Last news in Fakti

28 Януари, 2021 19:38 1 843 12

Зарков, БСП: Вакханалия е промяната на Закона за хазарта през Закона за извънредно положение

  • крум зарков-
  • закон за хазарта-
  • закон за извънредното положение

Гласуването на текст по този начин е противоконституционно

Зарков, БСП: Вакханалия е промяната на Закона за хазарта през Закона за извънредно положение - 1
Снимка: БСП

„Какво е общото между провеждането на изборите и производствата за издаване на лиценз за хазартни игри?“, попита в парламента зам.-председателят на БСП Крум Зарков по повод промените, които управляващите правят в Закона за хазарта през Закона за извънредното положение.

„В продължение на години през този мандат се противопоставяме целенасочено и устремено на една практика, която опорочава целия законодателен процес – да се прокарват през преходни и заключителни разпоредби неща, които нямат общо с първоначалния закон“ , обобщи депутатът законодателното поведение на мнозинството в Народното събрание.

Той припомни, че през август беше закрита Държавната комисия за хазарта: „Всичко отиде към НАП. Имаше 6-месечен период, предвиден от това мнозинство, контролиращо това правителство, за да извърши нужното за т.н. „висящи производства“. Тук ни се предлага този срок да бъде удължен по закон с още 3 месеца. Дали това е необходимо или не, никой не може да каже, защото законът не е обсъждан. Дори да е имало проблеми, те са отдавна известни. Защо не са внесени по нормалния ред?”, остро постави въпроса Зарков, който е юрист по образование.

„Не мога да разбера, след като променихте Наказателния кодекс със Закона за корабоплаването, след като това стана национална и наднационална тема, доколкото беше отбелязана като лоша практика от европейските институции, като какво да го разглеждаме това предложение? Провокация спрямо опозицията ли е? Демонстрация на безнаказаност, безочие, на какво е?”, не спести и други щекотливи въпроси социалистът.

„Най-вероятно се опитвате да помогнете на администрацията. Може да се опитвате да помогнете на някой, чакащ лиценз. Може да се опитвате също така да удължите този срок по причини, негодни за казване. Никой не може да каже, тъй като няма една дума писмени мотиви”, остро критикува Зарков.

Той обърна внимание, че гласуването на този текст по този начин – на едно четене, и изпращането му за обнародване е противоконституционно.

„Не е пресилено да се каже, че това е пълна законодателна вакханалия, което има огромно отражение върху качеството на законопроектите и върху устойчивата правна рамка. Оттеглете това предложение. Направете го по каналния ред и имайте доблестта да го защитите. Ние сме тук като опозиция – за да не позволим на нищо такова да мине тихомълком. Бъдете готови да се изправете в дебат за това, което мислите, че е необходимо“, категоричен бе Зарков.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    25 4 Отговор
    ВАКХАНАЛИЯ Е ТОВА , КОЕТО СЕ ВЪРШИ С ХОРАТА, КОИТО НЕ СА НА ГЕРБАДЖИЙСКАТА ХРАНИЛКА В МОМЕНТА!!! КЪДЕ СА ПОМОЩИТЕ ЗА ХОРАТА??? ВИЕ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ?? ТОВА Е ГЕНОЦИД!
  • 2 Този

    5 35 Отговор
    е толкова жалък клоун че ми става смешно като гледам как мами.!

    Коментиран от #8

  • 3 нашия

    16 9 Отговор
    защо си изненадан да не ти е за първи път да мучиш от трибуната и да не предприемате никакви реални ступки да се спре това беззаконие-а после що не гласуват за нас ---е за това те-седиш и бръмчиш а кервана си върви

    Коментиран от #9

  • 4 Кака Мара

    5 30 Отговор
    Мила мамо Заркова ,горда ли си с творението? В момента,който този стана депутат,ти престана да си журналистка!
  • 5 Овчарник

    6 31 Отговор
    Нагъл и алчен крадец като всички останали.....Зарков.
  • 6 отвратен

    8 11 Отговор
    Тези изр-оди са там за да крадат и правят само пари !
  • 7 ХайлАдолф

    3 17 Отговор
    На паленцето пак са му подръпнали каишчицата да полайва ......
  • 8 А бе какво

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Този":

    каза една ПКП, когато един турчин обясни на един гербаджия /диалогът се проведе от трибуната на Народното събрание!/ -как трябва да се произнасят някои звукове в българския език? Моля публикувайте реакциите на тази "дама" - когато Вождът й я нарече така, му се радваше, когато друг просто произнесе абревиатурата, тя каза, че това е грозно?
  • 9 Хайде

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    да споделиш вижданията си как един депутат може да предприеме други реални стъпки, освен да участва в дискусии от трибуната на НС? Не всеки е В.Рашисов, че да размахва юмруци , закрилян от имунитета си, и не всеки е барабанджия, че да ръси тъпизми...
  • 10 cpv

    0 13 Отговор
    Зарков ти не можеш да кажеш две думи на кръст и престани да говориш глупости!
  • 11 Българка

    1 8 Отговор
    Внука на Кацамунски пак плещи простотии.Точно заради такива никога няма да гласувам за БСП.
  • 12 Политолог

    0 2 Отговор
    Зарков, плазмодии, слуга на Корнелия, потомък на генерал от ДС
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове