Last news in Fakti

4 Януари, 2021 06:35 3 181 16

"Зелената зона" в София вече е разширена

  • софия-
  • зелена зона-
  • синя зона-
  • паркиране-
  • места

Към кварталите за платено паркиране се добавят части от „Иван Вазов” и „Яворов”

"Зелената зона" в София вече е разширена - 1
Снимка: БГНЕС

„Зелената зона” в София се разширява от днес, предаде NOVA. Към кварталите за платено паркиране се добавят части от „Иван Вазов” и „Яворов”. Промяна ще има и в работното време на „Синята и зелената зона”.

С разширяването, местата за платено паркиране се увеличават с 1700 и общо с тези в „Синята зона” стават близо 32 хиляди. Въпреки че повечето жители на комплекс „Яворов” са пожелали да бъдат присъединени към „Зелената зона”, вчера много от тях заявиха, че направената организация е лоша и местата за паркиране са малко.

В първия понеделник от годината, по желание на повечето жители на комплекс „Яворов”, безплатното паркиране ще остане в миналото.

Голяма част от шофьорите обаче са недоволни, че местата за паркиране са едва 350. Те са по-малко от преди, защото вече няма да може да се паркира по алеите и в зелените площи. От Центъра за градска мобилност /ЦМГ/ обясняват, че голяма част от паркоместата тук са били незаконни.

„Там има и по-тесни алеи, на които не е законосъобразно да има паркоместа, а в крайна сметка те досега са си паркирали там, но неправомерно”, посочва Румяна Милова от ЦМГ.

Въвеждането на платено паркиране в квартал „Яворов” води до още една промяна – улиците стават еднопосочни. „Предвид атмосферните условия само знаците са поставени, така че да бъдат ориентирани гражданите къде се намират паркоместата, къде е забранено”, посочва Румяна Милова.

Съответната маркировка ще бъде поставена пролетта.

В другия квартал, който се присъединява към Зелената зона – „Иван Вазов”, повечето живеещи са доволни, че паркирането става платено. На друго мнение са работещите, за които идването до работа с кола ще стане по-трудно заради липсата на паркоместа.

Промени има и в часовете за платено паркиране. От понеделник „Зелената зона” вече ще работи и в събота от 10 до 18 часа. С такова работно време ще е и „Синята зона”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    34 7 Отговор
    Хаха, малоумници улиците стават еднопосочни щото иначе няма как да се организира паркирането. Държавен рекет и цяла София объркана за да може бб и дясната му ръка да прибират едни милиони!
  • 2 166

    21 3 Отговор
    В СОФИЯ С 2,5 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ДВИЖАТ 1 МИЛИОН АВТОМОБИЛА, ТОВА Е СВЕТОВЕН РЕКОРД ПО ПРОСТОТИЯ - ХОРАТА НЕ ХОДЯТ
  • 3 166

    29 3 Отговор
    В СОФИЯ ДО СЕГА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ НЕ СА ПРАВИЛИ НИЩО, ЦЯЛАТА ПЪТНА МРЕЖА Е ОТ БАЙ-ТОШОВО, НЯМА ПРОКАРАНИ УЛИЦИ, ДАВАНИ СА РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СТРОЕЖ КЪДЕТО НЯМА УЛИЦИ / МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ / . . . НЯМА ОБОСОБЕНИ НОВИ ЗОНИ ЗА УРБАНИЗИРАНЕ . . .
  • 4 Супер зоната се разширява

    19 5 Отговор
    И обхваща и белоградчишките скали😂😂😂😂
  • 5 Ох тежко се живее в българия

    19 5 Отговор
    Ей тез ще ни скъсат, нищо не правят и само ни вземат парите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Другия с коня

    18 4 Отговор
    Това е Абсолютен Рекет над хората....Инвестират три колчета забити в земята и сто грама бяла боя и получават Годишен Приход без други разходи...На работниците от Паркинги и Гаражи им искат МИНИМУМ три скоби на ден,за да си получат заплатите на края на месеца...Абсолютен Рекет с мотив да се спре замърсяване на въздуха,а къде инвестирахте в Подземни и надземни гаражи да си оставим колите....Въздуха се замърсява не от паркирали коли,а от Преминаващи....В Лондон Влизането в зоната се заплаща,а не престоя....Рекетьори...
  • 8 ЗИГ ЗАГ

    9 3 Отговор
    Хаос на улицата, хаос в държавата, хаос навсекъде на тази територия при тези управници.
  • 9 Град Козлодуй

    4 7 Отговор
    Не може да се паркира безразборно, кои където си прецени.
  • 10 666

    3 2 Отговор
    Аман от простотии! Направо да правят цяла София зелена зона, а центъра й - синя!
  • 11 Японеца

    3 6 Отговор
    На който не му изнася да си мести колата извън София! Така е в цял свят! За 100лв на година, ще обеднеете! Общината пропуска строежа на обществени паркинги, въпреки тези на метрото!
  • 12 Димитров

    4 2 Отговор
    Винаги представят разширението на зоните с искането на гражданите?Какви са тези лъжи?Ясно е като бял ден,че живущите в новите зони трябва да плащат за вминетки домуване,че кой нормален ще го иска?
  • 13 Гост

    6 2 Отговор
    Честито!
    С зъвеждане на платено паркиране не се осигурява място за живущите,просто се събират пари.Как ще си намерите място като има 100 места ,а автомобилите на живущите там са 200?! Хайде да видя как смятате?
    Проблемът е ,че Столична община е абдекирала от задълженията си.Архитектите са за уволняване ,няма мисъл там.
  • 14 ЛЛЛ

    3 1 Отговор
    Строят молове, офиси и кво ли не ама паркинг не може да се прави. Направете София до Варна зелена зона
  • 15 Софянец

    1 1 Отговор
    Стига сте ревали,безплатен обяд няма,що не паркирате в някоя европейска столица без да плащате
  • 16 Бойко

    1 0 Отговор
    За софиянци предлагам- безплатно паркиране на село и работа на чист въздух като овчари, а заплатата е конкурентна-минималната. Гарантирано от гроб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове