Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 08:28 1 913 31

Нинова: Предлагаме алтернативен бюджет

  • корнелия нинова-
  • алтернативен бюджет

Големият проблем е доверието в управлението, което кара хората да не вярват в мерките, каза тя

Нинова: Предлагаме алтернативен бюджет - 1
Кадър БСТВ

„Не може един достоен народ да продължава да търпи това. Ние имаме достойнство на българи, трудолюбие, чест, знание. Не можем да позволим повече този човек, този начин на управление да съсипват държавата“, това обобщение за ситуацията сега и времето назад, доминирано от Борисов и ГЕРБ, направи лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова в ефира на БСТВ.

Нинова се обърна към сънародниците си: „Самочувствие, достойнство, реакция – за това ви призовавам. Всичко зависи от нас. Зависи в деня на изборите. Начинът да се промени това, което се случва, да тръгнат нещата нагоре е висока избирателна активност. Избирайте и гласувайте за когото пожелаете. Не бъдете пасивни“.

Тя отново критикува мнозинството на власт: „Мерките на управляващите са непоследователни, хаотични, непредвидими. Не могат да управляват кризата, по три пъти на ден променят наредби. Това е големият проблем, защото води до липса на доверие в управлението, което кара хората да не вярват в мерките“.

Общините от години наред се натоварват с все повече задължения, държавата им ги прехвърля, а сега в кризата, това е много тежък удар срещу тях, е наблюдението на БСП, изразено от председателя Корнелия Нинова.

„Ние предложихме финансов пакет за помощ на общините отново. Дългосрочното решение е да им се преотстъпи част от данъка, който събират от данъците върху физическите лица“, конкретизира лидерът на левицата.

По повод на Бюджет 2021 Нинова коментира: „Днес направихме анализ и равносметка на случилото се. Направили сме 204 алтернативни предложения в бюджета на правителството. 24 в бюджета на НЗОК, 42 в бюджета на ДОО, 138 предложения в държавния бюджет. Ние четвърта година предлагаме алтернативен бюджет. Преди това не е имало такава практика. Тези числа показват, че имаме готовност и знаем какво искаме и как да го направим конкретно. Сигурно сме единствената държава в Европа, в която при обсъждане на бюджета правителството го няма. Председателят на бюджетната комисия не казва нито дума по бюджета, министъра на финансите – също.

По бюджета на здравната каса имаме 7 изказвания , ДОО – 24 срещу 0 на управляващите. 51 срещу 2 изказвания при големия бюджет. Общо 82 изказвания от нашата парламентарна група. Държавнически, с грижа за хората. Те имаха само 2 изказвания. Правителството искаше само формално да има бюджет, да претупат процедурата. Не бяха убедени в това, което предлагат, защото никой не излезе да го защити. Неадекватен бюджет предложиха, с оглед на обявеното затваряне на държавата и новите икономически мерки, които правителството иска да въведе“, позова се на строгата статистика Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че с депутатите-доброволци ще се опитат да покрият цялата страна и им благодари. Нинова обърна внимание, че пари в бюджета се намират, но най-вече хора липсват - хора в болниците, в отделенията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бойко

    9 9 Отговор
    дрис-а

    Коментиран от #4, #29

  • 2 БОРИСОВ....ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ

    17 5 Отговор
    КВО ПРЕДЛАГАТЕ....НАЛИ ПРИЕХА БЮДЖЕТА...ИЛИ ДИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ....
  • 3 Достойният

    10 9 Отговор
    народ го няма ! Грабливи каскети и днес потомствата им , му стъпкаха достойнството и продължават ! Десетилетия наред !

    Коментиран от #28

  • 4 корни

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "бойко":

    като стане санитарка ще има да хвърля подлоги....но е помощ в трудно време.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 18 Отговор
    БРАВО госпожа НИНОВА
  • 7 Хихихихии.. хихихихии

    13 3 Отговор
    СГС за 2 път отхвърля РЕГИСТРАЦИЯТА НА НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА БКП, защото ИЗБОРЪТ и свикването на 50 КОНГРЕС НА БСП е в Нарушение и е.. НЕЛЕГИТИМЕН!!
    Хихихихии....Хихииии.. Нинова НЕ Е.. Председател на БСП ,според ТОВА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ!
    Хихихихии.....
    Тия .. Партията си не могат да регистрират,..искат да управляват..България?!?Хихихи........
  • 8 Един комунист

    15 2 Отговор
    Като тоя от партийната каса ли, където няма пукната копейка ли?!
  • 9 Иво

    18 6 Отговор
    Др. Нинова да не е размразила личната си сметка. Тъпа крава говори само глупости като шапкара Радев. 🤩🤩🤩🤩
  • 10 Аве Адолф Хайл

    14 4 Отговор
    Несравнимо удоволствие е това, да слушаш как комунисти нацепени с 300 , пак неистово квичатттттттт.

    Коментиран от #11

  • 11 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "Аве Адолф Хайл":

    Прав си явно си гледал Севда Тв от жипката, така гледа Тиквоча........

    Коментиран от #15

  • 12 Др Лъжа

    15 1 Отговор
    Ти нали щеше санитарка да ставаш ма Марш да бръснеш мисирки и да миеш задници и сменяш памперси за възрастни Стига си лъгала народа
  • 13 сюжет с бюджет

    16 3 Отговор
    К'ъв "алтернативен бюджет" предлагате бе ,Корни ?! Като бюджета на БСП ли ? Освен да крадете и да плюскате готови пари ,за друго - не ви бива ! Кой го е правил вашият бюджет - "корифеят" Гечев ,дето направи всички българи милионери през 90-те (щото един долар беше 3300 лева ,а па заплатите бяха по 10000 лева) или си извадила бюджета на "Техноимпекс" по време на приватизацията ?! Чакали мършояди сте от БСП - това е !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Психотерапевт

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ":

    Видно е , че дълбоките ти ментални увреждания, не ти позволяват да напишеш нищо свързано ,стискайки червената партийна книжчица в ръчичка , горкия .

    Коментиран от #17

  • 16 3673

    12 0 Отговор
    Тя не стана ли доброволка?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 стоян георгиев

    9 2 Отговор
    имали друг бюджет и тия.що не го предложихте като го имате?напуснахте парламента при дебатите за бюджета ,а сега се оказа че сте имали друг?заради тази красавица борисов ще се бетонира!скептичен съм че герб ще загубят изборите.с такава опозиция просто няма как.та шкафчето на боико ще продължи да се пълни ,въпреки протестите уви!
  • 19 Скорчев

    10 2 Отговор
    Ясно, разбрахме, няма лошо. Нейните тролове не могат да я рекламират, защото ще бъдат освиркани и затова правят правителството виновно и за ланшния сняг. Сегашното правителство трябва да си ходи, но не ни се предлага нищо друго, което да е наистина конструктивно.
  • 20 Коко

    10 4 Отговор
    Алтернативен бюджет означава, че сега ние от Бсп ще крадем. Стига тези от Герб са яли, време е и ние да папкаме.
  • 21 Реалист

    2 7 Отговор
    Ама много сте доволни от живота си, бе ? Хапвате си,пийвате си и спокойно си мрете по стълбите . . .Браво на вас,не знаех,че така добре си живеете.
  • 22 Гост

    6 1 Отговор
    През 1943 година комунистите яхват народните протести и бунтове, срещу властта и я завземат. Немалкото им членове от работническите села са на тяхна страна. Останалите, антикомунистически труженици от селата, са против тях и сформират горянските движения, като замалко да ги свалят. Заради подкрепата на Сталин, българските комунисти успяват да потъшат горянството и да го заличат. Така са дошли на власт за цели 45 години, като успяват да се наложат с репресивни мерки и тоталитарна политика. Не с честни избори. Не с желанието на мнозинството, а с подмолни номера и репресии, диктувани от един външен диктатор. Днес народните протести отново са заплашени да бъдат яхнати от комунистите. Ще го допуснем ли?
  • 23 един от многото

    3 2 Отговор
    Единственото предложение което може да се приеме от теб е да се прегърнете с Борисов и да скочите от Аспаруховия мост.

    Коментиран от #24

  • 24 Е сега вече

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "един от многото":

    Не си даваме моста
  • 25 007

    4 0 Отговор
    Хитро, хитро. Упорито настоява за помагане на общените и сега с алтернативен бюджет. Предимството на управляващите в общените почти решава победа в изборите и Нинова търси начин да откъсне поне нещичко с хитро ухажване. Борисов вероятно има идея как да реагира и вероятно чака точния момент.
  • 26 Алексей Сергеев

    3 0 Отговор
    Мерси ви казвам за вашия бюджет...Помня и правителството с вице премиера Румен Гечев, заплатата ми стана 6-7$ а пенсиите на родителите ми 3$. Инфлацията 2980%, хляб нямаше
    КОМУНЯГИТЕ ТОЛКОВА МОЖЕТЕ
  • 27 НИКОГА ВЛАСТ ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП

    1 0 Отговор
    КВИ БЮДЖЕТИ ,КВИ ПЕТ ЛЕВА......С ТИЯ ПРОТЕСТИ И С ЮМРУЧЕТО НА РАДЕВ СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ......
  • 28 Народа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Достойният":

    Е горд и достоен но не иска луканова-видинов зима фалира ли банки и празни магазини /не иска бсп-дпс приватизатори/ нинова не може да оправи бсп тръгнала българия да оправя
  • 29 Радев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "бойко":

    Щом нинова има бюджет и моя е готов но и него няма да го видите /ще играем тука има тука нема/ поне с това си приличаме с нинова и двамата лъжим
  • 30 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ЕЕЕХ НИНОВА МНОГО СИ ЗЛЕ ,ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ

    Коментиран от #31

  • 31 не е вярно

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "волен сидеров":

    Успя да постави ГЕРБ в изолация, а вие им полегнахте!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове