Last news in Fakti

17 Декември, 2020 16:12 3 387 46

Проф. Минеков се оттегля, ако до 23 декември недоволните от властта не се обединят

  • проф. минеков-
  • отровното трио-
  • протест

"Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението", написа Минеков

Проф. Минеков се оттегля, ако до 23 декември недоволните от властта не се обединят - 1
Снимка: БГНЕС

Професор Велислав Минеков от "Отровното трио" обяви, че ще оттегли от активното участие в протестите, ако до 23 декември не се постигне обединение на всички недоволни срещу властта. Минеков направи това чрез публикацията във своят фейсбук профил.

Припомняме, че вчера "Отровното трио" обяви, че е възможно да се яви на следващите избори заедно с Мая Манолова и "Изправи се.БГ". "Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение", казаха от Триото.

Вероятно подтикнат от разпалените реакции от това обявление, професор Минеков написа следното в своя фейсбук:

"Няколко думи, не с отчаяние и не с омраза.

Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават единствено значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на вечното самовато разединение. Изглежда смисълът от протеста е да остане като част от спомените за някакво единство.

Струва ми се, че нямам силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, но вероятно е да останем същите, от Освобождението до днес. Мълчаливото ни съучастие в делата на една престъпна власт и съвършенството на нашите идейни различия ще оставим като мрачно дарение на поколението след нас. Османското наследство ще пазим тайно в душите ни, ще бъдем революционери при подходящ спасител.

С оглед на последните събития. Очаквам ясни съвместни действия срещу превзелата ни шайка и управляващи мутри. Декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения. В последствие правителство насочено в срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото.

И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции, трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма.

Преговорите са ежедневни, резултатът е очакван.

„Съединението прави силата „ – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на победата.

В случай, че обединението е невъзможно /до 23.12./, възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие.

Каквото можах, направих".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    41 34 Отговор
    ужас , каква страшна новина .
  • 2 смерш

    40 43 Отговор
    Колкото по-бързо прекратят грозните си изяви Минеков и другите двама от "триото" толкова по нормални и смислени протестиращи биха се явили публично,а от там и вероятноста за проблеми на "пишман генерала"при изборите ще бъде по-голяма.
    А и Минеков май го подгони "шубето" от евентуално запазване на сегашното статукво?
  • 3 ДА ДА

    24 27 Отговор
    ВАЖНОТО Е ЙЛО ДЕНЕВ И ФАТМАКА ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ!

    Коментиран от #4

  • 4 И глупака

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ДА":

    и продажника и предателя, да не разбере написаното!
  • 5 Минеков

    31 16 Отговор
    и с-ие, не разбрахте ли, че не сте правилните обединители, които са нужни на българите! Вашите "ценности", вашият имидж не е много по-различен от тези, срещу които протестирате. Хората разбират, че вашата цел е "стани да седна аз".
    С умопомрачителната си идея да правите коалиция с ИТН и маяма отблъснахте и последните колебаещи се ваши привърженици.
    Прибирайте се в къщи и следете събитията от телевизора.

    Коментиран от #22

  • 6 Свинчо

    19 13 Отговор
    Ама как така бе слънце на Гого ни оставш светило във политиката.Да ти саберат още някои лев за Коледа да не бъркаш по кофите
  • 7 Дизел

    20 14 Отговор
    Чакай да спра да плача и ще напиша нещо тъпо. Голям праз
  • 8 Крали Марко

    20 8 Отговор
    Ясно ! На уволнение е работата ! И премии няма да има
  • 9 Софиянецо

    15 17 Отговор
    Всичко опира само и само до АЛТЕРНАТИВА на Бойко и ГЕРБ. Който даде тази алтернатива, той ще спечели изборите с поразяваща преднина, защото на изборите ще гласуват и тези, които никога не гласуват. Няма да има нужда от никакви коалиции за съставяне на правителство, защото ще има пълно мнозинство. Такива обаче няма и няма да има до изборите. Така че Бойко си остава единствен и неповторим.
  • 10 Българка

    16 14 Отговор
    Мафията яко се е окопала във всички сфери и на всички нива. Тя е превзела съдебната власт, силовите структури, всички институции в държавната и местна власт. Ше впрегне всички сили и средства, за да продължи да ограбва и дерибейства. Минеков е прав- само обща партньорска мрежа може да измете шайката и да следи за честността на предстоящите избори. Срещу единна и силна мафия може да успее само ЕДИННА АНТИМАФИЯ за върховенство на закона и свобода
  • 11 Бай Кольо

    23 9 Отговор
    Ааа и тея взеха да се натискат за Парламента, а уж нямаха апетит за власта

    Коментиран от #13

  • 12 Варна

    12 8 Отговор
    Това издава отчаяние у вопросният и деморализиращо за голама, част от по- строхливото население. - А резултатът от сега е предвидим! - Не може по време на пандемия и ежедневна сводка за умрели да искаш хората да излязат...
    Минеков даде видимо отбой вазлагайки на някакви драматизми, което е супер тъпо!
    Аз не съм се отказал да протестирам срещу Борисов от 2011 година насам и нямам намерение да го правя! - Колкото е нужно ... - Толкова и ще участвам!
  • 13 Чичо

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Кольо":

    Нямат всички, ма виж бацо що шкафове напълни

    Коментиран от #15

  • 14 българка

    10 14 Отговор
    Подкрепям г-н Минеков! Наистина "лошият материал" е прекалено много и чистенето ще бъде продължително и болезнено. Няма да стане с акцията "ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН", но трябва да се започне и началото е с програма и общи усилия!

    Коментиран от #24

  • 15 Тролче

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Чичо":

    Завиждаш му!?
  • 16 демократ

    9 11 Отговор
    време е да се махате тримката и младите хора вМАЙКА БЪЛГАРИЯ ДА ПОЕМАТ СТИГА ВЕЧЕ ГЕРБ КОМУНИДНИ ЧАЛГАРИ МАЯ ПЧЕЛЕЧКИ И ДРУГИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ
  • 17 Боже

    18 8 Отговор
    Направо си разплетох чорапите от тази шокираща новина. Един комунист по малко на българския политически небосклон.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Миризлив пор

    10 2 Отговор
    То така като гледам нещата всеки дърпа чергата към себе си "дай да се обединим" и после "ама аз ще съм шефа" и накрая се цепят... А щом се цепят някой все пак ще им го нацепи. По-добре да хвърля оставката от сега да не се мъчи до 23, нито Пинокио, нито Мая, нито адвоката ще отстъпят ми се струва, генерала още по-малко.
  • 20 !!!?

    18 3 Отговор
    Тиквите се израждат в кратуни, а кратуните в муцуни !!!?

  • 21 ДС на НРБ

    18 6 Отговор
    Лъсна същността на днешните революционери - ако спечелят- печелят само за себе си, ако загубят- другите са им виновни !Отивай си и весели празници-такива овчи душици не ни трябват!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Историк

    13 5 Отговор
    Уж бил демократ, а се обединява с комунистката Мая
  • 24 Политолог

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "българка":

    Ицето Иванов и чалга - бабаита Станислав Трифонов - " самостоятелно" на изборите???!! Ха ха ха ха Хи хи хи хи!!
  • 25 Петър

    6 6 Отговор
    Изявлението на проф. Минеков звучи не като заплаха, а по-скоро като призив за изваждане на будните българи "от сън". "Стани, стани юнак Балкански, от сън дълбок се събуди!" "Отровното" трио, и в частност проф. Минеков са герои на нашето време. Кой от вас, които пишете против него, може да поведе народа на протести. Седяхте си лятото на плажа, препичахте се и се плицикахте, а те (той) жертваха своето време за да помогнат на изстрадала България. Старият надпис на зградата на Народното събране гласеше: "В ЕДИНДНИЕТО е СИЛАТА!" Обединете се Български народе, иначе години наред, иначе ви чака нищета и ограбване! Сега е момента да се свали корумпираната власт! Това не е борба от типа "стани ти за да седна аз", а борба за "правда и за свобода", както са вощвали начите възрожденски революционери. Професор Минеков, не се отказвайте от борбата! Трудно се работи с "робския" манталитет на българина! Но отказът ви още повече ще запази досегашното статукво. Сега е момента на ДИПЛОМАЦИЯТА и ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ СОВАЛКИ! Сега е момента на борбата "на тихия фронт, зад завесите"! Преговаряйте, агитирайте, сондирайте мнения, вие това можете! Мисля, че ще успеете! Все пак стве ТРИМА!

    Коментиран от #27

  • 26 Хаджиментов

    7 4 Отговор
    "Прoфecoр Вeлиcлaв Минeкoв oт "Oтрoвнoтo триo" oбяви, чe щe oттeгли oт aктивнoтo учacтиe в прoтecтитe, aкo дo 23 дeкeмври нe ce пocтигнe oбeдинeниe нa вcички нeдoвoлни cрeщу влacттa."

    Значи, очакваме нов Отечествен фронт с БСП и ДПС начело.
    Това е ясно, но не е ясно как ще си поделят после баницата, че са толкова много и все с мераци за власт.
  • 27 Миризлив пор

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Петър":

    Хубаво пишеш, но нека да си кажем истината. Тези тримата направиха всичко с пари и заради пари, за да ослабне натиска върху дубайския та да си прибере милионите. Ако не бяха компроматите и финансирането скрито или явно, неуморната агитация на медии и в мрежата нищо не можеше да се получи.

    Коментиран от #29

  • 28 Минетов

    12 4 Отговор
    Посланието е до Божков, във връзка със забавени плащания и звучи така:
    - Ако до 23 не си изчистим сметките, аз изчезвам и се оправяй сам с онези двама малоумници.
  • 29 Ами човека

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Миризлив пор":

    ти е казал истината! Истината от сайтовете за "умни" са истини само за глупака! 😀
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 на кого

    1 3 Отговор
    На кого ни оставяш,
    ти поне произхождаш от културно семейство.

    Коментиран от #38

  • 32 Аве Адолф

    5 2 Отговор
    Триматаглупака вече и сами на себе си не вярват , време им е вече за постоянно въдворяване в усмирителниризички ......
  • 33 профи профи

    3 3 Отговор
    Ти пък ,профи я кажи какво направи за художествената академия в която преподаваш толкова години?Как се изразяваше и се изразява твоето недоволство там,при студентите?Поведе ли поне веднъж тях-ТВОИТЕ СТУДЕНТИ-да се опълчат срещу безобразията и далаверите в хидежествената академия?
    Защото от такива места по принцип тръгват малките парчета по склона и се превръщат в лавини.Много лесно е да се плюе по всеки ,че бил некадърен или страхлив!
    Ваша отговорност и морално задължение е да създавате благоприятна среда на младите талантливи хора за да могат да се усъвършенстват,развиват и да не търпят несправедливостта срещу която уж Сте се изправил.
    Този глуповат ултиматум към хората е нищожен колкото и личния Ви пример в художествените среди,където виреете.
  • 34 Бате Бойко

    4 2 Отговор
    Отровното трио се изложи, те трябваше да продължат с протестите пред МС и аз щях да си подам ОСТАВКАТА, за радост на всички българи.
  • 35 Генерал от НАТО

    6 2 Отговор
    ВИЖДАТЕ КАК ТОШО ТЪПОТО И ЖЕНА МУ БАХА ДОКАРАНИ С ДВА ПРАВИТЕЛСТВЕНИ РЕАНИМОБИЛИ-ЛИНЕЙКИ ОТ ВИДИН В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА ДОКАТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА УМИРАХА ПРЕД БОЛНИЦИТЕ НА СТЪЛБИТЕ?! Всички организатори на протестите в България са организирани и платени от правителството с изключение на Костя Копейкин, който е човек на КРЕМЪЛ и всъщност е единствения протестиращ в България, като изключим вас интернет троловете, които ви мързи да слезете до селския мегдан камо ли да се вдигнете на протести с рейса до София...Триото също и вече май са дуо...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Виж сега

    1 2 Отговор
    Левски е свята личност, защото не е казал аз каквото можах направих и ако до седмица не се вдигнете на възстание си отивам на село. Ти или вие тримата яхнахте протеста пред всички медии, не не бяхте организаторите му. Впоследствие с малко юридически трикове и логистика станахте лидери повече от тези които бяха първи на площада. Да хората се вдигнаха, но има много силен отпор. Държавата е срещу тях и е нормалбо да има спадове и върхове на недоволството. Отделно има пандемия и ежедневно се обяснява колко народ умира от нея и колко бере душа и това също оказва влияние. Изложихте се с прекратяването на протеста и майките на болните деца ви засрамиха, като продължиха с малко подкрепа. Когато недоволството тръгна отново да расте вие се върнахте на бял кон и започна да се сърдиш, защо никой не иска да се коалира в политическа формация с вас. Ако се бориш за опазването на майка България няма да си помислиш за друго освен готовността да жертваш дори живота си за постигане на идеалната цел. Я кажи колко пъти организира протест в друг град освен на митинга да дойдеш с високоговорител и да обиколиш няколко медии и ти затова ли си на площада, да влезеш в политиката или да свалиш корупцията и тъпотата във властта, за да можеш да се върнеш към нормалността?
  • 38 Другия с коня

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "на кого":

    Баща му,на Минеков, е част от Ловната дружинка на Тодор Живков......Депутат в Народното Събрание от БКП преди 10 ти Ноември.....Изваял повечето Комунистически Монументи възхваляващи Престъпния Комунистически Строй....Минеков,като Наше момче, трябваше просто да си гледаш занаята и да си Траеш.....Сега ще Го отнесеш Ти....

    Коментиран от #39, #42

  • 39 Не е важно

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Другия с коня":

    какъв е баща ти, а какъв си ти! Само глупак може да съди за човек по дрехи, рода, кола и т.н.!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Баща ми

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мърша народ":

    ... Но най - жалко за децата ни...
  • 42 Толуп Трети

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Другия с коня":

    На тиквата дядо му като е бил фашага сега що не му търси никой сметка
  • 43 Човек от народа

    2 0 Отговор
    Народа е деморализиран и морално развратен от шайката полуграмотни и войнстващи простаци начело с простака на простаците от Банкя. Жалко за това че държава и народ на 1300години са докарани до ръба на нравствената духовна морална и екзистенциална разруха... Амин!
  • 44 Истината

    4 1 Отговор
    Какъв професор е този уличен л-умпен?!
  • 45 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Е то се видя какво направи.На стари години за резил стана.
  • 46 КУРнинов

    0 0 Отговор
    На Мине та май му присветна че го използват адвокатчето и арменчето
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове