Last news in Fakti

11 Декември, 2012 08:18 3 447 0

Чакаме най-красивия апокалипсис

  • преглед-
  • печата

Съдия шпионирал подчинените си, разкрива „24 часа“

Бившият шеф на административния съд в Бургас Атанас Вълков, който е подсъдим за документни престъпления и пране на пари, шпионирал компютрите на подчинените си. Той поискал от системния администратор на съда Петър Марков да инсталира софтуер тайно от останалите магистрати и чрез него да вижда кой какво прави на компютъра си.

Затова свидетелства пред Софийския градски съд вчера самият IT специалист. Марков обясни, че програмата била достъпна в интернет и можело да се инсталира от всеки, дори и непрофесионалист.

 

ГЕРБ отказа на СДС за Гугушева, съобщава „Труд“

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатката на СДС за конституционен съдия Галя Гугушева, съобщи председателят на парламетарната група на управляващата партия Красимир Велчев. Той и зам.-шефката на групата Искра Фидосова са се срещнали с лидера на сините Емил Кабаиванов и председателя на предизобрния щаб Борис Марков.

От ГЕРБ са казали на сините, че не могат "безпрекословно да подкрепят такъв човек за Конституционния съд" и затова няма да гласуват за Гугушева. " Ние очакваме СДС да предложи друг достоен кандидат за поста. Няма да ги пристискаме във времето", каза още Велчев. Това най-вероятно ще стане след Нова година.

 

Бойко: Да за цигарите, не за коледните добавки, пише „Стандарт“

Бойко зарадва пушачите и отряза пенсионерите. Премиерът Борисов поиска депутатите да преразгледат решението за пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. "Ако има отделни помещения, в които да се пуши и това да не пречи на останалите, може би решението е "да", каза Борисов по bTV. Според него обаче до 22 ч не трябва да се пуши в заведенията.

"Този въпрос трябва да се повдигне в парламента, аз не съм мерило", каза Борисов, и призна, че когато му се допуши, хваща цигарата, но излиза на терасата на Министерски съвет.

Както "Стандарт" първи реши, в ГЕРБ се готвят да преразгледат пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Идната седмица депутатите ще решават дали да се върне старата забрана за цигарите и те са се допускат само в отделни помещения на кръчмите или да се въведе режим за пушене в заведенията след 22 часа. "Един работещ човек до 22 часа се е прибрал от заведението, защото на другия ден не може да стане за работа. Тези, които искат да пушат, могат да го правят тогава, когато няма толкова много хора в ресторантите", коментира още Борисов и отново припомни, че той не е мерило за цигарите.

 

Джебчиите с резервация за коледното парти, предупреждава „Монитор“

Джебчиите нападнаха банкетите, които се организират за коледните и новогодишните празници. Все по често крадците предпочитат да атакуват тържествата вместо оживените молове и пазари, тъй като там се чувстват по-сигурни. За новата тенденция разказа пред „Монитор” шефът на сектор „Улична престъпност” към СДВР Вълко Мартинов.

При един от последните удари на джебчийската мафия пострадала и чужденка в министерска делегация. След работна среща министърът на околната среда и водите Нона Караджова и чуждестранни гости отишли на коктейл в заведение в центъра на столицата. Там една от посетителките на страната ни – госпожа Арже, станала жертва на ловка джебчийка. Малко след 22 часа крадлата успяла да свие цялата й чанта, която била закачена на облегалката на стола. След бързата намеса на полицаите обаче откраднатото и всички документи били намерени в пряка на бул. „Витоша”.

 

Бизнесът е доволен от асфалта, но не и от чиновниците, обобщава „Сега“

Бизнесът е доволен от пътищата, но по-добрият асфалт не облекчава работата на фирмите с чиновниците. Предприятията не пестят слабите си оценки за администрацията и продължават да се оплакват от данъчната тежест и държавните такси. Това показват изводите от проучване на Българската търговско-промишлена палата сред 3000 фирми, представено вчера.

Почти всяка втора компания твърди, че среща проблеми с административното обслужване и честите промени в законите. Конкуренцията от фирми, които работят на тъмно, също спъва предприемачите, а около половината от тях се оплакват от затруднен достъп до финансиране.

През 2012 г. единствено при инфраструктурата - едно от изследваните условия за бизнес и инвестиции, преобладаващият брой фирми (59%) считат, че има подобрение спрямо 2011 г. По шестобалната система компаниите са оценили инфраструктурата с 3.67, докато м.г. оценката е била 2.71.

 

Чакаме най-красивия апокалипсис, отчита „Новинар“

Един от най-големите изследователи на проблемите в енергетиката разбуни духовете, след като прогнозира, че ни очаква извънредно красив апокалипсис. Румънският физик Анку Динке смята, че на 21 декември тази година вибрациите на планетата ще са с рекордно високи стойности.

При това румънският физик твърди, че край на света няма да има. “Тайната на последния ден от календара на маите е свързан с това, че на 21 декември 2012 г. честотата на вибрациите на Земята ще достигне рекордно висока стойност – 12.6-12.8 Hz. "Хората, които са в състояние да се “настроят” на тази честота, ще печелят в духовен план", уверява той.

 

ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за Конституционния съд, пише „Преса“

Парламентарната група на ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, съобщи в Костинброд вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.  Управляващата партия отново ще даде шанс на СДС да направи нов опит да издигне кандидат за Конституционния съд, става ясно след приключила среща между сините и управляващите. За решението на ГЕРБ е уведомен и премиерът Бойко Борисов.

След скандала със съдия Венета Марковска, която не успя да положи клетва като конституционен съдия, министър-председателят Бойко Борисов предложи на СДС да издигне кандидатура за съдия в Конституционния съд. Последва издигането на кандидатурата на президента Петър Стоянов (1997 г. - 2002 г.). Стоянов поиска поне три дни, за да осмисли номинацията и да реши за себе си дали може да приключи международните си ангажименти, след което се отказа от кандидатурата си, заради невъзможност да ги отложи. По-късно, на 20 ноември, Националният съвет на СДС номинира за конституционен съдия Галя Гугушева - заместник-апелативен прокурор в Специализираната апелативна прокуратура. Кандидатурата й беше внесена от трима независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов - бивши членове на "Атака".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове