Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 07:38 2 074 30

Мръсен въздух в София, Перник и Бургас

  • мръсен въздух-
  • запрашаване

Гражданската платформа Еър София отчита надвишаване на нормите повече от два пъти в по-голямата част от столицата

Мръсен въздух в София, Перник и Бургас - 1
Кадър БНТ

И тази сутрин мръсен въздух в София. Според измервателните станции на общината в Павлово фините прахови частици са били три пъти над нормата от 50 микрограма на кубичен метър, съобщи БНТ.

Според европейската система за отчитане тази сутрин освен в София, въздухът е много опасен за здравето още в Перник и Бургас. Гражданската платформа Еър София отчита надвишаване на нормите повече от два пъти в по-голямата част от столицата.

Днес също буферните паркинги са безплатни и от общината препоръчват да оставим колите си в къщи и са ползваме градски транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ружи

    26 0 Отговор
    Пак ли горят отпадъци в ТЕЦ-а?
  • 2 Нали

    15 1 Отговор
    ГЕРП диша и ние покрай него.
  • 3 Цигаристан

    17 1 Отговор
    ТО ЗАТОВА ПОЧТИ ЦЯЛОТО НОВО СТРОИТЕЛСТВО Е В РАЙОН ВИТОША - ДОКАТО ТАМ Е МЪГЛА В БОЖУРИЩЕ ГРЕЕ СЛЪНЦЕ, У НАС ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ НИКОГА НЕ СА СИ ВЪРШИЛИ РАБОТА - ОБОСОБЯВАНЕ НА НОВИ ЗОНИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО И ПРОКАРВАНЕ НА НОВИ ПЪТИЩА, В СОФИЯ ВСЕКИ ДЕН 1.000.000 АВТОМОБИЛА СЕ ДВИЖАТ ПО БАЙ-ТОШОВИТЕ ПЪТИША, ЗА 30г СА ПРОКАРАЛИ САМО 3-4 ГЛАВНИ ПЪТЯ И 20-30 УЛИЧКИ
  • 4 Sofia

    11 4 Отговор
    Всеки дошъл в града от разни селища , които за да ги намериш , първо трябва да се изгубиш след като се пошматкат и сменят няколко работи , където естествено искат да се работи , пробват в полицията и ако не могат да станат полицаи , стават таксиметрови шофьори.
  • 5 Рошко

    5 0 Отговор
    Та да си дойдем на думата, по малко хора по малко ресурси повече чист въздух затова е ковидчето, някой дава ли си сметка колко петрол не се изгори
  • 6 Фандъкова не пипай да вдигаш данъците

    11 3 Отговор
    На старите коли, 90%са на газ!!! Мръсен въздух в София??? Това си наумила, знаме ти Номерата!!!
  • 7 Охо Бохо

    5 7 Отговор
    Мръсен въздух в София? Просто мъгла, характерно явление за софийското равно поле през зимните месеци!

    Коментиран от #22

  • 8 един от многото

    10 4 Отговор
    Интересно до сега защо не беше такова замърсяването , коли пак се караха , но всичко беше в рамките на нормалното. Докато не започнат да строят жилища без комини или със скъпи и ефективни филтриращи устройства все ще сме си на този хал.

    Коментиран от #17

  • 9 ценности

    11 0 Отговор
    В момента на управляващата хунта и дреме за въздуха , защото ако хората масово преминат на отопление с електричество ще стане страшно.
  • 10 еко майтап

    5 0 Отговор
    В ЗПЗ-Варна всичко живо се топли с отпадъци .
  • 11 вуйна

    17 0 Отговор
    Благодарим ти Йорданке,че ни остави да горим всякакви боклуци,пласмаси,стари дрехи!! На следващите избори сме с теб!! От Татарли,Филиповци ,Факултета и всички незаконни гета!!!!
  • 12 хахаха

    9 0 Отговор
    никой ли не вижда пряката връзка между мръсния въздух и повишената заболяемот от ОРЗ?
  • 13 Ужааас

    4 0 Отговор
    Фандъкова за нищо не става.
  • 14 Ужааас

    7 0 Отговор
    В Христо Ботев, до летището се горят всякакви боклуци и никой нищо не прави. Фандъкова просто не смее да им каже нищо, защото няма да гласуват за ГЕРБ следващия път.
  • 15 Македон :Д

    5 0 Отговор
    Ей сега ще ни набият данък въздух хахаха.
  • 16 Еол

    3 0 Отговор
    Време ви е и за данък въздух!
  • 17 Строител

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "един от многото":

    Работя в сферата на строителството и наскоро с изненада разбрах , че в България все още са валидни наредби при проектирането на жилищни сгради според които трябва жилищата да са с комини.
    Било необходимо заради ситуация на природни бедствия или война.
    Остава някой да упражнява контрол какво се гори ,което никой не прави.
  • 18 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Снощи протестирахме пред Общината срещу Фандупкова.Центъра трябва да е пешеходен като лятото на блокадите и пак ще се изчисти въздуха.И Фандупкова вече два дена е оставила половин София без парно.Хората в болниците ще умрат не от коронавирус,а от студ.Хората пред Общината скандираха да пусне парното и да подаде оставка.Стига геноцид срещу софиянци!
  • 19 Tttt

    3 0 Отговор
    Лукойл в милия ми Бургас си плаща пет цифри глоба ежемесечно без да ги бърка и зелените пламъци на комините не секват- това са неизгорелите серни смески. Ами Кроношпан продължава да бълва изпарения от хилядите наши малки дръвчета, които стават на ламинат за чужбината.
  • 20 Гост

    5 0 Отговор
    Защо за някои хора понятието мръсен въздух се изчерпва с ФПЧ? А азотни окиси? А въглеродни съединения? А останалият коктейл, бълван от индустриалните комини?
  • 21 Русенец

    6 0 Отговор
    Аз, със старата ми кола на газ, тази година съм изгорил по-малко от 200 литра пропан-бутан. Колко тона нафта изгори за годината един министерски джип с 4000 кубика мотор?
  • 22 Мъгла с кафяв цвят...

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Охо Бохо":

    качи се някъде нависоко за да видиш какво дишаме! Истината е че се горят боклуци, пластмаси, гуми, кабели, пдч каквото нямерят богопомазанитеб избиратели на другарката Фандъкова и копче не могат да им каже никой. Все пак тя е на власт благодарение на тях!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Bat goiko

    0 0 Отговор
    Кат попиташ някои от каде е и този казва гордо от София съм а ся дишаии шопароо
  • 24 Охо Бохо

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мъгла с кафяв цвят...":

    Родена съм в София и много добре знам климатичните особености, мъглата пада в ниското затова качвайки се на Витоша се вижда как София плува в "мръсен" въздух. Спомням си, че това се нарича инверсия, може и да бъркам. Утре също ще има мъгла, защото от обяд до към 17 ч температурата ще се повиши, а след това ще спадне драстично.. Колкото до "електората" защо това явление го нямаше преди 30г?Научиха ги да живеят на чужд гръб, а те да крадат, но това се нарича Декорация. За съжаление подлъгани преди 31 г сами си го направихме.

    Коментиран от #26

  • 25 Оптимист

    0 0 Отговор
    Става все по-хубаво:)
  • 26 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Охо Бохо":

    В София винаги е имало инверсия, или т.нар. мъгла, която се получава при по-топъл горен въздушен слой, но от 5-6 години мъглата смърди ужасно. Това заради избирателите на Фандъкова, дето ударно я и под строй я "подкрепиха" да продължат с краденето, както и ТЕЦ "Орландовци", в който горят европейски боклук. Да не говорим, че и много от "новите" квартали димят здраво и никой не ги контролита какво точно горят в локалните си отоплителни системи.
  • 27 5332

    1 0 Отговор
    Честно ли бе ?! Как така вчера в Бургас всичко "беше наред" от мобилната ви станция, при положение, че мирише на кисело вече 1 месец и буквално не се диша в центъра, а днес - видиш ли, не е наред. Колите щели да проверяват капацитетите. Що не проверите пелетите от боклук, които се горят и как така след като ги "изобретиха" преди няколко години, оттогава колите са ви виновни.
  • 28 ЛЛЛ

    1 0 Отговор
    Истината е че София се пренасели. Няма как да е по друг начин като се закриха предприятията, защото във всеки окръжен град имаше препитание за хората. Улуците се миеха най-редовно а сега ги мият само като има избори. С коли е пълно, печки се палят на въглища и разни други неща, защото това е най евтино. За мен чистотата в София не е на ниво
  • 29 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ФЕЙК НЮЗ! От как вдигнаха данъците 30% на старите коли,въздухът се оправи.
  • 30 СусБе

    0 0 Отговор
    Га са возите по цел ден на лимузините ни риваате?! Идете на Балкано па дишайте... само дано и там не усмърдите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове