Last news in Fakti

9 Декември, 2012 08:52 56 089 22

10 метра цунами грози България

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Църковни фрески показват свършека, пише в. „Стандарт“

Необичайна находка в румънска църква от XV век озадачи учените. В православния храм „Св. Никола“ в Брашов има изключително добре запазени фрески с изображения на края на света. Стенописите са 14 и поразително приличат на кадри от съвременни научнопопулярни филми за пророчествата за 2012 г., описващи мощни слънчеви изригвания и изместването на магнитните полюси на Земята. Най-необичайният е "Колелото на света". На него е показано въртенето на Земята около Слънцето, което изпраща смъртоносни лъчи към нея. При това нарисуваните светии сякаш се опитват да преместят планетата вертикално. Тази сцена напомня за теорията за смяна на магнитните полюси на Земята.

10 метра цунами грози България, предупреждава в. „Монитор“

Цунами с височина до 10 метра е възможно да залее България въпреки теорията, че във вътрешни басейни като Черно море не се образуват разрушителни вълни, алармират австралийски учен в свое изследване. След второто цунами, което заля Япония преди 2 дни, те предупреждават, че България в никакъв случай не е застрахована. Вътрешните морета също са заплашени от цунами, не са само океаните, пише геоморфологистът Едуард Браянт от университета „Уолънгонг” в Ню Саут Уелс, Австралия, в книгата си “Подценената опасност”. В Балчик последното цунами с малка сила е било през 2007 година. В Черно море е напълно възможно да има цунами, но височината на вълната не би превишила 2 метра, твърди пък вицеадмирал Пламен Манушев, зам.-управител на Варненска област.

Мароканка роди мумия след 46 години бременност, шокира в. „24 часа“

75-годишна мароканка е откарана по спешност за операция в столицата Рабат. Коремът й е подут, оплаква се от кошмарни болки. В болницата лекарите не могат да определят точната диагноза. След множество изследвания накрая радиологът съобщава на изумените си колеги: жената е бременна, при това от 46 години! Случаят със Зара Матуталиб се превръща в световна сензация. Калцираната маса вътре в Зара се оказва дете, заченато преди почти половин век. Става дума за извънматочна бременност, развила се не в маточната тръба, както най-често се случва, а в коремната кухина. Плодът, макар и мъртъв от 46 години, все още бил свързан с кръвоносната система на майката.

Тургут Йозал не е отровен, съобщи сайтът на в. „Сега“

Следите от отрови в аутопсираните останки на бившия турски президент Тургут Йозал, който почина през 1993 г., не дават основание да се смята, че той е бил отровен. Откритите дози не са смъртоносни. Четирите токсични субстанции - ДДТ, кадмий, америций и полоний - са в нищожни количества. Нормално е да има следи от ДДТ, тъй като навремето този мощен инсектицид е бил масово използван, докато днес е забранен. Останалите токсични вещества може да са проникнали в трупа, ексхумиран в началото на октомври, от почвата, в която е бил погребан, се казва в доклада на съдебните медици. Очаква се документът да бъде публикуван през следващите дни и да бъде предаден на съдебните власти.

Лекари спасиха ръка, откъсната при катастрофа, съобщи в.“Труд“

Медици от областната болница в Сливен зашиха откъснатата при пътно-транспортно произшествие ръка на 32-годишния Самет Мюмюн. На 26 ноември мъжът, който е от Кърджали, се удари челно с колата си в товарен камион на главния път от София за Бургас. При сблъсъка лявата му ръка бе откъсната под рамото. Ръката - купчина месо и кости, силно замърсени, се държала на ивица кожа и мускули. Минути след трагедията край мястото на инцидента по щастлива случайност минавал с кола директорът на областната болница д-р Васислав Петров. Той оказал първа помощ, а по-късно на младия мъж била направена 4-часова операция. Досега докторите се въздържаха от прогнози, но последните изследвания показаха, че ръката е спасена.

Въздух под налягане за младост и хубост, препоръчва в. „Преса“

Шарън Олдъм, терапевтката на Мадона, пристигна в България, за да демонстрира интрасютикълс - революционната подмладяваща терапия на звездите. В този случай определението „въздух под налягане“ няма негативно звучене. Процедурата е мощен антиоксидант и хидратира кожата със серум от 95% чиста хиалуронова киселина и мултивитамини. Наоми Кембъл и Виктория Бекъм ползват апарата поне веднъж седмично, а личната козметичка на Мадона - Мишел Пек, я чака с машинката зад кулисите и я освежава между песните на концерт. Идеята на устройството е кожата да се обработва с постоянен поток от чист кислород под високо налягане.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    1 6 Отговор
    дрън, дрън та пляс, то ако се вдигне вълна 10м, земетресението преди него ще е срутило всичко до основи из цялата държава, само Козлодуй сигурно ще се задържи прав, но вълната може да е за добро, ще отмие срутените сгради по крайбрежието :D и теренът ще е готов за ново стройтелство и инфраструктура, пък знае ли се, може и да зейне дупка под народното събрание докато заседават и да глътне всички вътре, после и 2,3 министерства може да потънат задружно :D

    Коментиран от #2

  • 2 Симеон Симеонов

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "PlimP":

    Забравяш ,че след такова земетресение и цунами ,каквато и площ за ново строителство да се отвори няма да има кой да строй.
    М/у другото явно края е близо............... на 21.12.2012 идват пришелците и ще се молим за цунами.

    Коментиран от #11

  • 3 Иво

    2 0 Отговор
    глупости пишат всеки ден. Какъв край на светът, какво цунами.
    Всичко ще си е наред и след 10 години, само климата може да претърпи изменения и континентите ще са мръднали с няколко метра.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 minuwa4

    0 1 Отговор
    :D :D :D :D :D 10 metra dori nqma da se useti w burgas ako ima takowa
  • 6 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Само се чудят каква поредна глупост да напишат за да всяват страх сред хората. За да се вдигне такава вълна в Черно море трябва или вулкан да изригне или руснаците да направят някой ядрен опит под водата, за земетресение не говоря защото тогава вълната ще е най малкият проблем.

    Коментиран от #7

  • 7 Пирамид Хлътков

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "qqqqqq":

    По-скоро стават за смях. Само глупости пишат. Колкото и тъп човек да срещнеш винаги ще се появи някой по-тъп, и така, докато не сгънеш.
  • 8 Шофьорът

    0 0 Отговор
    Тъщата има къща на морето,дано я отнесе това цунами!Но като я знам каква е сигурно вълната ще я презскочи или заобиколи.На 21.12 всички тъщи на почивка на морето а ние зетьовете щи си мезим и пииваме нейде на по-височко!Почвам да празнувам от сега!
  • 9 Невиждано цунами

    0 0 Отговор
    Цял август ги гледах тия цунамита в Албена от 2 метра. Даже до хавлията ми не стигнаха. Едно такова ми отнесе слънчевите очила вътре, ама хайде дано само това да е.
  • 10 БАГЕРА

    0 0 Отговор
    Абе тия журналисти като си нямат работа се чудят какво да пишат за да плашат хората,ама то в тая дъжава няма и малко свян от тяхна страна - някои с по слаба психика може да се подаде на техните инсинуации и да сложи край на живота си.
  • 11 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Симеон Симеонов":

    2, е ти сега нищо не каза :)
  • 12 ahaha

    1 0 Отговор
    Problema ne e vuv viso4inata na zunamito a v negovata duljina! 10 metra i dulgo 20m moje da izmie o4ite na nqkoi glarus ili da namokri nqkoe kafene. No ako duljinata e 10 kilometra pri viso4ina dori 2 metra stava stra6no za6toto e ogromna masa, koiato vliza navutre v su6ata. Tozi kiupek deto govori 4e 6te ima zunami da si go zav.. nqkade! Vutre6no zunami moje da ima samo ot adski silno zemetresenie v blizost do brega. Ot svetovnia okean kakvoto i da ima 6te zasegne samo istambul, vuob6te nqma da dobliji bulgaria!
  • 13 $$$

    1 0 Отговор
    Дрън, Дрън та пляс. Какви цунамита какви 5 лева. От България и Дявола е избягал, вие искате да се измъкнете толкова лесно! Няма да стане хора. Ще се мъчим до дупка, и на мен ми се иска 21.12 да е края на света, ама нема да ни огрее. Ще се мъчим и това е....
  • 14 КХКХК

    2 1 Отговор
    За нас БЪЛГАРИТЕ краят на света започна още през 1990г, дано след 12.21.2012 започне НАЧАЛОТО.
  • 15 muld

    0 0 Отговор
    samo gluposti pi6ete we haha 10 metra cunami ot de 6te doide,trqa da si lud da povqrvash
  • 16 бачковеца

    0 0 Отговор
    офффф тези журналисти наистина вече стават смешни
    само и само за да си намерят работа
    без това на българския народ му е писнало от всичко
    така,че никои не го е.. за цунамита мунамита
  • 17 бачковеца

    1 0 Отговор
    да гледат на реалните цунамита като:
    как успяваш да оставаш жив с 500 лв заплата ,като бензина ти е 2.60 лт, цигарите 5 лв. имаш и две деца
    И как може на супер вървежно място в пловдив циганите да продават имитация на маркови дрехи и обувки без никакви документи,касови апарати и т н
    а редовния търговец да не може да си вдигне главата от проверки и глоби
    аа господа журналисти стига сте омайвали бедния народ с глупости а направете нещо да се освежи народа
  • 18 Неверник

    0 0 Отговор
    Хахахахахахахахахахах
  • 19 Твърдоговорящ

    0 0 Отговор
    Нека малко да понамокри мИекащите... хората които кават "кафИ", а не кафЕ и т.н. нека ги позамие малко... ;)
  • 20 меко говорящ

    0 0 Отговор
    на назе цунами ни не тебе ния си го имаме- ПАРЛАМЕНТО
  • 21 Твърдоговорящ

    0 0 Отговор
    Е те това цунами и наз яко ни е.а.ва за съжаление...
  • 22 зези

    0 0 Отговор
    Големи измишльотини се пишат,да пишем там нещо пък става ли или не,никой незнае.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове