Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 18:21 7 267 34

Първан Симеонов: Борисов се обърна към Мангъровите методи

  • първан симеонов-
  • проучване-
  • бойко борисов-
  • мерки

Половината от хората възприемат случващото се с коронакризата с тревога без паника, повече от 20% възприемат случващото се в двете крайности

Първан Симеонов: Борисов се обърна към Мангъровите методи - 1
Снимка: БГНЕС

Половината от хората възприемат случващото се с коронакризата с тревога без паника, повече от 20% възприемат случващото се в двете крайности. Умерено тревожната реакция е положителна и адекватна. Това смята Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп“.

Той отбеляза и създалото се усещане за хаотичност, за невъзможност за разчитане на здравната система и за излишна паника.

"Обществото вижда реални проблеми и в същото време продължава да реагира трезво на случващото се... Във времената на социалните мрежи няма как нещата да изглеждат като хаос. Винаги всеки е имал мнение, сега тези мнения са видими. Каквото и да направи всяка власт по света, ще среща поредица от критики. Когато говорим за България, трябва да се сравняваме с другите страни, които преживяват същото, а когато не можем да направим такова сравнение, да не прибързваме с обобщенията. Тук трябва да важи и малко максимата „аз знам, че нищо не знам", отбеляза политологът.

"Второ, трябва да има въздържане от опити за партийна употреба. Коронавирусът е изключително благодатна тема за партийна употреба. Трето, трябва да се опитаме да разделим проблемите на текущата власт от тези на България. Коронавирусът е проблем на България и трябва да се откажем да го мерим с партийни аршини и постоянен хейт", каза още пред БНР Симеонов.

Той смята, че сме в предизборни времена и хората са разделени на лагери.

"Когато обществото мисли за властта си в политически и в икономически план, то е обострено критично, а когато мисли за мерките, които властта предприема срещу коронавируса, обществото е толерантно. Борисов се обърна към Мангъровите методи“. Това управление днес, дори да искаше да наложи по-строги мерки, няма легитимността за това. И прави единственото възможно в момента - хората сами да узреят", анализира още Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фгх

    69 17 Отговор
    Тотално изпуснаха нещата с короната!!!

    Коментиран от #8, #19

  • 2 сила

    64 12 Отговор
    те нощ и есесовеца с черния мундир сами си се издъниха пролетта,хората вече не им се връзват на простотиите
  • 3 прррц

    56 18 Отговор
    колкото повече "заразени" токова по-бързо ще приключи тоя цирк

    Коментиран от #10, #24

  • 4 ТаУмВзе

    52 11 Отговор
    Диктатор по румънски за Коледа! Или Ние или герберастите! Мутрата се е обърнал само към чекмеджето.

    Коментиран от #28

  • 5 какво да кажеш

    36 3 Отговор
    Шпакловчика на Андрей Райчев с ментето Галъп.
  • 6 Ммм...да

    52 4 Отговор
    То на кого да вярваш ? От сутрин до вечер ни заливат с противоречива информация.Коньо ойде в реката.Връщане няма.Идват гладни бунтове.В цялата страна цари хаост и безверие.
  • 7 Гражданин

    20 44 Отговор
    Борисов фалира държавата и предаде властта на Мангъров да ни лекува с чайчета.
  • 8 БАЙ Х@Й

    34 6 Отговор

    До коментар #1 от "фгх":

    Може да изпуснеш нещо което си хванал , а случая което е било под техен контрол ! Те който за миг не са контролирали епидемията ! Те само съобщават факти !

    Коментиран от #16

  • 9 Просто

    34 17 Отговор
    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.
  • 10 Дабе да

    11 25 Отговор

    До коментар #3 от "прррц":

    Това са мечти, че ще приключи. Тази простотия дето я измислиха, че имунитета е доживотен и не повтаря е вярна точно талкова колкото същите “експерти” гарантираха ще лятото ще изчезне.
    Ще превключи единствено ако се вземат мерки или се използват масово ваксини и то периодично 2 или 4 пъти годишно. Това разбира се ще стане, но след половин година и то на цената на десетки хиляди загубени животи пряко от епидемията само у нас . И поне няколко пъти по толкова не преки жертви. За икономическите загуби разрухата бедността зависимостта и рецесията изобщо да не говорим. Това ще отнеме много повече свободи и права и то в дългосрочен план, но малко хора си дават сметка. Мислят си, че “защитават” свободата, а реално се само обричат много по-жестоко без да дори да го осъзнават. В настоящото и бъдеще време свобода се отнема най-лесно чрез икономическа зависимост
  • 11 МАЛОУМНИЦИ

    21 49 Отговор
    КАК НЯМА ДА СЕ ОБЪРКА НАРОДА? ФАТМАКА НА ШИПКА СЕ ПОДИГРАВАШЕ, ВДИГАШЕ ЮМРУК В ПОДКРЕПА НА ВНВ, НИНОВА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА Й ГРУПА ДЕМОНСТРАТИВНО НЕ НОСЕХА МАСКИ В ПАРЛАМЕНТА, ОТРИЧАХА ВИРУСА ДА Е ОПАСЕН. СЕГА ИСКАТ МЕРКИ? МАЯ РАЗНАСЯШЕ ЧЕРНИ ЧУВАЛИ ДО БАНКЯ И РАЗКРИВАШЕ НИВИ С КАНАБИС??? ДОКАТО ЩАБА И МУТАФЧИЙСКИ РАБОТЕХА ВИРУС НЯМАШЕ. Е, СЕГА ИМА - КОЛКОТО ИСКАШ!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БАБА WC

    21 19 Отговор
    И СЕГА ИМА МЕРКИ, НО НЕ СЕ СПАЗВАТ. 200 В РЕСТОРАНТ СЛЕД 10.30? БЕЗ МАСКИ В МЕТРОТО, СЪБИРАТ СЕ НА ГРУПИ, ТЪЛПЯТ СЕ, РЪГАТ СЕ В МОЛОВЕ, ВСЕ НА МЕСТА КЪДЕТО Е НАЙ ВЕРОЯТНО ДА СЕ ЗАРАЗИШ.
  • 14 МАНГЪРОВ

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Плацибо":

    ЯВНО СИ НЯКОЙ СПЕЦИАЛИСТ ПО ПЛАЦЕБО ЕФЕКТА? ПРОФЕСОР ИЛИ АКАДЕМИК? ВИЖДА СЕ, ЧЕ СИ УЧЕН.
  • 15 главен мамун

    17 7 Отговор
    Те се ползват с популярност сред обществото . Бацката следва тенденцията за лична изгода , единадесет години с подобни номера прави достатъчно народ на маймуни за да владее джунглата.
  • 16 ПЪЛЕН КОНТРОЛ

    14 13 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    ПРОЛЕТТА ЗАТВОРИХА СОФИЯ, ПАРКОВЕТЕ, МОЛОВЕТЕ, БАНСКО, СЕЛА, МАХАЛИ, НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО ИМАШЕ ОГНИЩА И ИМАШЕ ПО 2-3 УМРЕЛИ И 30 -50 ЗАРАЗЕНИ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ В ИТАРИЯ И ИСПНИЯ УМРЕЛИТЕ ГИ ТОВАРЕХА С ФАДРОМИ В КАМИОНИТЕ!
  • 17 ДИЛЕМА

    7 8 Отговор
    ДА СИ НОСЯ МАСКАТА В ДЖОБА, ДА НЕ МИ ПУКА И ДА РАЗЧИТАМ НА ЧАЙЧЕ И СУПИЧКА ИЛИ ДА СЕ ПАЗЯ ОТ - "ЩЕ СЕ МРЕ ЯКО"?

    Коментиран от #32

  • 18 gali

    9 4 Отговор
    Какви избори,до тогава няма да останат избиратели,както са я подкарали.Жалко ,чета всеки ден,че все-по млади се заразяват и умират.Много съм любопитна от какво сочи статистиката,колко процента от починалите са с образование над средно...Не че има значение образованието за човешкия живот,но се чудя кои ще гласува?Нали тях това ги интересува,и без това за управнисите сме само статистика. Успех.

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 оня с коня

    9 14 Отговор
    Търпеливо изчетох статията с убеждението че НЕ МОЖЕ в тая Купа "Врели-некипели" да не е скрито Малкото,но Отровно Партийно жило на Бесепара Симеонов.И ето го и него - в Предпоследното Изречение:""Това Управление днес дори да искаше да наложи по-строги мерки,НЯМА ЛЕГИТИМНОСТ за това"!Абе Симеонов,абе РАТАЙЧЕ ГРОЗНО на Червени Олигарси в Немилост,с какъв Акъл наричаш Законно избраното Правителство "Нелегитимно" и Кой си ти ,че да раздаваш Легитимност?!И престанете бе Червени Дрипи такива да заблуждавате Електората си че ще спечелите Избори НЯКОГА - това е същото като репликата "Тати каза че ще ми купи Колело,ама Друг път"!

    Коментиран от #22, #30

  • 22 що е то

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    17 %
  • 23 така се прави

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "gali":

    Целта е да остане да гласува ''оня с коня''

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 00000014

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "така се прави":

    Той няма да може да ГЛАСува, защото устата му ще бъде пълна с "оня на коня".
  • 26 Манги

    3 0 Отговор
    Къв Галъп бе? Нали Райчев и Стойчев нямат права
  • 27 Измама

    5 4 Отговор
    Това е информационно-психологическа война. Напълниха гробищата с хора, които имат истински болести и ги пишат умрели от ковид-19. Първи заминаха ХОРАТА на химиотерапия, която спряха защото ковид-19 е по-смъртоносен от рак. След този цирк 3 неща са сигурни:
    1. Глад. Яко глад.
    2. Скок на хронични заболявания от масовия стрес.
    3. Никой няма да понесе отговорност.

    Чипове май няма да има, ама 5G-то го вкараха през задната врата като стой, та гледай. Факт. Да го увеличат до 30-40 гигахерца и до 2050-та вярно ще сме 3 мил. души, всичките на по 5 вида хапове и деца срещу заплащане, демек инвитро. Такава е работата.
  • 28 ОТ СЪРЦЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    А , не само, и към майчето ти, след спалнята, подарък ще има от сърце за нея от нощното си чекмедже.
  • 29 Чичо Гошо

    5 2 Отговор
    Бойкошенко оставка
  • 30 Чичо Гошо

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    До оня с коня: дииийй
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове