Last news in Fakti

1 Декември, 2020 11:12 2 204 27

„Пирогов“: Трудно намираме желаещи за санитари

  • covid отделение-
  • пирогов-
  • санитари

В най-голямата болница за спешна помощ заплатата за санитар в COVID отделение е 3000 лв.

„Пирогов“: Трудно намираме желаещи за санитари - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Санитари със заплата от 3000 лв. вече са наети в най-голямата болница за спешна помощ „Пирогов“, но според д-р Дияна Димитрова намирането на желаещи е изключително трудно.

„До момента трима човека сме намерили, а ни трябват още около 50. Не успяваме, защото хората, които идват, на първо място поставят заплащането – никой от тези, които се явиха, не попитаха какво точно ще правят вътре в самите отделения“, коментира пред бТВ Димитрова.

Друго условие е желаещите да са на възраст от 18 до 65 години и да имат антитела срещу COVID-19, както и да имат желание да работят с тежко болни пациенти.

„При нас има само тежко болни. Те се почистват всяка сутрин, прави се тоалет, сменят се памперси, сменя им се бельото – това не е едно от най-хубавите неща“, коментира Димитрова.

Тя уточни, че заплатата от 3000 лв. е оправдана.

Доброволецът Берт Илиев също казва, че работата определено не е лесна. „Тя е многокомпонентна, тежка, физическа работа“, допълва той.

Илиев е кандидатствал като доброволец в „Пирогов“ още в началото на пандемията. Като студент по медицина казва, че именно там практиката е най-голяма и разнообразна.

„Мисля, че хората трябва да искат да помогнат, а не да гледат само паричната страна на нещата“, допълва той. Илиев казва, че всеки, които отиде там заради парите ще има тежък сблъсък с реалността.

„Трябва да са готови да помогнат. Хора сме, нека помогнем“, казва той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    40 4 Отговор
    Това не е сериозно, ако заплатата наистина е 3000 лв. за санират, защо сестрите протестираха ? И показват фишове за 640лв. като те трябва да получават много повече от санитарите. #FakeNews. Това е фалшива новина и данни.

    Коментиран от #12, #22

  • 2 Criminal

    24 3 Отговор
    С две думи търсим, ама ако може да не ги намерим.........
  • 3 Науката

    16 6 Отговор
    Скоро парите ще изгубят своята стойност и хората ще станат хора а не животни както сега!
  • 4 Защо ли?

    4 3 Отговор
    Попитало магарето : 3000лв малко ли са? Или за една душя не стигат.
  • 5 ПЕЕВ

    5 9 Отговор
    КУРНЕЛИЯ ИДВА

    Коментиран от #11

  • 6 Любопитен

    22 3 Отговор
    За колко месеца е тая заплата от 3000лв. За три, за шест или на седмица?

    Коментиран от #9

  • 7 Държавноста се е раскапала

    15 2 Отговор
    В ръцете на бандитите управляващи.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    Никога няма да пустна моята Деси санитарката от Лом да работи в Пиругов може да се зарази с Ковид и няма да може да идем на почивка по КОЛЕДАТА.
  • 9 По принцип

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Любопитен":

    е за месец но след удръжките нетната сума е равна на минималната работна заплата.
  • 10 Вероятно

    18 0 Отговор
    тези 3000 са бруто , а договора от месец на месец се подновява , докато имате нужда от хората ! Е , не само трудно , а и изобщо няма да намерите балъци !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КЪМ ГЕРБ

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Заключението е ,болните са оставени на съдбата на произвола .
    Грижи за болните в България липсват, всичко е опоскано и окрадено.
    След , като няма желаещи , означава че няма работещи хора в България.
    ПП ГЕРБ, няма ли изкарат по един, санитарен полу-ден в Болниците, да окуражат болните и да помогнат
    на грижещети се ?
    Нали те, ни докараха до тук ?.
  • 13 Бойко Българоубиец

    12 1 Отговор
    Герб=Смърт и разруха повсеместна.
  • 14 Гацо

    8 0 Отговор
    Ми има 240 тулупа дето ако ги подкараме с тоягата може и да свършат работа,пък и с тия 3000 лева ще им намалим и заплатите!
  • 15 Тъй де!

    9 0 Отговор
    То и у министерствата и у Парламенту е пълно с Калинки и самия МП е най-големата Калинка,не знаещи и не питащи ко праят там,ама заплатата и пълненето на чекмеджета върви с пълна пара!
  • 16 Антитрол

    7 1 Отговор
    Друго условие е желаещите да са на възраст от 18 до 65 години и да имат антитела срещу COVID-19

    Ами вижте статистиката колко са "излекуваните" от вируса и ще ви стане ясно измежду колко човека търсят, колко от тях са от София и колко от тях искат да станат санитари - е повече от ясно е че нямат кандидати (пък и може и това да е целта). Дали след година когато почти всички имат имунитет заплатите няма да паднат под 1000 лв.
  • 17 Българин

    4 9 Отговор
    Медиците да се обърнат към президенството за помощ.Това е най-мързеливата и нищо не работеща институция.Всички заедно с фигуранта на първа линия санитари.

    Коментиран от #25

  • 18 Лошо

    7 5 Отговор
    Заплатата не е лоша, но можеше и да е 4000, но всички се съмняват, че ще получат и дори 1000 лева! Доволни ли сте от развитието на нещата? ''Благодарете се'' на тези които половин година не повярваха, че има такава опасна болест и горяха маски на жълтите павета и чучела на тези които налагаха маските, водени от тримата глупаци и доцента тъпанар! А те сега да се кефят на затворените им ресторанти, молове, фитнеси и театри които си ги самозатвориха по собствено желание горейки маски публично и подлъгвайки и без това най-неграмотният народ на планетата, че всичко е конспирация и не могат да се заразят от ''несъществуващ вирус''! Те невярващите в нищо си го предават по родословното дърво неверието и техните деди така разпънаха Божият син на кръст, но като лепнат вируса и набързо стават вярващи, а най-много вярват точно преди смъртта си!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Реалност

    4 0 Отговор
    И кое му е чудното, че не могат да намерят, една груба сметка - 50 000 са уж излекуваните, от тях да приемем, че 1/4 са софиянци значи остават 12 000, от тях пенсионери и под 18 години да са 50% остават 6000, от тия 6000 безработни да са 1% остават 60 души, от които антитела да имат 50. Друг е въпроса какво правят 440 медицински лица в Пирогов след като имат по малко 200 пациента, ако спрят да си клатят краката и поработят малко няма да им трябва друг персонал.
  • 21 Друг потърпевш

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Румен":

    Аааа, да са само те. На всякъде е така, сигурно си чувал за мафията с бели престилки.
  • 22 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Търсите логика.? Е в тази (няма такава) държава няма да намериш логика. Но в края на краищата нали търсенето обославя предлагането. Да поясна. 3000 лв =1530евро нормална заплата за нормална държава. Значи не заплатата на санитара е голяма а тази на сестрите е малка. Разколничето търси ме? Е аз мисля че е скрито в това. Нали сте достатъчно интилигентен за да знаете къде в момента работят нашите съграждани (лекари, сестри и санитарни). Таа, става ли нещо от нашите политици (бивши и сегашни)???? Не мисля.
  • 23 невярващ

    2 1 Отговор
    Поредната пунта-мара. Това, докато гледаха маркировката Баце и шефа на Пиргов го измислиха за простия народ. Търсят , но не искат да намерят. Те по-добре да платят на мед. сестри нармално възнаграждение.
  • 24 Ами

    1 1 Отговор
    излиза, че са намерили трима за 3000 лв., а тези които вече работят в "Пирогов" няма ли да протестират и да искат и те 3000 лв или са
    "по-глупави"...Ей, право казва поговорката - На лъжата краката са къси
  • 25 Недей така

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    санитарите са поне средно интелигентни, а ония червени кратуни ще сбъркат подлогата със подноса.....Еле па шефа им мани мани....
  • 26 е х о

    0 0 Отговор
    Обясни , КАК ГИ ТЪРСИТЕ тез 50 човека ??? Че давате само 1000 лв. , останалите 2000 лв. са обещани ! Че , кандидатите трябва да имат АНТИТЕЛА на КО19 . Всеки кандидат ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРА 250-300 лв. в медицински изследвания , без гаранция за постъпване ! Накратко - търсите ръбът на футболната топка !

    Коментиран от #27

  • 27 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "е х о":

    .............когато нещо не желаеш да го вземеш , му намираш кусури или поставяш неизпълними условия .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове