Last news in Fakti

21 Януари, 2021 17:50 1 311 17

Румен Радев поздрави Джо Байдън

  • румен радев-
  • джо байдън-
  • встъпване в длъжност

Румен Радев изразява надежда, че динамиката на сътрудничеството между България и САЩ ще намери съотвестващ израз и в постигането на напредък в диалога за включване на България в програмата на САЩ за безвизови пътувания VWР

Румен Радев поздрави Джо Байдън - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев поздрави Джоузеф Байдън по повод встъпването му в длъжност като 46-и президент на Съединените американски щати и му пожела успех в неговата високоотговорна мисия.

В поздравителното си писмо българският държавен глава посочва, че през последните десетилетия съюзническите отношения между Република България и Съединените американски щати са се превърнали в доказано и трайно приятелство и логично са придобили статут на стратегическо партньорство. България високо цени политическото, икономическото и културно сътрудничество със САЩ, както и задълбоченото партньорство в областта на сигурността и отбраната, в борбата с международния тероризъм и организираната престъпност, подчертава президентът Радев.

Румен Радев изразява надежда, че динамиката на сътрудничеството между България и САЩ ще намери съотвестващ израз и в постигането на напредък в диалога за включване на България в програмата на САЩ за безвизови пътувания VWР. В писмото си държавният глава посочва още, че България ще разчита на подкрепата на САЩ за кандидатурата на страната ни за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и по редица други въпроси от взаимен интерес.

През 2021 година България е страна-домакин на Инициативата „Три морета“, която има потенциала чрез подобряване на транспортната, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа да се превърне в реален инструмент за ускоряване на растежа в нашия регион и за по-бързото икономическо и социално сближаване между Източна и Западна Европа, се казва в писмото на българския президент.

Признателен съм за досегашната политическа и заявената материална подкрепа, на която се радва тази мащабна регионална инициатива от страна на САЩ и се надявам, че това отношение ще продължи и занапред“, подчертава още държавният глава Румен Радев в писмото си до президента на Съединените американски щати Джоузеф Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    20 15 Отговор
    А Тиквата чака Майк Пенс да дойде на посещение ххяхахах може и на екскурзия на Слънчака а Тръмп да махне визите ех тиквена външна политика ей .....

    Коментиран от #12

  • 2 Jeik

    21 9 Отговор
    Соросоидната секта дойде на власт в Обора!
  • 3 Хахаха

    25 14 Отговор
    Румба,прати му и 2 карамфила след 2 месеца..
  • 4 Шуши

    12 9 Отговор
    Трабва да се пита всеки ден коя е Мата Хари и от къде в държавната резиденция баце има шкаф с пачки, може и за къщите в Барцелона
  • 5 оня с коня

    12 17 Отговор
    Типичен Поздрав БЕЗ НИКАКВА СТОЙНОСТ,който дори няма да стигне до Байдън и Секретарите му отговорни за Кореспонденцията без Колебание ще го Метнат в кошчето за боклук.Защото Поздравът на БОРИСОВ значи Покупка на ОЩЕ 8 Самолета,значи Стабилност по отношение на Амер. Бази в БГ,значи закупуване на Съоръжения и Техника за Газопреносната Мрежа и Газ от Америка,значи Български надежден Партньор на НАТО.Ако ПЛЕВНЕЛИЕВ беше Президент и Поздрави Амер. Президент,това щеше да е Съвсем РАЗЛИЧНО от настоящия Поздрав на Радев,защото Америка знаеше,че зад Превнелиев е БОРИСОВ и цялата власт в БГ!Нооо...,видяла Шушомигата Радев че Другите Президенти поздравяват,що не и Той!:)

    Коментиран от #7

  • 6 Жоро

    11 12 Отговор
    Шапкаря и той да не види нещо.
  • 7 Мазньо

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Типично за кон с капаци....
  • 8 Факти

    6 9 Отговор
    Смешен Радеффф. Всички, по целия свят му се смеят и подиграват. Какво доживяхме. Резил световен. ]
  • 9 Дюс мама Дюс

    4 4 Отговор
    .....Тавариш Байден ,передаьом сведения об уравне реки Доная в сантиметро.....
  • 10 така така

    5 3 Отговор
    Същите глупаци с 0 IQ са и двамата.
  • 11 Послушна

    8 4 Отговор
    еврейска марионетка поздрави друга послушна еврейска марионетка. Язък ти за рейтинга руменчо.
  • 12 wikipedia

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ":

    За военния клетвопрестъпник, заклел се през 1982 г. да защитава социалистическата си родина Народна република България, с цялото си войнско достойнство и с чест, и дори с цената на живота си.
    В уикипедия пише, че по време на следването си във ВНВВУ "Г.Бенковски" е бил приет за член на БКП, което било "задължително условие" - ГРУБА ЛЪЖА Е ЧЕ ВЛИЗАНЕТО НА КУРСАНТИ В БКП Е БИЛО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ!!!

    Румен Радев
    "По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е задължително условие. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1990 г. През 1992 г. завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама, САЩ.
    През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“.[2] "
    "На 27 януари 2017 г. назначава Огнян Герджиков за служебен министър-председател и служебните заместник министър-председатели Стефан Янев и Илко Семерджиев и служебните министри на петото служебно правителство на България. "
    оГНЯН гЕРДЖИКОВ Е ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НС, КОЙТО БЕШЕ ОБЯЗДЕН В КУЛУАРИТЕ ОТ сОЛОМОНЧО, МЕЛЕЗЪТ нАТОВСКИ.
    ГЕРДЖИКОВ Е ПАСИВ ОТ НДСВ!!!
    За зам. министър

    Коментиран от #13

  • 13 wikipedia

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "wikipedia":

    (продължение)

    За зам. министър-председател радев слага стефан янев - друг военен клетвопресъпник и унищожител на Българската армия, "Между 1991 и 1993 г. завършва Военната академия в София, а по-късно Военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004 – 2005)."
    Другият зам. министър-председател на радев е илко семерджиев - костовист и основоположник на болница-търговско дружество.
    "Завършва стоматология в Медицинската академия в София.
    На 8 март 1999 г. е назначен за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). На 21 декември 1999 г. с промените в правителството на иван костов е избран за министър на здравеопазването, какъвто остава до края на мандата."
  • 14 Сандо

    1 1 Отговор
    Така не става,никой няма да му обърне внимание.Да види записите как се кълнат във вярност на ББ /Бос Борисов/ и да пали самолета за Вашингтон.Там ще му поставят задачи за изпълнение,като меу се обясни че нашия интерес е всъщност американския интерес и да не се излъже да мърда настрани.

    Коментиран от #15

  • 15 Madam

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Херо си го командва доста успешно от Козяк. Излишно е да бие път до Вашингтон.
  • 16 То е ясно

    1 0 Отговор
    Администрацията в щатите е прочела поздрава и като разбрала,че Радев не е обратен и негър ,го скъсала !

    Коментиран от #17

  • 17 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "То е ясно":

    И аз имам същото притеснение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове