Last news in Fakti

6 Януари, 2021 12:52 6 399 46

Проектантът на Сарая на Доган иска плажът да остане частен

  • росенец-
  • сараи-
  • летен сарай-
  • ахмед доган-
  • калин тихолов-
  • христо иванов-
  • демократична българия

Арх. Калин Тихолов, в качеството си на представител на фирма “Стрейтлайн”, обжалва пред Административния съд в Бургас заповедта за нанасянето на плажа на картата и иска отмяната ѝ като незаконна

Проектантът на Сарая на Доган иска плажът да остане частен - 1
Снимка: Да, България

Проектантът на т.нар. "летен сарай" на Ахмед Доган на Росенец – Калин Тихолов, обжалва пред съда решението за вписване на ивицата до резиденцията като плаж в кадастралните карти, съобщиха от "Да, България", част от коалицията "Демократична България".

Темата за плажа, който не фигурира като такъв “на хартия” и до който бе отрязан достъпът за гражданите, привлече медийното и обществено внимание след акцията на Христо Иванов на "Росенец". Общинският съветник от "Демократична България" в Бургас Димитър Найденов предприе редица действия, сред които и искане ивицата да бъде нанесена на кадастралната карта като плаж. На 5 ноември 2020 г. Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) – Бургас издаде заповед за изменение на кадастралната карта и регистри и вписване на ивицата като “крайбрежна плажна ивица” с трайно предназначение на територията като “защитена”.

Въпреки решението обаче вписването на плажа в кадастралните карти все още не е факт. След запитване от Димитър Найденов защо се бави изпълнението на заповедта на началника на СГКК-Бургас от службата отговарят, че “в законоустановения срок срещу нея е постъпила жалба”.

Арх. Калин Тихолов, в качеството си на представител на фирма “Стрейтлайн”, обжалва пред Административния съд в Бургас заповедта за нанасянето на плажа на картата и иска отмяната ѝ като незаконна. Тихолов казва, че представляваното от него дружество е собственик на постройка на плажа, въпреки че няма нотариален акт за нея.

В мотивите си да оспорва нанасянето на плажа върху кадастралната карта той твърди, че липсата на ивицата в регистрите не представлява “явна фактическа грешка”, както се посочва в решението на СГКК-Бургас. В жалбата той веднъж твърди, че става дума за нововъзникнал морски плаж, а след това изразява съмнение, че такъв изобщо е налице. Тихолов заявява, че ивицата не е покрита с пясък и чакъл, а “е естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”.

“Никакви шикалкавения на институциите и слугите на Доган няма да ни спрат да си върнем плажа и държавата. Те много ясно разбират какво е срещу тях да стои нашата решимост”, заяви Христо Иванов в коментар за новата жалба.

Припомняме, че видеокадри от 2016 г. ясно показват, че край Росенец има пясъчна ивица, макар към днешна дата плажът там да е засипан с камъни.

Сега Тихолов иска съдът да назначи експертиза и лицензиран геодезист да отговори с какво е покрита ивицата, вярно ли е заснета тя и вярно ли са отразени границите на терените. Иска и експертиза от лицензиран геолог, който да извърши ядкови сондажи и чрез геоложки разрез да посочи наличието на пясък, чакъл или други седиментни или скални образувания в пробите и приблизителното им отлагане.

Предстои Административният съд в Бургас да реши дали и кога да разгледа жалбата. До приключването на случая плажът няма как да бъде отразен като такъв.

Наскоро пък собственикът на летния сарай на Доган – фирмата “Хермес солар” заедно със “Стрейтлайн” атакуваха без успех пред съда и решението на Общинския съвет в Бургас, с което превърнатата в частна улица до резиденцията отново стана общинска, така че гражданите да имат свободен достъп до морския бряг. Определението, с което жалбата им бе оставена без разглеждане като неоснователна. Сега по този случай предстои произнасяне на Върховния административен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    113 1 Отговор
    ДПС е незаконна етническа партия и трябва да се забрани.

    Коментиран от #34, #36

  • 2 Всички

    86 1 Отговор
    са си плюли в устите за пари ! Алчност неземна , грабене дори на българска брегова ивица !
  • 3 сигурно

    60 6 Отговор
    ДПС строява бока като новобранец , зщото ще му спре бонусите и ще го вкара в затвора !

    Коментиран от #43

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 UллаFF

    15 14 Отговор
    Радев е отказал да съдейства както винаги и подкрепата фръкна...

    Коментиран от #21

  • 6 Рукола за делян

    33 4 Отговор
    А сега да видим реакциите на радев и боко кви ще са щот сутрината радев рязко нападна боко за тва че с делян са ортаци което е вярно разбира се но радев сега как ще реагира на погазването на закона

    Коментиран от #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    74 2 Отговор
    Крайбрежната ивица, плажовете са собственост на българския народ / държавна собственост и точка. Доган и обръчите му от фирми ВЕДНАГА да бъдат проверени ИСТИНСКИ от НАП, ДАНС и ... за доказване на доходи/ печалби иплатени върху тях данъци. При недоказване ная това веднага да се конфискуват всички активи на Доган и фирмите му, а той да отговаря за пране на пари. Незаконните постройки ВВЕДНАГА СЪБОРЕНИ

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Потред

    51 1 Отговор
    Ейййй нагли депесари! Така е понеже не ги изринахме с лопати, а раздавахме цветя на ченгизите! Позорно е!
  • 10 Рукола за делян

    34 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Права си боко делян и амеда са комбина отдавна само радев е спасението да раздуха случая обаче странно стане ли въпрос за неща свързани с амеда радев нищо не предприема
  • 11 Братя Шишибойко

    36 3 Отговор
    Ако ни оставите на власт ние дебелите братя тържествено обещаваме, че ще направим плажа частен! Гласувайте за нас, грух и хау!
  • 12 Ами

    32 2 Отговор
    Ще му остане частен хUя на Доган отзаде му !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аз отдавна ви предупредих

    37 4 Отговор
    гласуваш за Борисов..... Получаваш Доган. Гласуваш за Доган , получаваш Борисов. И това предупреждение беше преди още Христо да отиде на плажа. Като ударите Доган удряте и Борисов. Това трябва да е бъдещето.
  • 16 Заключение

    42 0 Отговор
    САРАЯ ДА СЕ СРИНЕ СЪС ЗЕМЯТА - ВЕДНАГА !!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 В.В.П.

    28 0 Отговор
    Да се конфискува в полза на държавата..За санаториум.Плажове,гори,язовири,реки,морета,резервати са собственост ,национално богатство на България..Доганов е неграмотен интригант,доносник.Мястото му е в затвора.Има милион причини.Дпс,да се разтури веднага.Малцинства и мнозинства ги пази единствено ,,,Конституцията,на България.
  • 19 Хайде !

    9 9 Отговор
    Вземете го и този плаж, че и там да се изтаковате !

    Коментиран от #25

  • 20 Уточнение

    30 0 Отговор
    Конституцията не е комикс, а основен закон на държавата и всички останали закони не могат да го нарушават. Това че някой се има за велик архитект, строител и недосегаем не е повод за нейното нарушение

    Коментиран от #22

  • 21 трол ли си

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "UллаFF":

    И бахура. Нали си го спомняте с Кръсто Лафазанов - и бахура. Та , коментара ти е нещо подобно. Не разбрах какво общи има Президента с кражбите на Борисов и Доган.
    Борисов и Доган грабят държавата но и бахура (Президента)
  • 22 с тоягите

    20 0 Отговор

    До коментар #20 от "Уточнение":

    Тези престъпници не зачитат нито законите , нито Коснституцията на РБългария, но няма кой да ги закопчае. Това е показно какво става, когато мафия превземе цялата държава.
  • 23 Гост

    17 0 Отговор
    Ж*лко, д*лно архитектче...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 не разбрах

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хайде !":

    Кой да го вземе и кой да го изтакова. Нали четеш , че вече е взет и сериозно е изтакован, та не можеше и пиле да прехвръкне през тази територия, да не говорим за българските граждани.
  • 26 Ахахах

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Жалко":

    Какво следва за шишавите... Американците не желаят по никакъв начин границата на ЕС да се охранява от управници тип боко и шишоко. Тези ще бъдат разобличени и унизени много скоро. Ще бъдат съсипани и изгонени! Ще бъдат размазани. Това са фактите. Нека се порадват още два месеца на дебелочието си, но прасетата ще копим февруари-март. Боко си го знае това и пие яки успокоителни, а шишоко мисли, че може да се откупи. Но уви, не, не може! За Америка е важно раята да е спокойна. Радев е много техен човек с достъп до най-високо ниво на секретност в нато. Много малко хора в света имат такъв достъп. Не се раздава на кой и да е. Проверен е много сериозно от американците, а боко просто е една марионетка на меркел и двамата си заминават безследно!
  • 27 глупости

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рукола за делян":

    А бе изясни си малко правомощията и задълженията на Президента .
    Президента НЕ Е ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ и няма подобни правомощия.
    Нали утре ще ревнат всички , че се намесва в" независимата съдебна система" . Престани да тролиш глупости, то че сме прост народ е ясно, но когато се коментира , трябва поне малко познания да има човек.

    Коментиран от #37

  • 28 Пловдив

    16 0 Отговор
    Колко парички е дал онзи козел(доказания агент на ДС) Доган на архитектчето, че да натиска така? А колко ли пари е дал на общинските съветници в Бургас... И на "честните съдии"...? Всички горепосочени ще купят на любовниците си по едно Бентли и ще им направят по един салон за красота, разбирай "бизнес дами"
  • 29 ДПС, на съд

    10 0 Отговор
    ДОГАН, НЯМА ДА СИ ВЕЧЕН.. Заслужаваш съдбата си , макар и да лъжеш като подлога на герб.👌
  • 30 Велин

    9 0 Отговор
    Гайтански построи сарая на морето, питайте него

    Коментиран от #41

  • 31 въпросче

    9 1 Отговор
    Не разбирам защо ДеПеСе-то още е партия и още съществува? За какви "права и свободи" се "бори"? Нали България вече е в Европейския Съюз? Защо ДПС не е още закрита? Какво се чака? Тука да дойде султан Ер Голям ли? Какво защитават тези ненаяли се турски активисти? Какво? Карадайъ,Доган и компания какво пазят? Джобовете и привилегиите си ли?
  • 32 Въпрос

    8 0 Отговор
    Нали сградата нямаше акт 16 и въобще разрешение за пускане? Наред с останалите неуредици, нагло е архитект да стои над закуска ните
  • 33 32 поправка

    4 0 Отговор
    Законите
  • 34 Лаврентий

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ДПС , ще успее да изнерви, Гражданите до един,

    с наглите си кражби , за милиарди годишно?

    Последствията и Господ ,

    не може да ги предвиди?

    30 години подигравка с закони и права на гражданите ,

    не вещае нищо добро?
  • 35 КРАДЕЦ

    7 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ТИКВАТА НА ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ДА УКРАСИ ГРЪМООТВОДА НА САРАЯ МУ !
  • 36 Шамара

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Еииииий браво бе един път да напишеш нещо смислено! Тука съм за!
  • 37 Рукола за делян

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "глупости":

    Значи може радев да троли на 3 март за вируса значи може да троли радев мутри вън значи може да вдига юмруци може и за кюлчета и евро да разправя ама нямам правомощията да ги пита за тоз плаж хайде избирателно да троли така ли
  • 38 Перо

    1 0 Отговор
    Не е луд,този,който яде баницата......... .
  • 39 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Ефекта от търпението към етническата мафия ДПС закономерно е нарастване наглостта на Доган и слугинажа му!
  • 40 море също

    5 0 Отговор
    На който плаж ще се полага едно морско клинче до 200 км навътре, както турците го начертават чак до Либия, Италия, а сега се целят в Сибир. Хитро е замислено.
  • 41 Гайтан Руменов

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Велин":

    Аз построих сарая за да се подмажа на Доган и компания
  • 42 кочо

    4 0 Отговор
    РОДООТСТЪПНИК И НЕГОДЯЙ-ДЖЕНДАР Е ТОЗИ АХИБОНДИТ.
  • 43 Целувката

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "сигурно":

    Между бсп и дпс много бързо забравихте пеевски шеф на данс / това даде нов мандат на борисов/ и не забравай доган назначи новобранца за президент
  • 44 Българин

    1 0 Отговор
    Наглите прасета- депесари трябва да разберат , че тук е България и тук важат българските закони, а те повеляват тяхната етническа партийка дпс да бъде забранена , защото тя не е българска партия и прокарва интереси на комшийска държава.Не се правете на ощипани девственици , защото отдавна не сте такива.Нагли по нагли и абсолютно нагли човечета са агент сава и компания.
  • 45 Работяга

    0 0 Отговор
    Да. И по точно е противоконституционна.
    Чл. 11(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
  • 46 Кмете?

    0 0 Отговор
    Най-напред насипаха чакъл върху пясъка, сега садят райграс. Абе, бургазлии, толкова ли сте загубени, не помните ли хубавия закътан плаж с горичката и пътя отзад, защо мълчите, бе? Вие ако се вдигнете, никой не може да ви излезе насреща !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове