Last news in Fakti

12 Януари, 2021 14:13 1 612 39

ВМРО против гласуване по пощата и увеличаване на секциите в Турция

  • вмро-
  • искрен веселинов-
  • изборни секции

Според зам.-председателя на партията и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов под фасадата за правата на „сънародниците ни“ зад граница се прави поредният опит за атака срещу Изборния кодекс

ВМРО против гласуване по пощата и увеличаване на секциите в Турция - 1
Снимка: БГНЕС

Под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно партийните интереси на ДПС. С такава позиция във фейсбук излезе зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според него под фасадата за правата на „сънародниците ни“ зад граница се прави поредният опит за атака срещу Изборния кодекс, в който именно Патриотите успяха през 2015 г. да ограничат броя на секциите в Турция и по този начин да ограничат влиянието на Ердоган в българската политика.

Ето и пълния текст на позицията на Искрен Веселинов:

Вчерашният ден на риалити шоуто „консултации при президента“ беше посветен на консултации не със „сънародниците ни“ зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има.

Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим, 17-те хиляди българи, гласуващи на Албиона, на 35 се получава число под 500 - т.е. една малка за България секция. „Желаещите“ да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300 000. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г., им пречи много, затова „патроните“ им започнаха да извозват „избиратели“ през границата с автобуси. Сега със страха от ковид това може да не им се получи.

Не е чудно, че т.нар. ни „сънародници“ в Турция държат само на гласуването като „връзка с България“. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган.

Преди 4 години „Обединени патриоти“ спряхме автобусите на границата и не позволихме в българския парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи „подарък“ от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - ДПС. Все едно ни е защо иска да си купи тяхното благоволение.

Споделям тук една статия, която нагледно показва какво се случва с вота в чужбина през 2017-а: ако съберем гласовете на ДОСТ и ДПС, ще са доста близо до първа политическа сила, ако добавим към техния резултат още например 100 000 гласа, колкото тоталитарната машина на Ердоган лесно може да им гарантира при липса на ограничението за брой секции, ще имат 60% от вота. Не ми се мисли, какво ще стане, ако позволим гласуване с писма - ще подадат вот и покойници отпреди десетилетия...

Хубавите намерения за пред медиите са едно, национално отговорната позиция - друго! Това е личното ми послание към всички, които се заиграват с темата. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избори срещу софийската сган са невъзмож

    21 4 Отговор
    Ще има гневни хора по улиците ,площадите ..... и шамари!Президента е длъжен да въведе ред и да спази ЗАКОНА ...Мишките се страхуват от такъв момент който е неизбежен.Всяко начало си има край..

    Коментиран от #5, #34

  • 2 Какъв

    33 11 Отговор
    ти патриот е тоя , бе ?
  • 3 Последния Софиянец

    35 8 Отговор
    Феновете на ДПС в Турция не могат да пишат на български.Хунтата ги е страх от двата милиона българи прокудени от тях в чужбина немили недраги.
  • 4 десен

    17 36 Отговор
    Браво на ВМРО!!! Това е още една много добра инициатива.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Последния Софиянец

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Избори срещу софийската сган са невъзмож":

    Утре в 11 часа е Националния Протест пред истинското Народно събрание.
  • 6 истина е

    38 12 Отговор
    Ама те турците са по българи от вас бе , обединени мафиоти !!
  • 7 Прости сте

    31 8 Отговор
    Прости и късогледи или откровени лъжци сте.
    А от българите в Европа не ви ли е страх?
  • 8 Последния Софиянец

    35 6 Отговор

    До коментар #4 от "десен":

    При висока избирателна активност ,, Опитомените Патриоти,, отиват на боклука.Затова реват.

    Коментиран от #38

  • 9 Name

    27 6 Отговор
    Не изселниците, а мъртвите души са големия проблем. Само че изчистването на избирателните списъци не устройва Опитомените " патриоти".

    Коментиран от #11, #28

  • 10 Де Факто

    33 6 Отговор

    До коментар #4 от "десен":

    Пишман патриотите първо да върнат крадените ЗА ТЕСКЕРЕТА милиони.
  • 11 Българина

    25 3 Отговор

    До коментар #9 от "Name":

    Затова ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ СРЕЩУ ХУНТАТА.

    Коментиран от #16

  • 12 Ами дали

    21 6 Отговор
    онези с купените от вас паспорти имат читалища, училища ,или изучават българска история и култура? Ама парите си ги прибрахте...
  • 13 Българка

    21 7 Отговор
    А псевдопатриотите какво мислят за българите, които учат и работят в ЕС и САЩ? Те са най-големият страх на шайката. Ако могат да гласуват, управляващите са аут! Тук е заровено кучето

    Коментиран от #17

  • 14 Лрачун

    12 5 Отговор
    Всичко правят тези Торби за да спъват изборния процес и да има ниска активност и техните платени да гласуват. Трябва да бъдат съдени, че спъват изборите и само казват - не може това, не може онова!!!
  • 15 Тоз

    16 4 Отговор
    инжинерИН , и той от Русе като препикания търбух , и той като него от БКП котило !
  • 16 Българка

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българина":

    Подкрепям!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Брендилия

    13 5 Отговор
    Е това измислено ВМРО верно са гола вода! Вместо да научат нещо от в пъти по-умниа хитрец Доган, те сами си спъват развитието като партийка и после друг им крив😂
  • 19 Верно ли?

    12 7 Отговор
    Стигам до извода,че избирателите на Тия са по-неграмотни дори от избирателите на ДПС в Турция.Едно писмо да не могат да пратят!
  • 20 КРАЙНО ВРЕМЕ Е

    16 5 Отговор
    ДА СЕ ПРЕУСТАНОВИ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО!!!! КАТО ЖИВЕЕШ В ДРУГА ДЪРЖАВА -ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ СЕ БЪРКАШ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДРУГА!!!!!

    Коментиран от #25

  • 21 РАДЕВ

    10 10 Отговор
    СПЕЧЕЛИ ЕДИНСТВЕНО ПОРАДИ ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС ОТ ТУК И ОТ ЧУЖБИНА!!! ТОВА Е ВАШИЯТ РОДОЛЮБЕЦ!!!!
  • 22 В голема грешка си!

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "мдда":

    Преиначаваш яко статистиката!Манипулация му се вика!За Радев са гласували 80% от гласовете в чужбина!Дори в Англия и Германия!Гласовете от Турция са само около 30%!
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор
    След машинното и пощаджийското, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! А сега сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването! Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони и милиони.
    Публикувано във факти.бг: Между 2000 долара и €3200 струва една машина........... 20 000 машини ще са достатъчни”, КОЙТО МОЖЕ НЕКА ДА ПРЕСМЕТНЕ!!! /близо 128 000 000 ЛЕВА/
    ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Божкеее

    4 2 Отговор
    Цецка беше по-магаре от истинско магаре,затова загуби!Калигула е бил по-умен от сегашните управляващи ни вкупом!
  • 25 Брендилия

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "КРАЙНО ВРЕМЕ Е":

    Тц, не става. ЕС е вид на изглед държава. Ние също сме с 2-но гражданство - българско и на ЕС, респ.турчин или сръбин, македонец и прочее с българско гражданство са граждани и на ЕС😂 Верно ли и това не сте се досетили?
  • 26 Брендилия

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ааа! Интересен ще ми е електронния акт след бракосъчетанието😂 Отде ви идват тия умни щури идеи бре хора?
  • 27 Асен Милев

    11 4 Отговор
    За това в много страни двойното гражданство е незаконно. Трябва и в България да стане това. Не е редно някой да живее и плаща данъци в чужбина, и да определя политиката на страната в която не живее.
    В Австрия например, притежанието на два паспорта е незаконно, и се налагат парични глоби до 5000 евро.
  • 28 Божкеее

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Name":

    Амчи те точно тия патреоте успяха да ВЛЯЗАТ(не да бъдат избрани) в НС чрез мъртвите души на починали стари хора,чиито лични данни притежава пенсионерската телевизия СКАТ!
  • 29 Бай Миле

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ГЕРБав, много си зле със сметките, точно като ГЛАВНИЯ ТУЛУП.
    Ето ти и една сметка за нещо "евтино":43 милиона на СВИНАРЯ за дупката във Варна + още 50 милиона подарък от ББР + подарък за Домуса повече от 50 милиона неустойки за БМФ."Евтиния", нали!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тиквето 🎃

    6 4 Отговор
    Отивай на браздата да трепете бабички с пияницата Джибрил и Валерко черкезино !
  • 32 Българка

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "мдда":

    Мисля, че си се поизнервил, но това не ти дава право да ОБИЖДАШ!
    Информацията ти или е грешна, или просто като гробаджиите нагло лъжеш
  • 33 Протест срещу безобразията в България

    3 3 Отговор
    Таз шия не от туршия
  • 34 обърка се

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Избори срещу софийската сган са невъзмож":

    Да те светна само, че изпълнителната власт е в ръцете на герберските манипулатори. Така че , адресирай претенциите си където трябва и не очаквайте от Президента да изпълнява функциите на полицай, тава не е САЩ.
  • 35 ха ха

    3 3 Отговор
    Тия наглеци си делят парите с Борисов и Доган паша , но иначе много били загрижени за турците в чужбина. Да изчистят списъците и проблем няма, но не им отърва.
    ПатрЕотите вече нямат избиратели , които да са етнически българи. Поне в моя район печелят кметски места с регистриране на роми от други населени места, където ГЕРБ си е водеща и тия гласове не са им нужни- всичко е гнусни договорки и подменяне вота на малките населени места, при които с 100-200 ромски гласа са достатъчни да го обърнат.
  • 36 ограничен ум

    2 2 Отговор
    128 000 000 ЛЕВА че и повече сме съгласни да се отпуснат, но изборите да са честни. Тези пари са си чиста инвестиция с печалба за бъдещето на народа и ще ни спести поне десет милиарда на година от крадливите гербаджийски корумпета.
  • 37 Обединените И.....оти

    3 1 Отговор
    Щели да попречат на избирателите от Турция. А, Ердо, ако прати 100 000 бежанци на границата, ко ши прайти?! А, ако станат 200 000, че и половин милион ?! Той си ги има бол и се чуди как да се отърве от тях. Може да го направи и ще го направи обезателно, при всеки патриотарски чалъм. Не се надявайте на циганията, която устроихте на границата на предишните избори. Не случайно, преди месец, Високата Порта, поздрави ДПС и възхвали достлука си с Бойко паша. Та, казвам ти дъще, сещай се снахо !
  • 38 GHOST 1

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя,
    а душата на народа! ХРИСТО БОТЕВ ГО Е КАЗАЛ МНОГО ТОЧНО ПРЕДИ 148 г. ЯВНО И ТОГАВА Е ИМАЛО ТАКИВА ИСКРЕНИ ПАТРЕОТИ КАТО ТОЯ ВЕСЕЛИНОВ И ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГО.
  • 39 еленко ангелов

    1 0 Отговор
    честита ромска нова година другарю веселинов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове