Last news in Fakti

30 Януари, 2021 15:50 4 268 28

От ГЕРБ обещават, че няма да се допусне строителство в Морската градина във Варна

  • бранимир балачев-
  • морска градина-
  • стела николова-
  • герб-варна-
  • демократична българия

Бранимир Балачев покани на дебат по темата колегите си от „Демократична България“

От ГЕРБ обещават, че няма да се допусне строителство в Морската градина във Варна - 1

Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в Морската градина, заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ председателят на групата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Той подчерта, че от 2014 година общината има твърда позиция за неиздаване разрешения за строеж в парка. „Благодарение на това имотите там станаха неатрактивни са собствениците“, каза Балачев.

На въпрос: „След като няма разрешения за строеж, какви са дейностите, които се извършват в момента в Морската градина?“, той отговори: „Има контролни органи, които трябва да констатират дали на терена е имало стар строеж, или сега се прави ново строителство“.

Бранимир Балачев покани на дебат по темата колегите си от „Демократична България“. По повод тяхното предложение за изкупуване на реституираните имоти в парка, той каза, че за това ще са необходими стотици милиони лева, с които общината не разполага. Припомняме, че вчера общинските съветници от ГЕРБ също излязоха с декларация по повод строителството в Приморския парк. От ГЕРБ-Варна заявяват, че се противопоставят категорично на "популисткото и предизборно говорене " на колегите си от ДБ за Морската градина. Те припомнят, че частните имоти в Морската градина са заради реституция, за която пряка заслуга имат точно същите хора, които настояват за обратно придобиване и национализация.

„Общинските съветници от ГЕРБ ще отправят искане до кмета на общината и до всички други отговорни институции и фирми, да се предостави цялата налична информация във връзка с тръбата във Варненското езеро“, съобщи Бранимир Балачев и допълни: „Мисля, че този анализ може да ни бъде предоставен до края на следващата седмица. След предоставянето на пълната информация, се надявам спекулациите да спрат“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 те са строители

    42 3 Отговор
    Щом ГЕРБ обещават значи вече се строи
    .

    Коментиран от #12, #28

  • 2 Майна

    40 1 Отговор
    АСЕЛСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ГЕРБ ДА СИ СЪБИРАТ ПАРТАКЕШИТЕ....АМАН ОТ СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    29 0 Отговор
    лъжи лъжи стройхте и ето ГАРАЕЛИЦЕЙНА насапахте морето с фекалии лъжи лъжи за кокала и власт
  • 4 Още малко

    30 3 Отговор
    И ГЕРБ няма да има.
  • 5 ПРЕДИ ИЗБОРИ

    31 0 Отговор
    И СЛЕД ЛОВ НАЙ МНОГО СЕ ЛЪЖИ!!ПОСЛЕДНИТЕ 10ГОДИНИ КОЙ СТРОИ В МОРСКАТА?МАЯ МАНОЛОВА ЛИ,ХРИСТО ИВАНОВ ШИ,СЛАВИ ТРИФОНОВ ЛИ?КОЙ?!
  • 6 Левтер

    30 2 Отговор
    Скоро няма да зависи от гроб!
  • 7 дедо Герчо

    12 2 Отговор
    ПРЕМЕСТИХ ГО ВЪВ ВЕРНИЯ КРАЧОЛ...ГЕЙОВЕ....ХЪХЪХЪ.
  • 8 един от многото

    17 0 Отговор
    Най много се лъже преди избори , по време на война или пандемия и след лов и риболов!
  • 9 Българка

    21 1 Отговор
    Най-голяма заплаха за промяна на модела, а не подмяна са извънпарламентарната опозиция и най-вече ДБ и платформата Изправи се БГ и отровното трио. Те бяха и все още техни представители има на площада. Най-много атаки и кал ще има срещу тях. За морската градина във варна защо не кажат какви са строежите в имота на Марешки в морската градина. ГРОБ се опитват не само да клепат противниците си, но и демагогски да потулват, замитат и изкривяват истината за усвояването/ краденето и противозаконните действия
  • 10 Ванчето

    26 0 Отговор
    Хайде стига толкова ГЕРБ за целия си живот не съм чувала толкова лъжи и увъртания колкото през последните 2-3 години и умножено по 3 е повече от прекалено , лъжи некомпетентност и неграмотност и мноооооого наглост. Кой от министрите си е на мястото и е професионалист , за другите не ми се мисли.
  • 11 Доволен

    20 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От ГЕРБ обещават, че няма да се допусне строителство в Морската градина във Варна.
    Брао, само това е достатъчно. Ще си продължим да си крадем, каскетурата ще ни "покрива", но за сметка на това в морската градина няма да се строи. Супер ! Гениално !
  • 12 Очевидец

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "те са строители":

    Не, не се строи. Парите вече са прибрани на сигурно място - в шкафчето.
  • 13 Варна

    10 0 Отговор
    Този филм сме го гледали не един път. - Аре без клетви и обещания.
  • 14 Иванчо

    12 0 Отговор
    От герб обещават! Хахахахахахахахаххахахахахахахаххахахахахахахахха
  • 15 ОЩЕ

    11 0 Отговор
    И ЩЕ ДОСТРОМ СТАДИОНА ГАГАРИН .......
  • 16 Просто човек

    10 0 Отговор
    И трябва да ви вярваме ли?!
  • 17 Ко толкоз

    10 0 Отговор
    Разрешителни само за подпорни стени се издават.😁
  • 18 Отново простащини

    9 0 Отговор
    Законите се създават за да се изпълняват - независимо от цвят и партии. Те не са за определена партия. А у нас излизаче всичко е мафиотизирано и се управлява от шланга в жипката! Такава "държава" е без бъдеще!
  • 19 ОЩЕ

    8 0 Отговор
    И ЩЕ ДОСТРОИМ СТАДИОНА ГАГАРИН .......
  • 20 Как мерките срещу корупцията да се засил

    9 0 Отговор
    Как мерките срещу корупцията да се засилят,след като премиер и гл.прокурор са най-корумпирани?!
  • 21 сигурно

    9 0 Отговор
    Ама те обещаха и да не крадат ,но започнаха даже и повече !
  • 22 Само питам

    8 0 Отговор
    А квартал Салтанат какво е? Просто ще застроят останалото. Варна или ТИМ град е най-неприятният областен град в България а съм бил почти във всички.

    Коментиран от #25

  • 23 Институт по Пунтамаристика към ГЕРБ

    4 0 Отговор
    От ГЕРБ могат да обещаят само едно - Срутища !
  • 24 гост

    4 0 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ: Лесно е да се обещава, не падат ли пари - не се изпълнява!
  • 25 само споделям

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    В Салтанат са старите лозя на варненци и никога не са били част от Морската градина.

    Коментиран от #26

  • 26 вехт варненец

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "само споделям":

    През 1989-та Морска градина се водеше всичко между Военоморски музей и полигона на сп.Почивка.
  • 27 Марешки. Жалък си!, защо не го прибират

    2 0 Отговор
    Този в Затвора, явно плаща Яко???
  • 28 Прочетете

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "те са строители":

    внимателно- не казва "Не сме допуснали", а "няма да допуснем" - т.е., нашите хора са уредени... А и не само в Морската градина - поразходете се по хълма на паметника на българо-съветската дружба - там НИКОГА до 1989 НЕ Е ИМАЛО частна собственост. След тази дата -че и до днес - се появиха и се появяват нотариални актове от дядовци, баби и по-назад - вижсе как е сега. А Балачеви са известни във Варна - не с морал, разбира се...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове