9 2 Отговор

    До коментар #43 от "АНОНИМЕН":

    Кликнал ми е минус някой, който иска денонощно коронавирусно обгазяване! Какъв е проблема да се публикуват усреднени данните във вторник или сряда на всеки две седмици - никакъв за обикновения човек! За сайтовете обаче това е затваряне на кранчето и намаляване приходите от темата "коронавирус"!
  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    БРАТЯ СЕСТРИ БЪЛГАРИ здравето е най голямото БОГАТСВО най ценото е семейството децата

    Коментиран от #61

  • 56 възмездие

    8 4 Отговор
    Напълнете му главата на този з ботокс и да заминава на оня свят.
  • 57 Чичо Тончо

    6 1 Отговор
    Могат ли управляващите да свършат нещо без крякането на журналистически мисирки около тях? Досега да го бяха свършили! А така става като в Шекспировите пиеси : "Много шум за нищо", "Укротяване на опърничавата"...!
  • 58 Ахахах

    8 2 Отговор
    Мисля си, че ако бяхме си напазарували лекари и сестри за 3 милиарда лева щеше да е много по-отговорно от закупуването на самолети и спасяването на америка! Какво стана с втората партида?! Купихте ли ги вече? А тулупи крадливи гнусссни!
  • 59 kkkkk

    3 2 Отговор
    Този клоун е ясновидяц!!!!!!
  • 60 куку руку ку

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Такива изказвания направо миришат на активно мероприятие. То не че цялата пландемия не е такова, де.
  • 61 Потрес

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Стига повтаря едно и също, което всеки знае! Не се мисли за най-умния! Стига с тези бъртвежи! Вече дразниш, даже мен! Да се спираш! Имам чувството, че има някаква физическа/психическа причина, поради която не може да напуснеш дома си, но стига вече! Аман! Ние сме състрадателни, но не и тъпи! Изключи си за една седмица компа и не бълвай бъртвежи! Казвам го добросърдечно!
  • 62 Ума е ограничен

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Учуден":

    Забележете хаоса в мислите си и какво ви прожектира и в какви филми ви вкарва ума ви?
    Той няма реалистична концепция за реалността и как преди всичко подобни мнения на авторитети ви карат да мислите хаотично и да изпитвате страх без да са самите те наясно дали ще са така или те ви програмират под техните убеждения благодарение на страхът и стреса вие един ден се оказвате в тяхната реалност.
    Същото е като родителите казват на децата да се обличат защото е студено и ако не ги слушат децата заболяват и ето как родителите им се оказва,че са били прави.
    Защо всеки знае и говори,че като се застуди започва грипа?От къде го знаете и чухте това за първи път? Какво всъщност има да сте научили или разбрали без да идва от отвън?
    Помните ли какво правихте като ученици?
    Отивате и ви наливат различни учители различни информации и вие поемате като гъба всичко и от всеки и колкото повече знаете,толкова повече се смятате за умни,е да ама не.
    Всеки като слуша и си е изградил такъв навик да няма собствено мнение сега си бере плодовете на това да слуша и вярва на другите без да има собствено мнение и да носи отговорност за решенията си.
  • 63 Ива

    7 1 Отговор
    В петък как се е положението тъпак
  • 64 незнайко

    9 1 Отговор
    Държавата плаща мнаго пари !!! Откъде държавата ги ВАДИ тези пари ??? Нали всичко излиза от нашия джоб , защо ни правят на БАЛАМИ ??? Даже и европейските средства сме си ги ПЛАТИЛИ във вид на ДАНЪК ЧЛЕНСТВО !!! НИКОЙ НЕ ДАВА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПАРИ !!!

    Коментиран от #69

  • 65 Логически, а не граматически

    9 2 Отговор
    Млъкни кифло с оскубани вежди и ботокс и екстеншъни! Млъкни, ние не трябва да знаем, че вие знаете предварително колко болни са поръчани!!!! Човешки отпадък!
  • 66 Ася

    9 1 Отговор
    То и на нова година ще има бум,много бум.Вие вече психясахте с тоя коронавирус.Защо не си гледате скапания живот и да престанете да плашите хората.
  • 67 Мишел от съпротивата...

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "До кога":

    Съжалявам приятел,но министърът е прав.Просто тогава са задокеанските избори...Ако още не си разбрал за какво става въпрос...
  • 68 Санитар

    7 3 Отговор
    Спрете да всявате паника мутри мръсни.Не успяха протестите и се взехте за победители отново ви растат рогата
  • 69 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "незнайко":

    Те само разпределят порциите накъде в коя спалня да се доставят.
    Доганчо им го казва в прав текст кой дава парчетата отбаницата,която народа му е направил и я дава доброволно.
  • 70 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    Да не забравяме и на магарето снаряда....
  • 71 дядо Боцко

    2 5 Отговор

    До коментар #51 от "истина":

    хей*истина* за каква икономика дрънкаш, като развъдник на ковито са ресторантите ,ббаровете, кафенетата,събиранията на много хора на едно място като стадиони,безсмислени улични демонстрации ,които носят в домовете си зарази ,та пред лабораториите се извиват опашки за изследване , а същите са пътували и в градския транспорт с много други без да спазват правилата и заповедите на здравните органи нито ги уведомяват

    Коментиран от #75, #78, #85

  • 72 В крайна сметка

    4 1 Отговор
    виждате ли, че пак вървят към системата на Мангъров. Горе долу нищо не се затваря.
  • 73 Дада

    3 1 Отговор
    Нали нямаше пари за нормални пенсии и заплати... за болни деца,как изведнъж се вадят едни милиарди?От къде тези милиарди?Защо крадете от милиардите?Оставка
  • 74 дядо Боже

    3 1 Отговор
    ще видите и след холуин какъв ще е % на заразените

    Коментиран от #76, #80

  • 75 А ти това от

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "дядо Боцко":

    твое лично изследване ли го установи или само поемаш каквото чуеш и прочетеш за истина?
    В моята среда и близки няма болни и заразени?
    Ходя си къде ли не и хората всичко им е наред.
    Около мен хората са здрави и нямат притеснения от заразяване.
  • 76 Ти сега това ли гледаш

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "дядо Боже":

    и очакваш за да си докажеш как трябва да вярваме на всичко от медиите което се казва?
    Я си изключи нета и телевизора и излез навън да видиш какво става в реалният свят.
  • 77 Гост

    5 2 Отговор
    Докторите ги е страх! Именно заради това не разкриват легла! Никой не иска болни от covid!
  • 78 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "дядо Боцко":

    Дядо Йоцко,земи да прогледнеш,дрънкането идва от поцинкованите кофи.Пък ако мислиш ,че на работа няма контакти,или те е страх да се качиш на метрото - Оди пеш бе...
  • 79 даскал Генчо

    6 3 Отговор
    Не псувайте професора. той не Ви е виновен, че не спазвате никакви правила. Гледайте какво става на запад от Трън. Затварят държави и никой нищо не казва. А вие тука мрънкате. И у нас ще стане същото, колкото по-рано ни затворят толкова по-добре, но г-н Борисов не дава. Чака да се разболеем здраво и тогава...................

    Коментиран от #86, #95

  • 80 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "дядо Боже":

    Боже,Боже, а знаеш ли какъв е % на простотията в теб....
  • 81 мда

    6 0 Отговор
    всички с тестове, които познавам са си ги плащали от джоба. Лекарите ги натискат за тест при първи симптоми и после като излезнат двете чертички айде у дОма за две седмици барабар с цялото семейство и да е оправят както могат. Познавам и такива със симптоми, които не си правят, че след двете чертички остават без препитание. А има и такива дето само им дай да се направят я на болни, я на контактни белким и тях ги карантинират и си направят почивка за сметка на бюджета и/или работодателя......абе всякви случаи има вече покрай тая истерия
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 асдасд

    5 0 Отговор
    То е близко до акъла, че "бумът" се дължи на събирани с дни тестове....
  • 85 Хайде да ме светнеш как точно става

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "дядо Боцко":

    заразяването на въпросните места?Като ставаше дума за грип преди години какви бяха мерките след като сега броя на умрелите спрямо с тези от грип е значително по-малък?
    Къде е разликата и кое е опасното в случая с Ковид 19?
  • 86 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "даскал Генчо":

    А ако въведат правило за IQ>0,ти какво ше правиш,как ще го спазваш...
  • 87 Ами

    3 0 Отговор
    Как няма да знае момичето, само трябва да прочете инструкциите. Там всичко си пише.
  • 88 За болните е

    7 0 Отговор
    Ясно как ще ги натамъните, но за починалите какво ще правите? То без туй си трепете пациентите,но чак пък толкова явно.
  • 89 Бойко Чекмеджиев Петстотиневров

    5 0 Отговор
    Като се надписват естествено. Тая седмица ще са до 4000 бройката, в неделята ще са 2000 а др седмица 5000 до 6000

    Коментиран от #90

  • 90 Петров

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Бойко Чекмеджиев Петстотиневров":

    И мъртвите ще ги натъманят. Споко
  • 91 4 ГРАДСКА Б ЦА

    7 0 Отговор
    ГРИПЧЕТО ОТ КИТАЙ Е БЕЗОБИДНО НО ТУК НЕ ГО ЛЕКУВАТ КАКТО ТРЯБВА ИЛИ НЕ ИСКАТ. ВИЖ ЗА ПО-ЗНАТНИТЕ БОЛНИ СЕ ПРИЛАГАТ СКЪПИ ЛЕКАРСТВА И СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ И СЛЕД ТРИ ДНИ СА ОЗДРАВЕЛИ. КОЛКО ЛИ НАРОД СИ Е ЗАМИНАЛ ОСОБЕНО В ПРОВИНЦИЯТА ОТ НЕАДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ ТАМ?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Българин

    5 0 Отговор
    Ти сам ли си ги измисляш бройките бе г-н Министър ?
  • 94 До родителите

    2 2 Отговор
    Всяко дете може да мине на ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ по желание.
    Пуска се молба до директора на училището и те са ДЛЪЖНИ да му подсигурят обучението.
    Не е нужно да има някакви здравословни причини, просто достатъчно е да не иска да рискува здравето и живота на родители,роднини и учители !!!
  • 95 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #79 от "даскал Генчо":

    И като се затвориха на запад какво стана: мрат като мухи:) Имаш ли поне една мозъчна гънка?

    Коментиран от #102

  • 96 123

    3 1 Отговор
    Ковид цирка е заради отровната ваксина. Искат да намалят населението на Земята.
  • 97 4848

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Учуден":

    а твоят мънгаров ни заблуждава, че е едно безобидно грипче...
  • 98 Гост

    1 0 Отговор
    Някой наясно ли е каква е точно бройката на починалите за този период от пандемията и в сравнение спрямо миналата и по-предната година тя отговаря ли на бройка при която можем да сме под режим на пандемия и има ли защо изобщо да използваме този термин?
  • 99 Спасов

    4 1 Отговор
    Тоя да не е врачка?! Или го е разпоредил! Алчни наглеци!
  • 100 Венци

    4 1 Отговор
    А Хераковския симулант още ли се крие?
  • 101 АААА, ИЗВИНЕТЕ...ВЪВ

    6 0 Отговор
    ВТОРНИК ...В КОЛКО ЧАСА?!!! ТРЯБВА ДА ЗНАМ ТОЧНИЯТ ЧАС, ЧЕ ИМАМ СРЕЩА С НАГЛИ ГЕРБЕРАСТИ!!!
  • 102 4848

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Хахаха":

    Имаш проблем с гнева. Много неудовлетвореност и агресия си насъбрал. Системно обиждаш хора от форума, несъгласни с теб. Никой не е длъжен да търпи грубостта, агресията и системните обиди, които отправяш. Решавай си личните проблеми на друго място! Форумът не е място за това.
  • 103 Гепим ваще парички

    1 0 Отговор
    Ако си бяха свършили работата нямаше да умират млади хора в линеика обикаляиики 4 часа!
  • 104 Жоро

    3 0 Отговор
    Дъръ бъръ хора измряха имахте възможност да се подготвите. ПИТАМ: Къде отиват МИЛИАРДИТЕ БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ??! Маски по 50лв и калцуни по 25лв да предположа ли?
  • 105 КОЙ ТЪПАК ЛЪЖЕ ЗА МАГА-

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    ЗУНА НА МУТРИТЕ ОТ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК НЕОФИТ РИЛСКИ?!!! БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е МУТРЕНСКИ ПАРК ВСЯКИ ПРОИЗВЕДЕН ПРОДУКТ НА СЕЛО Е ЧИСТ И НОСИ ЗДРАВЕ!
  • 106 Николов

    6 0 Отговор
    На хората им писна да слушат лъжи за това колко е страшен този смешен грип, дето и да се заразиш не разбираш дори. Аз лично имах няколко дена по 37,2 градуса температура и то само вечер, денем всичко си е наред, лека промяна във вкусовите усещания, нищо повече, но го изкарах, и сега имам антитела!!!
    Спрете да плашите хората!!! Лекарите водят всеки починал от естествена смърт, за почиал от Ковид, за да взимат финансиране, а и сега им се е паднало да искат по 1000лв. за първа линия, сега им се е паднало да се правят на важни... трагедия!!!! Че и полицаите взеха да искат пари, още по-голяма излагация!!!!
    Махнете всички ограничения, както каза Мънгъров, всеки ще има имунитет и грипа ще изчезне, но има доктори дето сега крадът с голямата лопата, що да не се погаврят с нас!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 107 Гост

    0 0 Отговор
    Какви решения и действия може да вземе един отчаян човек и да е под влияние на страх,стрес и липса на подкрепа особенно от обществото или в частност от държавните институции?
    Масово сме се изправили под постоянен контрол от държавни служители за санкции и самите мерки за които те глобяват се оказват неефикасни.
    От това не следва ли да си зададем въпросът-Не е ли престъпление да вземат заплати за нещо,което не работи и е добре за същите тези от които се изисква и плащат заплатите им?
  • 108 Храна за размисъл

    0 0 Отговор
    Още от грехопадението на човешкия род лъжата се е вселила в света, в хорските думи, в делата им, в отношенията и институциите. Но никога досега, струва ми се, отецът на лъжата не е изобретявал такъв сплит от всевъзможни лъжи, както в нашето смутно време, когато отвсякъде ни заливат лъжливи думи за истината. С усложняването на формите на обществен живот възникват нови лъжовни отношения и дори цели институции. На всяка крачка се срещат великолепни сгради, на чиято фасада пише „Тук е истината“. Влизаш и не виждаш нищо друго, освен лъжи. Излизаш, и като се опиташ да разкажеш за лъжата, възмутила душата ти, хората негодуват и те заставят да вярваш и да проповядваш, че това е самата истина.

    Коментиран от #109

  • 109 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Храна за размисъл":

    Заставят ни да вярваме, че гласът на списанията и вестниците, или така наречената преса, изразява общественото мнение… Уви! Това е велика лъжа, а пресата е една от най-лъжливите институции на нашето време.
    Кой би дръзнал да се противопостави срещу силата на мнението, което имат хората за даден човек или институция. Такава е човешката ни природа, че всеки от нас, каквото ще да казва или прави, винаги се оглежда как ще го възприемат хората и какво мислят за него. Не е имало и няма човек, който да не е подвластен на действието на тази сила.

    Тази сила в наше време придобива организиран вид и се нарича обществено мнение. За неин орган и представител се смята печатът. И действително, влиянието на печата е огромно, то е най-характерният признак на нашето време, по-характерен едва ли не от всички велики открития и изобретения в областта на техниката. Няма правителство, закон или обичай, които биха могли да устоят на разрушителното действие на пресата в държавата, ако от страниците ѝ всеки ден, в продължение на години, се повтаря и внушава на масите една и съща мисъл, насочена срещу една или друга институция.
  • 110 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Какво придава такава сила на пресата? Съвсем не интересът към новините, съобщенията или фактите, с които са пълни страниците, а самата тенденциозност на вестника, онази политическа или философска мисъл, въплътена в неговите статии, в подбора и подредбата на новините и слуховете, както и в отразяването на специално подбрани факти и слухове. Печатът е в позата на морален съдник на ежедневните явления, който обсъжда не само хорските действия и мнения, но държи сметка и за неизказаните мисли, намерения и предположения, произволно клейми или възхвалява, въздига едни, а други - заплашва, за едни отрежда позор, други засипва с възторг като пример за подражание. От името на общественото мнение на едни се дават награди, а на други се присъжда наказание, сравнимо със средновековно отлъчване...

    Коментиран от #111

  • 111 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Храна за размисъл":

    От само себе си възниква въпросът: кои са представителите на тази страшна власт, зовяща се обществено мнение? Кой им е дал право и пълномощия в името на цялото общество да съдят, да разобличават цели институции, да залагат новите идеали на нравствените и светски закони?

    Никой не желае да се замисли над този съвършено законен въпрос и чрез него да стигне до истината. Но всички врещят за така наречената свобода на печата, сякаш това е първото и най-важно условие за общественото благополучие. Кой не вопие за това и в нашата нещастна, прелъстена и обладана от чуждоземни лъжи Русия? Вопият с удивителна непоследователност и така наречените славянофили, петимни да възстановят и наложат своята историческа правда на институциите по руските земи. Дори и те, присъединявайки се към хора на либералите, съвкупляващи се с поборниците от зората на революцията, говорят досущ по западному: „Общественото мнение, т. е. мисълта, съединена с чувството и юридическото съзнание на всеки отделен човек, служи като окончателно решение в делата на общественото битие. Затова всяко ограничение на свободата на словото е недопустимо, дори и това ограничение да се изразява в насилие на малцинството над общата воля“.

    Коментиран от #112

  • 112 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Храна за размисъл":

    Такава е сегашната постановка на новия либерализъм. Тя се приема на доверие от мнозина и малцина са тези, които се замислят колко лъжи и лекомислено самозаблуждение се съдържат в нея.

    Тя противоречи на основните постулати на логиката, тъй като се базира на изцяло погрешното предположение, че общественото мнение е тъждествено с печата.

    За да се убедим в нейната несъстоятелност, е достатъчно да си дадем сметка какво представлява един вестник, как възниква и кой го списва.

    Всеки уличен мошеник, всеки дърдорко, изживяващ се като непризнат "гений", всеки любител на гешефта може да си основе вестник, било то със собствени или нечестно спечели от спекулации чужди пари, да сбере около себе си тълпа драскачи, фейлетонисти, готови да глаголстват по всяка тема, репортери, донасящи долнопробни сплетни и слухове, - и щабът му е готов, може още утре да се сдобие с власт, да раздава присъди, да влияе на министри и управници, на изкуството и литературата, на борсата и промишлеността. Това е особен вид предприемачество, при това излиза доста евтино.

    Коментиран от #113

  • 113 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Храна за размисъл":

    Продължението можете да си прочетете във факти:
    1 Ноември, 2020 16:001 77613
    Отровата на вестниците
    печат -свобода -вестник -вестници
    А народът стене от законодателното смешение на гласовете им, управляващи съдбините на държавата, но не може да се освободи от тях
  • 114 Васил

    0 0 Отговор
    Каква полза от още легла като няма кой да лекуваааааааааааа???????????
  • 115 Васил

    0 0 Отговор
    А къде са ви противоепидимичните мерки вместо да затворят заведенията моловете фитнесите и училищата тотал те какво правят карат полицията да кара пациенти ама кой ще ги лекува
    Алибегов? Ако бяхте ограничили разпространението на заразата нямаше да има такъв сценарии. Много страни забравиха какво е това Covid-19 а у нас ще е вечен като дупките по пътищата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове