Last news in Fakti

21 Януари, 2021 17:10 5 485 14

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • апи-
  • бургас-
  • северен обходен път

Близо 57 млн. лв. от бюджета на АПИ ще се инвестират в строителството на трасето

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас - 1
Карта АПИ

Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

Поради стартирането на строителните работи до 50 км/ч е ограничено движението в близо 800 м участък от път I-6 Ветрен - Бургас (от км 493+135 до км 493+928), при селскостопанския надлез, който е в урбанизираната територия на гр. Бургас. По този начин ще се осигури безопасния вход и изход на строителните машини до обекта.

Северният обходен път ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли.

Изграждането на северния обходен започна с подготовка на строителната площадка, отстраняване на хумуса и изкопно-насипни работи по директното трасе. Срокът за изпълнение на строителството е до средата на 2022 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Договорът е за 57 025 630,16 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на Обединение „Бургас 2020“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт 2000“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лв. с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    15 6 Отговор
    МИНУТКА ЗА ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЧКА ПРЕДИЗБОРНА рекламка И ПРАХ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ......!
  • 2 Шпек

    14 15 Отговор
    ГЕРБавият резерват Бургас трябва да се заобикаля поне 50 км.от табелата.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Морето

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек":

    Нещо против Бургас ли имаш? Ами за Варна какво ще кажеш-явно си спец тези градове на кого се кланят, а?!
  • 4 ужас

    5 4 Отговор
    Този път и със злато да е покрит , пак няма да струва толкова !

    Коментиран от #5

  • 5 Фен

    6 13 Отговор

    До коментар #4 от "ужас":

    Колкото и да струва, се Прави! Защото при Костов и Станишев само се Крадеше! Може ли някой да покаже нещо, построено тогава?

    Коментиран от #7

  • 6 Отровното трио

    8 0 Отговор
    Това са НАШИТЕ пари! Тиквата да спре да строи, защото иска сега април като вземем властта да ни остави без пари
  • 7 Протестър

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    Няма значение! Трябва да се противопоставим на всичко направено от ГЕРБ. И на теб герберасте ще дойде народния съд като ви изметем
  • 8 Бургазлия

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Шпек":

    Ами затова ви правим пътя, да не ви виждаме. Не ме интересува ГЕРБ, Слави. Важното е нещо да се върши за народа! Бургас е първи по саниране, прекрасни спирки, автобуси...и по-хубав ще става

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Стрелата

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бургазлия":

    Дати имам спирките Главок по 30 тона желязо на всяка ама крадене му е АЙ КАТ
  • 10 Белгиеца

    5 1 Отговор
    Варналия съм, редовно пътувам до Бургас и по-надолу по работа и за удоволствие. Ако този път се осъществи, ще е много удобен за потока пътуващи от Североизточна България към Южна. Така по-лесно ще мога да стигат хората до връзка с автомагистрала Тракия в посока Айтос, Карнобат, и София. Сега, за да стигна Айтос- примерно, или трябва да мина през Ришкия проход, защото Айтос-Провадия е затворен, или да стигна до Бургас, на кръговото на Лукойл надясно, после още едно кръгово, пак надясно и чак тогава да се кача на магистралата. Знам, че има и още един път-на кръговото на Ахелой надясно, през Каблешково и още три села, за да изляза на 15км.преди Айтос, но пътят там не е от най-добрите. За туристите и гостите от София, Пловдив, пътуващи към Равда, Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас-този път ще е много удобен.
  • 11 сигурно

    11 0 Отговор
    Няма лошо ,че ще е построен пътя , но няма път в света на такава цена Половината пари ще отидат в гардероба !!
  • 12 Bingo

    10 0 Отговор
    Пътя отдавна трябваше да е реалност, ако не беше манията на тиквуча да хвърля милиарди за АМ "Струма" с цел да изнесе българските туристи в южната ни съседка. След Северния обход е ред и на Южния, а там цената ще е сигурно още по-висока ако са още ГЕРБ на власт. Те във Варна за 3 км. изхарчиха 110 млн. тук даже е евтино по-таблицата на Борисов. Схемата е или строим на двойна цена или нищо не строим това е положението.
  • 13 0000

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бургазлия":

    Добре,че беше Нефтохима да станете и вие град и да не ви ядат комарите от блатата наоколо.само наркоси и потребителите им там.от години Боргаз съм го задраскал.няма нужда
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове