Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 11:21 4 972 30

Пореден кошмар със столичанка с К-19 и двустранна пневмония

  • болница-
  • прием-
  • пациент-
  • коронавирус-
  • пневмония

В последната болница все пак правят снимка на майка ѝ, от която става ясно, че тя има двустранна пневмония и я връщат вкъщи. Жената продължава да е с много остра кашлица

Пореден кошмар със столичанка с К-19 и двустранна пневмония - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Отново сигнал за отказан прием в болница на човек с влошаващото се състояние с COVID-19. Близки на 65-годишна жена с хронични заболявания сигнализираха, че тя се влошава вкъщи и не само не може да бъде приета в болница, но не може да стигне дори до това да ѝ направят една рентгенова снимка.

„Майка ми от 12 дни е с COVID-19. От 9 дни е на антибиотик. Има придружаващи заболявания – диабет и хипертония. Звъннахме преди два дни на 112 , защото майка ми се влошаваше. От Спешна помощ ни помолиха ни да имаме търпения, заради много чакащи”, разказа в ефира на „Здравей България” дъщерята Силвия Иванова пред Нова ТВ.

„Екип от парамедици е отишъл на адреса на майка ми след 24 часа. Водят я първоначално в Инфекциозна болница, където отказват да ѝ направят рентгенова снимка с мотива, че нямат необходимата апаратура”, заяви Иванова.

След това жената е върната вкъщи.

„Продължихме да звъним на 112. Връща се екипа парамедици и я водят във втора болница, където също отказват да направят снимка, защото няма да я приемат, тъй като няма легла.

Майка ми стои в линейката и никой не я преглежда. Тя е казала цялата си предистория на заболяванията. След това я връщат на адреса ѝ”, разказва разтревожената дъщеря.

Болната и семейството поддържат непрестанна връзка с личния лекар, чийто предписания се изпълняват стриктно. След като жената се влошава, семейството ѝ решава да я закара с личната си кола до друга болница.

„За 6 часа и 40 минути, които прекарахме в Спешното отделение, имаше десетки чакащи. Връщаха хора, защото нямат легла. Мъж на 61 години с двустранна пневмония също беше върнат. Семейство от Плевен също беше там, защото в града им нямало легла”, посочва Иванова.

В последната болница все пак правят снимка на майка ѝ, от която става ясно, че тя има двустранна пневмония и я връщат вкъщи. Жената продължава да е с много остра кашлица. Видимо не е добре.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бари

    18 2 Отговор
    Двустранна пневмония се лекува с инжекции , а не с антибиотик , и се изкарва много трудно . Лично аз съм минавал през това , наистина е ужасно .

    Коментиран от #5, #30

  • 2 факт

    31 1 Отговор
    5 часа обикалях да си направя тест и от къде на къде ще плащам 100лв.ГЕНОЦИД!!!

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Маргинал

    32 0 Отговор
    Организация нулева. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
  • 5 Зависи

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бари":

    дали е вирусна или бактериална но и в 2-та случая е по добре да се лекува в болница.
  • 6 Няма апаратура

    10 1 Отговор
    за рентгенова снимка в Инфекциозна болница?!

    Коментиран от #13

  • 7 123

    10 11 Отговор
    И при всеки грип има тежки случай но преди никой не говореше за това. Сега всеки по-тежък случай се пуска нарочно като новина. Платена пропаганда. Ковида е един грип.

    Коментиран от #29

  • 8 Гост

    19 1 Отговор
    Когато пневмония не се повлияеа с хапчета в домашни условия се налага ПРИЕМ в болница и венозно вливане!! Забравихте ли как се лвкува вирусна или бактериална пневмония а доктори??? За първи се сблъсквате с вирусна пневмония? Да вируса прави усложнения по сърдечно съдовата система , бъбреците и тн. но в случая е проблем пневмонията ! Така като гледам почвам са не виждам смисъл да плащам за двете здравни осигурявания до края на годината и може би цялата следваща ! Да няма да забогатея ама ако всички го направим с какво ще се издържа здравната система ами тя в рухнала да рухне отвсякъде тогава!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Щом като вече е направена

    7 0 Отговор
    рентгенова снимка, не може ли да бъде приета в Инфекциозна болница?
  • 10 Кеша на Ковид

    13 1 Отговор
    Напоследък често се върти питанката как ще се прави разлика между обикновен грип и ковид. Изглежда МЗ си има някакъв чалъм да ги разграничава както си иска.
  • 11 Да я

    14 0 Отговор
    карат директно на министъра !

    Коментиран от #16

  • 12 Грейс

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Всичко забравиха, сигурно и лекарствата недостигат, но и това не се споменава. По времето на гнилия"социалкзъм" ренген имаше във всяка поликлиника сега по демократическо не знам къде мога да направя Снимка. И рьонгеновите апарати приватизираха.

    Коментиран от #18

  • 13 Бай Ху (By Who)

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Няма апаратура":

    Там има МАНГЪРОВ, ренген няма!
  • 14 Да питам,

    5 1 Отговор
    за Инфекциозната болница, в която работи доц. Мангъров ли става въпрос?
  • 15 123

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Щом 5 часа си обикалял значи ти няма нищо, а щом ти няма нищо защо ти е тоя тест? Крадливите политици, бялата мафия и платените медии дотам докараха хората със слаба психика, че след едно кихане да търчат към лаборатории и болници.

    Коментиран от #23

  • 16 Е дин

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да я":

    Това е добра идея. Като ни върнат от болницата, отиваме със сакчето пред МЗ. Ама всички.
  • 17 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    сега вече нищо не става дами и господа.системата е претоварена и е в колапс.няма решение !решението беше да се създадат ограничения преди да се натрупат толкова болни.когато лекарите и нормалните хора апелираха към самодисциплина и налагане на ограничения,тук мангъроидите ревяхте как нямало вирус и всичко било измислно.сега вече решение няма!ще умират хора и то яко и няма да има кои да им помогне.тва е ситуацията!
  • 18 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Грейс":

    Чудно ми е ако та пандемия беше в ония уж тъмни времена на комунизъм така ли щеше да се процедира щяха ли масово да напускат?

    Коментиран от #28

  • 19 Да питам - Инфекциозна болница

    5 1 Отговор
    В Инфекциозната болница, в която работи Мангъров, няма апаратура за рентгенови снимки?! Гледам им ценоразписа. Какво е "Рентгенография (лицева, профилна) - 25 лв. за български граждани / 50 лв. за чужденци"?
  • 20 Да питам - Инфекциозна болница

    4 2 Отговор
    Има и друго интересно нещо в този ценоразпис: "Преглед от хабилитирано лице (професор, доцент) - 60 лв. за българи/120 лв. за чужденци". Т.е. за домашно посещение Мангъров взима не двойно, а повече от тройно.

    Коментиран от #25

  • 21 заката

    3 0 Отговор
    И изобщо не означава, че са положителни:) Нищо не е надеждно, защото референтната лаборатория е фейк. Казват им колко процента да съобщават и те рапортуват. Как в други страни от изследвалите се процентът на положителните може да е 1-2, а тук 30-40?

    Коментиран от #24

  • 22 вили

    3 0 Отговор
    краде се якоо като за последно
  • 23 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Знаеш ли преди 18 години когато бях на 18 ме сви апендесита отидохме рано сутринта в Пирогов доктора видимо недоволен , ме са го събудили мрънкаше как ми няма нищо направиха вливане със системи и ми казаха да се прибирам . Така видимо ме отпусна викам си е то не е за операция супер. Прибрахме се и след няма и 1 час пак ме сви много силно не можех да ходя изправен от болки пак отидохме в Пирогов пак същият доктор меънлащ явно , че не го оставяме да си проспи дебурството ми обеснява как нищо ми няма и не съм за операция.... Процедурата се повтаря! Накрая в 7 часа ситринта понеже болките се засилват отиваме в спешното на Окръжна болница нашравиха хорста всички излседвания окоза се , че е пред спукване и по спешност ме оперираха доктора който ме прие (евала на момчето) не вярваше като му разказахме за отношението в Пирогов ! Каза ми момче още малко и знаеш ли какво е можело да се случи?
  • 24 За кои други

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "заката":

    страни говориш? Конкретно. В Европа или...?
  • 25 Да питам - Инфекциозна болница

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да питам - Инфекциозна болница":

    ...поне няма българите, де.

    Коментиран от #26

  • 26 ...поне

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Да питам - Инфекциозна болница":

    НА българите де...
  • 27 Behemoth

    0 0 Отговор
    Споко ... БАЦЕ е излекуван и ще изпрай държавата!
  • 28 Грейс

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Не разбира се! Моите свекър и свекърва бяха лекари въобще нямат нищо общо със сегашните, но и самото здравеопазване беше нна друг принцип. Първо в събота и неделя във всяка п~ка имаше дежурни лекари и мед сестра, имаше нощни дежурство в болница, която обслужва ше един район и т н, мога да пиша много за с~мата тогава.
  • 29 Любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Що не се пишеш доброволец в ковид отделение само за няколко дни? Ама без да се криеш в скафандър, ей тъй да разбереш как понасяш някакво грипче
  • 30 Политолог

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бари":

    А в инжекциите кво има бе докторе?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове