Last news in Fakti

28 Януари, 2021 18:53 2 620 41

Манолов с теория за ръста на прихода от ДДС

  • кт подкрепа-
  • димитър манолов-
  • ддс

Според президента на "Подкрепа" храненето през магазините е довело до положителните тенденции

Манолов с теория за ръста на прихода от ДДС - 1
Снимка: БГНЕС

Двустранна е вината за това, че хората от ресторантьорския бранш масово са без трудови договори. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ по бТВ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Според него и този, който се съгласява носи отговорност, и предлагащият също.

В България има доста неща, които мoгат да се работят, за да се смята, че се съгласяват да работят без трудов договор заради безизходица, добави Манолов.

Икономическият риск, който всеки поема, често се сбъдва и можем да се сърдим само на решението си, обясни президентът на „Подкрепа“.

Според него покачването на прихода от ДДС и увеличеното потребление пък се дължaт на това, че хората се хранят през магазините вкъщи.

Изводът ми е, че през заведения за общественo хранене се крие както ДДС, така и обороти и какво ли нe, обясни Манолов.

Той заяви и че няма много сигнали за злоупотреби при получаване на социалните икономически помощи от държавата заради затворени бизнеси във връзка с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    33 18 Отговор
    Тоя, защо вместо да дава икономически прогнози, не каже какво се случва с работниците и колко хора останаха без работа? Този гербер?

    Коментиран от #21, #31

  • 2 кнаус 485

    41 8 Отговор
    тоя и другия от кнсб са долни боклуци ,слугини на властта и нямат нищо общо с истинския синдикализъм...
  • 3 Манолов е ясен

    26 11 Отговор
    а Ризова е подкрепа на статуквото. И двамата си правят взаимно джиджи-биджи. Според мен и двамата трябва да изчезнат от виртуалното пространство.
  • 4 Браво

    27 12 Отговор
    Този Индивид се появи пак. Иначе мълчи последните години. Имат хранилка и не гъкат. Пълни боклуци са и за нищо не стават.
  • 5 Angry Bird

    20 6 Отговор
    А някой вярва ли в "теорията на ръста" съчинена от ГЕРБавите прости, продажни, лакоми и престъпни калинки?!
  • 6 ИСТИНАТА

    13 7 Отговор
    Вчера бе организиран така наречения национален протест на ресторантьори , собственици на дневни и нощни барове , дискотеки , пияно барове, кафенета и други. Според организаторите заетите в бранша са 320 хиляди човека и се очаквало да присъстват около 5% от заетите тоест около 15-16 хиляди души. Според сайтовете фрогнюз и медиапул са присъствали около 250 човека а според герберския сайт ПИК са били 150 души. От тях около 100 човека са били координатори и активисти на Герб от страната. Сега да ви информирам защо от заетите над 300 хиляди в бранша излязоха 150-200 души. Защото всички кръчмари и чалготеките получиха тихомълком от правителството 70%от оборотите си както настояваха , тоест им дават чисти пари без да имат някакви разходи. Общините ги освободиха от наеми на помещенията които са общинска собственост , получават 80/20 средства по мярката за заплати на персоналите си, преди това ДДС им бе намалено от 20 на 9%. Получават чисти пари без да работят. Протеста бе организиран от ГЕРБ за да се провали логично защото ресторантьори ,чалгари и кръчмари нямат мотив да протестират за разлика от заетите в другите сектори като целта бе истински ощетените хора от мерките на правителството да бъдат демотивирани да излязат след като видят краха на "протеста" на кръчмарите и чалгарите !

    Коментиран от #33, #34, #37

  • 7 БУУМ

    13 4 Отговор
    Какво е правиш и ти на луд , много добре знаете защо масово работят в сивата икономика и кои фирми масово се възползват от това. Нали за това ви се плаща да не виждате и чувате на ушким , за да мохе масово обрачите да ползват безплатният човешки труд , а народа умира от глад и безработица но вие отчитате че всичко е по мед и масло, едни живеят пре задоволени , адруги се борят за парченце хляб. Заради такива продажници като вас народа тъпче на едно място.
  • 8 Бонговец

    16 1 Отговор
    Ами ако утре сутринта подам жалба лично до теб ,срещу некоректен работодател,какво ще направиш? Верният отговор е / Абсолютно нищо. Ти си просто паразит хранещ се от моите данъци. Странно защо държавните мъже ще се избият да ме избавят от паразита Ковид,който нищо не ми е направил. А от теб,който цял живот суче кръв от работническите данъци, никой не иска да ме отърве и спаси?
  • 9 РАДИО ЕЛТО

    7 9 Отговор
    от началото на пандемията над 2млн души са без работа

    Коментиран от #12, #14

  • 10 ле ле

    8 4 Отговор
    едни и същи лица ,вече ми се повръща от тях..
  • 11 Българин

    13 4 Отговор
    Българинът иска да краде, да не плаща данъци и осигуровки, а държавата му е длъжна да му помага!!! ОКСИМОРОН!!! КЕНЕДИ Е КАЗАЛ: НЕ Е ВАЖНО КАК САЩ ЩЕ ПОМОГНЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, А КАК НИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ САЩ ЗА ДА Е ВИНАГИ N 1!!! "

    Коментиран от #13, #20

  • 12 Експерт

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "РАДИО ЕЛТО":

    В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТОЛКОВА РАБОТЕЩИ, ВЕ ЦЪРВУЛАНЧО!!!
  • 13 Бонговец

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Наполовина си прав. Българинът чорбаджия иска да краде и да не плаща данъци. Нали знаеш какво значи сладката българска дума , Чорбаджия? / Кръвопиец на когото му работиш за една чорба. Ако не ми вярвай питай трите милиона емигранти.
  • 14 Пешо

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "РАДИО ЕЛТО":

    2 милиона в Европа или в България имаш предвид са останали без работа?

    Коментиран от #16, #22

  • 15 Българин

    12 1 Отговор
    АБСУРДНО Е ПРЕЗИДЕНТ НА ПРОФСЪЮЗ ДА Е ЧЛЕН НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА НАП!!! ТОВА Е КАТО АДВОКАТ ДА Е ЧЛЕН НА ВСС!!!
  • 16 РАДИО ЕЛТО

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    В ГРАД КОЗЛОДУЙ

    Коментиран от #18

  • 17 Република

    2 0 Отговор
    По важно е дали за Пасха ще искат тестове или некви други документи на Кулата.
  • 18 Пешо

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "РАДИО ЕЛТО":

    Слушай сега мой човек. Явно или не си в час или се правиш на ненормален? Според НСИ населението в България е 6 млн.и 800 хиляди човека. Според данни на ЦРУ реално в страната ни живеят малко над 6 млн.защото много са в чужбина и по света но се водят по адресна регистрация в България. От тези 6 млн. 2 млн.и 250 хиляди пенсионери и 1 млн.лица до 18 годишна възраст ученици , студенти и т.н.Остават малко под 3 млн.в трудоспособна възраст . И от тези 3 млн.в тази възраст 2 млн.казваш само от пандемията останали без работа? Ти шегуваш ли се или си наистина ненормален?
  • 19 Димо

    15 1 Отговор
    Истината е ,че това което не се потребява по капанчета и ресторанчета се купува от големите вериги ,които обаче работят 100% на светло!Октомври бяхме 15 човека в един полупланински хотел-ресторант.За три дни една касова бележка не ни пуснаха и дори нито един гост на хотела не записаха.Оставихме общо около 3-4 хиляди за уикенда.Данъци НУЛА!Но съм сигурен,че ще продължават да си работят по същия начин и вероятно са в първите редици на стачкуващите и онеправданите!Фотиново е селището.
  • 20 оня

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Тук подкрепяш тиквата:))
  • 21 Кой откри Америка???

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Кой е останал без работа в България бе, явно имаш напредвид мързелите, продавачки в молове, сервитьорчета и разни други от мързеливите браншове ами са се хващат на работа в другите сектори където има работа.
  • 22 РАДИО ЕЛТО

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    господин ПЕШО ТОВА НЕ Е МОЙ ПОСТ ГАВРЯТ МЕ ТРОЛОВЕТЕ ОТ ГЕРБ ИСТИНАТА СПОРЕД МЕН Е НИЩО НЕ ЗНАМ НО МЕ ГАВРЯТ АЛФА ВЪЛКЪТ СИ ГАН ДНЕС ТЕ НАЙ МНОГО МЕ ГАВрИХА извинявам се за големите букви не си исключих капс лоск

    Коментиран от #24

  • 23 РАДИО ЕЛТО

    5 3 Отговор
    ДЪРЖАВАТА не защитава интереса на бизнесът нито на обикновените хора
  • 24 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "РАДИО ЕЛТО":

    Аха ясно сега разбирам! Не е твой поста дето си писал че останали заради пандемията 2 млн.души без работа в България!?!

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 РАДИО ЕЛТО

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пешо":

    БЛАГОДАРЯ
  • 28 Варна

    4 2 Отговор
    Този ще си остане теоритик! - Първо приходите от ДДС за 2020 не са повече спрямо 2019.
    За 2019 година приходите от ДДС са 11, 08 млрд. лева! - Тоест нелице е спад а не увеличение!
    Единственото вероятно увеличени на приходите за 2020 ще бъдат осигуровки, а не от нещо друго заради повишението на минималната работна заплата и увеличението на заплатите на чиновниците! - Всичко останало ще е на минус! Стимулирането на вътрешното потребление беше възоснова на теглените кредити и резерва, от тази гледна точка хич не можем да говорим за положителни тенденции!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 05473

    7 1 Отговор
    Факти пак триете без да знаете защо?
    Манолов да не би да изпълзя от дупката за да ни напомниш, че някога сме имали синдикати! Манолов по...лога на ГЕРБ кога ще станете истински синдикат, а не на Боко Тиквата платените ку..и! Жалка продала см..ад сте Подкрепа!

    Коментиран от #32

  • 31 Ханс картечаря

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Кой е казал, че всички трябва да работят, каквото са работили преди пандемията. ? По цял свят хора остават без работа. Преквалифицират се, учат, повишават си квалификацията, стават по-конкурентно способни и отново започват работа. Който не се справя - фалира. Създава си нов бизнес и продължава. Фирмата не е свещенна крава. Създават се фирми, фалират фирми, това е икономическия кръговрат. За това социалната система е създала бюрата за безработни. А ако си се правил на тарикат за да не плащаш осигуровки, или си получавал пари на ръка, а си се осигурявал на минимума, сега ще си плащаш. Както е казал народа: ...Хитрата сврака - с двата крака" ... Само не ми казвайте, че в България няма работа. Е, няма да стоиш с ръце на кръста зад бара и да се чудиш как да съдереш кожата на клиента. Ще влезеш в производството, ще търсиш работа. Крайно време е държавата да спре да помага. Който е жизнеспособен ще издържи, който не, ще фалира. По време на война, като ти падне бомба върху ресторанта да не би държавата да ти плаща обезщетение ? Крайно време е да резберете, че сме в мек ваиант на война. Ковит 19 уби в Англия повече цивилни от колкото убиха германците с бомбардировките и ракетния обстрел с Фау през цялата война. Всеки ден умират хора като при активни военни действия на фронт. А дори при война не се водят сражения всеки ден.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Коронавирус

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Много си болен.
  • 34 звяр

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    И Елвис е жив, земята е плоска и са те кастрирали с кондензиите от самолетите. Внимавай , сега ще те чипираме с ваксината. Така ще знаем къде са всички с подобна извратена логика в реално време.
  • 35 Чичо от село

    4 1 Отговор
    Този,, синдикат,, Подкрепа беше създаден от Тренчев, за да участват в разграбването и понеже той е по-хитър се оттегли навреме и остави този селски тарикат за лидер на нещо като нищо. Колко протести имаше те да са заели някакви позиции като синдикат? Същия б.. Клук е и КНСБ!
  • 36 20471

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ъгълов":

    Жалко подобие на човешко същество, кажи му ГРОБАР и това казва всичко за вас!
  • 37 Ресторантьор

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Това което получавам от правителството е нищо. Декларирах оборот от ресторанта ми от 500 лева на ден а реално правех около 1200 лева дневно. На 500 лева дневен оборот получавам 70% и около 10 хиляди месечно. Това е нищо защото само лизинга на Майбаха ми е около 5 хиляди на месец а с останалите 5 хиляди които ми остават се падат по около 160 лева на ден. С тях как да издържам любовниците си , да давам и на жената и децата и са им купувам последни модели айфони и екскурзии на Сейшелите и Малдивите ? Не сме доволни от помоща от правителството .

    Коментиран от #38

  • 38 Чалготек

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ресторантьор":

    Прав си колега. Затова с теб бяхме вчера на протеста. Явно останалите колеги са доволни след като бяхме само няколко стотин човека.
  • 39 Манолов - Митьо ЛИНЕЙКАТА!! Ояде се

    1 0 Отговор
    И ти, забрави "ГЛАДНИТЕ ГОДИНИ" СТАНАХТЕ СИ ЧИСТО КАЗИОНЕН ПРОФ СЪЮЗ, КАТО ДРУГИЯ!! Чакате на Хранилката, Коце, преживя в Щатите!! Не го мисли!!
  • 40 Българин

    3 0 Отговор
    ОТВРАТИТЕЛНО ПРОДАЖНО ПИЯНДЕ
  • 41 A1a1a1

    0 0 Отговор
    Kавалджия на тиквата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове