9 Януари, 2021 12:32 4 025 96

"Демократична България" иска гласуване и по пощата (ВИДЕО)

  • румен радев-
  • христо иванов-
  • демократична българия

Изискали сме здравния протокол да бъде предоставен възможно най-рано, но още нямаме достъп до него и не знаем дали е готов, посочи Румен Радев

"Демократична България" иска гласуване и по пощата (ВИДЕО) - 1
Снимка: Президентство

Важно е да имаме равнопоставена и ефективна предизборна кампания, за да може българите да има реално отразено политическо представителство в следващия парламент. Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия Обединение „Демократична България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде агенция „Фокус“.

„Неслучайно в хода на тези консултации повдигнахме редица въпроси към съответните отговорни институции в този изборен процес, на които все още чакаме отговор и по отношение на здравния протокол, и по отношение на гласуването на хората, които да карантинирани и в изолация, и по отношение на право и възможност на българите зад граница да гласуват, защото в много от държавите има още по-сложна епидемична обстановка, и по отношение контрола върху изборния процес чрез видеозаснемане и то свободно в реално време, и за условията за набиране на допълнителни и резервни, които ще трябват повече в тези избори, членове на СИК, на мобилни, ако има такива, подвижни избирателни кутии“, допълни той.

Президентът припомни, че по време на консултациите бяха обсъждани и въпроси по процеса на доставка на машините за гласуване и методиката на тяхното одитиране и сертифициране.

„Поставили сме и редица въпроси по отношение на самата организация на изборния процес, на които все още чакаме отговор“, посочи Румен Радев.

Изискали сме здравния протокол за провеждане на изборите да бъде предоставен възможно най-рано, но още нямаме достъп до него и не знаем дали е готов, каза президентът.

„Той е изключително важен, за да може хората предварително да получат уверение, че ще бъдат необходими всички мерки за запазване на тяхното здраве, но и мероприятията, които ще бъдат извършвани, да не влияят на прозрачността и честността на изборите. Освен това, съм поставил и това предложение към институциите, отговарящи за изборите, да се покаже, че държавата мисли за своите граждани“, допълни той.

Според държавния глава е редно държавата да осигури на всички членове на секционни избирателни комисии лични предпазни средства с ясно разписан протокол.

„Не само това. Средствата изобщо не са големи, ако държавата застане и гарантира на всеки български гражданин, който отива да гласува, някакъв пакет лични предпазни средства: маски, ръкавици, дезинфектанти. Това ще покаже, че държавата мисли за своите граждани и тяхната сигурност, че държавата има отговорно отношение към изборния процес“, допълни Румен Радев.

Лидерът на „Да, България“ и съпредседател на обединението "Демократична България" Христо Иванов посочи, че според тях гласуването по пощата е била най-адекватната мярка за дистанционно гласуване. Той изрази притеснение, че въвеждането на машинното гласуване би могло да доведе до недоверие в изборите.

„Много е тънка границата и е много лесно това нещо да се случи. Тук отговорността е на ЦИК и управляващите за това да бъдат взети всички мерки и да има прозрачност на целия процес и от гледна точка на обществената поръчка. Миналата седмица предложихме да се откажат от използването на търговската тайна като предлог на фактически засекретяване на всички параметри от договарянето на доставката на тези машини, така и по отношение на самите машини.

По думите на Христо Иванов в зависимост от това дали ще успеем да проведем добре организирани избори, зависи дали обновлението ще може да се случи. Той изказа удовлетворението на партията от задълбочените консултации при президента.

„Демократична България“ се отнася изключително сериозно традиционно към всички технологични детайли за провеждане на изборния процес. Имаме поредица от инициативи, не просто сега, а назад във времето, за модернизиране на изборния процес, за повишаване на възможността на гражданите в България и нашите съграждани в чужбина да участват в този процес и за гарантиране на честността на резултатите“, допълни той.

Христо Иванов изрази надежда да се увеличи значително безплатното време за участниците в изборите по обществените медии БНР и БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    16 22 Отговор
    Да ГЪРЦИЯ иска гласуване по пощата.
  • 2 Ванга

    59 26 Отговор
    След локдауна следва и нокаут за Псевдо Партия ГРОБ
  • 3 Последния Софиянец

    49 17 Отговор
    При тези съвременни технологии защо продължаваме да гласуваме като преди два века.Може да се гласува от телефона направо от къщи.Значи можем да се разплащаме от телефона и да пазаруваме ,а не можем да гласуваме?

    Коментиран от #5, #7, #90

  • 4 КОТарАК

    42 13 Отговор
    време е вече да почва да се говори за разследвания и затвор за управляващите. с тия игрички на избори-едни крадци си отиват , други идват , няма да се промени нищо
  • 5 гост

    38 11 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Може , ама как да подменят чувалите ?

    Коментиран от #8

  • 6 Анализатор

    33 8 Отговор
    Гласуване през анкетата на ФАКТИ БГ 📊📉📈

    Коментиран от #89

  • 7 Чичо

    33 10 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    По пощата куп пакети от Швеция ми затриха, какво остава за писма с бюлетини. Ми те всичкоте ще отидат за бацо

    Коментиран от #9

  • 8 Цецо ПИПОНА

    33 8 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Спокоооо, това е моя работа.Специалист съм в подмяната на вота.Имам чували, и куп платени балъци.

    Коментиран от #30

  • 9 Последния Софиянец

    27 9 Отговор

    До коментар #7 от "Чичо":

    Пощата е отживелица на изчезване.Да се гласува по скайпа и по телефона.

    Коментиран от #15

  • 10 2021

    36 13 Отговор
    Бойко в затвора !
  • 11 Тошко

    25 17 Отговор
    мазен се подредил на първа линия до Президента , че и с маска "Мутри вън" се изтипосал на НЕОТРАЛЕН РАЗГОВОР ! От чалгарски патерици и бастуни какво може да чака човек ?
  • 12 Томов

    24 14 Отговор
    Сега новия президент на САЩ ще върне ли на българите милиардите които дадохме, за да може боко мутрата да се снима с Тръмп?

    Коментиран от #22

  • 13 !!!?

    20 24 Отговор
    Това на ревера на Фигуранта значката на "Единна Русия" ли е !!!?

    Коментиран от #19, #34

  • 14 пенсионера

    14 8 Отговор
    искам торбичка с лични предпазни средства, сандвич и бира кен, и се нареждам на опашката ........ е може и пликче с 50 кинта за определен кандидат !!!

    Коментиран от #81

  • 15 ПСР

    16 8 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Понеже те одобрявам често за коментарите ти и понеже и аз съм роден софиянец от родители софиянци.Най-добронамерено-промени си ника Нека стане граматически коректен-"ПоследнияТ софиянец"
    Ел.подпис имаш ли?
    Аз имам.И стотици хиляди имат.През него комуникараме с ДАЕВ,ССЕВ,НАП,НОИ и пр.Колко е елементарно,сигурно и автентично,да подпишеш електронно бюлетината и да я пратиш в РИК.Какви пощи,какви скайпове....

    Коментиран от #29, #68

  • 16 !!!?

    26 7 Отговор
    А с пощенски гълъби кога !!!?

    Коментиран от #63

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БОКО ЗАТВОР

    10 12 Отговор
    +няма нужда ОТ ИЗБОРИ - КОЪТО ИМА НАЙ - МНОГО ЧЕКМЕЖЕТА ПИЧЕЛИ И ТОВА Е , СЛАВИ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ ?
  • 19 Ревера на президента

    14 19 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Това е значка за свръзка с кабинета на Вова в Кремъл.
  • 20 Тревчо

    5 11 Отговор
    стига с тази партия който има само бедняци купете си гласове както правят всички .....
  • 21 Абсурд

    17 2 Отговор
    Бъдете по-конкретни ,, Гласуване по пощите'' може да означава - да имаш бюлетина и да си е сложиш в пощенската кутия или да отидеш до най-близката поща в квартала? Пощенските кутия в България кой ги използва, всичките са скучени, ако се приеме това гласуване, ще задължите хората със собствените си средства да поправят пощенските кутии. Ако гласуването е във всяка поща, опашките ще бъдат километрични, време на пандемия е, не мислите отново за мерките и последвията. Кебапчета, 50 лева в плик, биричка поне ще има ли в торбички? Хората не може да стоят просто така на опашките, трябва да се подсилят с нещо, я с ядене, я с пиене

    Коментиран от #25, #27

  • 22 Комунивирис

    8 10 Отговор

    До коментар #12 от "Томов":

    Ще ги върне когато Нинова, Йончева, Гечев, Овчаров, Божков, Банев,Миньо Стайков, Орешарски, Васил Цветанов и червените кхмери върнат техните милиарди. По ред на присвояване.
  • 23 ПиПи

    13 9 Отговор
    Твърдо да за гласуване и по пощата. Драскачите тук явно въобще не са в час как протича и че не е проблем това. Просто Боко и хунта готвят пак техните пинизи за изборите. Колко мрънкаха всички вчера при Президента. Все нямало как да стане, все неможело.....
  • 24 Лейка

    11 6 Отговор
    За 12 години не решиха нито един закон за гласуването. Все им Било вредно. Стига дееее. Сименс си взе парите за оборудването за електронни документи преди доста години и нищо. Ганьо с личната карта и пак в Урната. Смях и позор.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дедо Герчо

    12 2 Отговор
    А,АКО Е ПО ГЛАСОВАТА ПОЩА,ЕЕЕ ЩЕ ИЗБИЕМЕ РИБАТА,ЩОТО У БЪЛГАРИЯ ИМА ЕДНИ ИЗБИРАТЕЛИ,ДЕ НЕ ЗНАЯТ ДА ПРИКАЗУВАТ ПО НАШЕНСКИ...ХЪХЪХЪ..
  • 27 Човек

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Абсурд":

    Ти разби всичко... Тотална неграмотност. Ужас
  • 28 Deathstroke

    16 3 Отговор
    По пощата, като в САЩ, че да могат да дойдат въображаеми гласове на починали преди 50 години гласоподаватели и да наредим софрата както ние искаме. Няма как да стане...
  • 29 Ман Го

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "ПСР":

    Нали идеята е анонимност на вота?

    Коментиран от #69

  • 30 Кси

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Цецо ПИПОНА":

    Няма нужда от чували/на показ, трудоемно/, електронно може
  • 31 Павел Пенев

    9 1 Отговор
    Както и да се гласува–преброител е Мишо Константинов!

    Коментиран от #36

  • 32 Азззззззззз

    8 2 Отговор
    Най-лесно се мами по пощата. Стадото отново ще гласува за поставените лица на Глобалистите представени в медиите на Глобалиатите. Схемата работи вече много години.
  • 33 ПЕНКО

    4 6 Отговор
    РУМЕНИЯТ ЦВЯТ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ -СИНЬО И ЧЕРВЕНО !?!?!? КАК ЕДИН ЕКШЪН" ГЕНЕРАЛ" СЕ ОТНАСЯ КЪМ ЕДИН - ПУ Т ЬО "ГЕНЕРАЛ " ????????
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Future

    6 7 Отговор
    Бог да благослови Америка защото ще ни освободи от червената чума в което тя е най добра и с нейна помощ ще изритаме всички русофили от България.
  • 36 Том

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Павел Пенев":

    Мишо Плъха!
  • 37 Опасявам се, дали ?!

    4 5 Отговор
    Бате Бойко,не е станал джендър ?!
    Ами,чака го Байдън !...
  • 38 По поща

    13 0 Отговор
    Ще е много зле ще има купени гласове и фалшификация
  • 39 Имаме

    1 1 Отговор
    Право на избор 💞
  • 40 да питам

    10 1 Отговор
    По водомера , може ли ?
  • 41 Иноватора

    3 5 Отговор
    С две ръце за гласуване по пощата, но и по Вайбър, Фейсбук, както и чрез Блокчейн!
  • 42 Само да попитам

    8 3 Отговор
    А защо не и с пощенски гълъби,за да можете да се доберете до властта?
  • 43 Гласуващ

    6 7 Отговор
    Идеята за гласуване по пощата е добра, така 2 милиона българи зад граница ще могат да упражнят конституционното си право на глас. Но ясно е, че сега управляващите ще се опитат да осуетят това - хората в чужбина няма да гласуват за ББ.

    Коментиран от #48, #64

  • 44 Гербовиден запек

    5 6 Отговор
    А може ли от тоалетната чиния ?!
    Имам много хартия Емека !...
  • 45 Матей

    7 3 Отговор
    ДБ са двойници на демократите от сащ,поръчват изб. машини от чужбина,при все че може тук да се произведат.Засекретени параметри ще имат,за да не проличи,дето ще са като ротативки,който ги нагласи ,за него ще показват .И гласуване по пощата,колкото съблазнително да ни го представят,е търчи-лъжи измама,в щатите се доказа.При това положение за честни избори напълно забравете.

    Коментиран от #65

  • 46 Кънчо

    4 4 Отговор
    Мчи аз на миналите избори гласувах по пощата.Тия добре ли са?
  • 47 Заю Бою

    4 4 Отговор
    И по поща,с машини и с хартия, май
    Пак ще ви го набия ! Айде, хаирлия !
  • 48 Закривайте БСП

    9 5 Отговор

    До коментар #43 от "Гласуващ":

    Българите в чужбина не са заради Б. Б. а заради червените боклуци които 5 ПЪТИ фалираха 'България, три пъти като БКП и два пъти сега като БСП, ако има толкова тъпи хора нека да гласуват за тези българоубийци БСП.

    Коментиран от #57

  • 49 Публикувано от Румен Радев

    6 7 Отговор
    Браво на Президента. Много ме кефи. Бойко, нещо си нервен?
  • 50 Доцента

    7 7 Отговор
    Румен радев сам да определи датата на която сам ще влезне в пандиза по зелени чорапки
  • 51 Пощальончо

    11 3 Отговор
    Който от пощата гласува,
    После да не псува, щото
    Гласът му няма да се чува !

    Коментиран от #54

  • 52 ВМА 🐧

    5 8 Отговор
    Ако не си с ваксина !
    Да няма бюлетина...
  • 53 Мутафчийски и Балтов

    10 5 Отговор
    Статията беше свалена за няма 10 мин. при това в събота.
    Паразитите, които изискват от нас да стоим с намордници в къщи. Всяка вечер гуляят в няколко ресторанта в София и плащат сметки за хиляди левове. В същото време задължават бизнеса да стои затворен.

    Например любимия ресторант на паразитите от щаба се намира на бул. България, а другите паразити от ДАНС също не обичат да ходят далеч и всеки ден са в отсрещен ресторант на бул. Черни връх. Обаче народа да продължава да им ходи по гайдата, да блее с намордниците, да си брои стотинките, и да се готви за ваксинация, щото иначе щял яко да измре.
  • 54 Поразяващата ръка

    8 7 Отговор

    До коментар #51 от "Пощальончо":

    Комунизма е като шизофренията, няма лек за него, само желязото го изцерява.
  • 55 Чочо

    10 3 Отговор
    Искам гласуване и от тоалетната.....
    В германия конституционния съд забрани всякакви такива импровизации,онлайн,пощи,куриери.
    Единствено,отиваш,проверяват самоличността и в урната пред избирателната комисия.
  • 56 Бюлетинчо

    8 5 Отговор
    АЗ ще гласувам само за
    А Н Т И. ГЕРБ коалиция, която и да е
    ТЯ ! Всички срещу Тиквата!
  • 57 Гласуващ

    6 5 Отговор

    До коментар #48 от "Закривайте БСП":

    Чудесно, значи ББ и Греб няма да саботират гласуване по пощата, но скоро ще се види, че не е така.
  • 58 Иван Иванов

    4 8 Отговор
    До 28.По пощата е наи-сигурно.Понрже не си гласувал,попитали и ще получиш отговор.ще ти го обедсня как става в Англия,за да не вярвате на внушенията на кликата н Б.Борисов.Заявяваш онлине че искаш да гласуваш по пощата Изпраща ти се писмо на адреса с,формуляр в които попълваш данните си ,след което се изпраща до избирателната комисия /посолството/.То сравнява дали съществуващ по данните от паспорта,ите записват като гласуваш.Слеф това ти изпращат бланката за гласуване ,гласуваш и така се дава възможност да гласуваш ,и да гласуват без да има дискриминация за 2000000 българи в чужбина.Тскс не можеш да купиш никого.. Кебапчета по пощата не летят.В времето на строга карантина да отидеш да гласуваш в Лондон който е затворен град е илюзия.Такс е в САЩ.,ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ и д-р.Ето тези гласове иска да използва Б.Борисов .Ако гласуват българите в чужбина,този е загубил тотално.Ние не искаме повече да ни излага фелдфебел който козирува на всеки в чужбина защото не знае дума чужди езици,които е корумпиран ,и е довел държавата до дъното,и които е даван По телевизията в чужбина със шкафчета с пачки и козирувания на килограм.Срамота за България,срамота и за всички нас.Искаите от партиите преди изборите,карта на управление с срокове за:Електронно управление на държавата, европейски закон за обществените поръчки, европейски закон за чуждестранните инвестиции,признаването на снимките и аудиозаписи те за доказателства в съда,мандатност на министер председателя до 2 мандата,

    Коментиран от #61, #80

  • 59 Боже, милостиви !

    9 5 Отговор
    Гергов, Пеевски, Борисов, Кралев,
    Каракачанов, Рашидов, Венци Стефанов!
    Всите тумбалаци с леви краци !...
  • 60 Кон боб яде ли !?

    4 3 Отговор
    За кой да гласувам ?!
    Пак ще си пасувам !
    Па макар и да гладувам !
  • 61 Антигерб

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "Иван Иванов":

    И кой ще ти гарантира че твоята бланка с която си гласувал ще е същата която ще пристигне при избирателната комисия - трябва един човек на герб който да носи писмата на избирателната комисия и готово - твоят глас е за герб. Даже и ти няма да знаеш че си гласувал за герб. Не бъдете наивни - видяхме какво стана в щатите - с тоя архаичен начин на гласуване стават най-много измами и най-лесно.

    Другия вариант да си гербаджия и да убеждаваш простолюдието да се съгласят да има гласуване по пощата - друг начин да спечелите няма.

    Коментиран от #67

  • 62 хАнонимен

    5 2 Отговор
    Иванчо Иванов то хубаво това ,но като ти чета писанията ти личи ,е не знаеш български език.Стой си в Англия,учи език и не давай акъл.
  • 63 Ти па гълъби

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "!!!?":

    ??Нали си имаме летящ пингвин,една раница на гърбината,и ще носи писмата,не само псувните. Мъжа му ген. Деса през това време,ще събира гласовете,на тия по моловете....Да свършат и тия за два лева работа,за пет години....
  • 64 Психо от Курило

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "Гласуващ":

    А те защо изобщо имат право на глас? Живеят в Англия или Турция и не мислят да се връщат , защо те да определят кой ще ни управлява. Тава за уседналостта трябва да е в сила задължително. Той не плаща данъци във България, а ще казва кой да е на власт.
  • 65 Антигерб

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "Матей":

    Не си гласувал на машина за това така говориш - при машината измама не може да има защото един път тя запомня избора ти в себе си и втори път напечатва бюлетина с избора ти (проверяваш я преди да я сгънеш) която пускаш в урна. Накрая машината прави протокол както и избирателната комисия - не трябва да има разлики в двата протокола.

    Общо взето всичко го има на две места и не стават измамите. Те за това гербаджиите са много против машинното гласуване.
  • 66 Asterix

    5 1 Отговор
    Като гледам некадърниците,нищо чудно,да ни накарат да гласуваме по водомера...
  • 67 Антибсп

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "Антигерб":

    И значи викаш Кака Кури честната, и Маяма още по честната да ги дават,на замърсяващият фонтани,и той да ги носи на бсп/бкп да броят???

    Коментиран от #70

  • 68 Антигерб

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "ПСР":

    Едно от изискванията за демократично гласуване е вотът да е анонимен. Защото ако е явен всички работници във фабриката на някой привърженик на герб ще са гласували за герб защото ако не са ще са безработни след това.

    Та с електронен подпис не става - не си анонимен.
  • 69 ПСР

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ман Го":

    Въщност си напълно прав.Изложих се.
  • 70 Антигерб

    5 3 Отговор

    До коментар #67 от "Антибсп":

    Ха ха - кака Кури е едно към едно със бати Тиквун. Не искам нито на едните нито на другите да давам да броят бюлетини. Прочети пост 65.

    Въпроса е че герберчетата видахте при големия брат как стават измамите с бюлетините по пощата и много ви се ще и тук така да стане.
  • 71 Шломо Шекелберг

    9 1 Отговор
    Погледнаха какъв шит докараха в САЩ необолшевиците със своето гласуване по пощата, и си казаха "Ооо, и ние трябва така!"

    Добре, защо не може нормалните и адекватни елементи на запада да се приемат, защо трябва все дегенеративните елементи? Защо не може програмата да е "да станем като Америка през 1985г" а не "да станем като Америка сега"?

    Нещо все към болното ги влече.
  • 72 Русенец

    7 0 Отговор
    Гласуване по пощата, по интернет, по телефона, по кафенетата и на паркинга пред мола. Въобще, всякакво гласуване, само и само да се трупат бюлетини, че за всяка една се полага субсидия.
  • 73 Перо

    4 2 Отговор
    Ако има гласуване по пощата,“преброител” на гласовете ще стане и директора на пощата,назначен от толупа,заедно с дървения професор от изчислителния център.Това е най-глупавото,което може да се случи,защото е достатъчно да се сменят пликовете и пътя да продължат само бюлетините за толупа.
  • 74 Перо

    5 0 Отговор
    Питайте Тръмп за гласуването по пощата,в нарушение на правилата при изрично предварително искане,да се изпращат бюлетини.
  • 75 КРОКОДИЛА

    5 0 Отговор
    МОЖЕ И ПО САТЕЛИТА - И ПАК НЕМА ДА СТЕ ВИЕ - НИКОГА ВЕЧЕ ................ДА УКРАДЕТЕ НАРОДА ..........
  • 76 Перо

    2 3 Отговор
    Истината е само в машинното гласуване с предварителна регистрация и контрол в РИК,ЦИК и Изчислителния център на “професора”! Другото е Пунта Мара! В САЩ допуснаха прецедентно,масово гласуване по пощата и Тръмп “загуби”!
  • 77 Курумпе

    4 3 Отговор
    От ИЗБОРИТЕ нищо не се решава!Изборите са параван и отдушник, за про-сто-людието!Разходете се, почувствайте се веднъж значими..и после..-обратно в обора..доене,стригане,щавене..с все по-високи норми..така се прави Растеж и Развитие!
    Властта не се дава, не се сменя...властта винаги се Взема!!!Слабите...ходят на избори и им оповестяват резултата!!!
    Изборите..са част от Демокрацията... и двете неща са Измислени и фалшиви, за това се предлагат широко като решение за масова психоза!- значимото и ценното - властта и контрола на ресурсите и парите никой няма да Ви го предостави даром, камо ли Безплатно!
    Промяната не се прави с избори...иначе щяха да ги забранят, а щом ги предлагат и насърчават, значи са поредната схема за изписване на милиони към правилните хора, окрадени от гласуващите!

    Коментиран от #87

  • 78 КРОКОДИЛА

    3 4 Отговор
    РАДЕВ - ХИЕНАТА - КОЙ НЕ ГО ЗНАЙ ............
  • 79 КРОКОДИЛА

    2 3 Отговор
    НИКОГА НЕМА ДА СЕ ОПРАВИ ТААА ДРЪЖАВА ............
  • 80 Перо

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Иван Иванов":

    В САЩ гласуването е машинно и има предварителна регистрация. Допуска се гласуване по пощата,само след предварителна регистрация и персонално искане. Сега бяха разпратени масово бюлетини,без поискване и това доведе до съмнения в прозрсчността на вота,забавяне на бюлетините и допуснати неточности,но това е доказана демокрация,където е пълен абсурд ОПГ да е властовата структура до ниво Президент! Той е изпълнителната власт. Не сравнявай пощата в БГ с тези в САЩ,Англия и др.страни. Аз не съм получавал в БГ нито едно писмо от чужбина,ако е обикновено,без проследяващ номер!
  • 81 Перо

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "пенсионера":

    А не искаш ли към предпазните средства да сложат и презервативи?
  • 82 Чук и Гек

    1 3 Отговор
    Ами, като гледам горе на фотоса как са наредени, пременени, дисциплинирани, изпънати и красиви, биха били отлично правителство! Поне не са калинчести! Никакви лични пристрастия - с тези маски не си личи кой се крие зад тях, но са красавци и умни!
  • 83 А как ще се гарантира сигурността

    4 1 Отговор
    на изборите в чужбина,където комисията е от чиновници,назнени от толупа,чрез външния министър и те си “броят” гласовете и се самоконтролират.Те съставят,подписват и изпращат протокола за изборните резултати в страната.
  • 84 А как ще се гарантира сигурността

    4 2 Отговор
    на изборите в чужбина,където комисията е от чиновници,назначени от толупа,чрез външния министър и те си “броят” гласовете и се самоконтролират.Те съставят,подписват и изпращат протокола за изборните резултати в страната.Тези резултати могат да променят избора в определен район в БГ и да променят желанието на местните хора за избора си.
  • 85 Нео

    1 3 Отговор
    Винаги тактиката на жадните за власт политици е една и съща. Най-много се страхуват ат гласовете от чужина и затова не се и опитват да решат проблема!
  • 86 Гост

    2 1 Отговор
    На снимката сякаш са Маджо и Радев!
  • 87 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Курумпе":

    Много хубав, верен, точен и намясто коментар.
  • 88 Някой

    3 1 Отговор
    Както е тръгнало очаква се Радев да предложи и гласуване от самолет. Пускаш бюлетината през илюминатора. И длъжностни лица я чакат на земята.
  • 89 Фактология

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Анализатор":

    Оооо те шперцове по триене...Та едни избори няма да нагласят.
  • 90 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    След машинното и пощаджийското, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! А сега сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването! Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони и милиони.
    Публикувано във факти.бг: Между 2000 долара и €3200 струва една машина........... 20 000 машини ще са достатъчни”, КОЙТО МОЖЕ НЕКА ДА ПРЕСМЕТНЕ!!! /близо 128 000 000 ЛЕВА/
    ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!
  • 91 Бени

    0 0 Отговор
    Тези не спряха да искат нещо, ама да направят-йок!
  • 92 Калин

    1 0 Отговор
    Исканията на Демократична България = исканията на Прокопиев!
  • 93 Иван

    1 0 Отговор
    Тези леви демократи вече прекаляват с исканията... първо да съберат 4% и да бъдат в Парламента, пък тогава да почнат да искат...
  • 94 Мартин

    1 0 Отговор
    "Демократична България" щели да се казват "Прокопиева България" в следващото Народно събрание... защо ли?
  • 95 Вики

    0 0 Отговор
    Поредният медиен фишек, който пускат тези аматьори
  • 96 Пацо

    0 0 Отговор
    Не виждам с какво ще се подобрят нещата. Докато в политиката се опитват да влязат хора като Христо Иванов все тая ще е как се гласува.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове