ФАКТИ.БГ

Партията на Цветанов се "клонира"

Експертен екип от "Републиканци за България" се отделя, за да стане "Технократи за България"

Публикувана: 8 Януари, 2021 12:16
57 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11724
Партията на Цветанов се
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.6 от 19 гласа.

Експертен екип се отделя от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България", за да създаде свой партиен проект, който ще се нарича "Технократи за България" и ще работи за ускорена модернизация на българските общество и икономика.

На "пазара на идеи" не се предлага реалистичен технократски партиен проект с ясни визия и стратегия за ускорен икономически растеж, а това е обективно незаета ниша в българското политическо пространство. Новият политически проект ще се позиционира в център-дясно и ще търси взаимодействие с "Републиканци за България", "Демократична България", както и с др. десни и центристки партии на базата на споделена ценностна система и сходство в целите, казват експертите.

Според тях решението на основния проблем на България – бедността, може да се случи чрез прилагане на конкретна методика за ускорено развитие в контекста на новите реалности и високите технологии. Динамиката на последните събития изискват управлението на държавата да е в реално време, а това може да се реализира чрез административна миграция към Облачен технологичен модел с асистиране от изкуствен интелект алгоритми.

Визираните обстоятелства са причината експертите от "Технократи за България" да инициират публична дискусия като част от планирана кампания за информиране на обществото за необходимостта от изграждане на Държавен облачен хъб. Кампанията ще стартира в началото на тази година, включвайки серия от инициативи и уебинари/семинари.

На по-късен етап ще бъдат създадени работни групи във всички по-големи градове на страната, на които ще бъдат поканени да вземат участие представители на работодателските организации: КРИБ, БТПП, БСК, АИКБ, ССИ, Българския съюз на частните предприемачи "Възраждане", както и водещите компании от ИТ сектора, граждански сдружения и всички заинтересовани лица.

"Технократи за България" застават зад и лансират в публичното пространство идеята, че Държавна агенция "Електронно управление", която е ресорната структура, е необходимо да се заеме със стратегическата задача по създаване на Държавен облачен хъб, който да се превърне в основен стълб на националната сигурност и устойчивото развитие на страната ни през следващите няколко десетилетия, както е заложено в Европейските директиви, ратифицирани от РБ и националната програма за електронно обслужване, казват технократите.

И обещават ускорената модернизация на общество и икономика да са пряко следствие от изграждането на държавна облачна инфраструктура със съответната миграция на всички административно-правни и данъчни услуги.

Чрез държавния хъб социалните и административните услуги, данъчните и др. облагания могат да бъдат прецизно и справедливо измервани, като всяко юридическо или физическо лице ползва и заплаща само това, което действително е получило/потребило като услуга или съдействие от страна на държавата. Всеки би могъл да заяви и ползва, под формата на облачна услуга или ресурс, само онова, от което реално има нужда или е задължен като юридически или физически субект.

Прекият ефект е постигане на пълна прозрачност на процесите при минимални оперативни разходи за администриране на държавата. Освободените финансови средства (милиарди) в следствие на оптимизациите и автоматизациите в администрацията ще могат да се пренасочат в други бюджетни сфери, за допълнително стимулиране на растежа.

Технократите предлагат и стоят зад нов технологичен модел на държавно развитие и управление, водещ до преобразуване на икономиката и обществото ни в такива, които са базирани на икономиката на знанието и екосистемата на четвърта индустриална революция, но с отчитане на националните особености и дадености. Това са:

• Наличие на развит IT сектор и ориентирана към него образователна система;

• Технологично развитие и свързаност, предпоставени от вече направения от страната цивилизационен избор – ЕС и НАТО, в контекста на Лисабонската стратегия на ЕС (Lisbon European Council / 2000);

• Споделена ценностна система и геополитическа ориентация на ЕС;

• Промяна на базовата производствена структура чрез взаимодействие на фокуса – промишлените сектори – сектора на услугите – научноизследователската и развойна дейност (НИРД). Знанието измества капитала, иновациите изместват традиционните методи и заедно с информационния ресурс се превръщат в основни източници на икономическа мощ и просперитет за нацията;

• Гарантиране на висока икономическа ефективност, суровинна независимост, екологична безопасност и въглеродна неутралност (Green Deal), чрез методите на кръговата икономика.

"Технократи за България" считат, че е необходимо държавата да инвестира в спешен порядък в изграждане на дигитални „магистрали“, а не асфалтови, по които да потекат информационните потоци, обслужващи преките интереси на хората и бизнеса при новите икономически дадености, оразмерени спрямо реалните потребности.

Трансформирането на икономиката ни в цифрова е исторически шанс за бърза реиндустриализация на държавата, но вече в контекста на новите реалности и новите технологични възможности.

Ситуацията на световна пандемия и последвалият локдаун предполагат вземане на решения на държавно ниво за изграждане на дигитална инфраструктура, предоставяща нови възможности за дистанционна работа за все по-широк кръг от професии. Държавата ни трябва да продължи да функционира като администрация и икономика, да се развива устойчиво, независимо от локдауна в световен план, независимо от мерките за предотвратяване на пандемията или друг подобен повод при всякакви необичайни ситуации или наложени допълнителни ограничения, смятат технократите.

Чрез изграждането на облачна инфраструктура държавната администрация по естествен път ще се свърже и интегрира с екосистемата на Индустрия 4.0 (вече успешно работеща в някои от развитите страни на ЕС). Една от важните функции на Държавния облачен хъб е правилно да се структурира и изгради информационната среда за опериране и управление на предприятията на бъдещето у нас. Тя подпомага и участва в междуорганизационното разширяване на бизнеса, насърчава екосистемните партньори да развиват способностите си за споделена документация на оперативна информация и бизнес приложения, както между предприятията по отрасли, така и между отраслите чрез осигуряване на тяхната свързаност.

Описаният модел гарантира социалната справедливост и прозрачност на процесите, както и оптимизиране на процедурите чрез споделяне и взаимосвързаност на обществения ресурс.

Стартират се необратими процеси за прозрачност и презентативност на икономиката ни с всички произтичащи от това позитиви за общество и държава. Вземането на решения са с висока степен на информираност, защото управлението на държавата се случва в реално време, като чрез това се прекратява практиката на палиативните мерки и реакциите със закъснение, отразяващи се негативно на бюджета, придобиващи не само капиталов отзвук, но и обществено-социално нюансиране, посочват от новия проект.

Облачните технологии, интернет технологиите, включително интернет на нещата (IoT), технологиите за оползотворяване на потенциала на големите данни (Big Data), индустриалната и сервизната роботика, развитието на изкуствения интелект (AI) са основните технологични предпоставки за развитие на цифровата икономика, като част от самообобщаваща се и просперираща държавна икономика.

Обществени сектори като електронното управление, електронното здравеопазване, електронното образование и развитието на интелигентни и свързани градове са естественото приложно поле на продуктите и услугите, създавани от цифровата икономика, което предпоставя и налага изграждането на Държавен облачен хъб – незабавно, казват експертите.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.6 от 19 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
честен ционист
1 Отговор
Тоя много избърза с името. Казах ли ви, че скоро ще се му се наложи да преименува.

Оценка:
-2 +67

Си ган
2 Отговор
Не видях никъде имена?

Коментиран от #31


Оценка:
-5 +36

Недвижими имоти Вършец
3 Отговор
Да купи ги шкафчето хаха разпадат се преди да са се събрали

Оценка:
-1 +42

дядо курти от село пиперково
4 Отговор
Да се прекръстят на психопати за българия.

Оценка:
-0 +86

Някой
5 Отговор
Кой ли ще им повярва на тия ХАМЕЛЕОНИ?! НИКОЙ !

Оценка:
-0 +74

Цветан Цветанов
6 Отговор
Вече имам и Демократи за България.

Оценка:
-4 +37

ТаУмВзе
7 Отговор
Закусилият с гуменки ли? Няма толкова жалки същества. Бивш гербераст и други тиняци.

Оценка:
-0 +60

ВУЗ Вършец
8 Отговор
Ако всички технократи са му съвипускници, малей бегай.


Оценка:
-1 +31

Верно ли
9 Отговор
Овцата Доли пасти да яде.

Оценка:
-0 +35

С.С
10 Отговор
Не съм учуден. Като клетъчна амеба партията на Цветанов гледа да завземе повече територия на политическата сцена. Каквото могат да отделят, разцепят и вземат от симпатизантите на други партии, за тях е добре дошло. Като вирус действат-влизат навътре и превземат каквото е останало от болния организъм. Крива сметка е това и всеки, който вярва, че Цветанов е кадърен политик и може да издигне България- да си слага въжето. Най-яркия пример за ренегат е той.

Оценка:
-1 +64

Перо
11 Отговор
А тиквата какво ви каза за чекмеджето? Определи ли ви такса спокойствие?

Оценка:
-3 +24

Четец
12 Отговор
Този "експерт" да не би да е нещо като "енергийния експерт" Христо Казанджиев, който също ни се предлага/представя медийно в последните дни (който вероятно си е вътре?!)? Аман от такива, и да се отделят и да са си "вътре" все са си същите "софраджии" и медийни туристи с повече от съмнително покритие.

Оценка:
-0 +34

Не знам
13 Отговор
колко нагъл и прост , както и изключителен лъжец и безгранично алчен трябва да си , за да се изтипосаш в политиката , сматайки , че българските граждани ще ти вярват ! Червени грабливи ДС продукти , станали "републиканци" ? А сега и нова тъпня си родили !

Оценка:
-0 +47

Перо
14 Отговор
П.С. Рибата е още във водата,а Цвъки приготвил тигана. Всичко може да приключи с арест от Гешев по апартаментгейт и други стари афери. Толупа разрешил ли е такива партии,без съгласуване с него?

Коментиран от #20


Оценка:
-0 +35

отвратен
15 Отговор
Най-точното име на проекта е ТАРИКАТИ срещу БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-1 +51

БАЙ ТОДОР
16 Отговор
От утре всички полу партии да станат цели партии,и на всеки да има по една партия

Оценка:
-0 +18

НАРОДА
17 Отговор
МНОГО КАНДИДАТИ ДА НИ ОПРАВЯТ ,ШАСА УПРАЙ МИ

Оценка:
-0 +23

българин
18 Отговор
"На "пазара на идеи" не се предлага реалистичен технократски партиен проект с ясни визия и стратегия за ускорен икономически растеж ...", голяма изненада, че простите некадърници от червения "елит" не могат да сътворят нищо полезно и разумно за народ и държава, хеле пък милиционерска партия, би било много смешно, ако не е толкова жалко и тъжно.

Оценка:
-4 +16

ирина
19 Отговор
Простак ,мракобесник и палач!Защо се опитвате да легитимирате този човешки отпадяк?Просто не трябва да бъде забелязван!По голямо падение не би било възможно!

Оценка:
-0 +28

Бойко Борисов
20 Отговор

До коментар #14 от "Перо":


Да разреших те само ми играят опозиция като Торбичката и Винкела а ако не слушат получават присъди като Магарешки. ББ и Шиши вечна дружба

Оценка:
-1 +17

Перо
21 Отговор
Сега да очакваме ли и те-ке-зе-са-ри за БГ?

Оценка:
-0 +25

ахахаха
22 Отговор
Голям смях! Пак обърка името... до технокрация в България няма да се стигне!

НИКОГА!

Оценка:
-1 +19

браво бе
23 Отговор
Я всички в затвора на чело с цецо асасньора, цв.цв., цецо апартаментите и другите му прякори на тростия физкултурник.

Оценка:
-0 +25

Перо
24 Отговор
Науката може да е в помощ само кадърни,образовани и правилно,патриотично мислещи хора. Иначе за престъпниците,става инструмент на сатаната!

Оценка:
-0 +25

ЦСЗ
25 Отговор
Този вместо да е в затвора партии прави

Оценка:
-0 +23

Приятели
26 Отговор
това е призив към всички вас да се присъедините към движението "Асансьорни техници за България".
Аз ще съм му председател.

Оценка:
-2 +23

американската мафия
27 Отговор
И тези са хара на МУМИЯТА! Цветанов им е регионалният ВАСАЛ!

Оценка:
-1 +14

ПЕНКО
28 Отговор
ОЧИЛАТИТЕ ТИХНИКО -МОТЕМАТИКО - ХОЛИЦИ - ВИНАГИ СА ГИ БИЛИ И ТОРМОЗИЛИ В УЧИЛИЩЕ ...И СЕГА ТЪРСЯТ ВЪЗМОЖНАСТ ДА СИ ОТМЪЩАВАТ С ПАРИ ОТ ЦРУ -КАПИТОЛИЙСКИ !?!?!?!?

Оценка:
-3 +9

2020
29 Отговор
Който ,до сега не е разбрал ,че Цв. Цветанов играе заедно с Бойко Борисов,явно емного наивен.Всички ,подобни партийки са с Герб. Целта е разпиляване на гласове и след изборите на 28.03.2021 г. ще се обединят пак с името Герб.Не бъдете наивни.Мислете, а не се поддавайте на лъжите и интригите на мошеника Б. Борисов. Той иска власти нищо друго не го интересува.А малките партийки около Герб го обслужват /Цв. Цв., Валери Симеонов, Марешки Слави Трифонов, Каракачанов./.Това са предателите,гравитиращи към Герб и мошеника Б. Борисов.

Оценка:
-1 +15

Лелее
30 Отговор
Досега само ми се повръщаше , сега се “разклони” и в други нужди ...

Оценка:
-2 +14

Антимафия
31 Отговор

До коментар #2 от "Си ган":


"Асансьор №2," е името !

За по сигурно , че Евросредствата, ще бъдат на лице!

"Тесногърди Технократи", проект от ЕО на десетки милиони евро,

Щели да имплементират, Ново Електронно Правителство???

В Европа , всяка членка работи от12 години, по този начин, за това

електронно правителство , колкото пари се източиха, майко мила?

Оценка:
-0 +12

даа
32 Отговор
Първа точка от поставените цели - личен асансьор за всеки гражданин, бил той и на партера!

Оценка:
-0 +11

1234578
33 Отговор
Не прочетох и едно име различно от Цветан Цветанов. Така и не се разбра какви хора стоян зад тази "партия". Напишете имената на отцепниците, само така може да се разбере дали това е истина или фалшива новина. И дали тези отцепници не са реално отцепници от ГЕРБ. Т.е. димка пусната от Тиквата за да закрие Цветанов.

Оценка:
-0 +9

Даааааа
34 Отговор
Бойко им е дал пари

Оценка:
-0 +7

35
Този коментар е премахнат от модератор.
36
Този коментар е премахнат от модератор.
37
Този коментар е премахнат от модератор.
38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
Сър Пичук
40 Отговор
Глупости на търкалета

Оценка:
-0 +5

Сър Пичук
41 Отговор
Блa-блa С големи прикaзки и модерни фaнтасмaгории се стремят да омаят младите. Нека да видим:
1. Всяка политическа пaртия трябва да дава решения във всички области на живота - образование, социална политика, отбрана, икономика, социална сфера, култура и т.н., а не само в някаква тяснa, чистo технологична област.
2. Облачните услуги са иделния начин да се събира всякаква информация за всички, които ги ползват - в случая това ще бъде лична, фирмена, здравна и т.н.

Коментиран от #44, #45


Оценка:
-0 +8

42
Този коментар е премахнат от модератор.
007
43 Отговор
Господа технократи, успех! Пазете се от политическото блато и събирайте личности а не структури, например около Слави, Радев има такива и къде ли не, бягайте от партийни величия, както сте започнали вече с ЦЦ. Вярвам тази идея и мечтая да изчезне професията политик, заменена с изкуствен интелект. Пазете се, успех!

Оценка:
-7 +3

44
Този коментар е премахнат от модератор.
45
Този коментар е премахнат от модератор.
Сър Пичук
46 Отговор
Продължение от 41:
3. Електронизацията и ИЕ не са пaнацея за всичко. За да се въведе и експлоатира са нужни много, много подготвени хора, които трябва да са подготвени от съответната образователна система и т.н.

Оценка:
-1 +7

47
Този коментар е премахнат от модератор.
48
Този коментар е премахнат от модератор.
49
Този коментар е премахнат от модератор.
50
Този коментар е премахнат от модератор.
Сър Пичук
51 Отговор
Продължение от 46:

Накратко, това е един проект, чиито цели са да комуникира с други партии, от които Цветанов официално уж се разграничава, и която да събира периферни гласове, които в крайна сметка ще отидат пак при него.

Оценка:
-0 +8

Реалист
52 Отговор
Чудесна категорично към днешна дата ненужна за страната ни и очевдидно, нереализуема идея на цена около 1 млрд лв. Май абурдна на фона на тотално опоскания за 2021 бюджет.
Напомня ми Чорбаджи Марко и огнището от първа стр. на Под игото.
Регистриране на партия изисква много тичане, доста единомислещи активни хора и немалко пари.
Този няма да направи нищо!Звездният му миг премина с обявяване на намерение....

Оценка:
-2 +5

Бай Ганьо
53 Отговор
Селските номера на Пирона Не минават. 🥳

Оценка:
-1 +11

Гъзибаров
54 Отговор
А откъде имат милиони, да си регистрират партията?!

Оценка:
-0 +14

Нищо ново
55 Отговор
Един изхврълен комунист прави "нова" партия???

Оценка:
-0 +6

С М Р А Д
56 Отговор
Простотия,Селяния, Шизофрения,
Идиотия,Герберастия до шия !!!

Оценка:
-0 +8

ДОКО
57 Отговор
ха ха кланиране след това активиране следва зомбиране и накрая симбиозиране и стабилизиране особенно след като влезе в играта/опа грешка парламента/и накрая следва големата любов с боко в името на бугарската държава/и чекмеджетатадопълни на брифинг генерала/..

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5