Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 10:55 7 517 48

45-годишна учителка с COVID-19 издъхна, докато я транспортират за столична реанимация

  • починала-
  • учителка-
  • covid-19-
  • банско

Тя е лекувана в МБАЛ – Разлог около една седмица. Само за няколко часа в сряда състоянието ѝ рязко започнало да се влошава и лекарите незабавно организирали транспортирането ѝ

45-годишна учителка с COVID-19 издъхна, докато я транспортират за столична реанимация - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Началната учителка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в разложкото село Баня Ана Попиванова загуби битката с коронавируса, съобщава Struma.bg. 45-годишната жена е починала миналата нощ на път за София, където е била насочена заради внезапно влошаване на състоянието ѝ.

Тя е лекувана в МБАЛ – Разлог около една седмица. Само за няколко часа в сряда състоянието ѝ рязко започнало да се влошава и лекарите незабавно организирали транспортирането ѝ в интензивно отделение в столицата, но по пътя учителката издъхва.

Черната вест шокира близките ѝ и колектива на училището в Баня, всички жители на селото са потресени. С огромна болка колегите ѝ споделиха единствено, че са изгубили един прекрасен колега и приятел. Много от приятелите и близките ѝ ежедневно са комуникирали с нея по телефона.

Притесненията ѝ са били насочени за здравето на родителите ѝ, които също са с Ковид и са настанени в болницата в Разлог, те са с придружаващи заболявания. Часове преди да бъде предприето транспортирането ѝ за столицата, тя споделила с близки, че изпитва затруднения при дишане, но никой не е очаквал такъв трагичен изход.

Ана Попиванова е старши учител и от дълги години преподава английски език на децата от 1 до 4 клас. Родители споделиха, че е изключително съвестен, стриктен и отговорен учител. Има син на 16 години, който е ученик в 10 клас в ПГЕЕ – Банско.

Ана Попиванова ще бъде погребана в гробищния парк в родното си село Баня. Погребението е служебно и на него ще могат да присъстват единствено от най-близкия роднински кръг.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слаба държава

    55 21 Отговор
    Още дръжте училищата отворени!

    Коментиран от #7, #26

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 2 Отговор
    БОГ да я прости милата учителка
  • 3 любопитен

    16 13 Отговор
    А да не са случайно цялата фамилия се имунизирали миналата година за ГРИП тип А?
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 9 Отговор
    бялата мафия в дейкствие

    Коментиран от #6

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    КОСТА АНГЕЛОВ ти си лош човек
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сила

    25 13 Отговор

    До коментар #1 от "слаба държава":

    днеска ще починат още около 400 човека с различни професии такава е дневната статистика у нас....само да те информирам/аз също ще умра някой ден/
  • 8 Родител

    38 9 Отговор
    Сега Господата от МОН да излезнат по телевизиите и да изкажат съболезнования на семейството и.Не да се крият като мишки.Затварайте училищата.ЗДЕАВЕТО Е БЕЗЦЕННО!

    Коментиран от #19, #27, #41

  • 9 истината е

    26 3 Отговор
    Главният изпълнителен директор на „Тесла“ съобщи, че си е направил четири теста за коронавирус в един и същи ден – два са дали положителен резултат, а другите два – отрицателен, предаде Ройтерс, цитирана от bnr.bg.
    „Нещо изключително лъжливо се случва. Бях тестван за Covid четири пъти днес. Два теста се върнаха отрицателни, два – положителни. Една и съща машина, един и същи тест, една и съща сестра. Бърз антигенен тест“, написа Мъск в Туитър.
    Той съобщи още, че чака и резултати от PCR тестове от разлини лаборатории.
    Запитан от потребител в социалната мрежа дали има симптоми, Мъск отговори, че имал признаци на „типична настинка“.
  • 10 На лов за мангъри

    8 9 Отговор
    Синко, остави на нас Мангъра, още си малък!
  • 11 Малко логика

    26 14 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Като малоумните некадърници които управляват не го правят е време всички учители да откажат да работят. Време е всички да поискат отпуска или да обявят национална стачка. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса които тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции.

    Коментиран от #12, #14, #18

  • 12 сила

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Малко логика":

    кукуригуууууу....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Повече логика

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "Малко логика":

    По твоята логика трабва и болниците да се затворят. Тъй де, и медицинските работници са хора .... евентуално.
  • 15 Не бе

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "мафиот" съм. Сега съм си седнал на шкафчето и си броя кинтите.
  • 16 Чарли

    14 11 Отговор
    Незабавно затворете училищата!

    Коментиран от #23

  • 17 Добрият човек

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    джитка с джипката им страната. Добре че ги има и "лошия" и "злия", че да има и кой да ви лекува.
  • 18 Doni Brasko

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "Малко логика":

    Това се случва, защото не може да се окаже своевременна медицинска помощ. Проблемът е защо не може да се окаже такава? Защото мутрите и крадците от некадърност и кражби нямаха време, а съм сигурен и желание да организират и подсигурят здравната система. Но българите сме един много малък, но за сметка на това много прост народ, който не може да разбере, че никой, никога не може да е добре поединично.

    Коментиран от #22

  • 19 Да прави сте

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Родител":

    Те ще ги затворят,ама кой ще гледа децата,като родителите гледат да извадят някой лев,зада им купят поне хляб,ако не друго.

    Коментиран от #24

  • 20 Истината

    12 4 Отговор
    Ако се беше лекувала в къщи щеше вече да е здрава
  • 21 Ааадее...

    10 0 Отговор
    Вчера съобщиха че на Валентино Роси са направени 3 теста. Първия положителен а другите два отрицателни. Аа здравеййте.
  • 22 Много сте

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Doni Brasko":

    прав. Жената можеше и да е жива, ако ги имаше митичните медицински "бойкокоптери", но такива има само за ПКП. Мир на праха и на жената.
  • 23 Прав си

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Чарли":

    По моловете искат придружители, така че като затворят училищата ученици и учители заедно в комплект ще киснат по цял ден в моловете, а през час-два се сядат в заведения и короната за миг ще изчезне. Само мързели учители могат да искат затваряне на училищата.
  • 24 Малко логика

    5 11 Отговор

    До коментар #19 от "Да прави сте":

    Ами най-добре е и родителите да работят от вкъщи ако е възможно, а ако не да вземат отпуска. Лятото докато са във ваканция кой ги гледа? Колкото повече се ограничи ходенето на работа и срещата с други хора толкова повече ще се облекчи ситуацията. Всяка среща с хора трябва да се избягва това е най-доброто за всички.

    Коментиран от #28, #38

  • 25 Васил

    9 2 Отговор
    Геноцида на диктатора продължава с пълна сила.
  • 26 МММ

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "слаба държава":

    Не са виновни учениците а некадърните лекари който са изтървали 45 годишна жена!!! И другото е личната отговорност носете ги тея маски като хората бе! Като гледам българските новини всички лекари, сестри и учители как носят васките като огърлици лошо ми става. Толкова ли е трудно да си наврете и гагите вътре или така ви се вижда модерно. Пазете се сами щото знаете от българското здравеопазване може да се очаква. Апропо с месечни здравни вноски от 11-15лв и тея заплати на доктори и сестри и това е много.
  • 27 Щяха да ги затворят ако всички

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Родител":

    родители бяха на твоето мнение. Ама поне половината са против. И другата половина е по-кресливата и агресивната. От тези дето и маски не искат да слагат.

    Коментиран от #32

  • 28 МММ

    8 5 Отговор

    До коментар #24 от "Малко логика":

    Учениците и да не ходят на училище няма да стоят в къщи по цял ден. Ще се срещат с приятели и ефекта е нулев! Носете си маските и си мийте ръцете от време на време

    Коментиран от #29

  • 29 Малко логика

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "МММ":

    Едно е среща с по-няколко съвсем друго е когато са по 30 в клас. Да не говорим, че когато времето е лошо ако няма къде да се ходи всички хора гледат да са си в къщи на топло. Ако няма отворени заведения и молове къде ще ходят като паднат мъглите и завали?

    Коментиран от #30, #42, #44

  • 30 МММ

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Малко логика":

    В Германия а и цяла Европа никой не е затворил училищата. Затвориха кръчми и ресторанти, а вие искате да си затворите децата, да оскотеят като вас а вие да си ходите по кръчми и дискотеки а най тъпите и по протести. Мнооого умно!!!
  • 31 Джи

    4 3 Отговор
    Измамници, лъжци! Била се борила с Ковид 19, невидимата глупост!!
  • 32 Малко логика

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Щяха да ги затворят ако всички":

    Ще станат всички на това мнение, но късно.
    Когато ада настъпи хората изобщо не могат да получат медицинска помощ със седмици и умират по домовете си масово. Когато освен здравната криза настъпи и хуманитарната дори да не могат да бъдат погребани починалите. Тога всички ще викат защо се допусна да се стигне дотук, но ще е безкрайно късно. Всички са потънали в своя егоизъм и си мислят ама аз ще загубя така трябва да търся варният да гледам децата, но не си дава сметка, че ако сега не загуби някакви доходи в бъдеще икономическата криза ще е много по-голяма за всички и тя няма никакъв начин да не му се отрази и на него и то много по-тежко защото просто ще е много по-продължителна.

    Коментиран от #43

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Малко логика

    5 6 Отговор
    В Европа една по-една страните затварят училищата. Дори Гърците и Румънците го проумяха. Да не искат, но се принуждават. През училищата контакта е най-масов и интензивен съответно и те допринасят най-много за разпространението. И при гипа е така и сега е така. Голямата разлика тук е, че децата почети винаги са безсимптомни преносители. Много тъпо е да очакващ да има 20% със симптоми за да вземеш мерки и да казващ на много места изобщо няма случай . За да правиш такива изводи трябва да направиш тестове на всички, а такива не се правят, но се заявява случай там няма значи няма проблем. Ни най-малко не смятам,че заведения, кръчми, кафенета молове, фитнеси, стадиони, кина, театри, маловажни магазин, фризьорски козметични салони и т.н. трябва да работят напротив и те трябва да са затворени като е в другите страни, но без да се затворят училищата и всичко друго да не работи разпространението няма да се спре, а само ще се поограничи.

    Коментиран от #37, #39

  • 35 Гост

    6 1 Отговор
    Преди време смърта на кого от обикновенните граждани беше обект на подобна информация?
    Оповестяване имаше само ако човека е известен.
    Сега разбира се всичко това има цел и каква е тя?
    Отговорите си ги търсете за всички проблеми само и единствено във вас.
  • 36 Мдаааа

    2 4 Отговор
    И ко стана ся?Оная Муфта позна :"Яко ще се мре!"Баба Ванга ряпа да яде!Разликата е,че когато невежа познае бива обявен за ясновидец(идка),а когато образован човек познае,бива изхвърлен на бунището!Хак да ви е безпросветността,в която сте заспали!
  • 37 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Малко логика":

    Живея в Лийдс,град затворен от седмици,децата са на училище.
  • 38 457

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Малко логика":

    Работя в производствена фирма,няма дистанционна работа,децата лятото са на платена занималня.Отпуски повече нямаме,неплатени не са опция,на нас не ни плащат разходите социалните.Родителите ни и те работят ,защото не са достигнали заветните 63 години.

    Коментиран от #40

  • 39 Реалност

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Малко логика":

    Вариантите за теб са два - първия е да се заключиш вкъщи и никакво излизане докато си жив, все пак вируси е имало, има и ще има докато свят светува, другия вариант е да се преселиш в Румъния - там училищата не работят, но пък работят заведенията до 22 часа, не става пак ще си недоволен, затова ти предлагам трети вариант - отиваш в Северна Корея, там няма нито един случай на ковиднастинката, а хубавото е, че няма да можеш и да се оплакваш.
  • 40 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "457":

    Не му обръщай внимание, 100% е държавен служител без семейство, който се излежава по цял на дивана и се прави, че работи дистанционно. Като е толкова отворен подписваме договор, с който той се задължава всеки месец да ми превежда 1800 лв, а аз веднага ще изляза в неплатен отпуск, защото платения свърши още през април.
  • 41 Един

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Родител":

    Затваряй се ти, мишко! Няма децата да седят като затворници по къщите, заради побеснели хипохондрици като теб!
  • 42 Breaking Bad

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Малко логика":

    Ти никъде ли не ходиш "като паднат мъгли и завали"?!? Само за 2 месеца през лятото ли излизаш?!! Има много места, където да се иде, освен магазини и молове! А ти иди на психиатър, ако не се сещаш къде другаде!
  • 43 Повече логика

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Малко логика":

    Остават силните и здравите,които не зависят от мнението на другите и носят отговорност за действията и живота си.Отиват си слабите и неадаптивните към промяната и независими от здравната система.
    Хората са готови и им е по-лесно да умрат отколкото да се променят и да се промениш е най-голямото предизвикателство в живота.
    Говоря и споделям личен опит.
    Над 25г нося отговорност за всичко което ми се случва в живота и държавата не я търся и ползвам както повечето го правят.
  • 44 Да продължа логиката ти

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Малко логика":

    Проблема с дихателната система е свързан с въздуха и начина по който дишаме и приемаме живота.На гъсто вкъщи какво става?Всеки се е заврял на тясно затворен и се чувства без свобода в личното му пространство и тук идва отговора защо всяка година като стане студено започват грипните заболявания и това е биологичното обяснение на проблема,а не някакъв си вирус.
    Всичко сега е резултат на психологичните проблеми в хората и липсата на осъзнаване за причините кои са и какво е нужно да се знае,а ти си следвай твоята логика и виж до къде ще те отведе .

    Коментиран от #45

  • 45 Всеки е чувал или използвал

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Да продължа логиката ти":

    израза,този и тая не мога са го да я дишам,което е метафорично разбира се,но в това отношение има и една емоция и точно тя е разковничето на проблема и задейства тялото да реагира след време със симптом на физическо ниво и да ни даде знак да се спрем и да осъзнаем какво е нужно да променим.
    Всичко е в нас,всичко си привличаме ние самите и ада и тая са в нас.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове