Last news in Fakti

27 Юни, 2021 12:24 3 304 29

Обсъждат по-дълго работно време на "синята" зона в София

  • цгм-
  • синя зона-
  • зелена зона-
  • център за градска мобилност

Има идеи и за разширяването на "зелената" зона в столицата

Обсъждат по-дълго работно време на "синята" зона в София - 1
Снимка: БГНЕС

Има конкретни предложения за увеличаване както на работното време на „синята“ зона, така и за промяна на обхвата на „зелената" зона в София. Това коментира пред агенция „Фокус“ изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев.

„Това е тема, по която се говори от доста месеци. Обсъжда се и промяна част от „зелената' зона, където е по-натоварено, да стане „синя“. Това са неща, които следва да дойдат като становище, инициатива и доклад от съответните районни кметове. Естествено ЦГМ и групите в Столичния общински съвет (СОС) имат своето виждане“, коментира Дилчев.

По думите му последните две зони в кварталите „Яворов“ и „Иван Вазов“ показват, че въвеждането на зона определено води след себе си и до въвеждане на ред в квартала.

„В течение на времето действително кварталът се успокоява транспортно и осигурява достатъчно места за живущи. Отново ще кажа, че на определени места в центъра зоните вече са претоварени. Живущите имат искания към СОС, както за вдигане на цените, така и за увеличаване на работното време. Предстои да видим и какви решения ще бъдат взети в тази насока“, каза още Димитър Дилчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    41 1 Отговор
    Това са абсолютни глупости и лъжи.
  • 2 Последния Софиянец

    45 4 Отговор
    Йорданка е позор! Оставка и ЗАТВОР!

    Коментиран от #6, #26

  • 3 Абсурдна

    53 3 Отговор
    държава - не съсдават парко места, а постоянно увеличение на зоната!! Защо мълчите овце-веднъж данък МПС, винетка, зона, а услуга нулева!!!!! 110млн.генерират двете зони в София-къде са парите???? Няма инфраструктура, няюа абсолютно нищо!! Ганьо продължава да навежда глава и да плаща. По - бързо да идва момента да се затрие тази територия, от нея няма никаква ползва. Отвратителна страна!!

    Коментиран от #9, #17

  • 4 фандъшката крадла

    40 3 Отговор
    Не само краде, а и лъже: "Живущите имат искания към СОС, както за вдигане на цените, така и за увеличаване на работното време." направете допитване после пробвайте да манипулирате.
  • 5 Реалист

    32 2 Отговор
    Овцете трябва да се стрижат и доят - природен закон

    Коментиран от #7

  • 6 „СИНЯ ЗОНА”

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ТРЯБВА ДА Е ДО ЗЕЛЕНАТА ЗОНА НА ПЛАНИНАТА ВИТОША!!!!
  • 7 О не

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Иначе не оцеляват
  • 8 Софиянец

    22 5 Отговор
    Тези зони са ракови образувания и единствено вредят, а обирането на народа и кражбата от тях е по голяма от КТБ
  • 9 ДОКУМЕНТИТЕ

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абсурдна":

    27-ми юни,
    1991-ва година.


    Войски на СФР Югославия нахлуват в Словения.
    Два дни, след като тя обявява независимост.
    С това започва Десетдневната война.


    КАЛЕНДАРЪТ

    2017г. минималната пенсия в Словения стана 500€
    2017г. минималната пенсия в България на Борисов бе 100€

    минималната заплата в Словения е 941,00€
    минималната заплата в България е 332,34€

    Казано по- просто, при Борисов работещите в България получават три!!! пъти по-малко от словенците!
    При Борисов пенсионерите в България получават пет!!! пъти по-малко от словенците!

    Коментиран от #14

  • 10 Филип Георгиев

    20 0 Отговор
    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ПО ИСКАНЕ НА ЖИВУЩИТЕ В СОФИЯ И ЧЕ ВСИЧКОТО Е ЗА ТЯХНОТО СПОКОЙСТВИЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ. И РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЗОНИТЕ И ВДИГАНЕТО НА ЦЕНИТЕ. И КАТО СТОЛИЧАНИН В ПОВЕЧЕ ДА КАЖА И АЗ НЕЩО ДРУГАРКО(ФАНДЪКОВА И ВСЯ ОCTAЛНАЯ CBОЛОЧ). ПРЕДЛАГАМ СИНЯТА ЗОНА ДА СЕ РАЗШИРИ ДО ОКОЛОВРЪСТНОТО, А ЗЕЛЕНАТА ДО ПЕРНИК И ЕЛИН ПЕЛИН. ЦЕНИТЕ СЪОТВЕТНО ПО 60 И 40 ЛЕВА НА ЧАС. А ВРЕМЕТО ДА СЕ УВЕЛИЧИ НА 25 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕ(ЗА ПО СИГУРНО).

    Коментиран от #13

  • 11 Весела Мирянова

    15 3 Отговор
    Синята зона е пълен абсурд. За едно и също място предплащат живущите, приходящите и служебния абонамент едновременно. И цените са смешни- 2 лева на час, а места няма. За какво по- точно се плаща?! Ако искат ред да го направят 5/10 лева на час. Да махнат служебния абонамент. Да въведат отсечки от улиците, които да са само за живущите. А не като сега.
  • 12 qwerty

    8 1 Отговор
    пускайте най-накрая “зона” в целия град, че ми писна изоставените от зона б-19 да паркират от другата страна на сливница, а охранитечетата на затвора още в 7:00 превземат всичко в района
  • 13 Буха ха

    23 0 Отговор

    До коментар #10 от "Филип Георгиев":

    А аз като гражданин на София силно желая госпожа другарката Фандъкова да се завърне в родния си Белчин и да се заеме с дейности които отговарят на квалификациите ѝ, като например да седне под един чадър на шосето Самоков - София и да продава компири местно производство.
  • 14 3388

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "ДОКУМЕНТИТЕ":

    казано още по просто,
    Очакваме новото правителство стартово да вдигне мин. заплата на 1000 лв поне
    и мин. пенсия на 500 лв поне.
    Но да не пускат печатницата и да пазят борда и особено дефицита.

    Длъжни са да намерят парите за които твърдят че са присвоявани.
    Стартово НАП да намери и прибере парите от Гранекс Трейдър


    Не го ли направят ще ручаме жабета до умопомрачение
  • 15 Blackthorn

    4 0 Отговор
    Ако щете и кафява зона направете - гетото си е ваше!
  • 16 Хлъц

    12 0 Отговор
    От три години посочвах многократно,че този сценарий е залегнал в Общината.Беше въпрос на време.Синя зона,ще обхване почти цяла София,почти до Околовръстен път.Не веднага,но до пет години със сигурност.Зелената ще остане, единствено в междублоковите простанства.След това,ще остане само синята,и годишен абонамент в зелената.Но от 100 лева,ще се удвои.Синята очаквайте да стане денонощна.Със сигурност,но първо ще достигне 3 л/ч. Преминаване през ТОП- център- карето Съд.Палата- Дондуков,бул.В.Левски до Университета,а от там през НС до Президентството- червена зона ,само с електронен стикер,без право на паркиране.Ценатата вероятно ще бъде сериозна.На малцина прави впечатление,че от две години,се изграждат огромни платени паркинг зони.Всичките са частни.Те са част от схема,за пренасочване на личните автомобили на много от живущите в даден район да станат абонати..Сега цените са 100 лева- на месец.Тогава ще отскочат двойно.Защо да хвърлям милиони за да изаконявам строеж,да търся изпълнител,след това купувачи на отделни жилища или офиси,пред възможността да хвърля преко сили сто бона върху целия терен ,до самата ограда,да го насипя с чакъл и валирам.И нищо повече.Две будки за охрана,две бариери и това са последващите ми разходи.При 150-180 парко места, ежемесечно в сметката ми постъпват миниму 15 х.лева.За година съм избил всичко вложено.След това е 100%. След години,ако се промени ситуацията,терена е мой.Ще построя каквото реша.
  • 17 Joro

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абсурдна":

    От много години пиша навсякъде, че данъците на автомобилите са огромни и не трябва да се плащат, огромни са спрямо стойността на имуществото, за което плащаш, че притежаваш. Плащаш, а използват парите за пълнене на чекмеджета и гардероби. България беше осъдена от ЕС за мръсен въздух, но той не се дължи на автомобилите. Парите щели да бъдат използвани за детски градини. Да, ама не. Спечели изборите Фандъкова и първия месец още вдигна пак данъка от 01.01.2020 г. Правилното нещо е да се обяви масов бойкот на данък МПС в цялата страна. Ще клекнат. Но както обикновено, всеки гледа себе си. Парите от данъка трябва да бъдат изпозвани за строеш на многоетажни паркинги в София, с някаква поносима такса.
  • 18 друг

    13 0 Отговор
    Пандемията показа, че "зелена" и "синя зона" са напълно излишни - нито облекчават трафика, нито има ефект за паркиране. Пълно безумие: трилентов път става еднолентов защото от ляво и дясно има разчертани платени "зони" . Това е за облекчаване на трафика или куча касичка? И не ми е ясно как и защо някой ще ми иска пари за да спирам на улица, изградена с парите на нашите родители и самите нас (аз лични не съм видял една улица изградена от ЦГМ и поддържана от нея - поправете ме, ако греша)? Да си построят паркинги и да събират пари. Аман от хрантутници в тази държава!
  • 19 Бургас

    3 0 Отговор
    Направете като при нас .... Зелена зона от сутрин до мрак....и ще пращате много поздрави на майката на кмета... от сутрин до здрач...

    Коментиран от #23

  • 20 с баницата

    3 0 Отговор
    Интересно КОГА до индустриалните зони на София ще има нормален път единстшено в София кръпки фърху кръоки и много дупки ,а беше обещала /преди повече от десет години /милата ни кметица че спира с кърпенето и започва цялостно преасфалтиране ..........оставка ,ревизия и ...........
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Васил

    5 0 Отговор
    Ей не се наядоха скоро както е тръгнало и леглото в което спим ще стане синя зона.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    0 0 Отговор
    Поредна глупост.Не се решава проблема с тези зони просто се мести в съседство ,където не е зона и става страшно.Удължаване на работното време няма да направи повече паркоместа.Трябва общината да изчисти неправилно паркирани автомобили,да построи паркинги и още доста по-ефективни неща.
  • 25 obs106

    0 0 Отговор
    Еееее не се наядохте!!! А къде отиват парите от синята и зелена зона, че нещо не ми е ясно....
  • 26 Айше

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Фандъка да пуска фа ндък в сливенския затвор
  • 27 гого

    0 0 Отговор
    Господа общински мафиоти - ха спрете се малко
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Друг Софоянец

    0 0 Отговор
    Това хубаво, а паркоместа? Оня ден в нашата синя зона изчезнаха още две - дали са ги за товаро-разтоварна дейност. Едното добре, а другото е на 100 метра от най-близкия магазин - какво и кого ще разтоварва там. Между тези, служебните, инвалидните, тези за тротинетки (винаги празни), кофи за боклук, изходи за гаражи и пешеходни пътеки то паркоместа почти не останаха; скоро ще си паркираме във входовете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове