Last news in Fakti

24 Декември, 2020 13:48 1 930 36

Проф. Петров: Ваксините ще спасят милиарди

  • проф. иво петров-
  • ивермектин-
  • ваксини

Той припомни, че от досега проведените двадесетина проучвания на действието на Ивермектина при COVID-19 категорично е доказан ефектът му

Проф. Петров: Ваксините ще спасят милиарди - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Добре известният медикамент "Ивермектин" блокира размножаването на коронавируса и играе ролята на жива ваксина за човек, който го приема във всички стадии на заболяването. В това е категоричен проф. Иво Петров.

"Медикаментът се прилага и преди самото заболяване, и в началните, и в средните, и в късните стадии, тоест във всички фази на заболяването. Но най-силен е ефектът на Ивермектина в началото, в първите няколко дни, докато трае репликацията на вируса в клетките (докато вирусът се размножава).

На практика този медикамент блокира репликацията на вируса, тъй като пречи на проникването на вируса в клетката. Прави го по неспецифичен начин: лекарството блокира един ензим – импортин алфа бета, който клетките използват, за да вкарат вируса в себе си. Впрочем чрез обмяна на генетична информация от вируси се е движела еволюцията на човека. Клетките сами вкарват в себе си „Троянския кон“", категоричен е именитият кардиолог.

"Благодарение на блокирането на импортин алфа бета-ензима вирусът не може да проникне в нашите клетки и да се размножава.

Той циркулира още известно време в кръвта, като по този начин играе роля на жива ваксина. Ето така се спира репликацията на вируса и отключването на другите механизми на инфекцията – възпалителния механизъм и тромбогенния механизъм. Понеже Ивермектинът няма отношение към лечението на възпалението и на тробогенезата, той е най-ефикасен, когато се прилага в началото на инфекцията. Преди вирусът да е отключил бурната каскада от реакции, които в по-голямата си част не могат да бъдат лекувани", коментира още той в интервю за БЛИЦ.

Проф. Иво Петров припомни, че от досега проведените двадесетина проучвания на действието на Ивермектина при COVID-19 категорично е доказан ефектът му. Резултатите са публикувани и са всеизвестни. Той очаква в близките дни да излязат и резултатите от българското проучване.

"Факт е, че Ивермектинът е регистриран и се използва в много страни по света – Израел, САЩ, Аржентина, Бразилия, Индия, Перу, Колумбия, общо са над 30 страни. А състрадателният модел на употреба, който се използва в България, най-вероятно се прилага в повечето страни по света. В крайна сметка това е известен медикамент, който получава нова индикация – лечение на COVID-19.", каза професорът. По думите му преимуществото на такива добре известни медикаменти е техният изключително добър профил на безопасност. "На такива медикаменти, които са ефикасни при сходни заболявания, се възлагат най-големи надежди за лечение на тази инфекция, тъй като специфични лекарства за лечение на COVID-19 няма и най-вероятно няма и да има скоро", категоричен е проф. Иво Петров.

В същото време той защити мястото и ролята и на ваксините срещу коронавируса. „Благодарение на ваксините ще бъдат спасени милиарди хора. Сигурен съм, че на пазара ще излязат няколко вида ваксини”, каза по-рано в интервю Нова ТВ проф. Петров.

Той беше категоричен, че ползите от ваксините са много повече от рисковете, които поставянето им крие. Според професора медиците трябва да се ваксинират, защото това би било отговорното поведение.

„Общият брой на излекуваните и получили някакъв имунитет плюс ваксинираните ще прекъсне веригата на заразата”, коментира още кардиологът.

Той е убеден, че нито един регулаторен орган няма да позволи до хората да стигне ваксина, която застрашава здравето и живота им.

Според него, в отминаващата трудна година, всички, включително и медиците, са научили много.

„Изживяваме един катарзис. И въпреки многото негативи, ще излезем по-силни, особено откъм наука и знания”, заключи професорът.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 6 Отговор
    Подарявам му моята ваксина.Много съм великодушен.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 гост

    24 5 Отговор
    Ваксините ще спастрят милиарди ... уф то било ще спасят ?
  • 3 Петър Ломбов

    8 33 Отговор
    АКО ВАКСИНИТЕ НАИСТИНА ДЕЙСТВАТ И НЯМАТ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ БАТЕ СЕ ВРЪЩА НА БЯЛ КОН А ТРИФОНОВЦИ И МАНГЪРОВЦИ ОТИВАТ В ОТХОДНИЯ КАНАЛ, ВСИЧКО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ДО 1-2 МЕСЕЦА, ОЩЕ КАТ ВИДЯХ МАНГЪРКАТА НА СНИМКА ВЪВ ФАКТИ МАРТ МЕСЕЦ МИ СТАНА ЯСНО
  • 4 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако питате Последният софиянец не ваксините а кръчмите ще спасят света на софиянеца сега са му затворени и двете кръчми и по цял ден коментира в сайта и плюе срещу мерки, ограничения и ваксини.

    Коментиран от #12

  • 5 Политолог

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Освен великодушен, очевидно си и много ординарен...

    Коментиран от #17

  • 6 Дон Чико

    27 1 Отговор
    В тая държава само аз и чепът ми Янко още не сме професори. Даже за Янко не съм сигурен.
  • 7 Потрес

    26 3 Отговор
    Записвайте ги, помнете ги! Това са убийците ни!
  • 8 абг

    23 2 Отговор
    Милиарди долари, ще бъдат спасени от лапите на простолюдието.
  • 9 Борат

    17 3 Отговор
    Ще спасят ... милиарди... процесът на оплождане, може би... а професорът ще папа яко...
  • 10 Ангелинка

    7 20 Отговор
    Личния ми лекар потвърди - слагат ми ваксината в понеделник.
    Много се вълнувам.

    Коментиран от #13, #14, #27, #31, #36

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Цонко

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝":

    И хвърля яйца онлайн...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Еми да

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    От дебелата инжекция !
  • 15 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Черен боздуган":

    Не му се връзвай - троли в полза на ....!
  • 16 Чукнете

    17 2 Отговор
    в Гугъл името "ивермектин" и ще видите отзивите на лекари от преди няколко месеца, че било супер вредно, унищожавало черният дроб, било ветеринарно лекарство и т.н. На кого да вярваме?
  • 17 Знаещ

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Политолог":

    Тоя софиянец е стара лисица дето си знае интересите при последното затваряне на мързеливите и заразни браншове той освободи персонала на двете си кръчми без да им е плащал осигуровки а вместо последните пари които имаха да вземат работниците му той си изчисти фризерите и им плати с залежалата стока от тях.

    Коментиран от #20

  • 18 Незабавно

    4 1 Отговор
    Да ги ваксинираме !
  • 19 заглавие

    17 3 Отговор
    Истинското заглавие на статията трябва да бъде:Ваксините ще убият милиарди

    Коментиран от #25

  • 20 Политолог

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Знаещ":

    Сериозен бизнесмен, казваш
  • 21 Voice

    6 0 Отговор
    Stanislava Valeva, защо да е ограничен брой?

    Мисля, че на всеки трябваше да му стане ясно щом в кауфланд, лидл и джъмбо се редят стотици нй опашка и се бутат, че няма нужда нищо да се затваря ш да си живеем живота..
    Кой както намери за добре...
  • 22 Кой68

    14 0 Отговор
    Четох листовка на ваксина с/у covid19..То там има толкова много странични ефекти от нея че ми заприлича ваксинирането като екзекуция.....Притеснително е

    Коментиран от #26, #29

  • 23 Киро

    5 0 Отговор
    1872 г. - криеш хайдути!
    1942 г. - криеш партизани!
    2020 г. - криеш гости!
  • 24 побелял чичо

    8 0 Отговор
    "Професоре"...наборее...за МИЛИАРДИТЕ си прав, но не ,че ще се СПАСЯТ ,ами някои ще ...СПАСТРЯТ $$$$...Те това е ...
    А теб ,като те гледам с тоя черен перчем ,явно зор не си видял и потен вода не си пил и за това ръсиш тия дивотии...лев да падне !
  • 25 И откъде го разбра това. Като няма и

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "заглавие":

    милион ваксинирани сигурно още по света. Ама познатите ми умрели от ковид вече са 5.Умрели от началото на ноември до сега. На 35,46,52,59 и 78.Сам изчисли средната възраст. Най-младата и най-възрастната са жени. А от тримата мъже само 59 годишният беше с високо кръвно и наднормено тегло. Общото между тримата е, че не вярваха много, че ковид е опасен и много не им пукаше за маски, мерки и т. н. По-добре ваксина, отколкото с 2 кубика пръст отгоре. Най-голямата приятелка на жена ми я изписаха преди дни.,след 10 дневен престой в ковид-отделение в Света Марина(терапията) във Варна. Каза, че ѝ се е разминало на косъм. Тъй като работи в полицията каза, че след 4 - 5 месеца ако са ѝ паднали антителата веднага ще се ваксинира. Защото не иска отново да изживее същото.След лекарите те са с предимство за ваксините. А вие вашите(за които не се знае кога ще ви дойде въобще редът) ги преотстъпвайте на когото си искате...
  • 26 На което и да е лекарство да

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "Кой68":

    прочетеш страничните ефекти е същото. Ама много хора пият ежедневно всякакви лекарства без много да се замислят. Дори сами си ги "предписват". Аз лично се надявам ваксините да са ефективни и да действат. Всеки от вас е бил ваксиниран поне няколко пъти още като бебе. И още е жив.

    Коментиран от #32, #33

  • 27 От кадя

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Ще те ваксинира личняти екар,да но да нема болкъ утзат.
  • 28 Кой

    3 0 Отговор
    Аз не вярвам, вземи и моята, подарък,
  • 29 Ох тежко се живее в българия

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кой68":

    Да така е, има много странични ефекти, корона може да не те хване но от странични ефекти няма отърване, няма кой да те погледне в България, болниците са унищожени
  • 30 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    Че кои милиарди ще спасят? За 1 година има няма 70 милиона са умрели в световен мащаб, уж от корона (да не се лъжем за статистиките все пак). Как точно ще ги спаси тея милиарди, като за да умре 1 милиард при сегашните числа ще минат 15 години ... Тоя май баят за бастуни има хората ...
  • 31 Кой

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Давай ще те гледаме, по телевизора, слагай,
  • 32 Бачо Киро

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "На което и да е лекарство да":

    И кога са те ваксинирали теб като бебе с набързо забъркана помия? Сравняваш ваксини, които се прилагат от десетилетия с бъркоч, забъркан в час по трудово, при изследвания, които дори според отдела за медицински изследвания на Оксфорд са проведени с почти никакви спазени стандарти, с успеваемост до 95%, което означава, че останалите 5% са 5 пъти повече от вероятността да се заразиш (до момента 78.7 милиона общо заразени за цялата година и 1.73 милиона смъртни случая) е де факто абсолютно минимална. Как точно въобще ще разбереш, че действа? Вероятността да те хване статистически е по-малка от вероятността да не сработи ваксината в пъти ... Демек ако се ваксинираш и разболееш, ще идеш да им теглиш една, а те ще ти кажат - еми ти си в тея 5% ... Реално погледнато може да ви шибнат по една инжекция за плацебо ефект и да ви гледат сеира.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Идялно

    3 1 Отговор
    Колкото повече не искат да се ваксинират, толкова повече ваксини ще има за умните хора които искат. И без това ще има недостиг от ваксини. А антиваксърите ще бъдат ваксинирани лично от К19, с челен удар.
  • 36 ВЕНТИЛАТОР

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ангелинка":

    Вълнувай се, че след ваксата, няма да те има още дълго
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове